גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לא רק כחלון: הפוליטיקאים שעברו לעולם העסקי רק כדי לספוג מהלומה

האירועים האחרונים סביב חברת האשראי החוץ-בנקאי יונט, בראשות של היו"ר משה כחלון, מפנים זרקור אל שאלת מינוים של פוליטיקאים בעבר לתפקידים בכירים בחברות ציבוריות ● החברות מצפות בדרך כלל שהשם הנוצץ ימשוך אליהן משקיעים, יפתח להן דלתות או יעניק לגיטימציה לפעילותן, אולם פעמים רבות מתברר שבעסקה הזו - שני הצדדים מפסידים

כחלון, ברק, אשכנזי, ריבלין ונוה / צילום: שלמוי יוסף, מארק ניימן-לע''מ, מטי שטרן-שגרירות ירושלים, רפי קוץ
כחלון, ברק, אשכנזי, ריבלין ונוה / צילום: שלמוי יוסף, מארק ניימן-לע''מ, מטי שטרן-שגרירות ירושלים, רפי קוץ

רצף האירועים המטרידים שעליהם דיווחה בתקופה האחרונה חברת המימון החוץ-בנקאי הקטנה יונט קרדיט מיקד את תשומת הלב אל דמותו של יו"ר דירקטוריון החברה זה כשנה, שר האוצר לשעבר משה כחלון. האירועים הפנו זרקור לשאלה מה אמורה להיות תרומתו של פוליטיקאי בדימוס, בכיר ככל שיהיה, לעסקיה של החברה שמינתה אותו לתפקיד ניהולי בכיר (להבדיל ממינויו לחבר דירקטוריון מהשורה, תפקיד שאליו מונו עשרות פוליטיקאים במהלך השנים).

הביטוח לנושאי משרה הורחב בדיוק ביום שהמיליונים נעלמו: מאחורי הקלעים בפרשה שמסעירה את שוק ההון

פיאסקו בשלוש מערכות: יונט בראשות כחלון לא מפסיקה לפשל והמשקיעים סובלים 

לא מעט חברות ציבוריות מבקשות להשתמש בשמם של אותם פוליטיקאים, שכיהנו בתפקידי מפתח בממשלות בעברם, כדי לקדם את עצמן בזירה העסקית. אלא שתנאי השכר הנדיבים, האופציות והתפנוקים הכרוכים בתפקיד שקורץ לאותם שרים לשעבר, מתגלים לא אחת כמלכודת דבש, העשויה להזיק למוניטין שצברו. המחשבה שעמידה בראשות דירקטוריון של חברה ציבורית משמעותה תענוגות וכיבודים בלבד, מתפוגגת בדרך כלל כעבור זמן קצר.

האירועים שבהם נקשר שמה של יונט קרדיט, הנמצאת בשליטת שלמה אייזיק, נשיא לשכת סוכני הביטוח, שי פנסו וצחי אזר, הם שילוב של כמה פרשות שכנראה אין קשר ביניהן. הדבר מחדד את השאלה כיצד מצא את עצמו פוליטיקאי כה בכיר ומנוסה ככחלון, שעל שמו רשומות רפורמות כלכליות מרחיקות לכת בתחומי התקשורת, הפיננסים והנדל"ן, בראשה של חברה שמתנהלת לכאורה בצורה כל כך שלומיאלית.

בתחילת השבוע שעבר נתגלו פערים בספרי החשבונאות של יונט - חוסרים בסך של 7.7 מיליון שקל של צ'קים שהתקבלו בסניף החברה בנצרת. בודק חיצוני שמינתה החברה בעקבות האירוע מצא גם כי מנכ"ל החברה, צחי אזר, נטל לכאורה כספים מהחברה, בסכום של כ-70 אלף שקל.

כתוצאה מגילויים אלה נאלצה החברה לעכב את דיווח התוצאות הכספיות שלה לרבעון הראשון, והוציאה את המנכ"ל לחופשה עד גמר הבירור בעניינו. כל זאת כחודש אחד בלבד לאחר אירוע חמור אחר שעליו דיווחה יונט, שבו נשדדו באיומי אקדח 3.5 מיליון שקל מכספה מידי בלדר שפעל עבורה סמוך לסניף החברה בחולון.

וכשאירוע רודף אירוע בחברה הקטנה, אין פלא שהמשקיעים בורחים ממנה. מאז נכנס כחלון לתפקידו כיו"ר ב-23 ביוני אשתקד (לאחר ביקורת ציבורית נוקבת שאילצה את יונט לצמצם את היקפי התגמול שלו הוא זכאי) השלימה מניית החברה צניחה של 76%. 

 

מתקשים לספק את הסחורה

דומה שהמקרה של יונט וכחלון מזקק, גם אם באופן קיצוני, את הדרך שבה רואים לעיתים בעלי השליטה בחברות ציבוריות את הפוליטיקאים שאותם גייסו לתפקיד בכיר, ושמהם הם מצפים שיסייעו - בעזרת הקשרים ומערכות היחסים שטוו בתפקידיהם הקודמים - לפתוח דלתות במסדרונות השלטון או אצל גורמים שונים בארץ ובעולם.

אלא שבסופו של יום מגלים הצדדים בדרך כלל כי אותם פוליטיקאים מתקשים לספק את הסחורה, והפער משתקף לא אחת במחירי המניות הצונחים, שכן המשקיעים אינם נותנים הנחות, והעולם העסקי הוא דינמי, מורכב ואכזרי הרבה יותר מכפי שאותם פוליטיקאים משערים.

הגם שהמקרה של כחלון ויונט יוצא דופן לשלילה, נראה שהוא אינו חריג מבחינת האכזבה שנוחלים המשקיעים מ"שידוכים" קודמים: "עד היום אני לא מכיר מקרים של הצלחה מסחררת כשפוליטיקאי בדימוס התמנה לבכיר בחברה ציבורית", אומר גורם בכיר בשוק ההון. "בדרך כלל הפוליטיקאים אלופים בלתת הבטחות, ופחות בלקיים אותן.

סניף חברת האשראי החוץ-בנקאי יונט קרדיט בחולון / צילום: יוסי כהן

"בחלק גדול מהמקרים החברות הציבוריות ממנות בכירים לשעבר מהמערכת הפוליטית כשהן זקוקות מהם לסוג של לגיטימציה. לכן ראינו בחברות הקנאביס מסע מינויים של בכירים לא רק מהפוליטיקה אלא גם מהצבא ומהמשטרה. אבל בשורה התחתונה, לא מדובר בהצלחות גדולות, אלא במה שמסתיים במקרה הטוב בקול ענות חלושה".

ואכן מניסיון השנים האחרונות קשה להצביע על פוליטיקאי או גנרל בדימוס שעשה חיל בתפקיד בכיר מגזר העסקי. הסיבות לכך ברורות: הללו מגיעים ממערכות ציבוריות עתירות תקציבים, שבהן אין בדרך כלל צורך לדאוג לצד ההכנסות, והן מנוהלות לעיתים קרובות בצורה הפוכה מזו של חברה ציבורית - צורה בזבזנית ולא יעילה.

מקרה בולט של מינוי בכיר בצבא ובפוליטיקה שהסתיים במפח נפש של המשקיעים היה זה של הרמטכ"ל בדימוס ולימים שר החוץ, גבי אשכנזי, לתפקיד יו"ר שותפות חיפושי הנפט שמן לפני מעל לעשור. השותפות, שנשלטה על ידי היזמים ג'קי בן זקן, אברהם נניקשוולי וחיים לייבוביץ', הסעירה את דמיונם של המשקיעים. יש לשער שהללו ראו לנגד עיניהם את איש הצבא הפעלתן והמוצלח שיצליח להניע פרויקט מורכב שיאתר להם מרבצי אנרגיה דשנים.

אלא שבסופו של דבר הקידוח שקידמה שמן מול חופי אשדוד התגלה כמה שמכונה בעגה המקצועית "חור יבש" (dry hole). וכך, השקעה עצומה של 180 מיליון דולר ירדה לטמיוןו. בהמשך היו לכך גם ספיחים משפטיים, כאשר נגד אשכנזי ובכירים אחרים בשותפות אושרה תביעה ייצוגית בחשד שהטעו לכאורה את המשקיעים.

אלקטריאון נחתכה בחצי מאז מינוי ריבלין

ובחזרה להווה. באוגוסט האחרון הודיעה חברת אלקטריאון, המפתחת טכנולוגיית "כביש חכם" להטענת רכבים ואוטובוסים חשמליים תוך כדי נסיעה, כי נשיא המדינה לשעבר, ראובן (רובי) ריבלין, ימונה לתפקיד נשיא החברה. באותה עת ציינה אלקטריאון כי תפקידו יהיה, בין היתר, "לקדם שיתופי פעולה של החברה עם ממשלות וחברות גלובליות וכן לחשוף את פעילותה למקבלי ההחלטות ברחבי העולם".

תנאי העסקתו של ריבלין לא פורסמו, משום שלא דובר בתפקיד המוגדר כ"נושא משרה". לפי הודעת החברה אשתקד, הנשיא לשעבר מצא בה מקום עם קרבה אידאולוגית, שכן החברה מקדמת תחבורה ירוקה וחכמה.

אלקטריאון, שנוסדה על ידי אורן עזר המכהן כיו"ר ומנכ"ל החברה וחנן רומבק שמשמש כמדען הראשי שלה, נכנסה לתוך שלד בורסאי בת"א בשנת 2018. הטכנולוגיה פורצת הדרך שלה הסעירה את דמיונם של המשקיעים, ששלחו את מניית החברה לשייט ברמה פנטסטית - שווי של 3.1 מיליארד שקל באוקטובר 2020. לחברה אין עדיין הכנסות כמעט, אך סדר יומה כבר היה עמוס בסדרה רחבה של ניסויים שהצליחה ליזום, לקידום טכנולוגיית הכבישים החכמים שלה.

אם אכן ריבלין "פותח דלתות" עבור אלקטריאון הדבר אינו ניכר בינתיים בתוצאותיה העסקיות, ובוודאי לא בתשואת המניה. מאז ההודעה על מינויו ועד היום נחתך מחיר מניית אלקטריאון בחצי, והחברה נסחרת כעת בשווי של 813 מיליון שקל בלבד.

הסיפור יוצא הדופן של אהוד ברק

ועדיין, יש לפחות סיפור אחד שיכול להיחשב, בזהירות מסוימת, כהצלחה בשוק ההון. מדובר במינוי של ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, אהוד ברק, לראשות חברת אינטרקיור, הפועלת בתחום הקנאביס הרפואי.

ברק חד החושים היה מהראשונים לזהות את הטרנד של הקנאביס הרפואי בשוק ההון, והוא מונה לכהן בתור יו"ר אינטרקיור עוד בספטמבר 2018, ומכהן בתפקיד מאז. בשנים שחלפו מאז המינוי של ברק לצמרת החברה, שנוסדה ומנוהלת על ידי אלכס רבינוביץ', נרשמה קפיצת מדרגה משמעותית בפעילותה. כך למשל, הכנסותיה בשנה שעברה הסתכמו ב-219 מיליון שקל, עלייה 240% בתוך שנה, ובשורה התחתונה היא רשמה רווח נקי של 7.3 מיליון שקל, לאחר הפסד של 34.9 מיליון שקל בשנת 2020.

אינטרקיור הונפקה בהמשך גם בבורסות בצפון אמריקה - בבורסה של טורונטו ולאחר מכן בנאסד"ק. החברה, אשר נסחרת כיום לפי שווי של 940 מיליון שקל, גדולה פי תשעה מהחברה הבאה אחריה בגודלה (תיקון עולם קנביט) במדד ת"א קנאביס.

מאז שנכנס ברק לתפקידו, המשקיעים במניות החברה נהנו מעליה של 145% בערכה, תוך שהיא מבססת פעילות משמעותית. עוד ייאמר לזכותו של ברק, שבניגוד לחלק מהפוליטיקאים האחרים שלא מרבים להתבטא בתקשורת בנוגע לפעילותם בשוק ההון, הקפיד להתראיין פעמים רבות בתור יו"ר אינטרקיור.

הרומן הקצר של רמון עם וונטייז

אבל ברק כאמור הוא החריג, בוודאי לנוכח שני פוליטיקאים אחרים לשעבר שכבר סיימו את כהונתם בחברות ציבוריות שבהן בעלי המניות לא רוו נחת. האחד הוא דני נוה, בעברו שר הבריאות, שהתברג בצמרת חברת הביטוח כלל, בתפקיד היו"ר, בחודש יוני 2013.

נוה נכנס לחברת הביטוח בעת שהייתה חלק מקבוצת אי.די.בי, שנשלטה אז על ידי נוחי דנקנר, ידידו הקרוב. הוא שרד לא מעט שנים בתפקיד, והתפטר רק בעקבות מאבקי כוח בינו ובין מנכ"ל החברה, יורם נוה, לפני כשנתיים. בתקופתו כיו"ר נחתכה המניה של אחת מחברות הביטוח הגדולות במשק במחצית.

אך יש לסייג ולציין כי עיתוי עזיבת נוה היה בחודשים הסמוכים לפרוץ מגפת הקורונה, כשבשוק המניות נרשמו ירידות חדות. נוה יכול להתנחם בכך שבמשך קצת יותר משבע שנים בתפקיד היו"ר, הצטברה עלות התגמולים שלהם זכה בחברה ליותר מ-20 מיליון שקל.

שר בריאות אחר (בעברו), שכיהן לאחרונה בצמרת של חברה בורסאית, הוא חיים רמון. מדובר בחברת וונטייז, שלד בורסאי ללא פעילות של ממש, שיזמיו התכוונו להכניס לתוכו פעילות בתחום הקנאביס. היה זה רומן קצר מאוד: רמון מונה בקיץ 2020 לתפקיד יו"ר החברה, ולאחר חצי שנה בלבד סיים את תפקידו, לאחר שבין הצדדים התגלע סכסוך בנוגע לתשלום שכרו של רמון, שעמד על 100 אלף שקל לתקופה של חצי שנה. הסכסוך הגיע להגשת תביעה מצדו, והסתיים בסופו של דבר מחוץ לכותלי בית המשפט.

עוד כתבות

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

מגדלי משרדים בתל אביב / צילום: Shutterstock

המספרים שמגלים עד כמה קשה לקנות דירה בתל אביב

פער משמעותי בין יוקר המחיה בתל אביב לאיכות החיים בה: לפי דירוג של דויטשה בנק, העיר ניצבת במקום השמיני ברשימת הערים היקרות בעולם ובולטת לרעה גם עם מחירי הדיור, אך מדורגת רק במקום ה-28 באיכות חיים ● אלו הפרמטרים שבחן הבנק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות בעקבות החלטת הריבית; מדד הנדל"ן ירד בכ-1.7%

ת"א 35 איבד 0.4% ות"א 90 ירד בכ-0.7% ● בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

פלסטינים ברצועת עזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

מקורות בחמאס: "ייתכן שיוכרז על הסכם ביום חמישי"

מקורות בחמאס לעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי: המשא ומתן העקיף המתקיים עם ישראל בדוחה "רציני יותר מהפעמים הקודמות" ● גורמים ישראלים שמעורים בפרטי המו"מ: יש התקדמות במגעים אבל מוקדם לדעת איך זה יסתיים ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

הנגיד צופה אינפלציה של 2% בשנה הבאה, ומסמן: נסללה הדרך להורדת ריבית

בהתאם לצפי המוקדם, בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה על רמה של 4.5%, בפעם ה-12 ברציפות ● ברקע ההחלטה: למרות התחזקות השקל והירידה בפרמיית הסיכון, בנק ישראל החליט כי האינפלציה לא מאפשרת עדיין להפחית את הריבית ● הנגיד פרופ' אמיר ירון אותת כי יהיו מספר הורדות ריבית בשנה הקרובה, אך ציין גורמים שעשויים לעכב זאת, בהם הגידול בביקוש לשכירות בשל המלחמה

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

גורמים בשוק מעידים שחלק ניכר מהחברות הן הפסדיות תפעולית / צילום: Shutterstock

ההנחות יגדלו? רשות החשמל מרחיבה את רפורמת האספקה

עד עתה, רק מתקנים סולאריים ומתקני אגירה יכלו לספק חשמל מוזל לספקים, אותם הם גלגלו ללקוחות ● כעת, גם תחנות כוח קונבנציונליות יוכלו להשתתף באספקה ● אם התחנות הקונבנציונליות יציעו הנחות נרחבות מספיק, זה יפתח פתח לספקים להגדיל את ההנחות כדי למשוך לקוחות נוספים

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

הספקולציות חוגגות כאילו אנחנו ב-2021: שובן של מניות המם וה־YOLO

הראלי הנוכחי בוול סטריט הציף מגמה שמזכירה נשכחות: מניות של חברות לא רווחיות הניבו מתחילת אפריל ביצועים עדיפים גם ביחס למניות רווחיות ואיכותיות ולמדדים מרכזיים ● בין אלה בולטות חברות מכירת והשכרת רכב ● מה מוביל לכך ואיך הטרנד צפוי להסתיים הפעם

הזמר עומר אדם (במרכז) עם המנכ''ל משה לארי ומנהל החטיבה העסקית אופיר מורד / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

מלאומי למזרחי טפחות: עומר אדם באירוע של הבנק המתחרה

הזמר עומר אדם הופיע באירוע של בנק מזרחי טפחות  - לאחר שרק לאחרונה, כיכב דווקא בפרסומת של המתחרה בנק לאומי ● ה-SUV החדש של מותג הרכב הסיני Zeekr הושק במתחם ה-VIP של אצטדיון בלומפילד ● וגם: דלויט ישראל מגייסת עובדים למשרות בתחום ה-AI ● אירועים ומינויים