גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הג'וב החדש של יזהר שי, שר המדע לשעבר: יו"ר Peak

החברה מאפשרת לציבור להשקיע בסטארט-אפים ישראלים לצד קרנות הון סיכון ● וגם: 
הווידוי של משה כחלון ● אירועים ומינויים

צוות peak / צילום: זיו טולדנו
צוות peak / צילום: זיו טולדנו

חברת ההשקעות הישראלית Peak משיקה את הפעילות שלה, ותאפשר לציבור להשקיע בסטארט-אפים ישראלים לצד קרנות הון סיכון. בראש הדירקטוריון יעמוד שר המדע והטכנולוגיה לשעבר, יזהר שי, שיצטרף למייסד והמנכ"ל אביעד שורק. בין חברי ההנהלה הנוספים נמנים מייסד חברת Interactive זיו אלול, מנהל הסיכונים הראשי של Deshe Analytics נח פיקהולץ, מייסדת ומנהלת הפיתוח העסקי ליטל לשם (לשעבר מייסדת שותפה בריפורטי) וסמנכ"לית השיווק, אנה ליפניק לוי.

לדברי החברה, היתרון המרכזי של מודל ההשקעה טמון בשיתוף הפעולה של החברה עם הקרנות המובילות - מה שיאפשר לצרכנים לנצל את הידע המקצועי והניסיון של הקרנות בסימון הסטארט-אפים המבטיחים עם פוטנציאל רווח.

ב- Peak משיקים את הפעילות בשיתוף עם הקרנות F2, The Junction, Fusion LA ו- Disruptive , ובהמשך צפויות להצטרף קרנות נוספות. סכום ההשקעה המינימלי עומד על 10,000 דולר, שמפוזרים על פני לפחות 6 סטארט-אפים . אין צורך לחכות למכירה או הנפקה כדי ליהנות מתשואה על ההשקעה: המודל של Peak שואף לאפשר השקעה לטווח קצר-בינוני, ומימוש של המניות בין סבבי הגיוס של החברות. מדובר בתקופה של כשנתיים בממוצע, להבדיל ממודלים ארוכי טווח.

"הישגיו של ההייטק הישראלי והכסף הגדול שבא עמו ידועים לציבור הרחב, אך בסופו של יום רובו אינו זוכה לקבל הזדמנות השקעה בתחום", מזכיר שורק. "בנוסף, בכל הנוגע להשקעות, הכלים הפיננסיים העומדים לרשות הציבור מצומצמים".

לדברי שי, "בחרתי להצטרף ל-Peak כי התרשמתי מאוד מצוות המייסדות והמייסדים, שהם אנשים בעלי ניסיון מצטבר רב והבנה עמוקה מאוד בתהליכי מימון סטארט-אפים ובניית ערך בחברות הייטק. מבחינתי זו הזדמנות להנגיש את כלכלת החדשנות הישראלית למשקיעי הציבור הרחב".

הווידוי של משה כחלון

"האזרח מהשורה בטוח שכאשר הממשלה מחליטה, ההחלטות מיושמות. האמת שונה לחלוטין: החלטות ממשלה ואף חוקים רבים פשוט לא מיושמים", כך הודה שר האוצר והתקשורת לשעבר, משה כחלון, באירוע לרגל פתיחת "בית נזריאן" באוניברסיטת תל אביב, אשר ישמש כמבנה הקבוע של המרכז להעצמת האזרח.

מדובר בעמותה שהוקמה על ידי משפחת נזריאן ב-2003, ועוסקת בקידום, חדשנות ושיפור יישום מדיניות הממשלה בישראל, ובהגברת האפקטיביות של המגזר הציבורי. "אני חייב לומר, שבתור שר אוצר, המרכז ירד לי לנשמה - וזה שיפר אותנו", המשיך כחלון. "ידענו שאתם שם לוודא שהחלטות יתבצעו".

דורה נזריאן, נשיאת ''המרכז להעצמת האזרח'', ומשה כחלון, שר האוצר לשעבר / צילום: חן גלילי

באירוע נשא דברים גם פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב ולשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, והשתתפו בו אנשי ציבור, ממשל ואקדמיה, ובהם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, הח"כים צבי האוזר ואבי דיכטר, עו"ד אלי מוגילבסקי מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח, פרופ' אריאל פורת נשיא אוניברסיטת ת"א, דליה איציק, עמוס שפירא ועוד.

דורה נזריאן, נשיאת ''המרכז להעצמת האזרח'', ורה''מ לשעבר אהוד אולמרט / צילום: חן גלילי

בניין נזריאן, שנחנך בטקס, נקרא על שמם של יצחק פרויז נזריאן ז"ל, מייסדי קוואלקום, שנפטר ב-2017, ואשתו פוראן תבדל"א. נזריאן ייסד באוניברסיטת תל אביב את המכון ללימודי איראן, ויזם את הקמת המרכז הישראלי להעצמת האזרח. לאחרונה החלה לפעול תחת העמותה גם תנועת "ישראל 2050", העוסקת בטיפול בבעיות חברתיות-כלכליות מבניות במשק.

פרופ' אריאל פורת, נשיא אוניברסיטת ת''א, וח''כ אבי דיכטר / צילום: חן גלילי

הבטון הימי שמועמד לפרס החדשנות האירופי

משרד הפטנטים האירופי (EPO) הכריז על מועמדותם של המדענים הישראלים ד"ר עידו סלע וד"ר שמרית פרקול-פינקל ז"ל, מייסדי הסטארט-אפ ECOncrete, לפרס החדשנות האירופי - European Inventor Award לשנת 2022. אקונקריט פיתח בטון חדשני לבנייה בסביבה ימית, המסייע למערכת האקולוגית הימית לגדול ולצמוח סביב מבנה הבטון, תוך חיזוקו. הפיתוח עוזר לצמצם את טביעת הרגל האקולוגית של תשתיות הנבנות בסביבה ימית, כגון שוברי גלים, נמלים ומרינות. מוצרי החברה נמצאים כיום בשימוש ביותר מ-40 אתרים בעשר מדינות, ביניהן ספרד, מונקו, הולנד וניו יורק.

בנימוקים לעלייה לגמר נכתב כי "בזכות מחקר וחדשנות, סלע ופרקול-פינקל הפכו חומר בניין סטנדרטי למקום מקלט עבור צמחייה ובעלי חיים הגדלים בסביבה הימית. תחום הבנייה בסביבה הימית נמצא בצמיחה, ולכן לפיתוח יש פוטנציאל משמעותי להשפיע, ולשפר את טביעת הרגל הסביבתית של התעשייה בקנה מידה גלובלי".

ד''ר שמרית פרקול-פינקל ז''ל וד''ר עידו סלע מייסדי אקונקריט / צילום: Naava Taragin

סלע ופרקול-פינקל, אשר נהרגה בתאונת דרכים ב-2021, מועמדים במשותף והינם בין שלושת העולים לגמר בתחרות בקטגוריית "מדינות שאינן חברות ב-EPO", המעניקה הכרה להמצאות חדשניות. הזוכים בפרס יוכרזו ב-21 ביוני.

נסביר כי בטון, המשמש באופן מסורתי לצורך בניית תשתיות בסביבה ימית, עלול לשבש את האיזון הכימי באזור וליצור סביבה עוינת עבור צדפות ואלמוגים הגדלים בחרכים הקטנים שבקרקעית הים. הוא מעודד גידול של מינים ימיים פולשניים, שמשגשגים בסביבתו, ומאיימים על המערכות האקולוגיות הקיימות.

במטרה לתת מענה לאתגרים אלה, פיתחו סלע ופרקול-פינקל פתרון המכיל תוספי בטון המונעים מכימיקלים מזיקים להיפלט למי הים, תוך הגברת כוח הדחיסה של החומר בכ-10%. לדברי ד"ר סלע, המשמש כמנכ"ל וכמדען הראשי של אקונקריט, "כאשר אורגניזמים ימיים כמו שבלולים, צדפות ואלמוגים מתמקמים על הבטון ועוטפים אותו בסידן פחמתי, הם למעשה מחזקים אותו. הסתבר כי חוזק בטון המכוסה בצדפות עשוי להיות גבוה פי 10 מזה של בטון חשוף".

החברה, שנוסדה ב-2012, מעסיקה 35 עובדים, ביניהם מהנדסים, ביולוגים ומומחים לטכנולוגיות בטון. שוויו של שוק הבטון התת-ימי הגלובלי הוערך בשנת 2021 בכ-320 מיליארד אירו, ועל פי הערכות הוא צפוי לרשום צמיחה שנתית של יותר מ-10.8% עד 2030.

מצנח הזהב

תומר פפר, 39, מונה למנכ"ל תן ביס, לאחר שכיהן כמ"מ המנכ"ל מאז תחילת 2022.

ג'יל גמון, מנכ"ל סוגת לשעבר, יכהן כדירקטור במיזם הפינטק Pai Pay פיננסים, המפעיל שירותי ארנק דיגיטלי וכרטיסי חיוב של מסטרכארד.

האלוף (מיל') תמיר הימן, ראש אמ"ן לשעבר, יכהן כמנהל המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS).

ירון שמאי, 45, מונה למנהל חטיבת הלקוחות וערוצי ההפצה במגדל ביטוח. עד לפני כשנתיים כיהן כמשנה למנכ"ל וכמנהל חטיבת הלקוחות בכלל חברה לביטוח.

עדי שהרבני, ממייסדי סקייקיור, מונה למנהל הטכנולוגיות הראשי של סניק, המפתחת פלטפורמת אבטחה למפתחים. סקייקיור, ששהרבני גם כיהן כמנכ"ל שלה, נמכרה ב-2017 תמורת 250 מיליון דולר לסימנטק.

נעמה סער מונתה למנהלת תפעול ראשית ב-SQream, שפיתחה פלטפורמה לאנליזת נתונים בהיקף של פטה בייטים.

חגי גולדמן, 43, מונה לסמנכ"ל פריסייל במיה אנליטיקס, נציגת SAS בישראל.

עו"ד אורי ורשבסקי מצטרף כשותף בכיר למשרד מישר ושות'. קודם לכן כיהן כשותף במחלקת הנדל"ן וראש תחום ההתחדשות העירונית במשרד גרוס ושות'.

חדשות טובות

עמותת עיגול לטובה, המאפשרת לעגל עסקאות בכרטיס האשראי לשקל הקרוב, מציינת את "השקל ה-100 מיליון" שגייסה מאז הקמתה ב-2008.

במסגרת ההסכם עם חברות האשראי, סכום האגורות המצטבר עובר לתרומה לעמותות לפי בחירת בעל/ת הכרטיס, מתוך רשימה רחבה. ב-2021 נרשם שיא של יותר מ-18 מיליון שקל שגייסה העמותה עבור יותר מ-200 עמותות בישראל.

עוד כתבות

חצי שעה של השראה. על עובדים מופנמים / צילום: כריכת הספר, מנחם רייס

מקשיבים יותר ומשתפים רק מה שיש בו ערך: זה סוד הקסם של המנהלים המופנמים

בניגוד לדימוי המקובל, לא כל המנהלים הם מוחצנים בעלי כריזמה נוטפת ● מה האנשים השקטים מביאים לשולחן, למה הם בעצם מנהיגים מעולים ואיך ניתן לעזור להם לשגשג ● המלצת ספר

אין עם מי לדבר בחברות התעופה / צילום: Shutterstock

המכה החדשה שמנחיתות עלינו חברות התעופה

המתנה של שעות על הקו, טיסות שמבוטלות ללא פתרון ופיצויים שמאחרים להגיע ● חברות התעופה הישראליות נשארו לבד במגרש, וללקוחות שצריכים אותן אין עם מי לדבר ● איזה מוקד החליף את הנציגים בבוטים, ולמי אין בכלל שירות טלפוני? ● בדיקת גלובס

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: Reuters, Mohammed Salem

דקות אחרי החלטת בית הדין בהאג: חיל האוויר תקף ברפיח

בית הדין בהאג הוציא צווים לעצירת הלחימה ברפיח • לוחם מילואים נפצע קשה בקרב בצפון הרצועה • מיליציות פרו-איראניות בעיראק קיבלו אחריות לירי כטב"ם לאילת וטענו כי שיגרו כטב"ם לעבר נמל חיפה • בהמשך לכך, דובר צה"ל עדכן כי מטוס קרב יירט כטב"ם בצפון הארץ, וכי שרפה פרצה באזור צפת בגלל שברי המיירט • עדכונים בולטים

מהמנכ''לים שפרשו / צילומים: איל יצהר, שלומי יוסף, רמי זרנגר, יונתן בלום, יוסי זמיר, ענבל מרמרי, עידן גרוס, קרן בן ציון, גבע טלמור, שרפן לופו, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

53 מנכ"לים עזבו את תפקידם מאז החלה המלחמה. השאלה היא למה

קושי לגייס משקיעים, לחץ גובר והזדמנויות חיצוניות: בשמונה חודשי המלחמה 10% ממנכ"לי חברות בבורסה המקומית עזבו בזה אחר זה את תפקידם ● התופעה, שחוצה ענפי מסחר - החל מנדל"ן, דרך תעשייה ועד תחום הקנאביס - אפילו התפשטה לחברות ישראליות שנסחרות מעבר לים ● מדוע זה קורה דווקא עכשיו, ואיך אפשר להסביר את התופעה?

את'ריום / צילום: Shutterstock

הביטקוין לא לבד: מטבע קריפטו נוסף מגיע לוול סטריט

רשות ני"ע האמריקאית אישרה השקת קרנות סל שעוקבות אחר מחיר האת'ריום בספוט, מה שהופך אותו למטבע השני שייכנס בדלת הראשית של וול סטריט, אחרי הביטקוין ● מה משמעות המהלך, מה הוביל לשינוי ואיך זה יעבוד בפועל? ● גלובס עושה סדר

שר הביטחון יואב גלנט ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הערב / צילום: צילום מסך ממסיבת העיתונאים

מסר בן 110 מברלין: כך עושים כלכלת מלחמה

ב-1914 תעשיין יהודי מבריק העביר את כלכלת גרמניה אל מסלול של מלחמה ארוכה ● דמוקרטיות ודיקטטורות למדו את השיעור המדהים שהעניק ולטר רתנאו

אמיר ירון. צילום: איל יצהר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל עמוק בבוץ: מה יקרה מחר?

האינפלציה הגואה לא מאפשרת לבנק ישראל להוריד את הריבית, אך כנגדה עומדת האטה בצמיחה ● הגירעון המאמיר, פרמיית הסיכון מהווים מכשול עבור מתווה ההקלות של הבנק ● שפריר מפועלים: העתיד תלוי בתמונה הגיאופוליטית

אודאי בלדוטה, יוסי כרמיל / צילום: צילום מסך מיוטיוב, שי שבירו, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חברת התרופות הישראלית שנמחקת מהמסחר בניו יורק

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש • חברת התרופות תרו השלימה את המיזוג עם חברת סאן ● סלברייט צללה לאחר הדוחות ● והאב הגישה בעיכוב את הדוח המורחב שלה לשנת 2023

דואר ישראל. בעיגול: שי ויל / צילום: איל יצהר, יח''צ

התחילו מביסלי: כך צמחה האימפריה של האחים ויל, בעלי הבית החדשים בדואר

שמם אינו מוכר לרבים, אך שי וגיל ויל, שסבם נמנה עם מייסדי אסם, חולשים כיום על עסקים המוכרים היטב לכל ישראלי - חברת הגבייה מילגם, האפליקציות הפופולריות פנגו (חניה) וגט (מוניות) וכעת גם השליטה בדואר ישראל ● בדרך הייתה גם הסתבכות נדל"ן ברומניה, החמצה בשוק האנרגיה הירוקה והשקעה במפעל מלט כושל, שהפך לבוננזה נדל"נית ● וגם: הקשרים עם ראש הממשלה לשעבר בנט

יו''ר המחנה הממלכתי בני גנץ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

גנץ הגיש הצעת החלטה להקמת ועדת חקירה ממלכתית למלחמת חרבות ברזל

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיש היום למזכירות הממשלה הצעת החלטה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי אסון ה-7 באוקטובר ● "הקמת ועדת חקירה ממלכתית תעביר מסר חשוב ומאחד לציבור הישראלי כי כלל מערכות השלטון והביטחון העומדים בראשן מחויבים בבחינה מעמיקה, אובייקטיבית ומקצועית"

סטיבן שוורצמן, מנכ''ל בלקסטון / צילום: Associated Press, Richard Drew

אחד המנכ"לים המשפיעים בוול סטריט הודיע: חוזר לתמוך בטראמפ לנשיאות

סטיבן שוורצמן מנכ"ל בלקסטון ואחד האנשים העשירים בעולם צפוי לחזור ולתמוך בטראמפ, כך על פי דיווחים בארה״ב. ברקע, מדיניותו של ביידן בנושאים שונים ועליית האנטישמיות

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

מהמוסד ועד ראשי ערים: במדינת ישראל כל אחד יכול לבקש לעצמו תחנת רכבת

בניגוד לדעת הדרג המקצועי והתוכניות המאושרות, וגם במחיר של פגיעה בשכונות מגורים והזזת קו מטרו: משרד התחבורה בראשות מירי רגב מקדם בימים אלו הקמת תחנות רכבת במוקדים שונים בארץ, שיפגעו בשירות התחבורה ● הסיבה, לפי גורמים: לחצים ושיקולים פוליטיים

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי ממ"ד ובלי מעלית: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בבאר שבע?

בשכונה ב' בבאר שבע, בבניין ישן נמכרה דירת 3 חדרים, 71 מ"ר ב־700 אלף שקל ● הקונים הם זוג צעיר ללא ילדים שקנה את הדירה למגורים ● דירת 3 חדרים במודיעין, שהייתה על המדף 3 חודשים נמכרה ב-2 מיליון שקל ●  ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אולם בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג / צילום: Shutterstock, Ankor Light

ביה"ד הבינלאומי לצדק בהאג הורה לישראל לעצור את הפעולה ברפיח

בעקבות הבקשה שהוגשה ע"י דרום אפריקה, הורה בית הדין הבינלאומי בהאג לישראל לעצור פעולת צה"ל ברפיח, אשר יכולה להשפיע על תנאי החיים של האזרחים והורה לאפשר גישה חופשית לסיוע הומניטרי ● השופטים לא הוציאו צו גורף להפסקת המלחמה חרף הבקשה ● ראש הממשלה בנימין נתניהו מקיים שיחת חירום עם היועמ"שית, שרים ומשפטנים ● בניגוד לדיון הקודם, השופטים כמעט ולא הזכירו את סוגיית החטופים ואירועי 7.10

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

מאפים בעגלת הקפה שושה / צילום: שרית עטר

בשר מיושן, מאפים מתפקעים וסדנת שוקולד ורוד: ביקור במושב בשרון שלא יפסיק להפתיע אתכם

עגלת קפה שמגישה בורקס פינוקים מתפקע, שוקולדים עם שילובים דמיוניים, סטודיו שתרצו לקנות בו הכול ומשק חקלאי עם זנים ומעדנים מיוחדים ● ביקור במושב צופית

אולפני הרצליה / צילום: דוד שי, מתוך ויקיפדיה

כשבנק ישראל, הבנקאים והקבלנים מוודאים שלא נפסיק לקנות דירות בכל מחיר

בעוד מחירי הקרקעות ירדו נוכח השינויים בתנאי המימון, המחיר הממוצע של דירה דווקא עלה ב–24% בתוך שנתיים ● הגורם לפער טמון בבנקים, שצריכים לדאוג שהציבור ימשיך לקנות דירות במחירים הישנים

נועם גרייף, מנכ''ל עמרם אברהם / צילום: ימית הרוניאן

"מי שלא יקנה עכשיו דירה לילד כבר לא יוכל לעשות את זה"

רגע אחרי שעמרם אברהם הנפיקה בתל אביב, מנכ"ל החברה נועם גרייף מספר למה דווקא עכשיו זה הזמן הנכון להיכנס לבורסה, מדוע ימשיכו להשתתף במכרזי מחיר למשתכן ואיפה הכי כדאי לקנות דירה

ביל גייטס / צילום: Shutterstock

ביל גייטס: חבל שלא למדתי את הלקח הזה מוורן באפט מוקדם יותר

מנכ"ל מיקרוסופט לשעבר פרסם פוסט ובו גילה שהיה שמח ללמוד מהמשקיע האגדי כיצד לנהל אחרת את היומן שלו

חתולים בחצר / צילום: Shutterstock

חתולים לא באמת שונאים אותנו, הדרך לליבם היא פשוט ארוכה יותר

נהוג לראות בחתולים בעל חיים אגואיסטי ומנוכר, וגם מחקרים מצאו שהיחס של החתול לבעליו מושתת על אינטרסים ● אלא שיש לכך קשר הדוק ליחס המועט שהם התרגלו לקבל מאיתנו