לב לבייב | בלעדי

חשיפת גלובס: הפרקליטות ולבייב הגיעו להסדר טיעון בפרשת "היהלום השחור"

הפרקליטות והמיליארדר לב לבייב הגיעו להסדר טיעון בפרשת "היהלום השחור", במסגרתה נחקרה חברת LLD של לבייב בחשד שהבריחה לישראל יהלומים בסכומי עתק • עפ"י המידע שבידי גלובס, במסגרת הסדר הטיעון החברה תשלם מיליוני שקלים כקנס

לב לבייב / צילום: תמר מצפי
לב לבייב / צילום: תמר מצפי

פרקליטות המדינה והמיליארדר לב לבייב הגיעו להסדר טיעון בפרשת "היהלום השחור". ההסדר צפוי להיחתם מחר (ה') ויוגש נגד חברת LLD בבעלות לבייב ונגד המנכ"ל ראובן שמואלוב. התיק נגד יתר החשודים, ובראשם הבעלים לב לבייב ובנו זבולון לבייב, עתיד להיסגר.

מקורבים ללב לבייב נעצרו בחשד להברחת יהלומים
עו"ד חדד: "החשוד המרכזי לא כאן. מי שיש לו אינטרס לשבש את החקירה הוא לב לבייב, והוא במוסקבה"
המשטרה בדיון בהארכת המעצר בפרשת היהלומים: "החברה של לבייב מתנהלת כמו ארגון פשע"
חשודה בפרשת הברחת היהלומים בקבוצת לבייב קפצה אל מותה   

לבייב נחת בישראל הלילה במפתיע. בשדה התעופה חיכו לו באופן מתואם שוטרי להב 433 והודיעו לו כי הוא מעוכב לחקירה. החל מהשעה 10:00 הוא נחקר בלהב 433 במסגרת פרשת "יהלום שחור", מדובר בפרשה הנחקרת על-ידי המשטרה ורשות המסים משנת 2018, בחשד כי חברת היהלומים LLD של לבייב הבריחה לישראל יהלומים בסכומי עתק תוך ביצוע עבירות כלכליות רבות.

לאור חששו של לבייב מן החקירה וממעצר, בכל אותן שנים שהה ברוסיה ולא הגיע לישראל. במהלך השנים התקיים משא-ומתן על אש נמוכה עם עורכי דינו של לבייב, איתן מעוז וגיורא אדרת, על-מנת שיתייצב לחקירה, אולם הפרקליטות סירבה במהלך התקופה להתחייב לו מראש כי לא ייעצר לאחר שינחת בישראל. זאת לאור מדיניות עקרונית שלא לנהל משא-ומתן עם אנשים שלא מתייצבים לחקירתם במשטרה. לאור סירוב הפרקליטות, בחר לבייב שלא להגיע לארץ וויתר על הגעה לאירועים רבים בישראל, כולל של בני משפחתו הקרובה.

כאמור, כעת נראה כי גם בפרקליטות הבינו שאין תוחלת בהמשך המתנה ללבייב שיגיע ללא תנאים מוקדמים, ושעדיף בנסיבות המיוחדות של התיק לחתום על הסדר טיעון שיותיר את לבייב מחוץ לכתב האישום.

החברה תשלם כקנס מיליוני שקלים במסגרת הסדר הטיעון

על-פי המידע שנמצא בידי גלובס, החברה תשלם כקנס מיליוני שקלים במסגרת הסדר הטיעון. הפרקליטות סירבה להתייחס לגופם של דברים, ורק מסרה בתגובה כי "בעקבות פניות כתבים, נבהיר כי מר לבייב הודיע לרשויות האכיפה על מועד חזרתו לישראל, וכי טרם הגעתו הובהר לו כי שאלת מעצרו או תנאי שחרורו תישקל על-ידי המשטרה בהתאם להתפתחויות בחקירה".

ב-2018, עם פרוץ החקירה, טען רפ"ק גל צ'סנר, נציג המשטרה, בדיון הארכת המעצר של החשודים כי "חברת LLD מתנהלת כארגון פשע, תוך שימוש בבלדרי יהלומים שמבריחים יהלומים כמו אחרוני בלדרי הסמים. החברה משבשת ומשמידה ראיות".

הסכומים המדוברים על-פי הנטען אז הגיעו לכדי 300 מיליון שקל, זאת לאור הברחה שיטתית בין השנים 2002 ל-2018 של יהלומים מרוסיה לישראל בשווי של כ-300 מיליון שקל. כעת נראה כי הפרשה שהתחילה בקול תרועה רמה מסתיימת, כפי שהסתיימו לא מעט תיקי חקירה בעבר, בממדי חומרה פחותים בהרבה.

תיבת הפנדורה הזו נפתחה לראשונה במחצית הראשונה של שנת 2018, כשנציגי המכס בנמל התעופה בן גוריון עיכבו אדם שסומן על-ידם כחשוד בניסיון להכניס סחורה לארץ מבלי לדווח עליה. הנורות האדומות שלהם נדלקו, אך הם לא צפו את שרשרת האירועים שהולידה הבדיקה שערכו לו. במהלך חיפוש שנערך בין חפציו ועל גופו התגלה, כשהוא מוצנע בגופו, יהלום יקר-ערך בשווי של כמיליון שקלים, אותו הבריח לפי החשד מאחת ממדינות ברית-המועצות לשעבר. בעקבות גילוי היהלום, הוקם צוות חקירה משותף לרשות המסים ולמשטרת ישראל, אותו אדם נחקר באשר למקורות היהלום, הכנסתו לארץ ללא דיווח וכן פעילות חשודה קודמת.

בנובמבר 2018 בתום שישה חודשי חקירה סמויה בענף היהלומים, מעקבים אחר חשודים בצאתם מישראל וכניסתם לישראל, טיסות של החוקרים בעקבות היהלומנים והיהלומים שהחביאו - עצרו חוקרי רשות המסים ומשטרת ישראל את החשודים בפרשה לחקירה באזהרה בחשד למעורבות בעבירות של הברחת יהלומים, הלבנת הון, עבירות לפי פקודת המכס, עבירות לפי פקודת מס הכנסה, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד וכן עבירות נוספות.

במהלך חקירת הפרשה קרה אירוע טרגי, כאשר אחת החשודות שעבדה כמנהלת חשבונות בחברה קפצה אל מותה לאחר שנחקרה במסגרת הפרשה. לאחר חקירה, התברר כי אין חשד לפלילים באירוע זה.

מטעמו של לבייב נמסר: "מר לבייב הגיע הבוקר למטה לה"ב 433 ומסר בחקירה את גרסתו העקבית לפיה לא היה מעורב בשום שלב בהברחות יהלומים. מר לבייב ישוב הלילה למשפחתו ויחזור לישראל בשבועות הקרובים".