גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השנה של הדולר: העלאות הריבית של הפד הובילו להתנפלות על המטבע האמריקאי. איך זה ישפיע על ישראל?

הדולר שממשיך להתחזק הגיע לשיא של שנתיים וחצי, כשבמקביל מטבעות אחרים כמו הליש"ט מאבדים גובה ● כל זאת ברקע האינפלציה הגואה וגל העלאות הריבית בארה"ב ובעולם כולו ● בפודקאסט "הצוללת של גלובס" בדקנו כיצד ישראל תהיה מושפעת, מה המשקיעים צריכים לעשות, ומתי השווקים צפויים לחזור לעצמם האזינו

השנה של הדולר / צילום: Shutterstock
השנה של הדולר / צילום: Shutterstock

 

מטבע הליש"ט הבריטי התרסק השבוע ברמה היסטורית מול הדולר. אבל זהו רק מטבע אחד מבין מטבעות רבים, כולל השקל, שנחלשו בחודשים האחרונים מול המטבע האמריקאי. הרקע לכל אלה הוא טלטלות בשווקים ואינפלציה שדוהרת בכל העולם, וגוררת עמה העלאות ריבית חדות. 

הדולר בשיא של שנתיים וחצי מול השקל: "בלתי נסבל לשוק המניות"
במורגן סטנלי מעריכים: העלייה בדולר תסתיים במשבר  
שלושה מטבעות מרכזיים סובלים מפיחות מול הדולר. הסיפור של הין היפני שונה מכולם 

איך בדיוק עובדת הדינמיקה הזו, איך היא עוד צפויה להשפיע על השווקים ועל הכסף שלנו, ומה היא מסמנת לגבי הכלכלה האמיתית? ריכזנו תשובות לכל השאלות החשובות.

אחת המגמות המובהקות של השנה היא התחזקות הדולר. למה זה קורה ומהן ההשלכות?

במהלך השנה הסתיים עידן הריביות האפסיות, על רקע האינפלציה המשתוללת בעולם. מאז פברואר 2022, החלו הבנקים המרכזיים, בהובלת הבנק הפדראלי בארה"ב, בסדרה של העלאות ריבית נחושות ששינו את גובה הריבית והכניסו את השווקים הפיננסיים לעידן חדש.

הריבית של הפד, שהייתה קרובה לאפס במשך שנים ארוכות, נמצאת כיום, נכון לסוף ספטמבר, ברמה של 3% עד 3.25%. הצפי הוא להמשך העלאות ריבית נחושות מצד הבנק הפדראלי כדי לטפל באינפלציה.

ההעלאה המתמשכת של הריביות, הובילה "להתנפלות" גלובלית על הדולר, שהתחזק ביחס לכלל המטבעות. בחלק מהמקרים, כמו למשל בלירה שטרלינג, מדובר היה בדרמה של ממש. השבוע הגיע הליש"ט לשפל של כל הזמנים מול הדולר, על רקע העלאת הריבית האחרונה. בעקבות כך, הבנק המרכזי באנגליה נקט בצעד חריג של רכישת אג"ח ממשלתיות, כדי לשלוט בגובה הריבית שבה מגייסת ממשלת בריטניה את החוב, ובכך לבלום התדרדרות אפשרית למשבר נזילות.

 

האם גם ישראל מושפעת מהתחזקות הדולר?

ישראל מושפעת מהתחזקות הדולר בעולם, אם כי במידה פחותה של אפקטיביות. שער הדולר זינק ביום רביעי, לאחר מספר ימים שבהם לא התקיים מסחר במטבעות בשל החג, ברף של מעל ל־3.53 שקלים. הדולר הגיע בכך לשיא של שנתיים וחצי.

למרות העלייה החדה של הדולר מול השקל, הדולר התחזק בשיעור חד יותר ביחס לאירו ולליש"ט. ישראל "נחלצה" מהגורל של אירופה, בין היתר משום שעלויות האנרגיה שלה נמוכות יותר הודות לפיתוח מאגרי הגז הטבעי. בנוסף לכך, השגשוג בחברות ההייטק שאפיין את השנה שעברה, מותיר את בנק ישראל עם רזרבות מט"ח גדולות (בשווי כולל של 192 מיליארד דולר בסוף אוגוסט).

בכל העולם מעלים ריבית. מדוע דווקא הדולר מושפע? מה המשקיעים צריכים לעשות?

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, אומר כי בארה"ב בעיית האינפלציה חריפה יותר. "בניגוד לאירופה, זהו לא משבר האנרגיה שמחולל את האינפלציה באופן עיקרי, אלא מדובר בהתמודדות של ארה"ב עם משבר הקורונה. התמודדות זו לוותה בהדפסת כספים אגרסיבית מאוד.

"הפד, הבנק המרכזי האמריקאי, איחר להבין את זה והגיב באיחור לאינפלציה שהחלה לטפס. כעת מדובר באינפלציה שחילחלה גם לשוק העבודה, שכן רואים שם עליות שכר של 6%־7% בשנה.

"לכן, תוואי העלאת הריבית צפוי להיות ממושך ואגרסיבי בארה"ב. לצד זאת, מצבה של ארה"ב יציב יותר מבחינה גיאו־פוליטית בהשוואה לאירופה, ולכן מבחינתם של המשקיעים - עדיף כיום לקנות דולרים מאשר מטבעות אחרים. הריבית שעולה הופכת גם השקעה באפיקים כמו אג"ח ממשלתיות לטווח קצר, למשתלמת יותר".

 

כיצד התחזקות הדולר משפיעה על שוק איגרות החוב הממשלתיות ועל שוק המטבעות?

ציבור המשקיעים בעולם ממהר לקנות אג"ח של ממשלת ארה"ב, שמציעות כיום תשואה אטרקטיבית יותר מבעבר. השבוע התקרבה התשואה של אג"ח ל־10 שנים של ממשלת ארה"ב ל־4%. המשמעות היא שמי שיקנה את האיגרת, יקבל תשואה כזאת, במונחים דולריים, מדי שנה. כמו כן, הרכישה של אגרות החוב הדולריות, מהווה כשלעצמה את המנוע שדוחף להתחזקות הדולר ביחס למטבעות האחרים.

מעבר לכך, גם אם האינפלציה בארה"ב כפולה מהתשואה הזאת, כבר יש בה כדי לדכא את פעילות הבורסות, שהן קופצניות ולא מבטיחות דבר, בוודאי לא יציבות כמו אגרות החוב של ממשלת ארה"ב. הירידות בוול סטריט לא איחרו לבוא, ולאחר נתוני האינפלציה השליליים באוגוסט, ובהמשך העלאת הריבית על ידי הנגיד ג'רום פאוול החודש, חזרה המגמה השלילית לשווקים.

יו''ר הפד, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

בניגוד למה שקורה בדרך כלל, גם המניות יורדות וגם האג"ח הממשלתיות של ארה"ב. מדוע?

בתוך שוק האג"ח, הציבור מעדיף יותר את האג"ח הממשלתיות שמועד פרעונן קרוב יותר (בעלות משך חיים ממוצע, או מח"מ, קצר יותר). לכן הוא מוכר את האגרות הרחוקות (והתשואה שלהן מטפסת), וקונה אג"ח קצרות שמציעות תשואה גבוהה עוד יותר מהארוכות.

מצב זה, שמכונה "עקום הפוך", שבו לטווח הקצר מקבלים תשואה גבוהה מהטווח הארוך, נחשב לחריג בשווקי החוב, והוא מנבה מיתון כלכלי בהמשך הדרך. עצם הצפייה בשווקים למיתון ברקע, וגם האטרקטיביות של תשואות האג"ח, מהווים גורמים שפוגעים במניות.

אם הכסף לא הולך למניות וגם לא לאג"ח הממשלתיות - אז לאן הוא הולך?

הכסף יוצא כיום בעיקר ממניות, נכנס בחלקו לאפיקים הסולידיים כמו שוק האג"ח, בין אם הממשלתי או הקונצרני, בסדרות הקצרות, וכלל השווקים מבצעים מעין "הקצאה מחודשת" של הנכסים. רבים מעדיפים להיצמד דווקא למזומן בפקדונות בנקאיים, עד יעבור זעם. גם אם מדובר לתקופה ארוכה.

הבנקים מסוגלים להציע היום גם ריביות סבירות יחסית לציבור, ובעיקר את השקט הנפשי שיחסוך את הפחדים והקופצנות שמאפיינות את השווקים הכספיים. ניתן להגיד שעיקר הכספים עוברים לאפיקים נזילים שמושקעים לטווחים קצרים יותר.

בעבר השקיעו בנכסים כמו ביטקוין, כי "אין אלטרנטיבה". הפיקדון בבנקים הוא חלופה?

בקצרה, התשובה לכך חיובית. בעידן הריביות האפסיות, הכסף היה "זול", ובעקבות העלאות הריבית, הגיוס שלו הפך ליקר יותר. המשמעות היא "התייבשות" מסויימת של עולמות ההשקעות בכלל, וירידה בנזילות.

זוהי חלק מהמדיניות המכוונת של הבנקים המרכזיים, שמייצרת מעין "צימאון" בשווקים, שתכליתו בלימת הכלכלה עד כדי מיתון ותוך כדי כך עצירת האינפלציה המשתוללת. היעד העיקרי הוא בלימת השתוללות המחירים. האלטרנטיבה היא יותר פקדונות בבנקים, או אפיקים צמודי מדד קצרי טווח, כמו למשל אגרות חוב שמציעות את ההגנה מהאינפלציה ובתוספת ריבית מזערית.

שוק ההון אמור לשקף את הכלכלה. מה השווקים מסמנים בכל הנוגע לכלכלה האמריקאית?

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI, מציין כי התרחיש הסביר ביותר שמנבאים שוקי איגרות החוב, הוא שאנו עומדים בפני מיתון בכלכלה האמריקאית, עם השלכות עולמיות. "לפי תרחיש זה, הפד ימשיך בהעלאות ריבית עד סביב 4.5%־4.75%, ושם הריבית תתייצב עד המחצית השנייה של 2023. משם עשויות להתחיל דווקא הורדות ריבית.

"זו ריבית שתהיה כנראה מספקת כדי להאט את הכלכלה ולהוריד את האינפלציה. בשוק המניות לוקח יותר זמן לעכל את המציאות הזו, וההתנהלות משקפת צפי להאטה, לא למיתון. אבל, נראה שיהיה קשה להוריד את האינפלציה חזרה לרמות נמוכות, בלי לעבור דרך מיתון. זה כמעט בלתי אפשרי".

בתוך כמה זמן השווקים צפויים לחזור ליציבות?

גוזלן מציין כי התימחור שנגזר כרגע מהשווקים - התייצבות סביב המחצית של 2023 - נראה סביר. "זאת תחת ההנחה שלא ניכנס לעוד סחרור של עליות במחירי האנרגיה. בארה"ב, נראה שהמפתח ליציאה מהמצב הנוכחי נעוץ לא בשוק האנרגיה, כי אם בשוק העבודה ושם התהליכים הם יותר איטיים.

"האם אנחנו מכוונים לגידול באבטלה בארה"ב? התשובה היא כן. הבנקים המרכזיים מכוונים לאבטלה כדי להוריד את קצב עליית השכר ולהחזיר את האינפלציה לרמות יותר נמוכות".

בשוק המשכנתאות בבריטניה ניכרו סימני לחץ השבוע. האם גם אנחנו צריכים לדאוג? 

במשך שנים רבות השתכנענו שמחירי הדירות בישראל יכולים להיות רק בעלייה. אלא שזה היה בעידן של ריבית אפסית שנמשך מעל לעשור. השנה, עם העלאות הריבית שנעשו בישראל, תהיה לכך השפעה ישירה על שוק הדיור.

ציבור נוטלי המשכנתאות ימצא את עצמו במציאות לא פשוט בשנה הקרובה, ככל שהריבית תטפס. חלק מרכיבי המשכנתה ניטלו בריבית פריים, שמתייקרת ככל שהריבית במשק עולה. מה שקורה בבריטניה הוא אולי תרחיש קיצוני יותר, בשל תשלומי מחירי האנרגיה הגבוהים וגם החורף הקר יותר מאשר בארץ. אבל זהו איתות אזהרה למצב שהציבור עלול להיקלע אליו.

עד כמה אנחנו צריכים להיות מודאגים מפני העתיד ותוך כמה זמן שוק המניות צפוי להתייצב?

למרות שצפויה לנו שנה מורכבת בשווקים הפיננסיים צריך לזכור שלאחר בלימת האינפלציה ניתן יהיה לחזור בהדרגה לצמיחה כלכלית וגם להתחלת הורדת הריבית, כמובן מהרמה שאליה תגיע בהמשך.

אנחנו עוד לא שם, וכרגע הבהלה והפחד אוחזים בשווקים, שתמיד מגיבים למה שקורה בהווה. גם המיתון שעליו מדברים בעולם, עדיין נמצא בהמשך הדרך והשלכותיו טרם הורגשו במלוא עוצמתן.

ועדיין, חשוב לזכור, שימים של פסימיות גדולים ובהלה בשווקי המניות, הם הזמנים הנכונים לפתח "תיאבון" להשקעות. שלום חנוך, היטיב לשיר, "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר". בשווקים הפיננסיים צריך לדעת לזהות מתי זה "הכי חשוך", וגם אם מחמיצים קצת את התחזית והשווקים יורדים בהמשך, בסוף השמש עולה והעולם יחזור לתוואי של התאוששות וצמיחה כלכלית.

עוד כתבות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

ירידות באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● מדד דאקס נחלש ב-0.5%, הפוטסי יורד 0.3% והקאק מאבד 0.9% ● מדד קוספי ננעל בירידות של 2% ומדד ניקיי ננעל בעליות של 0.1% ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות