גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תעשיות הפינטק של בחריין וישראל ישתפו פעולה

ארגון FinTech Bay והאיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI יחברו בין גופים וחברות בתחום הפינטק וההון סיכון בבחריין ובארץ, ויקדמו פרויקטים משותפים ● וגם: על רקע מגמת הפיטורים בענף ההייטק, חברת AppsFlyer קיימה לאחרונה במשרדיה בהרצליה אירוע שנועד לסייע למאות מפוטרים למצוא עבודה ● אירועים ומינויים

ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה וקרין מאיר רובינשטין / צילום: אלון גלבוע
ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה וקרין מאיר רובינשטין / צילום: אלון גלבוע

שיתוף-פעולה ראשון בין תעשיית הפינטק בממלכת בחריין ובישראל: ארגון FinTech Bay והאיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות IATI (ארגון הגג של ההייטק הישראלי) יחברו בין גופים וחברות בתחום הפינטק וההון סיכון בשתי המדינות, ויקדמו פרויקטים משותפים. ההסכם נחתם במלון הילטון בתל אביב, במעמד שגריר ממלכת בחריין בישראל, ח'אלד יוסף אל-ג'לאהמה.

באירוע לקחו חלק, בין היתר, דב קוטלר מנכ"ל בנק הפועלים, סאמר חאג' יחיא יו"ר בנק לאומי, יוני אסיא מייסד ומנכ"ל איטורו, יוסי כהן מנכ"ל סופטבנק ישראל ויו"ר המוסד לשעבר, יוסי מטיאס מנכ"ל גוגל ישראל, בועז מולדובסקי מנכ"ל בורסת היהלומים, עמי אפלבוים יו"ר רשות החדשנות, יפעת אורון, מנכ"לית בלקסטון, שי לוי מנכ"ל אמדוקס ישראל, ויובל טל מייסד ונשיא פיוניר.

הפלטפורמה של בחריין פינטק ביי מפתחת יוזמות פינטק בעיקר באמצעות מעבדות חדשנות ותוכניות האצה. באמצעות חיבור לגופים ממשלתיים, מוסדות פיננסיים, עסקים, חברות ייעוץ, אוניברסיטאות, איגודים, קרנות הון סיכון וסטארט-אפים, פועלים ראשיה לקידום הענף. המנכ"ל באדר סאטר, מסביר כי מדינתו "עשתה צעדים כבירים לאימוץ וקידום טכנולוגיה חדשניות, והשותפות הזו תאפשר עוד יותר את פיתוחה של תעשיית הפינטק של בחריין, ותחזק את האקו-סיסטמים בשתי המדינות".

הרעיון לשיתוף-הפעולה נולד במוחה של עו"ד קרין מאיר רובינשטין, מנכ"לית ונשיאת IATI, כבר לפני שנים, אולם קרם עור וגידים "כשהשגריר החדש הגיע לארץ לפני כמה חודשים. עשינו פגישה ארוכה, והייתה כימיה מאוד טובה.

"אמרתי לו שאני לא רוצה להתפרס לכל הכיוונים אלא ללכת למקום שבו אפשר להוציא אקשן אייטמס, ושאחרי שעשינו הרבה מחקר על בחריין, החלטנו להתחיל עם עולם הטכנולוגיות הפיננסיות והתשלומים. זיהינו את השחקנים המרכזיים שם מבחינת גופים פיננסיים, משקיעים וחברות, וזה השילוש שאנחנו יודעים לעבוד איתו".

מה את מקווה להשיג מההסכם?
"מדובר בהזדמנות עצומה עבור התעשייה בישראל ליצור קשרים חדשים ושיתופי-פעולה אשר לא התאפשרו עד היום. אנחנו גוף תעשייה שממומן על ידי מאות חברות ומשקיעים, ואנחנו צריכים להראות ואליו מהיר. לכן, בשנים האחרונות למדנו לדייק את ההסכמים שלנו, ואנחנו חותמים רק כשיש סיכוי יחסית גבוה לתוצאות. 

"התכנון הוא לפתוח את בחריין כבטא סייט לחברות ישראליות, ושמשקיעים משם יסתכלו על טכנולוגיות ישראליות. בחריין FinTech Bay הוא מגופי הפינטק המובילים במזרח התיכון, ואני מאמינה שנצליח לייצר שיתופי-פעולה איכותיים ופורצי דרך בין המדינות".

לדברי רובינשטין, מדובר ביריית פתיחה בלבד. "אחרי הפינטק אנחנו רוצים לעבוד חזק על תחום ההלת'-טק, פוד-טק, אגרו-טק ואד-טק (חינוך). נכנסנו לעומק הנושא של מדינות המפרץ עוד לפני הסכמי אברהם, ואנחנו עוסקים בחיבורים כעת".

האם הקשר הוא בכיוון אחד - בבחריין משקיעים, וישראל מביאה את החדשנות?
"זה לא חד כיווני בכלל. היינו שמחים לראות טכנולוגיות משם, אבל צריך להודות שהיום יש בארץ הכי הרבה יזמים אחרי ארה"ב, אנחנו חזקים וידועים בהצמחת טכנולוגיות עומק.

"אגב, אנחנו מביאים ערך לא רק לתעשייה עצמה, אלא לכל המשק הישראלי. העבודה עם ממשלה כמו בחריין תצמיח, תקדם ותדרבן גם אוכלוסיות יותר חלשות - כמו החברה הערבית, למשל - להיכנס למעגל התעסוקה. ככל שיעבור הזמן, הסביבה תהיה יותר נוחה, אינטגרטיבית ונכונה תרבותית לכניסה לתוך החברות".

אזור התעשייה

גם במשבר: בהייטק מגייסים

על רקע מגמת הפיטורים בענף ההייטק, נעשים גם ניסיונות להכוונה ולגיוסים: חברת AppsFlyer קיימה לאחרונה במשרדיה בהרצליה אירוע שנועד לסייע למאות מפוטרים למצוא עבודה מחדש.

באירוע, שהתקיים ללא עלות ונרשמו אליו כ-200 אנשים, התאפשר לכל מועמד/ת לקיים שיחה אישית עם מגייס/ת, שייעצו בנושאים רלוונטיים, במטרה לייצר הזדמנויות ולפתוח דלתות בשוק העבודה. בנוסף, מחפשי העבודה קיבלו תמונת פרופיל מצלם מקצועי.

מלבד צוות הגיוס של AppsFlyer השתתפו באירוע גם מגייסים מטאבולה, ראפיד, איירון סורס, מאנדיי, ארמו, דיפ אינסטינקט ועוד. בסך הכול היה מדובר בכ-40 מגייסים.

"הצלחנו לאחד מגייסים ומגייסות מחברות שונות, שביום יום מתחרים אחד בשני, לפרויקט עזרה הדדית כקהילה אחת ומאוחדת", אומרת דניאל כהן קליסקי, מנהלת מיתוג מעסיק בחברה. "מחפשות ומחפשי העבודה קיבלו מידע חשוב ואישי, ובעיקר תמיכה רגשית".

אזור התעשייה

באיזה סטארט-אפ ישראלי משקיע שחקן ה-NBA?

כוכבה של מילווקי באקס מליגת ה-NBA, ומי שנחשב לאחד משחקני הכדורסל הטובים בעולם, יאניס אנטטוקומפו, מצטרף כמשקיע בסטארט-אפ הישראלי אנטידוט (Antidote), העוסק בהנגשת שירותים רפואיים לאוכלוסייה ללא כיסוי ביטוחי או כזו הנמצאת בביטוח חסר בארה"ב. על פי נתוני CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן) שפורסמו השנה, כ-32 מיליון אזרחים מתחת לגיל 65 בארה"ב אינם מבוטחים.

יאניס אנטטוקומפו / צילום: Antidote

אנטטוקומפו, שנולד וגדל ביוון לזוג הורים שהיגרו מניגריה, מכונה "גריק פריק", על רקע מוצאו וסט כישורי הכדורסל הייחודיים לו. "לכל אדם יש זכות לכך במחיר בר השגה, לא משנה הנסיבות, הגזע, או המיקום שלו, ולכן אני גאה לשלב כוחות עם אנטידוט", הוא אומר. "האחים שלי ואני גדלנו בשוליים, ללא כלום. לכן, אני חש הזדהות עמוקה עם כל כך הרבה אמריקאים שלא יכולים להגשים את החלומות שלהם, על רקע קושי בקבלת טיפולים רפואיים. אנטידוט יכולה לסייע בפתרון המשבר הזה".

אנטידוט הוקמה ב-2020 על ידי המנכ"ל אביחי סודרי, סמנכ"לית הטכנולוגיות קארין-בל פדר, סמנכ"ל הרפואה דיוויד זלוטניק והנשיא בן אנוש. החברה פועלת בכ-20 מדינות בארה"ב, ומעסיקה כ-300 רופאים.

אנוש מספר כי הצטרפותו של אנטטוקומפו התאפשרה בזכות המשקיעים שלהם וולטק ונצ'רס, ש"ממש נשכבו על הגדר ופעלו בנחישות כדי לאפשר לדבר הזה לקרות. הם יזמו את המהלך, והפעילו את מיטב היכולות והקשרים כדי שהוא יקרום עור וגידים".

סודרי מזכיר כי "בזמן שאוהדי ספורט רואים ביאניס שחקן אגדי שרק לאחרונה קיבל את החוזה הגדול ביותר בהיסטוריה של הספורט המקצועני, יש לו עוד צד משמעותי, כזה המספר את הקושי שהוא ומשפחתו חוו כמהגרים במדינה רחוקה מהמולדת שלהם.

"יש ליאניס לב גדול ומלא בחמלה. הוא מבין את הקשיים והמכשולים בדרך לשירותים רפואיים ברי-השגה, וכמה הקפדה על בריאות פיזית ונפשית יכולה להיות ההבדל בין סבל לשמחה, כישלון או הצלחה. אנחנו בני מזל על ההצטרפות שלו למגרש שלנו".

חדשות טובות

קבוצת בן דרור תשתף פעולה עם ארגון משמר הצלה ימי: במהלך חודש אוגוסט, על כל בגד ים מקולקציית הילדים של Speedo ייתרמו 2 שקלים עבור העמותה, המסמיכה צעירים ומבוגרים לגלישת הצלה לטובת צמצום מספר המתים בטביעות בים.

העמותה נוסדה בקיץ 2020 על ידי פול חכים, שהביא את הרעיון מאוסטרליה, והוא גם זה שמנהל אותה.

עוד כתבות

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור