גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסינים אוגרים מזון בגלל חששות קורונה שצפים משנגחאי

תושבים ברחבי המדינה המתכוננים לאפשרות שיוטלו סגרים כמו בשנגחאי אוגרים מזון עם התפשטות האומיקרון

שנגחאי, בשבוע שעבר / צילום: Shutterstock, Graeme Kennedy
שנגחאי, בשבוע שעבר / צילום: Shutterstock, Graeme Kennedy

בזמן ששנגחאי נאבקת בהתפרצות הקורונה הגרועה ביותר בסין מזה כשנתיים, אנשים בשאר המדינה אוגרים מצרכים בהכנה לאפשרות שסגרים דומים יוטלו בחלקים אחרים של סין.

בבייג'ינג, שם כמה מרבעי המגורים נסגרו בשבועות האחרונות לאחר שהתגלו מקרים חדשים, שוב נגמר נייר הטואלט בחלק ממדפי הסופרמרקט בעיר. באופן דומה אזלו בימים האחרונים המזון המשומר בפחיות, אטריות אינסטנט ואורז.

בסוז'ו, מרכז תעשייתי הנמצא מרחק נהיגה כשעתיים מערבה משנגחאי, התושבים נהרו לסופרמרקטים כדי למלא את סלי המצרכים באטריות אינסטנט ומזון אחר ביום שלישי בבוקר, כמה שעות אחרי שפקידים מקומיים הודיעו על בדיקות קורונה לכל תושבי רובע באחד החלקים של העיר.

בעיר נרשמת עלייה של כמות מקרי הקורונה מאז סוף מרץ, וביום שלישי אמרו פקידים בכירים בעיר שרשמו 31 מקרים נכון ל־3 בצהריים, רובם כנראה קשורים להתפרצות בשנגחאי. "האם כל תושבי העיר אוגרים מזון?" שאל תושב סוז'ו אחד באינטרנט אחרי שניסה לעשות קניות ללא הצלחה ביום שלישי.

כשהתפרצויות מקומיות של זן אומיקרון המדבק מתגלות במקומות שונים במדינה, התושבים נוהרים לסופרמרקטים לאגור מצרכים יומיומיים, מחשש שייכלאו בבתים בסגר מחמיר כמו זה שנאכף בשנגחאי. המדיניות הסינית למגר הדבקות בצורה אגרסיבית כבר הובילה לחלוקת המזון למנות קצובות ולמחסור בציוד רפואי בשנגחאי, וכן לתסכול רב בקרב 23 מיליון התושבים של העיר.

התושבים אוגרים כדורי בשר, טונה ומזון לחיות מחמד

ברשת ווייבו הסינית, הדומה לווטסאפ, משתמשים העבירו ביניהם רשימות מצרכים שמומלץ לאגור לזמן סגר, כולל כדורי בשר קפואים, טונה בשימורים, משחת שיניים ומזון לחיות מחמד. אחרים שיתפו עצות על שתילת ירקות בבית והקפאת טופו על מנת לשמור אותו טרי זמן ארוך יותר.

ז'או יושי, תושבת בייג'ינג בת 32, אמרה שהחלה לצבור אוכל לחיות בתחילת שבוע שעבר, כשהמצב בשנגחאי היה אפילו גרוע יותר. אחר כך, עברה לאגירת באנים, כופתאות ואורז מוקפאים.

לא עבר זמן רב וז'או מצאה עצמה סוקרת רשימות ברשתות החברתיות של המלצות באיזה מוצרים להצטייד לקראת סגר, ובעקבות הקריאה יצאה גם לקנות עוד נייר טואלט, שמפו, קינואה, אורז שחור ודוחן.

"אלה רק פעולות מניעה", אמרה ז'או, והוסיפה ששלוש חברות הגרות לא רחוק ממנה לאחרונה נתקעו בסגרים מקומיים בתוך בייג'ינג.

ביום שלישי, התעוררה ז'או מסיוט בו חלמה שאין לה מספיק אוכל. היא הזמינה קנקן עם פילטר למים בשעה שלוש בבוקר, לפני שנרדמה שוב, כך אמרה.

בשנגחאי, המרכז של ההתפרצות הגדולה ביותר של קורונה במדינה מאז תחילת 2020, הרשויות העירוניות אמרו ביום שלישי שרשמו כ־23 אלף מקרים חדשים של קורונה יום קודם לכן.

זה היה היום הראשון בפרק זמן של יותר משבוע וחצי בו מספר הנדבקים המדווחים ביום נמוך מהיום שלפניו, מה שרמז על כך שהמגפה הגיעה לשיאה לאחר יותר משבועיים של סגרים מחמירים ברחבי העיר.

פקידים בכירים אמרו גם שיתחילו לעשות באופן ניסיוני הקלה בסגרים בחלקים מסוימים של העיר אם לא יתגלו הדבקות חדשות, אבל ישנה רשימה של יותר מ־7,000 שכונות מגורים שעדיין נמצאות בסגר מלא.

בתי הספר עברו ללמידה מרחוק בגלל 11 מקרי הדבקה חדשים  

בנפרד מכך ביום שלישי, מחלקת המדינה של ארה"ב הורתה לכל צוות הקונסוליה האמריקאית שאינם בתפקידי חירום ובני משפחותיהם לעזוב את שנגחאי, החלטה שאמרו במשרד שקיבלו לאחר הערכה של רמת ההתפרצות בעיר.

ז'או ליג'יאן, דובר של משרד החוץ הסיני, אמר ביום שלישי שסין "מאוד לא מרוצה ומתנגדת בחריפות לפוליטיזציה שארה"ב עושה לגבי פינוי התושבים".

בגואנגז'ו, עיר תעשייתית עשירה בדרום סין, צולם סרטון המראה אישה עומדת במטבח שלה כשהיא מוקפת קופסאות קלקר של תרד, כרוב וחלקי בשר חזיר טריים.

בסרטון, שזכה ליותר מ־250 אלף צפיות, האישה נראית נוזפת בביתה המלגלגת על הקניות שלה, ומצטטת פסוק מ"אמנות המלחמה", טקסט סיני עתיק: "צריך להיות מוכן לגמרי לפני שנכנסים למלחמה".

בעיר שיש בה 18 מיליון אנשים נאסר על אכילה במסעדות, נסגרו כל בתי הקולנוע ובתי ספר עברו ללמידה מרחוק ביום שני, אחרי שבסוף יום שבת התגלו 11 מקרים חדשים.

ביום שני, הקבינט הסיני, מועצת המדינה, קרא לממשלות מקומיות לוודא משלוח חלק ורציף של תרופות ומוצרי יסוד אחרים, למרות הצעדים הקשים הדרושים להשתלטות על הנגיף. מועצת המדינה הדגישה גם את הצורך לוודא שלא תהיה הפסקה בזרימת החשמל, חומרי גלם ותשומות ייצור אחרות למפעלים, כך נכתב בפוסט של הקבינט בחשבון רשמי ב־WeChat, רשת חברתית סינית.

ברחבי המדינה, הרשויות המקומיות עושות הכנות בתקווה להימנע מחלק מהתקלות שקרו בשנגחאי.

בגואנגז'ו אמרו שישנו את הייעוד של מרכז הכנסים והתערוכות בעיר, המפורסם בעיקר בגלל יריד קנטון, תערוכת מסחר שנתית הנערכת בו, ויקימו במקום בית חולים זמני שיכול לספוג עלייה גדולה בכמות מטופלי הקורונה.

הממשלה המרכזית ביקשה מכל המחוזות לבנות שניים או שלושה בתי חולים שדה שישמשו כמתקנים רפואיים זמניים למטופלי קורונה, כך אמר פקיד בכיר בגונאגז'ו ביום ראשון.

הרשויות בסוז'ו אמרו שגם הן בונות בית חולים שדה במרכז כנסים שיכול לאכלס כ־800 מיטות, וכן מקלחות וחדרי מנוחה. אין תוכניות להטיל סגר על סוז'ו, הרשויות אמרו, אם כי מגבלות מחמירות ייאכפו בשכונות שבהן יימצאו הדבקות בקורונה.

עם זאת, הודעת ההרגעה לא הספיקה, וגולשים ברשתות חברתיות הגיבו בתלונות על כך שמערכת חלוקת החבילות בעיר גם ככה סובלת מהפרעות. אחרים אמרו שבין אם יש או אין סגר, המדפים בסופרמרקטים כבר ריקים.

- קיאנווי ז'אנג, ליזה לין ויוקו קובוטה השתתפו בהכנת הכתבה.

עוד כתבות

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט