גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רשות המסים מקימה יחידה חדשה להעמקת הגבייה מעסקים קטנים

לגלובס נודע כי ברשות המסים מסיטים כוח אדם ומקימים יחידה חדשה שתעסוק אך ורק בעריכת ביקורת ניהול ספרים בעסקים קטנים ● טרם ברור איך יגדירו ברשות עסק קטן, לפי מספר עובדים או תקרת מחזור, אך עד כה הביקורות כללו מגוון רחב - מדוכן בשוק ועד משרדי עורכי דין ורואי חשבון

מנהל רשות המסים ערן יעקב / צילום: איל יצהר
מנהל רשות המסים ערן יעקב / צילום: איל יצהר

רשות המסים מקימה בימים אלה יחידה שכל מטרתה להגביר את האכיפה על העסקים הקטנים ולהעמיק את הגבייה מהם - כך נודע לגלובס. היחידה החדשה - נס"א, ראשי תיבות של "ניהול ספרים ארצי" - תכלול שישה צוותים שיפעלו במשרדי פקידי השומה השונים ברחבי הארץ, ועיסוקם היחיד יהיה לבחון האם עסקים קטנים מנהלים כראוי את ספרי החשבונות ואת הדיווחים על הכנסותיהם.

בכל צוות כזה יהיו ארבעה עד שישה מפקחים ובוחני ניהול ספרים, וכן סגן פקיד שומה שיהיה אחראי על ניהול הצוות. לפי המידע שהגיע לידי גלובס לא יגוייסו עובדים חדשים ליחידה, והצוותים יורכבו ממצבת העובדים הקיימת במשרדי השומה השונים. עד היום ביקורות ניהול ספרים נערכו תחת אחריותם של פקידי השומה, אשר הקצו את כוח האדם הכללי במשרד לטובת מטרות שונות, בהן ביקורות בתיקים גדולים וכן עריכת ביקורת קנייה ובדיקת ניהול ספרים ודיווח של עסקים קטנים.

במסגרת מבצעי הביקורת שנערכים בעסקים קטנים, מבקרי מס הכנסה מגיעים לעסק ועושים רכישת ביקורת - רוכשים מוצר או שירות מבעל העסק ומשלמים לו ואז בודקים האם התשלום נרשם בקופה/בספרי העסק. כשהם מגלים שלא, בעל העסק מוזמן למשרדי השומה להמשך טיפול. במקרים רבים, כעניין של מדיניות, כל עוד היה מדובר במקרה חריג או בפעם הראשונה שבה בעל העסק נתפס באי רישום תקבול, הסיפור היה נגמר ברישום אזהרה. במקרים חוזרים או כשהתגלו ליקויים חריפים - בהם אי ניהול ספרים בכלל ואי דיווח לרשות המסים על כלל ההכנסות של העסק - היו פוסלים את ספרי העסק ומוציאים לבעל העסק שומה לפי מיטב השפיטה. המשמעות היא שכל הדיווחים של העסק לתקופה שבה נפסלו הספרים מבוטלים ורשות המסים קובעת בעצמה מה היו הכנסותיו באותה תקופה ומה המס שעליו לשלם. ככלל, שומה לפי מיטב השפיטה גבוהה בעשרות אחוזים מההכנסות המדווחות.

ברשות המסים אין הגדרה ברורה למה נחשב עסק קטן ויעבור ביקורת של יחידת נס"א - האם מדובר בעסקים שמעסיקים עד מספר עובדים או שהמחזור שלהם מגיע עד תקרה מסוימת; אך העסקים שנלכדו עד כה ברשת היו מגוונים, מדוכן בשוק שעובד בו בעל הדוכן בלבד, דרך גני ילדים, מספרות ומזנונים שמעסיקים שניים-שלושה עובדים, וכלה במשרדי עורכי דין או רואי חשבון שמעסיקים עשרה עובדים ולעיתים אף יותר.

ברשות שומרים בסודיות את האינדיקציות ורשימת הנורות האדומות והמידעים שלפיהם יקבע מי יהיו העסקים שיעברו ביקורות פתע.

הביקורות מגלות שלל ליקויים

בכל שנה עורכת רשות המסים מאות ביקורות בעסקים ברחבי הארץ. במבצעים הללו מתגלים ליקויים בדרגות חומרה שונות בניהול הספרים של העסק. כך, במבצע שנערך בחודש האחרון על ידי מחלקת ניהול ספרים בפקיד שומה ירושלים 1, התגלו מספר מקרים של בעלי עסקים שלא רשמו הכנסות או לא דיווחו כלל לרשות המסים על פעילותם. בין היתר, ביקורת שנערכה אצל סופר סת"ם העלתה כי הוא אינו מנהל ספרים, לא מדווח לרשויות המס וכלל לא רשום במערכי המס. בעל העסק הוזמן לחקירה והודה כי לא רשם הכנסות של 110 אלף שקל משתי עסקאות של כתיבת ספרי תורה.

בביקורת שנערכה במשפחתון נמצא, כי לא נרשמו הכנסות של 60 אלף שקל שהתקבלו בצ'קים ובהעברות בנקאיות מהורים. בעלת העסק טענה כי היא לא הספיקה לרשום את ההכנסות. בביקורת בחנות למכירת ותיקון אופניים, נמצא שתשלומים בסך 3,000 שקל שהתקבלו בביט לא נרשמו בספרי העסק.

במבצע ביקורת אחר, שערך בחודש האחרון פקיד שומה תל אביב 3 התגלו בסוכנות ביטוח המחאות לפיקדון בסכום של כ-82,500 שקל שלא נרשמו בספרי העסק ולא תועדו כלל. סמנכ"ל החברה טען: "לא ידענו שצריך להנפיק קבלה לפיקדון". באותו מבצע בביקורת בחנות בגדים בעיר, עלה, כי במשך כחודש לא תועדו תשלומים שהתקבלו דרך אפליקציית ביט בסכום של כ-3,000 שקל. גם קניית ביקורת מקדימה שערכו מפקחי המס במקום לא נרשמה ולא תועדה כלל. גם בעסק לעיצוב תכשיטים, עלה במהלך ביקורת כי העברות בסך של 7,350 שקל שהתקבלו באמצעות אפליקציית ביט לא נרשמו בספר העסק.

 

במסגרת מבצע ביקורות זה נבדקו 54 בתי עסק, ונמצא כי ב-13 מתוכם לא נוהלו ספרים כחוק. בין היתר נבדקו בתי עסק שבהם נמצאו הפרות בביקורות קודמות, בתי עסק הנמצאים תחת אזהרה ועסקים שהתקבל לגביהם מידע מודיעיני על אי ניהול ספרים כחוק.

גם במסגרת המאבק הלאומי לטיפול בפשיעה בחברה הערבית שנקרא "מסלול בטוח" נערכים מבצעי ביקורת ספרים. בין היתר, ערכה לאחרונה מחלקת ניהול ספרים בפקיד שומה באר שבע ביקורות בעסקים ברהט, בתל שבע ובשגב שלום.

במהלך הביקורות נבדקו 25 עסקים וב-17 מתוכם נתגלו הפרות אי רישום הכנסות או אי ניהול ספרים. כך, לדוגמה, בדוכן למכירת פירות וירקות ברהט נמצא כי בעל הדוכן לא רשם הכנסות בסך 3,250 שקל. לטענתו פתח את העסק יום קודם ולא ידע שצריך לרשום. בעסק למכירת עופות ושחיטה ברהט, התגלה כי העסק כלל לא רשום במערכי המס ובעליו לא מדווח על הכנסותיו. כאשר נשאל בעל העסק על כך השיב, כי "אני פתחתי לפני שלושה חודשים ולכן עדין לא מנהל ספרים". לטענת השוטר שהתלווה למבקרי ניהול ספרים, העסק פתוח כבר הרבה זמן. בעל מסעדה ברהט, שנמצא כי אינו מדווח לרשות המסים כלל, השיב כי "אני כרגע בבדיקה של העסק, זה רק לטעימות".

לשכת העצמאים: "מתלבשים על מי שמנסים לשרוד"

אם פקידי השומה כבר עורכים מאות ביקורות ברחבי הארץ בשנה, מדוע צריכה רשות המסים להקים את נס"א כיחידה מיוחדת שתטפל בעסקים הקטנים? לדברי בכיר ברשות המסים, "רוב העסקים במדינת ישראל הם עסקים קטנים. מדובר על בין 80% ל-90% מהעסקים במדינה תלוי בהגדרת עסק קטן. הרשות רוצה לוודא שהאכיפה בנושא מתבצעת נכון, תוך הקטנת החיכוך עם העסקים שמתנהלים באופן תקין ומיקוד המאמצים במקומות שבהם יש אינדיקציות לליקויים. המטרה היא לעשות ביקורות אפקטיביות יותר, ולהתערב פחות בפעילות השוטפת של העסקים במקומות שלא צריך".

נכון לאפריל 2022 רשומים בישראל כ-645,800 עוסקים מורשים וחברות בע"מ וכ-366 אלף עוסקים פטורים. מנתוני לה"ב - לשכת העצמאים בישראל, מתוך כ-700 אלף העסקים הרשומים בישראל כ-440 אלף עצמאים ובעלי עסקים זעירים, המהווים 23% אחוז מכוח העבודה ו-21% מהתוצר העסקי בישראל. רבים מהעסקים הללו עדיין מתאוששים מנזקי משבר הקורונה.

לדברי עו"ד רועי כהן, נשיא לה"ב, העיתוי של הקמת יחידת נס"א תמוהה. "אנחנו בעד דיווח כראוי בכל עסק ועסק אבל בעת הזאת צריך לחשוב על צעדים איך לסייע לעסקים לשרוד את התקופה שאחרי משבר הקורונה ולא על צעדי העמקת האכיפה והנטל הביורוקרטי עליהם. זו לא העת ליצור הכבדה על העסקים הקטנים, דווקא היום בתקופת פוסט-קורונה כשהעסקים עדיין שותתים. אנשים עדיין לא קיבלו פיצויים של גל האומריקון, אנשים מנסים לשרוד מחודש לחודש ועדיין לא חזרו לעבודה כסדרה ועכשיו הרשות מתלבשת עליהם? אני מציע לרשות המסים לתעל את כוח האדם והמאמצים שלה למקומות שבהם יש צבר ענק של הון שחור ולא להתלבש על העסקים הקטנים".

יועמ"ש מס הכנסה לשעבר: "יוביל לקריסות עסקים"

גם עו"ד אודי ברזילי, לשעבר היועץ המשפטי וסגן נציב למס הכנסה, מבקר את הקמת היחידה. "כל העניין של פסילה עקב אי רישום תקבול עבר מהפך בתקופה שדורון לוי היה נציב מס הכנסה ואחר כך כשאני הייתי יועץ משפטי. הפסקנו את הנוהג האוטומטי שכל אי רישום תקבול מביא לפסילה והכנסנו את עקרון האזהרה, שבעל העסק מוזמן לשימוע עם המייצג שלו ושומעים את ההסברים שלו וממירים את הפסילה באזהרה. זה עובד מאוד יפה 20 שנה. למעלה מ-80% מהפסילות מומרות באזהרה, ורוב מי שקיבל אזהרה לא חזר על הטעות ונשמר. כך נשמר האיזון בין אכיפה והרתעה מצד אחד לבין שמירה על עסקים הקטנים שהם לב ליבה של הכלכלה הישראלית".

לטענתו, הקמת היחידה החדשה תוביל ליותר פסילות ספרים וקריסת עסקים וגם לירידה בטיפול בתיקי העלמות המס הגדולים. "העונש של פסילת ספרים הוא עונש לא מידתי כי פסילת ספרים משמעה שפקיד השומה מוציא שומה לפי מיטב השפיטה כשנטל ההוכחה עובר לעסק הקטן להוכיח למה זה לא נכון, וזה נטל שאי אפשר לעמוד בו. רבים מהעסקים שעוברים את התהליך הזה נסגרים כי הם לא מסוגלים להתמודד איתו. כשהתהליך הזה נמצא היום תחת שיקול הדעת של פקיד השומה, אז פקידי השומה יודעים לאזן ולחלק את כוח האדם שלהם בין התיקים ולדאוג שהמפקחים - שיש חוסר מטורף במספרים שלהם - יטפלו בתיקים לפי סדרי עדיפויות נכונים. בדרך כלל זה לא בעסקים הקטנים כי הם לא בראש סדר העדיפויות. עכשיו כשמישהו יטפל רק בעסקים הקטנים עם כוח אדם שמיועד רק לעסקים הקטנים אין ספק שהתוצאה תהיה יותר פסילות ספרים ויותר קריסות עסקים".

ברזילי מוסיף, כי "כשנותנים יותר משאבים ותשומות לטיפול בעסקים הקטנים הלוגיקה ברורה: הכמות של העסקים הקטנים שתטופל תוך כדי פסילת ספרים תגדל. והשמיכה היא שמיכה קצרה. כשמושכים אותה לכיוון העסקים הקטנים תשואת המס של המשרד תקטן, הגבייה והטיפול במקומות הנכונים תקטן. זה יפגע בגבייה וזה יפגע בהרתעה. זו פשוט טעות. זה בזבוז כוח אדם. הם יפגעו שוב בעסקים הנורמטיביים, באלה שמשרתים בצבא ומשלמים מסים. בדרך הזאת הם לא יגיעו למקומות שאין בהם משילות. בשביל זה צריך יחידה מרכזית שתעסוק במקומות הקשים ולא צוותים שיעסקו בעסקים קטנים בכל מחוז".

רשות המסים: "הגברת השוויון בנטל המיסוי"

הבכיר ברשות המסים שולל את הטענות הללו. לדבריו, הטכנולוגיה הקיימת ומאגרי המידע של הרשות יאפשרו לרשות לכוון אל העסקים "הבעייתיים יותר". "הביקורת יהיו מבוססות טכנולוגיה, ומידע. פחות ביקורות אקראיות ויותר ביקורות מתוכננות. נשלב מידע, טכנולוגיה והכנה מראש כדי להגיע לעסקים הנכונים. יש לנו המון נתונים במאגרי המידע שלנו, שאפשר להצליב ולעשות חיתוכים כדי לסנן את העסקים שלא צריך לעשות בהם ביקורת".

עוד לדבריו, "בטווח הארוך יותר, פקידי השומה יוכלו להקדיש את מירב המשאבים לתיקים היותר גדולים ולשומות היותר משמעותיות, כך שצוותי ניהול ספרים בשילוב מפקחי שומה שביחידה יעסקו באופן ייחודי בעסקים הקטנים".

מרשות המסים נמסר: "מדובר ביחידה שנמצאת בימים אלה בשלבי הקמה אשר מטרתה לטייב את הליך הביקורת והאכיפה של הוראות ניהול ספרים, באמצעות יכולות מודיעין משופרות, כוח אדם נוסף ו'סגירת מעגל' בין ביקורת ניהול הספרים לשומה במקרים הנדרשים. היחידה החדשה, על שש שלוחותיה המחוזיות, תעמיק את הטיפול בלמעלה מ־80% מהעסקים במשק ותאפשר לרשות למקד את מאמצי הביקורת בעסקים שעלו לגביהם אינדיקציות לליקויים ותתרום להעמקת הגבייה ולהגברת השוויון בנטל המיסוי בקרב האזרחים".

עוד כתבות

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עליי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה, אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר