גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גרים על הקו הים או בקרבתו? כך תשמרו על הריהוט למרפסת ולחצר מפני פגעי מזג האוויר

רבים חולמים על מגורים בקו ראשון לים או בסביבת החוף עם מרפסת או חצר מאובזרת ומסוגננת בריהוט גן ● אולם לצד הקרבה האטרקטיבית למים - חייבים להביא בחשבון את האקלים המקומי שעשוי להסב נזקים לריהוט ולאקססוריז ● טום כהן, מנכ"ל חברת William Marcello, המציעה ריהוט חוץ יוקרתי, מסביר כיצד לבחור נכון רהיטי OUTDOOR לטווח ארוך ומהן המגמות העכשוויות בתחום

עיצוב: וולפגנג פיצ'לר, אוסטריה / צילום: באדיבות וויליאם מרסלו
עיצוב: וולפגנג פיצ'לר, אוסטריה / צילום: באדיבות וויליאם מרסלו

הכתבה בשיתוף וויליאם מרסלו

הבריזה הנושבת, השקיעות הרומנטיות, רחש הגלים - מגורים ליד הים מספקים איכות חיים למי שאוהב את הנוף ואת החוף, במיוחד בישראל המציעה סצנת חופים פעילה, טיילות מטופחות וחולות זהובים. נכסים הקרובים לים נחשבים לנחשקים במיוחד בזירת הנדל"ן, כאשר רובם מצוידים במרפסות רחבות ידיים וחצרות מושקעות, אותן נהוג לאבזר בריהוט חוץ מסוגנן לרגיעה מול הכחול העמוק ולאירוח בסטייל.

אולם לצד היתרונות של תפאורה ייחודית וקרבה אטרקטיבית למים, יש לקחת בחשבון את האתגרים הייחודיים שמציבה סביבת החוף עבור רהיטי הגן הנחשפים לאוויר הים המלוח. תנאי השטח באזור הים עשויים להסב נזקים שונים ובלאי מתמשך שיגרמו לדהייה של הריפוד, סדקים, ריקבון, עיוותים או התנפחות של הקונסטרוקציה ולקצר באופן משמעותי את 'תוחלת החיים' של הרהיטים היפים אותם בחרתם להציב לאור שקיעה.

לדברי טום כהן, מנכ"ל חברת וויליאם מרסלו (William Marcello), המציעה ריהוט חוץ יוקרתי של מותגי עילית אירופאיים בהתאמה אישית, חשוב להקפיד על סוג הריהוט הנרכש עבור בתים ודירות בקו הראשון לים; עליו להתאים לתנאי מזג האוויר האופייניים לאקלים הים תיכוני ולאזור החוף הנתון תחת שמש קופחת, רוחות עזות שנעות במהירות ומליחות מייבשת. כשהחשש הגדול הוא מפני קורוזיה והתפרקות הדרגתית של הריהוט.

עיצוב: רסמוס פאלקנברג, דנמרק / צילום: באדיבות וויליאם מרסלו

"ריהוט לא איכותי עשוי להישחק ולהירקב. לכן ההמלצה היא לבחור רהיטים אשר עשויים מחומרים עמידים במיוחד לאזורים בעלי מליחות גבוהה והינם בעלי קונסטרוקציה העשויה מחומרי גלם חזקים אשר נחשבים ליקרים יותר, אך ייראו טוב למשך שנים. עליהם גם להיות חסינים בפני מים ולהתמודד מיטבית עם רוח, מלח וחול". בין החומרים הללו, ממשיך ומסביר כהן, ניתן למצוא אלומיניום או נירוסטה בדרגות שונות שמגדירות את עמידותה, למשל נירוסטה 304 ונירוסטה 316 שנחשבת לחזקה יותר. כאשר ההבדל בין שני הסוגים הוא שלנירוסטה 316 מתווסף מוליבדן 316 (יסוד כימי) שמקנה לה עמידות גבוהה יותר בפני קורוזיה.

"אלומיניום ונירוסטה 316 מסוגלות לעמוד גם בטמפרטורות קיצוניות בעונות הקיץ והחורף האופייניות לים. הנירוסטה אינה מחלידה, והן את האלומיניום והן את הנירוסטה ניתן לעצב במגוון ווריאציות להשגת המראה המבוקש. שתיהן גם דורשות תחזוקה נמוכה", מחדד כהן.

לפרטים וייעוץ על ריהוט Outdoor למרפסת ולחצר הקליקו כאן>>

- מה לגבי מי שמחפש מראה כפרי יותר למרפסת או לחצר?
"לאלו אני ממליץ על עץ טיק בדרוג גבוה, שנחשב לכוכב עולה בריהוט חוץ לבתים הסמוכים לחוף. הוא מציע עמידות גבוהה בפני אור השמש ללא התחממות יתרה וכן מראה כפרי ציורי. מדובר בעץ קשה המצטיין במבנה צפוף עם תכולת שמן גבוהה ונעשה בו שימוש רב בבניית יאכטות. זאת בשל היכולת שלו להתמודד עם מי אוקיינוס מלוחים. רהיטים מעץ טיק יחזיקו מעמד זמן רב. לטיק גם דרגות שונות, אצלנו, בוויליאם מרסלו, אפשר למצוא ריהוט מטיק בדירוג A המצביע על כך שהרהיט מיוצר מהליבה של העץ ומכאן החוזק העוצמה שלו, כמובן שכל היצרנים שלנו מחזיקים בתו תקן ירוק לכריתת עצים FSC - העץ לא נכרת לפני שמלאו לו לפחות 15 שנה ומייד אחרי הכריתה נשתל עץ חדש".

עיצוב: סטודיו 9&13 דיזיין, אוסטריה / צילום: באדיבות וויליאם מרסלו

- אילו בדים מומלצים לריהוט גן בקו הים?
"ההמלצה היא לבדים עמידים בפני קרני UV שניתן לכבס ובדים דוחי עובש. אנחנו עובדים עם בדי 'Sunbrella' ובדים איכותיים אחרים. בעיני הישיבה עליהם נוחה ואיכותית כמו בריהוט פנים והריהוט לא פחות איכותי מריהוט פנים אם לא יותר. ובכל מקרה, אני ממליץ לכסות את הריהוט בתקופות בהן מתחוללות ליד הים סופות חול וגשמים".

לתכנן את המרחב מוקדם ככל האפשר

ההיצע והמגוון של ריהוט הגן מאפשר מצד אחד לרהט את המרחב החיצוני בקו הסגנוני והאסתטיקה השולטים בעיצוב החצר; ומצד שני, לייצר בו אווירת בית נופש או ריזורט איכותי. כהן מספר שבוויליאם מרסלו העיצוב נעשה בהתאמה אישית ובעבודת יד לפי תנאי המרחב אליו הוא מיועד והרצונות וההעדפות של כל לקוח. לחברה אולם תצוגה "לאונג'" בהרצליה פיתוח, שבו מוצגים מגוון דגמים. כמו כן, בתהליך התכנון מעורבים יועצי החברה - ואפשר לבחור מבין כמה וכמה גדלים, צורות, בדים וגוונים ולרהט בשלמות את המרפסת או את הגינה. במקום גם מוצעים אקססוריז משלימים, כגון אגרטלים ועששיות וכן פתרונות חימום וקירור ואוורור.

לדברי כהן, רצוי להתחיל לתכנן את המרפסת או הגינה כבר בשלב התוכנית האדריכלית טרום בנייה, או לפני תהליך השיפוץ. זאת מאחר ובשלב הזה יש יותר גמישות וניתן לבחור את המיקומים האופטימאליים, להכין תשתיות חשמל מתאימות, ובכך לייצר מרחב חיצוני אידיאלי. ההכנה המוקדמת תחסוך לנו כסף בעתיד כשלא נצטרף לשנות תשתיות קיימות.

פריט מתוך תצוגה של וויליאם מרסלו / צילום: באדיבות וויליאם מרסלו

הוא מוסיף כי נדרש גם להקפיד על חומרי גלם איכותיים ולהתאים אישית ריהוט לכל לקוח ולקוח. "לדוגמה למשפחה שאוהבת לארח נציע שולחנות נפתחים שמגיעים במידות 2.20 ס"מ ויכולים להיפתח גם ל-3.40 ס"מ וכן פינות ישיבה מודולאריות שאפשר למקם כיחידות בווריאציות שונות - להגדיל ולהקטין לפי העדפה באמצעות חיבור של יחידות דומות. ישנן גם מערכות ישיבה בצורת ר' שמתאימות מאוד כפינות אירוח במרפסות. בנוסף, חשוב מאוד שכל מערכות הישיבה יהיו יציבות כי ליד הים הרוח חזקה".

- מהן המגמות המובילות כיום בריהוט חוץ קרוב לים?
"הסגנון המינימליסטי פופולרי כי אנשים מחפשים רהיטים אווריריים שלא יכבידו בנוכחותם, במיוחד במראה הנורדי המציע צביון נקי, בקווים ישרים. בשנים האחרונות בולטים גם שולחנות אש ומדורות גן שיוצרים אווירה מיוחדת - ומחממים במיוחד בלילות קרירים ליד הים. אלו שולחנות העשויים מחומר עמיד כמו בטון, שיש, ברזל בעלי גומחה להדלקת מדורה והם פועלים באמצעות עצים, גז או חומר בעירה אקולוגי בשם ביו-אתנול עליו אני ממליץ (זאת מאחר והוא אינו מחייב תשתית מיוחדת וניתן לרכוש אותו אצל יצרנים שונים בארץ).

"בנוסף, רבים מאבזרים את המרחבים הפתוחים במיטות שיזוף מפנקות ופינות רביצה גדולות, שולחנות צד, ומיטות עם אפיריון העמיד לתנאי חוץ. ההעדפה היא גם לריהוט חוץ בפלטת צבעים שתתמזג בהרמוניה עם הים כמו לבן רגוע או אפור בהיר אורבני. כמו כן, יש ביקוש לרהיטים מקוריאן - חומר מוצק ומעודן העמיד מאוד בתנאי חוץ ונמצא במערכות ישיבה ובשולחנות. זהו חומר לא נקבובי ולכן מונע היאחזות של כתמים ניתן לחידוש במהלך השנים ומחזיק לאורך זמן רב".

בשורה התחתונה, לפי כהן, אם בחרתם לחיות על קו המים, כדאי להיערך בהקדם על מנת למזער נזקים לריהוט במרחב הפתוח ובכך להשביח את הנכס. ריהוט איכותי למגורים בסביבת הים מהווה השקעה משתלמת לטווח הארוך. הוא ישרוד למשך שנים את ההשפעות הסביבתיות - ויהפוך את המרפסת או הגינה למרחב מחייה ואירוח איכותי שנעים לשהות בו, לא ידרוש אחזקה מרובה ולא ידרוש החלפה בפרקי זמן קצרים.

לפרטים וייעוץ על ריהוט Outdoor למרפסת ולחצר הקליקו כאן>>

עוד כתבות

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

תקיפות של חייל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים