גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אמיליה קוסמטיקס סוגרת את פעילותה בישראל ובארה"ב

החברה התריעה עוד בחודש מרץ כי היא מנהלת משאים ומתנים בכוונה למכור את פעילותה בישראל ובארה"ב ● במסגרת ההסכם, תמכור אמיליה קוסמטיקס את נכסי הקניין הרוחני שלה בישראל ובחו"ל (למעט בארה"ב) המשמשים לייצור ולמכירת מוצריה בתמורה ל-16 מיליון שקל

עודד פלר, בעל השליטה באמיליה / צילום: פאול אורלייב
עודד פלר, בעל השליטה באמיליה / צילום: פאול אורלייב

אמיליה קוסמטיקה מקבוצת אמיליה פיתוח דיווחה הערב כי היא סוגרת את פעילותה בישראל ובארה"ב. החברה התריעה עוד בחודש מרץ כי היא מנהלת משאים ומתנים בכוונה למכור את פעילותה בישראל ובארה"ב. לאחרונה התקשרה החברה בהסכם מותנה למכירת חלק מהנכסים המשמשים אותה בפעילות בישראל ובחו"ל לרוכש בלתי ידוע.

ההחלטה על סגירת הפעילות התקבלה לאור הפסדים מתמשכים של קוסמטיקס בפעילותה, הן בישראל והן בארה"ב, אשר נובעים לדבריה בעיקר מהתגברות התחרות בתחום, יבוא מתחרה והסרת חסמים, ועליית מחירי חומרי הגלם ותשומות הייצור. לאור העובדה שדירקטוריון החברה אינו צופה כי מגמה זו תשתפר בעתיד הנראה לעין, הוחלט על סיום הפעילות בישראל בעוד חודש, ב-17 ביולי, ובארה"ב בסמוך לכך.

במסגרת ההסכם, תמכור קוסמטיקס את נכסי הקניין הרוחני שלה בישראל ובחו"ל (למעט בארה"ב) המשמשים לייצור ולמכירת מוצריה בתמורה ל-16 מיליון שקל. לרוכש שמורה הזכות לפנות לקוסמטיקס בבקשה לרכוש ציוד ממפעלה וכן לפנות לעובדי קוסמטיקס ולהציע להם משרות אצלו, וקוסמטיקס התחייבה לעשות את המיטב לביצוע ההעברה של הפעילות.

קוסמטיקס מדגישה כי פעילות החברה בארה"ב אינה חלק מהסכם המכירה עליו דיווחה הערב, וכי יתרת נכסיה הכוללים גם את המפעל בירוחם נותרים בבעלותה. השלמת ההסכם מותנית באישור הממונה על התחרות עד 17 ביולי. במידה ולא יתקבל אישור עד לתאריך זה יוארך המועד ב-60 יום שלאחריהם יהיה כל צד רשאי לבטל את ההסכם. לפי צפי החברה, סיום הפעילות בתחום הטיפוח יביא לשיפור מהותי בתוצאות החברה בשל גדיעת המשך ההפסדים, ולא יירשמו פערים מהותיים בין יתרת הנכסים ליתרת ההתחייבויות שלה.

אין זו הפעם הראשונה שהחברה מדווחת על קשיים. ב-2019 הודיעה החברה כי תסגור את המפעל שלה בירוחם, אולם בסופו של דבר הוא נותר פעיל עד עתה. אבל, שנתיים בצל מגפת הקורונה גרמו להחרפת הירידות ברווחיות החברה. אמנם בשנת 2020 שיפרה החברה את הרווח הגולמי בזכות מכירות משמעותיות בתחום חיטוי ידיים, אולם רשמה קיטון במכירות מוצרי הגנה מהשמש ובמוצרי הקוסמטיקה שלה כתוצאה מהסגרים.

כמו כן גרם משבר הקורונה להתייקרויות בעלויות המשלוח מסין, שיבושי אספקה והתייקרויות כל מרכיבי שרשרת האספקה ולעליות במחירי חומרי הגלם. גם מחסור עולמי בחומרים כימיים מסוימים תרם להחלטה. בשנת 2021 עמד הרווח הגולמי של אמיליה קוסמטיקס על 11 מיליון שקל, בעוד בשנת 2020 רשמה החברה רווח גולמי של 30 מיליון שקל. ההכנסות עמדו על סך 136 מיליון, ירידה חדה מהכנסות של 215 מיליון שקל בשנה שקדמה לה.

גם שיקולי החרפת התחרות בשוק מוצרי הטיפוח והתמרוקים בישראל, הנאמד בכ-8 מיליארד שקל בשנה, עמדו לנגד עיני החברה בעת ההחלטה, תחרות שעלולה לגרום לירידה ברווחיות והחשש מכניסתן של שחקניות נוספות לארץ.

"לא יעלה על הדעת שמעסיק, עוד בטרם עדכון הארגון היציג של העובדים, פונה לעובדים ומודיע להם על סגירת המפעל"

זמן קצר לאחר הפרסום, הבהירה ההסתדרות כי הנהלת החברה לא ניהלה כל דיון עם ההסתדרות טרם ההחלטה. "איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות מודיע הערב כי ינקוט בכל הצעדים העומדים לרשותו, כדי להגן על זכויות העובדות והעובדים במפעל אמיליה קוסמטיקס בירוחם, שעוסק בייצור מוצרי קוסמטיקה וטיפוח", הודיעה ההסתדרות. "זאת, לאחר שהנהלת המפעל הודיעה היום לעובדים על סגירת מקום עבודתם בתוך חודש ימים, מבלי שקיימה כל שיח בנושא זה, עם ההסתדרות, הארגון היציג של העובדים, כמקובל ביחסי עבודה. במפעל יש 80 עובדות ועובדים.

"להסתדרות הגיעו שמועות על הכוונה לסגור את המפעל, ורק לאחר שנציג ההסתדרות במרחב פנה לגורם בהנהלה ובירר את הנושא - אישר האחרון את הכוונה לסגור את המפעל. יתרה מכך, לפני מספר ימים שוחח יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו, עם אותו גורם בהנהלה וזה לא אמר דבר וחצי דבר על הכוונה לסגור את המפעל.

"חברת האם, אמיליה פיתוח, דיווחה היום לבורסה על סגירת פעילותה ב-17 ביולי 2022. בהודעה לעיתונות מטעם אמיליה קוסמטיקס, נכתב כי 'המפעל בשיתוף עם ההסתדרות יפעיל מוקד תעסוקה שיסייע לעובדים למצוא תעסוקה חלופית'. יודגש כי אין כל סיכום כזה עם ההסתדרות, שעד היום כלל לא עודכנה על הסגירה".

יו"ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה, אליעזר בלו, מסר: "לא יעלה על הדעת שמעסיק, עוד בטרם עדכון הארגון היציג של העובדים, פונה לעובדים ומודיע להם על סגירת המפעל, ולמעשה על פיטוריהם. ההסתדרות תפעל בכל הכלים העומדים לרשותה, לרבות פנייה לבית הדין לעבודה, לקבלת צו מניעה - וזאת, כדי להגן על זכויות העובדים. אין שום סיכום עם ההסתדרות לגבי יריד תעסוקה לעובדים המפוטרים, ומדובר בסיפור מצוץ מן האצבע".

ליאור לוי, יו"ר ענף התמרוקים באיגוד תעשיות מוצרי צריכה ובנייה בהתאחדות התעשיינים: ״סגירת מפעל, כל מפעל, היא עניין מצער לא רק למאות העובדים שאיבדו את עבודתם ומשפחתם, אלא לחזון הציוני, עצמאות התעשייה הישראלית ולמוצר ה-'כחול הלבן'. תעשיית התמרוקים הישראלית בעלת פוטנציאל רב, מייצאת כמיליארד דולר בשנה והיא יכולה וחייבת להמשיך לצמוח. על ממשלת ישראל, במיוחד בימים אלה - של אי ודאות גדולה בשווקים, לתמוך בתעשיין הישראלי ולהקל בהליכי הרגולציה. צמיחה והתעצמות התעשייה הישראלית, היא האינטרס של כולנו".

עוד כתבות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן הגידור של אנשי השוק הוותיקים שמככבת עם תשואה של 31% מתחילת השנה. ומה עשו המתחרות?

הבורסה טסה במחצית הראשונה של השנה, וחלק מקרנות הגידור המקומיות התקשו להדביק את הפער ● מי בכל זאת כיכבה, מה מגלות התשואות של השנתיים האחרונות ומה צפוי בהמשך? ● "הסרנו איום של עשרות שנים שהלך והתעצם בשנתיים האחרונות"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מגיע לכם החזר? ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי למי שנתקע בחו"ל במהלך מבצע "עם כלביא"

ועדת הכלכלה תדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע למעלה מ-400 דולר לנוסע ● בנוסף: מתגבש מתווה מטעמם של משרד הכלכלה והתחבורה, שיכלול גם את ההוצאות שהתווספו על הטיסה חזרה לישראל

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים