"מהפכת האימפקט": המשוואה החדשה של סר רונלד כהן

פירמת עורכי הדין הרצוג ערכה את כנס ה-ESG, בשיתוף עם IFIE הפורום הישראלי לקידום כלכלת אימפקט, ועם ארגון היועצים המשפטיים ACC • הכנס עסק באחריות חברתית תאגידית בעידן של חוסר ודאות רגולטורי • וגם: נשיא חברת התוכנה האמריקאית PTC הגיע לטכניון, כדי לחנוך את משרדיה החדשים בתוך הקמפוס • אירועים ומינויים

סר רונלד כהן עם עו''ד לבנת עין שי ונירה פורן / צילום: תמונה פרטית
סר רונלד כהן עם עו''ד לבנת עין שי ונירה פורן / צילום: תמונה פרטית

"מהפכת האימפקט מתחוללת כאן ועכשיו, ואנו נראה את תוצאותיה ביתר שאת בשלוש עד חמש השנים הקרובות, עם תהליכי ההרמוניזציה של חשבונאות האימפקט", כך סבור סר רונלד כהן, מייסד אייפקס ויו"ר GSG העולמי להשקעות אימפקט.

הדברים נאמרו בכנס ה-ESG של פירמת עורכי הדין הרצוג, בשיתוף עם IFIE הפורום הישראלי לקידום כלכלת אימפקט, ועם ארגון היועצים המשפטיים ACC. הכנס עסק באחריות חברתית תאגידית בעידן של חוסר ודאות רגולטורי.

"אם בעבר המטרה המרכזית שעמדה בראש סדר העדיפויות של המשקיעים הייתה איך לעשות יותר כסף, כאשר הפרמטרים היחידים היו סיכון-תשואה, היום אנחנו נמצאים במצב בו המשוואה היא סיכון- תשואה-אימפקט", הוסיף כהן.

"אנחנו רואים היום לא מעט תאגידים ומשקיעים המונעים מפרשנות מודרנית של חובת הנאמנות: להשיא רווח לא רק עבור בעלי המניות, אלא עבור כלל בעלי העניין. הדבר נובע בין היתר בשל ההבנה שהטמעת אסטרטגיית ESG ואימפקט הינה ניהול סיכון-תשואה נכון יותר.

"השקעות אימפקט וטכנולוגיה כבר התחילו להניע את הכלכלה העולמית לספק פתרונות לאתגרים החברתיים והסביבתיים המשמעותיים ביותר בימינו. מכאן, למעשה, נובעות ההזדמנויות לייצר ערך רב הן לכלכלה והן לאנושות".

עו"ד לבנת עין-שי וילדר, אחראית תחום ה-ESG במשרד הרצוג, ציינה כי "חברות שרוצות לפעול בעולמות גלובליים ולהעלות את אטרקטיביות ההשקעה בהן, בעיקר מצד גופים מוסדיים ובינלאומיים, חייבות לנצל את התקופה הזאת של רגולציה בהתהוות, שברובה עדיין אינה מחייבת. עליהן לפעול במלוא המרץ לגיבוש אסטרטגיה ואימוץ מדיניות ESG, כיוון שמדובר בתהליכים חוצי ארגון שלוקחים זמן".

בכנס לקחו חלק גם מייקל לוסטיג, משקיע אימפקט ומנהל בכיר לשעבר בבלקרוק, ענת לוין מנכ"לית בלקרוק ישראל, נגה לבציון נדן מנכ"לית Greeneye, ססיל בליליוס מפיטנגו, אלה אלקלעי מ-IBI, מיכל ארלוזורוב סמנכ"לית אדמה ועוד.

ב-F5 מחפשים השקעות בישראל

מדי יום מתרחשות מיליוני התקפות סייבר אוטומטיות על גופים שונים, ובהם בנקים, בתי חולים, חברות תעופה וסוכנויות ממשלתיות, וככל שהן מתוחכמות יותר כך גובר הצורך להיערך טוב יותר מראש.

בישראל יש לא מעט חברות המתמחות בהגנת הסייבר, וזו אחת הסיבות שלאחרונה אירחה קרן ההון סיכון JVP את קארה ספראג, סמנכ"לית המוצרים העולמית של חברת F5, המתמחה באבטחת יישומים והעברתם בסביבות רב-ענניות, ואת ג'מילה קונלי, סגנית הנשיא לטרנספורמציה עסקית בחברה.

מימין: ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, קארה ספראג, סמנכ''לית המוצרים העולמית של חברת F5, יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP, ג'מילה קונלי, סגנית הנשיא לטרנספורמציה עסקית ב-F5 / צילום: יח''צ
 מימין: ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, קארה ספראג, סמנכ''לית המוצרים העולמית של חברת F5, יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP, ג'מילה קונלי, סגנית הנשיא לטרנספורמציה עסקית ב-F5 / צילום: יח''צ

הביקור נולד בעקבות שיתוף פעולה מהעבר, כאשר F5 רכשה את חברת מגניפייר, חברת פורטפוליו של הקרן הירושלמית - והוא אורגן על ידי ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין. את הביקור הובילו יואב צרויה, שותף כללי ב-JVP ופנינה בן עמי, מנהלת השיווק.

ב-F5 בוחנים כעת שיתופי פעולה עם חברות ישראליות, בנוסף להכרזה על הקמת Point of Presence (מתקן פיזי לשירותי הענן המבוזר של החברה) בתל אביב, בהשקעה שמוערכת בעשרות מיליוני שקלים. החברה מעסיקה כ-5,000 עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ-300 במטה המחקר והפיתוח בישראל.

בין היתר, בביקור הוצגו בפני ספראג וקונלי שלושה סטארט-אפים: Morphisec העוסק באבטחה מפני איומים בלתי ידועים, Source Defense העוסק באבטחת אתרי אינטרנט בצד הלקוח, ו- Compira Labsהעוסק בהעברת נתונים מבוססת למידת מכונה.

לדברי ספראג, "לכל חברת טכנולוגיה שרוצה להישאר מודרנית, חשוב להיות מחוברת לאקוסיסטם סביבה. F5 היא גם חברת אבטחת מידע, ואין מרחב יותר דינמי יותר מזירת הסייבר. לכן הכרחי שניפגש עם שותפים פוטנציאליים ועם סטארט-אפים כדי להתעדכן בדינמיקה ובחידושים שאנו יכולים להנגיש ללקוחותינו".

PTC פותחת משרדים בטכניון

שיתופי פעולה בין האקדמיה לתעשייה הם כבר עניין שבשגרה, אבל לא כל יום חברות פותחות משרדים בתוך מוסדות אקדמיים. נשיא חברת התוכנה האמריקאית PTC ג'ים האפלמן הגיע לאחרונה לביקור בטכניון, כדי לחנוך את משרדיה החדשים בתוך הקמפוס החיפאי.

שיתוף הפעולה האסטרטגי כולל השקעה של 15 מיליון שקל מצד PTC בהקמת מרכז מחקר ופיתוח שבו יעבדו כ-100 עובדים. בנוסף, החברה תשתף פעולה עם הטכניון במחקר בתחומים כמו הדפסת תלת ממד, אינטרנט של הדברים, מציאות רבודה, סימולציות ועוד, ותסייע בפיתוח תוכניות לימודים שתואמות את דרישות התעשייה.

מימין: זיו בלפר, מנכ''ל PTC  ישראל וסגן נשיא עולמי למחקר ופיתוח , נשיא PTC ג'ים האפלמן, ונשיא הטכניון פרופ' אורי סיון / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון
 מימין: זיו בלפר, מנכ''ל PTC ישראל וסגן נשיא עולמי למחקר ופיתוח , נשיא PTC ג'ים האפלמן, ונשיא הטכניון פרופ' אורי סיון / צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון

לדברי נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, "בשלוש השנים החולפות פעלנו בטכניון לבניית אקוסיסטם חדש עם התעשייה, וקידמנו את המחקר המשותף בקמפוס. המהלך עם PTC חשוב לנו הן מבחינת התרומה לחינוך ולהכשרת הסטודנטים, והן ליצירת מחקר משותף".

האפלמן הוסיף כי "כחברה שעם לקוחותיה נמנות חברות ענק כמו טויוטה, לוקהיד מרטין, בואינג, אאודי, ג'נרל אלקטריק, סמסונג, דל, טושיבה, מוטורולה ועוד, אנחנו עדים לכך שהן מחפשות כל הזמן דרכים לשיפור הייצור והפיתוח שלהן. אין לי ספק שמחקרים הנערכים בטכניון יוכלו לסייע לנו בשיפור המוצרים שלנו, ומצד שני הטכניון ירוויח מכך שנסייע לו בהכשרת מהנדסי העתיד".

חברת PTC נסחרת בנאסד"ק, והיא מעסיקה בישראל מאות עובדים בשני מרכזי פיתוח - בהרצליה ובחיפה.

חדשות טובות

תערוכת "אמנות ישראלית 2022" תתקיים ב-24-26 בדצמבר בבניין ההנהלה של בנק הפועלים, ותכלול כ-500 עבודות של אמנים מובילים לצד אמנים בתחילת דרכם. ההכנסות ממכירת העבודות ייתרמו לעמותות המטפלות בנוער בסיכון, ובהן עלם, אותות ומבשלים עתיד.