גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה השוק לא מתלהב ממכירת ראדא וכיצד המנכ"ל שקונה אותה מתכוון לשנות זאת

וויליאם (ביל) לין, מנכ"ל חברת הציוד הביטחוני האמריקאית לאונרדו DRS, סבור כי לאחר השלמת המיזוג עם ראדא הישראלית, החברה תציע פתרונות הגנה אווירית שהמלחמה באוקראינה מבליטה את הצורך בהם: "זו עסקה טובה לבעלי המניות, אבל לוקח זמן להבין אותה" • הוא גם משוכנע שהקשרים הביטחוניים בין שתי המדינות יישארו איתנים, בלי קשר לזהות שר הביטחון החדש

וויליאם לין, יו''ר ומנכ''ל חברת לאונרדו DRS / צילום: איל יצהר
וויליאם לין, יו''ר ומנכ''ל חברת לאונרדו DRS / צילום: איל יצהר

בסוף החודש תושלם העסקה שבה רוכשת החברה הביטחונית האמריקאית לאונרדו DRS את ראדא  הישראלית, לפי שווי שנקבע על כ־775 מיליון דולר. המשקיעים, למרות מועד ההשלמה הקרוב, לא ממהרים להתלהב, ושוויה של ראדא בנאסד"ק ובבורסה בתל אביב מגיע כיום ל־493 מיליון דולר בלבד - הנמוך ב־36% משוויה בעסקה.

הסיבה המרכזית לכך היא שמדובר בעסקת מניות שבה הרוכשת, לאונרדו DRS, היא חברה פרטית, כך שאין לה מניה נסחרת שממחירה ניתן לגזור את שוויה המדויק של ראדא.

סמנכ"ל כוח-אדם בתעשייה האווירית: "זה לא משבר בהייטק, זו הצטננות קלה"
מה משותף לפלוטון, לזום ולנטפליקס, ואיזה צעד כדאי להן לנקוט ב־2023
לא הכול נוצץ: הקשיים שמאחורי מבול המיזוגים בשוק עריכת הדין   

עם זאת, גם השווי שבו ראדא נסחרת היום גבוה משמעותית משוויה הזעום לפני פחות מ־7 שנים, כשחברת ההשקעות הפרטית DBSI הצילה אותה מפשיטת רגל כמעט ודאית.

ראדא היא חברה ותיקה שהוקמה ב־1970 ועסקה בעבר בפתרונות אוויוניקה (מערכות לכלי טיס). לפני למעלה מעשור היא נכנסה לתחום חדש, שבו היא מייצרת ומשווקת מכ"מים טקטיים שמיועדים לכוחות המתמרנים ומספקים להם הגנה אקטיבית, למשל מפני פצמ"רים או רחפנים. החברה מציעה גם מערכות הגנה אווירית לטווח קצר, ובמקביל ממשיכה לפעול גם בתחום המסורתי, אוויוניקה.

ראדא מנוהלת בשנים האחרונות על־ידי דב סלע והיו"ר שלה הוא יוסי בן־שלום מ־DBSI. החברה הרוכשת אותה (DRS) הוקמה ב־1969 והפכה ללאונרדו DRS כשנרכשה ב־2008 על־ידי Leonardo SpA האיטלקית (שנסחרת כיום בשווי של כ־4.3 מיליארד אירו).

היא מספקת פתרונות וטכנולוגיות להגנה, בהם חיישנים ופתרונות תקשורת. בין ראדא ל־DRS היה שיתוף־פעולה לאורך מספר שנים. החברה האמריקאית ניסתה להפוך לחברה ציבורית אך הנפקה שקידמה בשנה שעברה לא יצאה אל הפועל, בשל ביקושים נמוכים במחיר שאליו היא כיוונה. כעת עם השלמת העסקה עם ראדא, החברה הממוזגת תיסחר בנאסד"ק ובתל אביב.

 

"יש פה חברה חדשה שצריך להכיר"

וויליאם (ביל) לין, מנכ"ל לאונרדו DRS, הגיע בשבוע שעבר לישראל לפגישות עם משקיעים וגורמים נוספים לקראת השלמת המיזוג, בין היתר בניסיון להסביר מי זו לאונרדו DRS ומהם היתרונות במיזוג עם ראדא, רגע לפני שהחברה הממוזגת מתחילה להיסחר.

בראיון לגלובס הוא מסביר כי "לשוק לוקח קצת זמן ויש עבודה כדי להבין את השווי. בעלי המניות המקוריים של ראדא הכירו אותה היטב, ועכשיו יש פה חברה חדשה שהם צריכים להכיר. אנחנו חושבים שזו עסקה טובה לבעלי המניות, אבל לוקח זמן להבין אותה. זו תקופת מעבר שבה בעלי המניות יראו את השילוב וייחשפו להזדמנויות". הוא מציין שאסיפת בעלי המניות של ראדא אישרה ברוב גורף של 99% את העסקה.

יוסי בן־שלום מוסיף כי "היו כמה משקיעים אמריקאים גדולים שאמרו לנו שהם רצו להשקיע בלאונרדו DRS כשהיא תכננה להפוך לציבורית, ועכשיו הם יקבלו חברה טובה יותר, במחיר זול יותר. אישית, אנחנו לא מתכננים למכור (DBSI מחזיקה כיום בכ־4% ממניות ראדא) כי אנחנו חושבים ששווי השוק עוד יעלה בעתיד".

"אסטרטגית, המיזוג טוב לשתי החברות"

מתברר שכבר באמצע 2020, שנתיים לפני ההודעה על המיזוג, ראדא התחילה לבחון אפשרות לעסקה אסטרטגית ושכרה את בנק Evercore לצורך זה, כאשר גם שמה של DRS עלה כרוכשת פוטנציאלית. לאחר שראדא החליטה לעצור את התהליך בסוף אותה שנה, היא חזרה אליו ב־2021, ופנתה למספר דו־ספרתי של רוכשים פוטנציאליים, מהם נותרו DRS וקרן פרייבט אקוויטי אמריקאית, שהציעה לרכוש את ראדא בעסקת מזומן, אך לבסוף החליטה לוותר. המגעים עם DRS הואצו בתחילת 2022, עד לחתימת ההסכם ביוני.

"יש לנו יחסים טובים עם ראדא הרבה שנים", אומר לין. "אחד הדברים שהופך מיזוג להצלחה זו התאמה תרבותית, ויש התאמה חזקה בין החברות. שתיהן חברות זריזות ואגרסיביות בשוק, שתיהן מצליחות, וההתאמה הזו היא הסיבה המרכזית לכך שהמיזוג יצליח.

"אסטרטגית, המיזוג טוב לשתי החברות. לאונרדו DRS חזקה בעסקי החיישנים המתקדמים, מערכות Force Protection (הגנה על הכוח) שזה עסק שבו אנחנו עובדים גם עם ראדא, תשתיות רשתות תקשורת והתחום החשמלי.

"כשאני מסתכל על העתיד אני חושב שחשוב לשלב את היכולות של שתי החברות. הדבר היחיד שלא היה לנו היה רדאר, וזה צריך להיות חלק מהחברה, כי התוכניות הצבאיות בעתיד יכללו יותר אינטגרציה של יכולות מרובות. עניין נוסף הוא שיש לנו יעד אסטרטגי להפוך לחברה ציבורית בנאסד"ק, ובמיזוג הזה נוכל להשיג את היעד הזה בצורה הרבה יותר יעילה מאשר בהנפקה, שקשה לעשות בשוק כזה, והיא מסוכנת ויקרה".

למה זה יעד אסטרטגי מבחינתכם?
"כי יש לנו צמיחה אורגנית, ואנחנו חושבים שאנחנו יכולים גם לעשות רכישות ולצורך זה רוצים מאזן עצמאי של חברה ציבורית כדי שתהיה לנו גמישות - זה קריטי לביצוע רכישות אסטרטגיות".

למעשה רציתם להיסחר בנאסד"ק ותשיגו את היעד הזה, אבל ראדא נסחרת גם בתל אביב. יש כוונה להימחק מהמסחר כאן?
"נמשיך להיסחר בתל אביב. לא נהיה חלק מהמדד המוביל כי כרגע אנחנו לא עומדים ברף הסחורה הצפה המינימלית, אבל אולי בהמשך נעמוד בו".

לדברי לין, היום רוב הפעילות של שתי החברות מתבצעת בארה"ב (לאונרדו 90% וראדא 70%), אך הן מזהות הזדמנויות בעוד אזורים גאוגרפיים, בעיקר אירופה "שצריכה את מערכות ההגנה שראדא מפתחת", וכן במזרח התיכון, אוסטרליה וטייוואן.

כיצד המצב המאקרו־כלכלי משפיע על התעשייה הביטחונית, ועליכם בפרט?
"באופן כללי, אני רואה פחות השפעה מצד המאקרו־כלכלה. לרוב כשרואים איום של מיתון, מניות התחום הביטחוני חזקות יותר, כי הן פחות מושפעות משום שהן לא מוכרות לצרכן, הן מושפעות מהמצב בסין וברוסיה למשל.

"מדינות בכל מקרה חייבות להשקיע בביטחון, אז חברות כאלה קצת יותר חסינות. יש קצת אתגר מהאינפלציה, לא מהמיתון. אנחנו כן חושבים שיש השפעה מכיוון שרשרת האספקה, שם האתגר המרכזי. בתחום המיקרואלקטרוניקה לוקח יותר זמן, צריך לרכוש מוקדם יותר, קונים יותר רכיבים ממה שצריכים כדי שלא יהיו עיכובים".

לדברי לין, לאחר השלמת העסקה תוכל החברה לשלב את הפתרונות של שתי החברות ולייצר פתרונות חזקים יותר. בתחום החיישנים, למשל, הוא אומר שכיום יש חיישנים נפרדים לכל בעל תפקיד ברכב - מפקד, נהג וכו' - ואילו בעתיד, בדומה למה שטסלה עושה, אפשר יהיה לחבר את הכל יחד ולתת תמונה אחת עם הרבה יותר מידע.

בנוגע לתחום ה־force protection הוא אומר: "אנחנו רואים בסרטי הווידיאו שמגיעים מאוקראינה כמה הרוסים פגיעים משום שאין להם הגנה אווירית, רואים את הצורך במוצרים שאנחנו מייצרים. זה אפילו לא העתיד של המלחמה, זה קורה היום וזה רק מדגיש את החוזק של השילוב שלנו".

"האיום העתידי מגיע בעיקר מסין"

לין מונה למנכ"ל DRS בתחילת 2012. קודם לכן כיהן כסגן מזכיר ההגנה בתקופת כהונת הנשיא אובמה, ב־2009-2011. בעבר, בין היתר, היה גם בתפקיד בכיר בחברה הביטחונית Raytheon ושימש כיועץ לסנטור טד קנדי.

מהם האתגרים הביטחוניים המרכזיים של ארה"ב בימים אלה?
"שני האתגרים המרכזיים הם הפלישה של ולדימיר פוטין לאוקראינה, והחשש שאם הוא יצליח, הוא ימשיך הלאה ויאיים על עוד מדינות באירופה ועל חברות בנאט"ו. בטווח היותר ארוך, ישנו חשש מהאגרסיביות של סין באסיה. סין הציגה הצלחה כלכלית גדולה והתחזקות צבאית, והחשש הוא שהשילוב הזה ישמש אותה להיות יותר אגרסיבית. ארה"ב תרצה לייצר נגדה הרתעה, ולאו דווקא להילחם בה - שהחוזק הצבאי של ארה"ב ובעלות הברית שלה יסייע לשמור אותנו מחוץ לקונפליקט".

בהקשר זה עולה בשיחה גם נושא הטילים ההיפר־סוניים - טילים בעלי מהירות גבוהה מאוד, שיוצאים מחוץ לאטמוספירה ואז חוזרים אליה ויודעים לתמרן, כך שקשה מאוד ליירט אותם.

לדברי לין, ללאונרדו DRS יש יכולות בתחום החלל, שהן חשובות לצורך מענה על איום כזה, שלוויינים ורדארים על היבשה לא יכולים להתמודד איתו (הרדארים של ראדא במקרה זה נותנים שכבת הגנה נוספת, מפני איומים שונים). לפני מספר חודשים נודע שרוסיה השתמשה בטילים כאלה במלחמה באוקראינה, אך לין סבור כי היכולות של רוסיה בתחום לא עד כדי כך מתקדמות, וכי האיום העתידי מגיע בעיקר מסין.

כמי שהיה סגן מזכיר ההגנה בארה"ב, אתה מעריך שלזהותו של שר הביטחון שתמנה הממשלה החדשה בישראל תהיה השפעה על היחסים הביטחוניים של ארה"ב וישראל?
"החוזק של היחסים הביטחוניים הוא כזה, שיש כבר עשורים של שיתוף־פעולה חזק. הייתי בממשל, והיום אני בתעשייה, וראיתי את החוזק בשני המקרים. מעת לעת יש ממשלות חדשות, אבל אני לא רואה את זה משפיע על שיתוף־הפעולה העמוק, שנתמך על־ידי שתי הממשלות, ואני לא חושב שהוא יאוים. הרבה פעמים יש שינויי הנהגה, והיו כל־כך הרבה לאורך השנים. אני מעריך שזה יסתיים באופן חיובי". 

"זה היה מסע פנטסטי, ולא רק בגלל הרווח שעשינו"

"לראשונה, חברה גדולה רוכשת חברה ישראלית בתחום הביטחוני, ואנחנו רואים את זה כמשהו מאוד חשוב לקהילה הביטחונית של ישראל", אומר יוסי בן־שלום, יו"ר ראדא. "זאת הזדמנות לעוד חברות ביטחוניות, שהאפשרויות שלהן תמיד היו או להפוך לציבוריות או להימכר לאלביט. היום אנשים רואים שיש אלטרנטיבה, וכבר קיבלתי הרבה טלפונים מאנשים ששאלו איך".

יוסי בן שלום, יו''ר ראדא / צילום: תמר מצפי

בעלי המניות של ראדא שאישרו את עסקת רכישתה ברוב גדול, התלהבו פחות מבונוסים שביקשה החברה להעניק ליו"ר בן־שלום ולמנכ"ל דב סלע בגין העסקה, בסך 1.2 מיליון דולר ו־2 מיליון דולר, בהתאמה, וסירבו לאשרם. עם זאת, הדירקטוריון שדן לאחרונה בנושא מחדש אישר בהתאם לסמכותו את הבונוס לסלע, וראדא זימנה אסיפה נוספת לאישור הבונוס לבן־שלום, מתוך הערכה שתוכל לקבל את אישור בעלי המניות.

אחת הסיבות לכך היא תרומתו של בן־שלום מאז מינויו כיו"ר פעיל, והתפנית שחלה בחברה בתקופה זו, כולל גידול משמעותי בהכנסות ובמספר העובדים. DBSI של בן־שלום וברק דותן רכשה את השליטה בראדא ב־2016 כשהחברה נקלעה לקשיי נזילות ונסחרה בשווי מיליוני דולרים בודדים. היא השקיעה בחברה סכום מצטבר של 13 מיליון דולר ולאורך התקופה מאז, מימשה מניות בתשואה של פי 7 על ההשקעה.

איך אתה מסכם תקופה של כמעט 7 שנים בראדא?
"זה היה מסע שהוא נס, שהתחיל עם חברה שכמעט פשטה רגל. היא הייתה מרחק חודש אחד מחוסר אפשרות לשלם לעובדים ולספקים, והפכה לחברה מצליחה. זה סיפור ארוך של קבלת החלטות, של ההנהלה, של דובי (דב סלע) ושלי. היה לנו גם מזל אבל גם הרבה החלטות נכונות לאורך הדרך - החלפת הנהלה, התמקדות ברדאר, בניית מפעל, יציאה מהשוק הסיני, גיוסי הון.

"זה היה מסע פנטסטי, לא רק בגלל הרווח. כמובן שעשינו כסף, אבל השבוע היינו בבית שאן (במפעל החברה, שח"ו) וראינו את השינוי של לפני שש שנים על הפנים של האנשים שם. אז היינו 82 איש בחברה, היום אנחנו כמה מאות, 90 רק בארה"ב".

תישאר בחברה?
"ביל ביקש שאשאר, וחשוב לי להישאר בשביל האנשים, והרצון שהמיזוג יצליח. עשיתי את זה עם עוד חברות שבהן נשארתי אחרי האקזיט".

וסלע מוסיף: "פה זה לא ממש אקזיט, אלא יותר צעד אסטרטגי, הצעד החשוב ביותר שקרה לראדא ב־52 שנות קיומה. הוא מבטיח את מקומות העבודה והטכנולוגיה".

דב סלע, מנכ''ל ראדא / צילום: סיון פרג'

ראדא צפויה להמשיך לפעול כחברה בת עצמאית של לאונרדו DRS, תחת ניהולו של סלע. לדברי בן־שלום, "קודם היינו סירת מרוץ, ועכשיו כשאנחנו שטים באוקיינוס, אנחנו רוצים להיות חלק מנושאת מטוסים".

ראדא

תחום עיסוק: פיתוח ואספקת מכ"מים טקטיים ופתרונות הגנה אקטיבית לכוחות המתמרנים, וכן מערכות הגנה אווירית לטווח קצר

היסטוריה: הוקמה ב־1970 ועסקה רוב השנים בתחום האוויוניקה, שבו יש לה פעילות מסוימת גם כיום. משנת 2016 הייתה בשליטת חברת ההשקעות DBSI של יוסי בן־שלום המשמש כיו"ר ראדא

נתונים: במטה החברה בנתניה מועסקים 308 עובדים (נכון לסוף 2021). הכנסות מחצית ראשונה 2022: 45.6 מיליון דולר, הפסד נקי מחצית 1: 5.1 מיליון דולר, EBITDA בתקופה זו: 3.1 מיליון דולר

וויליאם (ביל) לין 

אישי: בן 68, נשוי + 2, מתגורר בוושינגטון די.סי

מקצועי: יו"ר ומנכ"ל לאונרדו DRS משנת 2012. בעברו שימש כסגן נשיא בכיר בחברה הביטחונית Raytheon, כמנהל פיננסי במשרד ההגנה האמריקאי, וכן יועץ של הסנאטור טד קנדי. השכלה: ד"ר למשפטים מאוניברסיטת קורנל, בעל תואר שני ביחסים בינלאומיים מאונ' פרינסטון

עוד משהו: כיהן כסגן מזכיר ההגנה של ארה"ב בממשל אובמה

עוד כתבות

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, shutterstock

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית