גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מבזבזים מה שאין": מחירי המלונות בארץ יקרים פי 2 מבאירופה, ואלו לא כל החדשות הרעות

הקאמבק של המלונאים: חזרו להציג הכנסות דומות לאלו של טרום המגפה ואף שיפרו את הרווחיות הודות לעליית מחירי החדרים ● רשת פתאל: "הרווחיות בישראל נמוכה משמעותית מאשר באירופה"

מלונות על טיילת תל אביב. מחירי המלונות בארץ יקרים פי 2 מבאירופה / צילום: Shutterstock, Aleksandar Todorovic
מלונות על טיילת תל אביב. מחירי המלונות בארץ יקרים פי 2 מבאירופה / צילום: Shutterstock, Aleksandar Todorovic

הנופש בבתי המלון בישראל צפוי להתייקר בשנה הקרובה ביחס לרמת המחיר הנוכחית, הגבוהה ממילא, בשל ירידה משמעותית בקצב בניית חדרי מלון חדשים - כך העריך השבוע דוד פתאל, בעל השליטה ומנכ"ל רשת המלונות הגדולה בארץ, פתאל החזקות.

ישראכרט מפטרת 250 עובדים. מה עומד מאחורי המהלך?
בניגוד למגמה, הכירו את התחזית האופטימית לכלכלה
מחירים כמו בתל אביב: מי מקפיץ את שוק היוקרה הירושלמי? 

פתאל כינס משקיעים מוסדיים במלון "הרודס" בתל אביב כדי להציג את נתוניה הכספיים של החברה בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה. אלה הצביעו על חזרה לרמת ההכנסות שקדמה לפרוץ מגפת הקורונה, שהובילה למשבר קשה בענף.

החדשות הרעות מבחינת הציבור, אם להאמין לדבריו, הן שמי שירצה לנפוש במלונות בשנה הקרובה - יידרש להיפרד מסכומים גדולים יותר.

מלון בוטניקה, חיפה / צילום: מצגת החברה

לפי נתונים שפרסמה פתאל, ההכנסה היומית הממוצעת מחדר במלון של הרשת בארץ עמדה על 1,146 שקל מתחילת 2022, עלייה דו-ספרתית של 15% ביחס להכנסה מחדר ערב המגפה ב-2019.

הנתון אף צורב יותר לכיס של הנופש הישראלי כשמסתכלים עליו ביחס להכנסת הרשת מחדרי מלונות שהיא מחזיקה באירופה. מהנתונים עולה כי חדר בישראל מניב בממוצע לרשת 129% יותר מחדר באירופה (שהניב 500 שקל), והוא יקר ב-102% ביחס לחדר מלון בבריטניה ובאירלנד, וב-64% ביחס לחדר מלון בקפריסין.

בדיקה של תוצאות שלוש רשתות המלונאות הגדולות בישראל - פתאל, מלונות דן וישרוטל - מעלה כי הללו רשמו בתשעת החודשים הראשונים של 2022 עלייה מדודה של 3% בהכנסות ביחס לאותה תקופה ב-2019. אלה הסתכמו בסך מצרפי של 6.4 מיליארד שקל. המגמה של ההתאוששות בהכנסות הגיעה יחד עם עלייה של 10% ברווח התפעולי בין התקופות, למיליארד שקל כמעט - נתון הנזקף בעיקר לזכות העלייה במחירי החדרים ביחס לשנים קודמות.

מלון '' The Dilly '', לונדון / צילום: מצגת החברה

פתאל הסביר מדוע להערכתו צפוי הזינוק במחירים להימשך: "בשנתיים וחצי האחרונות כמעט ולא בנו בתי מלון חדשים בישראל ובעולם, ככה שמקצב גידול ממוצע (תוספת חדרי מלון) של 3%-4% בשנה, ירדנו לקצב גידול של 0.5% בלבד. זה מאפשר לנו להעלות מחירים בכל מקום שבו אנחנו פועלים, פשוט משום שההיצע קטן, והביקוש רק הולך וגדל".

פתאל הוסיף וציין בנושא כי בעקבות המגפה חל שינוי תרבותי בין-דורי בעולם המלונאות. "התיירות היא כבר לא מותרות כמו שהיה בעבר, זה מוצר בסיסי כיום. אם פעם הדורות הקודמים נסעו פחות וחסכו יותר כדי לקנות דירה לילדים, הרי שהיום יש דור של אנשים שרוצים חוויות, והם לא רואים בחופשה מותרות אלא צורך. עובדים שלושה חודשים וחייבים להתאוורר. זה שינוי בתפיסה. אנשים רוצים לבזבז, ובישראל גם מבזבזים את מה שאין".

גורם נוסף שידחוף לדבריו כלפי מעלה את מחירי החדרים במלונות הוא עלויות הבנייה. "עלות בניית בתי מלון חדשים מטפסת, וזה צפוי להעלות את שווי הנכסים שלנו". הוא מעריך כי כשתרד הריבית בעולם, "שווי הנכסים שלנו יטוס לשמיים".

התוצאות מתבטאות כבר בהכנסה שרשמה רשת פתאל ממחיר ממוצע של חדר מלון ב-2022. בכל הטריטוריות שלה נרשם זינוק ביחס ל-2019. מהנתונים עולה כאמור גם תמונה שעלולה לקומם את הנופש המקומי - עלות חדר מלון בישראל יקרה פי שניים ויותר מחדר באירופה, בבריטניה או ביוון ובקפריסין.

ישרוטל ים המלח / צילום: שלומי יוסף

"אנשים התחילו לנפוש בתוך המדינות שלהם"

שינוי נוסף שחל בענף התיירות, שמשחק לדברי פתאל לטובת הרשת הפועלת בעיקר באירופה, הוא ש"ערים מרכזיות באירופה הפכו ליעדי נופש של התיירות המקומית. האנגלים, שהיו נוסעים פעם לאיים רחוקים, התחילו לבלות את סופי השבוע בתוך הערים הגדולות בממלכה. זה קרה גם בהולנד ובספרד. אנשים התחילו לנפוש בסופי שבוע במדינה שלהם. יש לנו הרבה מאוד מלונות עירוניים שהפכו בעונה החלשה גם לאתרי נופש".

ככלל מציין פתאל כי ענף התיירות בעולם נמצא במגמת צמיחה. "זה הענף הכי צומח בין ענפי הכלכלה השונים גם ברמה העולמית. יש מגמה חדשה כיום שנקראת B-Leisure, כלומר ביזנס ופלז'ר. אנחנו נתקלים הרבה פעמים בעובדי חברות שמגיעים לעבוד מהחופשה שלהם.

"חלק מהמעסיקים מאפשרים לעובדים, למשל בחודש אוגוסט, לצאת עם המשפחה לחופשה, אבל לעבוד באותו הזמן מהמלון, וזה לא ייחשב להם כימי חופש. זו תפיסת עולם חדשה. מעבר לזה, יש גם ביקושים גדלים של דור ה'בייבי בומרס'. הוא חצה את גיל 60, ובעשור הזה לחיים (60 עד 70) מבזבזים הכי הרבה כסף.

"האסטרטגיה שלנו היא לחזק את הפעילות באזורי הביקוש, במיוחד במדינות שאנחנו פועלים בהן ומכירים היטב. נמשיך להשביח את המלונות שלנו, תוך חיזוק מותגי הקבוצה, ונפתח מלונות יוקרה, מלונות בוטיק ומלונות נופש".

רשת פתאל מחזיקה ב-253 בתי מלון שחלקם בהקמה ומרביתם (214) פעילים. בישראל יש לה 61 בתי מלון, והשאר באירופה, בעיקר בגרמניה ובבריטניה וכן בספרד, בהולנד, ביוון ובקפריסין.

שיעורי התפוסה של הרשת הגיעו בשנת 2022 לרמתם הטובה ביותר מאז פרוץ הקורונה, אך הם עדיין נמוכים במעט מרמות 2019 ערב המגפה. עם זאת, פתאל מוסיף כי בשל העובדה שמחירי האירוח עלו, ההכנסות הגיעו לרמות שיא. בנובמבר עמד שיעור התפוסה ברשת על 72.5%, מול 78% ב-2019, אך גבוה דרמטית מ-63% ב-2021 ומ-13.3% ב-2020.

כדי להבין עד כמה עמוקה הייתה הטלטלה של השנים האחרונות, יש לזכור שבמרץ 2020, עם פרוץ מגפת הקורונה, התרוקנו המלונות כמעט לחלוטין, ובתום הסגר הראשון, באוגוסט אותה שנה, שיעור התפוסה טיפס לכ-48%. האופטימיות נעלמה כשהגיעו הסגרים הבאים, ובינואר 2021 ירדה התפוסה לפחות מ-10%, ומאז עלתה בהדרגה עם הגעת החיסונים והיציאה מהמגפה, עד לרמה של 81% בספטמבר האחרון.

 

זינוק בשיעור הוצאות האנרגיה באירופה

שנת 2022 מסתמנת כשנה של חזרה לשגרה בתחום המלונאות. יש לזכור כי בתחילתה עדיין הוטלו מגבלות הקורונה, בשל זן האומיקרון, שפגעו בהכנסות הענף. אך תשעת החודשים הראשונים, גם בשל הזינוק במחירי האירוח במלונות, מעידים על חזרה לשגרה ביחס לנתונים המקבילים מלפני שלוש שנים.

רשת פתאל עצמה רשמה הכנסות של 3.96 מיליארד שקל, ירידה קלה של 1% ביחס לתקופה המקבילה ב-2019. עיקר ההתאוששות בהכנסות במהלך השנה הנוכחית נבע לדברי פתאל מהחזרה לפעילות שגרתית בזמן הרבעון הראשון. הרווח התפעולי נשחק וירד ב-3% בין התקופות, ל-557 מיליון שקל.

בשורה התחתונה רשמה הרשת הפסד נקי של 68 מיליון שקל שנבע בעיקר מעלייה בתשלומי שכירות במלונות שאינם בבעלות הרשת. בשנה שעברה עדיין הוקפאו חלק מהתשלומים הללו, לנוכח המגפה.

בפתאל מציינים כי בין האתגרים שהיא מתמודדת מולם נמצאים מחסור בכוח-אדם לצד עלייה בהוצאות השכר. בפתאל מתכננים להשתמש בטכנולוגיות חדשות לצמצום הצורך בעובדים ולנייד מרכזי הזמנות טלפוניים לאזורים זולים יותר.

 

עניין אחר נוגע למחירי האנרגיה. בישראל הם נותרו דומים ועמדו על 5% מסך ההכנסות מפעילות המלונאות בתשעת החודשים הראשונים של השנה. אך באירופה המשבר ניכר, והוצאות אלה הוכפלו מ-3% בתשעת החודשים הראשונים של 2019 ל-7% כיום, גבוה משיעורן בארץ. בבריטניה ובאירלנד הן זינקו גם כן מ-3% מההכנסות ל-5% השנה.

בין הפתרונות מציינים ברשת סבסוד שיבוצע על-ידי הממשלות במדינות אירופה, ובחלק מהמלונות בגרמניה קיימת מערכת גיאותרמית שמקטינה את התלות במחירי החשמל.

מלון דן באילת / צילום: באדיבות מלונות דן

מלונות דן טרם חזרה למספרים של 2019

מבין שלוש הרשתות הגדולות, את התוצאות הטובות ביותר רשמה רשת ישרוטל , שהציגה זינוק חד ברווחיה ביחס לתוצאות 2019. ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכמו ב-1.4 מיליארד שקל, עלייה של 27% ביחס לתקופה המקבילה לפני שלוש שנים.

ההכנסות הושפעו לא רק מהחזרה לשגרה, אלא גם מפתיחה של בתי מלון בשנים האחרונות, כולל גם במהלך השנה הנוכחית, בכנרת ובתל אביב. הרווח הנקי של ישרוטל הכפיל את עצמו בין שתי התקופות והסתכם ב-201 מיליון שקל.

מנגד, מלונות דן  טרם חזרה למספרים של שנת 2019. הכנסות הרשת הסתכמו במיליארד שקל, ירידה של 5% ביחס לתקופה המקבילה אז, והרווח הנקי נשחק ב-35% ל-67 מיליון שקל. ברשת ציינו כי הושפעו במהלך השנה הנוכחית גם מהתייקרות התשומות, קרי מזון ומשקאות ועלויות כוח-אדם.

מבחינת ביצועי המניות, מניות רשת פתאל  רשמו עלייה של 3.5% בשנה החולפת, והחברה נסחרת לפי שווי שוק של 5.6 מיליארד שקל, כאשר שווי חלקו של דוד פתאל (53%) עומד על 3 מיליארד שקל. מדובר בזינוק של מעל 280% במחיר המניה מאז השפל של הקורונה במרץ 2020. אך בשנה האחרונה נראה כי השוק כבר מגלם חלק גדול מההתאוששות ומושפע מהמגמות הכלליות.

מניית מלונות דן, הנמצאת בשליטת משפחת פדרמן, נשחקה ב-13% בשנה האחרונה, כששווי השוק הנוכחי של החברה עומד על כ-3 מיליארד שקל. מניית ישרוטל, שבשליטת משפחת לואיס, נשחקה ב-3% בשנה האחרונה, ומחירה משקף לחברה שווי של 5.5 מיליארד שקל.

מרשת פתאל נמסר: "על אף שעלות חדר בישראל גבוהה יותר ביחס לאירופה, הרי שהרווחיות לחדר בישראל נמוכה באופן משמעותי בהשוואה לרווחיות לחדר באירופה. עיוות זה לא נוצר בגלל רשת פתאל, אלא בגלל העלויות האדירות שמושתות עלינו בישראל ביחס לאירופה.

"כך למשל, המזון בישראל, הארנונה, החשמל, עלות כוח-האדם, כשרות, שירותי הצלה ואבטחה - כל אלה גבוהים דרמטית ביחס לעלויות של מוצרים ושירותים דומים באירופה. השורה התחתונה היא שחדר בישראל עולה יותר, ורשת פתאל מרוויחה עליו פחות מאשר באירופה. בפועל, על-מנת להגיע לרווחיות שווה בין ישראל לאירופה - חדר בישראל צריך לעלות 60% יותר". 

עוד כתבות

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר