גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלים צופים בטלוויזיה 3.5 שעות ביום, כמעט שעה יותר מהממוצע העולמי

ישראלים צופים בטלוויזיה 210 דקות בממוצע ביום, בעוד שהממוצע העולמי עומד על 156 דקות - כך עולה מנתוני חברת Global ● מהדוח עולה כי כיום 10% מכל התוכניות בעולם הן מז'אנר הריאליטי התחרותי, והתוכנית שרשמה את נתוני הצפייה הגבוהים ביותר בכל העולם היא "הזמר במסכה"

שחקני איטליה בגמר היורו.  אירוע הספורט הנצפה ביותר ב-2021 / צילום: Associated Press, Paul Ellis
שחקני איטליה בגמר היורו. אירוע הספורט הנצפה ביותר ב-2021 / צילום: Associated Press, Paul Ellis

שעה יותר מכולם: ישראלים צופים בטלוויזיה 210 דקות בממוצע ביום, בעוד שהממוצע העולמי עומד על 156 דקות - כך עולה מנתוני חברת Global, העוסקת במחקר ושיווק במדיה הטלוויזיונית.

מדובר בקפיצה משמעותית בצפייה לעומת תקופת טרום הקורונה: ב-2019 ממוצע דקות הצפייה בישראל עמד על 195 דקות, נתון שהיה גבוה ב-28 דקות מהממוצע העולמי.

עד מתי פרטנר וסלקום ימשיכו להפסיד בטלוויזיה, ומה יהיה המהלך הבא בתחום?
איך הפכה "שר הטבעות" לסדרת הטלוויזיה הכי יקרה בהיסטוריה
נטפליקס מול דיסני פלוס: בדקנו איזה שירות סטרימינג עדיף בישראל   

העלייה בצפייה בישראל לא מיוחסת רק לכניסת חברות הסטרימינג, אלא גם לעלייה משמעותית שחלה בדקות הצפייה בערוצי הברודקאסט המספקים תוכן מקומי: קשת 12, רשת 13, ערוצי כאן, ערוץ 9 בשפה הרוסית ערוץ 24, ערוץ 14 וערוץ 30 בערבית.

מבדיקה שערכה הוועדה הישראלית למדרוג לגבי סך הצפייה בערוצים אלה, עולה כי ב-2019 צפו בהם הישראלים 55 דקות ביום בממוצע, וב-2021 נרשמה עלייה ל-68 דקות.

 

באופן כללי, מאז שנות ה-90 ועד היום חלה ירידה קלה בשיעורי הצפייה בטלוויזיה בממוצע עולמי - בין היתר בעקבות כניסתן של הרשתות החברתיות לחיינו. עם זאת, בפילוח לפי יבשות ניתן לראות כי באירופה ובדרום אמריקה חלה עלייה בדקות הצפייה, בעוד שבאסיה ובצפון אמריקה חלה ירידה.

שתי נקודות מעניינות נוספות הן שבממוצע העולמי נרשמה ב-2021 ירידה בכמות דקות הצפייה בזמן השידור עצמו (Live), כלומר מגמת העלייה בצפייה הנדחית נמשכת; ואירופה היא היבשת היחידה שבה לא חל כמעט שינוי במספר דקות הצפייה בין 2019 ל-2021.

התחזקות שידורי הספורט

מדי שנה מפרסמת גלובל את דוח One-Television, שמציג את נתוני הצפייה בטלוויזיה ב-120 מדינות, ובהן ישראל. מדובר בסך מצטבר של כ-4 מיליארד צופים, וכ-7,000 ערוצי טלוויזיה. הנתונים מתייחסים לצפייה בערוצי הטלוויזיה "הרגילים", בסטרימינג (כמו נטפליקס ודיסני, למשל) ובתכני VOD. הנתונים נמדדים עבור ועדות המדרוג במדינות השונות ומועברים לגלובל לצורך הכנת הדוח.

הדוח הנוכחי מסכם את שנת 2021 ובוחן אותה בהשוואה לשנת הקורונה (2020) ולשנה "הרגילה" שקדמה לה. חלק ממגמות הצפייה שהשתנו בתקופת הקורונה כבר "תיקנו" את עצמן, וחלקן עדיין כאן ולכן רלוונטיות גם כעת.

עדיין מוקדם לסכם את הרייטינג בישראל ב-2022, מה גם ששידורי הבחירות המרכזיים וכן המדגמים, אשר ידועים כבעלי שיעורי צפייה גבוהים, עדיין לפנינו. עד כה, התוכנית עם הרייטינג הגבוה ביותר הייתה גמר "נינג'ה ישראל", ששודר בתחילת חודש מרץ, עם 26.1% - נתון נמוך יותר מהשיאים של 2021. נזכיר כי גמר "האח הגדול" שנערך לאחרונה רשם רייטינג של 22.5%.

כאמור, בישראל בולטים בעיקר שידורי האקטואליה ותוכניות הריאליטי, אולם בעולם שידורי ספורט מהווים חלק משמעותי בצפייה. ב-2020 בוטלו אירועי ספורט רבים, מה שהוביל לירידה של 32% בצפייה בערוצי הספורט בעולם לעומת השנה הקודמת.

שנה לאחר מכן, ב-2021, השידורים הספורטיביים שבו ותפסו מקום בולט. למעשה, בשליש מהמדינות שנבדקו היו אלה ערוצי הספורט שרשמו את הקפיצה הגדולה ביותר בשיעורי הצפייה (יש לסייג ולומר שמדובר "רק" במקום השני: ב-45% מהמדינות הערוצים ה"כלליים" הם אלה שרשמו את הקפיצה הגדולה ביותר).

שידורי היורו (אליפות אירופה בכדורגל) היו אירוע הספורט המתמשך הנצפה ביותר ב-34% מהמדינות בעולם ב-2021, כאשר באירופה מדובר היה ב-62% מהמדינות. הגמר עצמו היה שידור הספורט הנצפה ביותר בשמונה מדינות, ובהן בריטניה ואיטליה ששיחקו בגמר - וישראל.

לעומת זאת, אולימפיאדת טוקיו 2020 עניינה פחות צופים - והיא הייתה אירוע הספורט המתמשך הנצפה ביותר רק ב-10% מהמדינות בעולם (באסיה - ב-35% מהמדינות).

"הזמר במסכה" מעל כולם

כשמנקים את הספורט מהמשוואה, התחומים הנצפים ביותר הם סדרות, תוכניות בידור ותוכניות חדשות ודוקו-ריאליטי. בין 2015 ל-2021 חלה ירידה בצפייה הממוצעת בתוכניות בידור ובמהדורות חדשות, ולעומת זאת נרשמה עלייה בשיעורי הצפייה בסדרות ובדוקו-ריאליטי.

מהדוח עולה כי כיום 10% מכל התוכניות בעולם הן מז'אנר הריאליטי התחרותי, והתוכנית שרשמה את נתוני הצפייה הגבוהים ביותר בכל העולם היא "הזמר במסכה". למעשה, זו הייתה התוכנית הנצפית ביותר ב-11 מדינות, ובהן ישראל שבה משדר הגמר בדצמבר 2021 רשם רייטינג של 27.3%. פורמטים ותיקים יותר שזוכים גם הם לפופולריות בארץ ובעולם הם "דה וויס", "מאסטר שף" ו"הישרדות".

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

בנוסף, יצואניות הסדרות הגדולות ביותר הן טורקיה עם 38 סדרות (רבות מהן מז'אנר הדרמה, והן נצפות בעיקר באמריקה הלטינית - וכמובן גם בישראל) וארה"ב עם 30 סדרות.

שיעור הצפייה בחדשות מתחזק, ובין 2019 ל-2021 חלה עלייה של 7% בממוצע בעולם. הראיון הנצפה ביותר בעולם ב-2021 הוא הראיון של אופרה ווינפרי עם הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל. בארה"ב הוא רשם 21 מיליון צפיות, ובבריטניה כ-14 מיליון.

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

ההפגנות בקמפוסים בארצות הברית העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

פלסטינים עוזבים את מזרח רפיח לאחר קריאות צה''ל להתפנות מהאזור / צילום: Reuters, Hatem Khaled

בכיר בחמאס לרויטרס: פינוי רפיח מצד ישראל הוא "הסלמה מסוכנת"

גורם ישראלי בכיר ל"ניו יורק טיימס": "היינו קרובים לעסקה, חמאס הקשיח עמדות - בגלל נתניהו"; לשכת רה"מ בתגובה: "שקר מוחלט" • דיווח: התקדמות בדרך להקמת כוח שמירת שלום ערבי בעזה • אחרי תקיפה בעומק לבנון: אזעקות בגולן ובגליל העליון • לקראת פעולה: צה"ל החל בפינוי האוכלוסייה ברפיח • עדכונים בולטים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת