גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל חברת המכשור הרפואי הגדולה בעולם רוצה להפוך את ישראל לשוק הניסוי שלה

ג'ף מרתה, מנכ"ל ענקית המכשור הרפואי, רוצה לאסוף כאן מידע על יעילות מוצרי החברה, ואם זה נשמע לכם מוכר משיתוף הפעולה עם פייזר, זה לא במקרה ● בראיון בלעדי, הוא מדבר גם על רובוטים שיחליפו חלק מהמנתחים ומשדר מסר מרגיע לעובדי החברה בישראל בעקבות השינוי הארגוני במדטרוניק

ג'ף מרתה, מנכ''ל מדטרוניק העולמית / צילום: באדיבות חברת מדטרוניק
ג'ף מרתה, מנכ''ל מדטרוניק העולמית / צילום: באדיבות חברת מדטרוניק

ג'ף מרתה, המנכ"ל של ענקית המכשור הרפואי מדטרוניק, חזר נלהב מביקורו האחרון בישראל. "אני תמיד נדהם לראות את הספורטאים שלכם בחוץ כבר בשש בבוקר", הוא אומר. "המלון שלי היה על הים, וראיתי לא רק את קבוצות הריצה, אלא גם משחקי כדורעף ואנשים ששחו בים עם הזריחה!".

הישראלים אולי משחקים כדורעף בשש בבוקר כי בשבע הם כבר בפקק, אבל מרתה רואה בעיני רוחו חזון שבו ישראל תקדים את העולם גם בתחומים נוספים. מדטרוניק מגבשת כעת תוכנית שיתוף פעולה שבמסגרתה ישראל תהיה שוק ראשון למכשור רפואי חדש של החברה. המטרה היא לאסוף כאן מידע שיוכיח את הערך הכלכלי של המוצרים שלה, לפני שהיא לוקחת אותם למדינות אחרות ובעיקר לשוק הבית האטרקטיבי, ארה"ב. הרעיון הזה דומה במידה מסוימת למודל שיתוף הפעולה של פייזר ומשרד הבריאות בתקופת הקורונה, אלא שהפעם מדובר בסדרה שלמה של מוצרים.

"הכוונה היא אך ורק למוצרים שכבר נוסו בניסויים קליניים וקיבלו את אישורי הבטיחות והיעילות שלהם", מדגיש מרתה. "אנחנו לא מנסים את המוצרים עצמם על הישראלים לראשונה, אלא רוצים להבין כאן את התפקיד ואת הערך של המוצר בתוך מערכת בריאות קיימת, בעולם האמיתי. נבחן בישראל, לדוגמה, איך המוצר משתלב בתהליך העבודה של הרופאים, איך נכון לדבר עם החולים, וכמה זמן נדרש לבית החולים או למערכת הבריאות להחזיר את ההשקעה עליו".

"ישראל תהיה 'סקייל־אפ ניישן'"

שיתוף פעולה כזה כבר הוזכר בגרסה גולמית יותר בראיון עם מנכ"ל מדטרוניק הקודם, עומאר ישראק, היום יו"ר אינטל, מעט לפני תחילת המגפה. למעשה, ייתכן שהשיחות המקוריות בין ישראק לקופות החולים בארץ הן שנתנו למשרד הבריאות את הרעיון להציע את הסכם שיתוף המידע לפייזר, תמורת קדימות בתור לחיסונים. אבל ההצלחה של שיתוף הפעולה עם פייזר חיזקה גם את הנחישות של מדטרוניק ללכת בכיוון הזה.

"בחנתי מקרוב מאוד את שיתוף הפעולה שלכם עם פייזר", אומר מרתה. "קולגות שאלו אותי, מדוע אתה מחכה כל כך דווקא למידע מישראל? אמרתי להם, זו מדינה שבה לכולם יש רשומה רפואית דיגיטלית. יש בישראל אנשי מחקר טובים ורופאים טובים, עם גישה טכנולוגית וראש פתוח. כל זה יחד מאפשר באמת לאסוף מידע מהעולם האמיתי. לא הופתעתי מזה, ידענו שאפשר לעשות את זה בישראל".

הצורך ב"שוק בדיקה" למכשור רפואי נובע משינוי דרמטי המתרחש בתחום: המעבר למודל תשלום תמורת ערך. כאשר יבוצע, למשל, ניתוח החלפת ברך, התשלום לא יהיה על הרכיב המושתל ברגל, אלא על השיפור באיכות חיי המטופל.

הסוגיה שנקראת "חוסר התאמה בתמריצים" היא אחת הבעיות הגדולות של מערכת הבריאות האמריקאית היום, והיא מתחילה להיות בעיה במדינות מערביות נוספות. כשיש כמה טיפולים אפשריים לכל מחלה, וגם אפשרות של אי־טיפול, לא תמיד ברור איזה טיפול עדיף למטופל מסוים, אף שהיעילות והבטיחות של כל מוצר בפני עצמו הוכחה. בעולם שבו ההחלטות על הטיפול מתקבלות על ידי רופאים ועל ידי חברות הביטוח, ולא על ידי המטופל עצמו (שאין לו המידע הרלוונטי), יש חשש לטיפול יתר שאינו מתאים תמיד לצורך, וגם להעדר תמריץ לחברות להוכיח שהמוצר שלהן הוא הכי טוב בין החלופות האפשריות.

במדטרוניק סבורים שהחברה יכולה להוביל בעולם של תגמול עבור ערך. אבל כדי לבנות מודלים חישוביים שמאפשרים להראות ערך ברור, דרוש מידע רב. את המידע הזה מקווה מדטרוניק לאסוף בישראל.

"לא רק שתקבלו את המוצרים המובילים ראשונים בעולם", אומר מרתה, "גם תהפכו להיות מנהיגים בתחום הבריאות. הרופאים שלכם יהיו חלוצים בשימוש במגוון טכנולוגיות חדשניות. ישראל תהיה ה'סקייל־אפ ניישן'. היא יכולה לבנות התמחות באיסוף וניתוח מידע בריאותי, גם בכלי בינה מלאכותית ייחודיים לכם.

"אני חושב שהאקוסיסטם הישראלי הפך פתוח יותר לשיתוף מידע מסוג זה אחרי הניסיון עם פייזר. מינינו את לורה מורי, שמדווחת ישירות לי, והיא מומחית לתחום המידע. היא תעבוד בישראל כדי לגרום לזה לקרות".

 

"ללא אוטומוציה, אנשים לא יוכלו לקבל טיפול"

לדברי מרתה, עולם הרפואה נמצא בנקודה בזמן שבה יש התפרצות של חדשנות, גם בביוטק ובפארמה וגם בממשק שבין ביומד להנדסה, והחדשנות הזאת מתרחשבת במקביל לשינוי באופן החשיבה של בתי החולים ומערכות הבריאות. "היום הם מבינים שאי אפשר לעשות רפואה בלי התקדמות טכנולוגית כל הזמן. אין מספיק כוח אדם", הוא אומר.

"בארה"ב יש אלקטרופיזיולוג אחד לכל 100 חולים, ובמקומות מסוימים בעולם יש אחד למיליון. המספרים האלה כנראה לא ישתנו מהותית. אז הטכנולוגיה צריכה במקומות מסוימים להאיץ אותם, לשפר אותם, ובמשימות מסוימות היא אכן תחליף אותם. תהיה אוטומציה של היכולות של הרופא, כי אחרת אנשים פשוט לא יקבלו טיפול".

מרתה מייעד לישראל תפקיד משמעותי בעולם הבריאות החדש. "ישראל היא מרכז חדשנות טכנולוגי מוביל. לדוגמה, מדטרוניק שמה היום דגש רב על תחום הרובוטיקה הרפואית. יכולות רבות של מחלקת הרובוטיקה שלנו מבוססות על אלה שנרכשו ממזור, שהחליפה ניתוח בגב פתוח בניתוח מתוכנן מראש וזעיר פולשני.

 

"לכך אנחנו מצרפים רכיבים של ניווט רובוטי, כמו אלה שהגיעו מהחברות הישראליות שלנו ויז'ן סנס וסופרדיימנשן, ויש לנו גם בינה מלאכותית, למשל כמו זו שרכשנו מחברת נוטרינו.

"גם אחרי שהניתוח הסתיים, אנחנו יכולים לתת למטופל אמצעי חישה לבישים, שהוא עונד ביום יום, וכך אנחנו עוקבים אחריו ומוודאים שהוא באמת קיבל את התוצאה הרצויה. המידע מוזן חזרה למערכת שמתכננת את הניתוח, כדי לשפר את התוצאה בפעם הבאה. מרכז המו"פ שלנו, שמבוסס על הרכישה של מזור, הוא בעל תפקיד משמעותי ביותר בתהליך הזה, וזה משנה את העולם".

בעתיד הניתוחים הללו יהיו אוטומטיים לגמרי?
"זה לא יקרה בן יום, אבל אנחנו מאמינים שתהיה אוטומציה של לפחות חלקים מסוימים מהניתוח. מנתחים הם יקרים מאוד ודרושה השקעה רבה ביותר כדי להכשיר אותם. זה בסדר גמור שהטכנולוגיה תעזור למערכות בריאות מסוימות להשיג אותן תוצאות עם פחות מנתחים. עדיין למנתחים תהיה עבודה".

הכלי הנוסף שמדטרוניק מחפשת

מערכת הבריאות בארה"ב נמצאת היום בתקופה של קונסולידציה, אומר מרתה. קליניקות של רופאים הופכות לרשתות ויוצרות שיתופי פעולה עם בתי חולים, שבעצמם הופכים לרשתות ויוצרים שיתופי פעולה חדשים עם חברות ביטוח או עם רשתות בתי מרקחת. "האינטגרציה נובעת מהצורך בגודל להפחית עלויות וגם מהצורך לנהל את המידע באופן אחוד. אך במקביל רואים יציאה של פרוצדורות מבתי החולים אל קליניקות חיצוניות, בבעלות בית החולים או לא בבעלותו, וגם רואים את היציאה של הרפואה אל הבית. עוד לא לגמרי ברור איזה גורם יהיה ה'בעלים' של הטיפול הזה.

"אנחנו רואים בטיפול בבית דבר משמעותי ולכן משקיעים בתחום של ניהול המחלה. זה מתממשק עם תחום הניתוחים, בגלל החשיבות של התאוששות ושיקום אחרי ניתוח, וגם עם תחום המכשירים המושתלים שבהם אנחנו מתמחים. אנחנו רואים עתיד שבו המכשירים המושתלים ישדרו מידע מרחוק וגם ניתן יהיה להתערב בהם ולשנות את פעילותם מרחוק. זה למעשה לא העתיד, אלא כבר קורה בסוגים מסוימים של קוצבי לב".

מהן "החתיכות החסרות" במודל הטיפול הרפואי מבוסס המידע והערך, האוטומציה והמעבר לבית?
"נשמח לבחון כלים לוויזואליזציה של הגוף כחלק מתכנון הניתוח. לדוגמה, הקרנת תמונות הדמיה על משקפיים או קסדה כך שהמנתח יוכל לראות גם את המטופל וגם את תמונת ההדמיה במקביל.

"נכנסנו לאחרונה לעסקה עם אופציה לרכישה עם חברת Cathworks, שיש לה טכנולוגיה מדהימה בתחום הסטנטים. היום כדי להבין איזה סטנט יש להכניס כדי לפתוח אוטם בכלי דם, חשוב לדעת מהי זרימת הדם. אפשר לעשות זאת באמצעות רנטגן, אך מדויק יותר לעשות זאת באמצעות כלי שממש מודד את הזרימה. כיום הוא פולשני, וזה אומר עוד זמן, סיכון ותרופות נוספות שצריך לקחת. Cathworks פיתחו כלי AI שמאפשר להשיג את אותו דיוק באופן לא פולשני. אנחנו בטוחים שאותם כלי בינה מלאכותית אפשר ליישם גם לתחומים רבים נוספים".

 

איך מחדירים רוח קרב בעובדים בלי להעליב

מאז כניסתו של מרתה לתפקיד המנכ"ל ב-2020, החברה עוברת שינוי ארגוני משמעותי. היא החלה לפעול ב־20 יחידות עסקיות נפרדות, לפי תחומים או טכנולוגיות, וכל אחת מהן היא יחידת רווח. המטרה הייתה להסיר שכבות עמוקות של בירוקרטיה, כפי שהצהיר מרתה בשיחת ועידה של החברה. לאחרונה החליטה מדטרוניק גם להיפרד משתיים מהיחידות האלה ולהפוך אותן לחברות עצמאיות, כדי למקד את הפעילות של החברה ולהגביר רווחיות.

שינוי נוסף הוא בתרבות הארגונית של החברה. "אנחנו מקדמים תרבות של אומץ, תחרות וקבלת החלטות מהירה", אמר מרתה, אותן תכונות שמייחסות חברות כמו מדטרוניק לשוק הישראלי. מבנה התמריצים בתוך החברה נועד לשקף את ההעדפה לחשיבה חדשנית ותחרותית.

סיסמת החזון של מדטרוניק היא "להפחית כאב, להשיב בריאות ולהאריך חיים". יש לה עוד חמישה סעיפים בהצהרת החזון שלה, ורק במקום הרביעי נמצא הסעיף "להשיג רווח הוגן". החברה בהחלט עשתה רווח הוגן ומעבר לכך לאורך חייה, אבל גורמים שנמצאים בקשר עם החברה לאורך זמן טוענים כי יחסית לתאגיד, מדובר בחברה אחראית ואכפתית, לעובדיה ולמטופלים במכשירים שלה.

מרתה מאמין שהוא יכול לשלב את הדברים הללו עם קצת יותר רוח קרב. כחצי שנה אחרי שקיבל את המינוי כמנכ"ל, הצהיר: "אנחנו יוצאים לקרב". הכוונה הייתה למלחמה מול הקורונה, אבל גם יותר מזה. "אנחנו נשתנה, אנחנו נהיה יותר תחרותיים ומהירי תנועה. אנחנו נשים את ה'טק' ב'מדטק'", אמר.

בעבר, מרתה אמר שהוא חשש שהעובדים ייעלבו אם יגיד שהם צריכים להיות תחרותיים יותר. אבל התגובה הייתה אחרת: "ראיתי שכולם רעבים לצאת ולגרום לכך שבכל תחום טכנולוגי, נתח השוק שלנו ישקף את המובילות הטכנולוגית שלנו". לדבריו, זה הזמן להיות אמיצים ונחושים.

נפרדים מחברות, ממקדים פעילות

השנים הבאות יגידו כיצד הגישה הזאת תשפיע על התמודדות החברה עם המשבר הכלכלי בארה"ב. ב-2022, ספגה מדטרוניק ירידה בהכנסותיה ופספסה את התחזיות שלה, בעיקר עקב התמשכות מגפת הקורונה. בתי החולים שהיו עסוקים בקורונה עדיין מבצעים פחות מהפרוצדורות המורכבות שמדטרוניק מתמחה בהן, ותחלואה של רופאים, אנשי רכש והצוות של מדטרוניק עצמה האטו את תהליכי המכירה. השוק הסיני, שבילה את השנה בסגר בעקבות המגפה, היה אחד המקורות העיקריים לפגיעה. ההכנסות של החברה ברבעון עמדו על 7.6 מיליארד דולר, ירידה של 3%. רווחי החברה נפגעו משמעותית בשל האינפלציה שהבילה לעליית שכר, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם.

כמו חברות רבות, גם אתם מושפעים ממצב השוק. לאחרונה הודעתם שתהפכו שתי חטיבות שלכם לחברות עצמאיות, כדי להתרכז בעסקי הליבה.

"זה לא בהכרח בגלל מצב השוק. בעולם תחרותי, יש לנו המשאבים לעשות כל דבר אבל לא הכול בבת אחת. אז אנחנו מתרכזים בתחומים שהצמיחה בהם גבוהה או בתחומים שיש ביניהם סינרגיות. למשל, אנחנו מתמחים היום במכשירים מושתלים, ולכן נבחר להתמקד ביחידות של השתלה בכל התחומים. כך גם לגבי רובוטיקה ולגבי יחידות שקשורות בניהול מחלה בכל שלביה, כמו סוכרת. "אנחנו מוציאים לעצמאות את יחידת ההנשמה ואת יחידת ניטור המטופל בבית החולים".

יהיו לשינויים האלה השפעה על מספר המועסקים בישראל?
"לא משמעותית. אנחנו כל הזמן מגדילים את מרכזי הפיתוח בישראל, רוכשים חברות או משתפים פעולה עם חברות נוספות. אמנם לאחרונה הקטנו קצת את המרכז שהיה מבוסס על רכישת חברת ויז'ן סנס, אבל הכפלנו את המרכז שהיה מזור".

עוד כתבות

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

בעיכוב של עשרות שנים, המדינה תפריט קרנות השתלמות של מאה אלף עובדים

ועדת השרים להפרטה תדון בשבועות הקרובים במכירת החזקות המדינה בשבע קרנות השתלמות, מלבד אלו של המורים והשופטים ● לפי ההצעה, המניות יעברו לידי ההסתדרות, כשהיקף הנכסים הוא כ־8.4 מיליארד שקל ● המטרה: הפחתת הנטל על המדינה ● מה צפוי לחוסכים? ● גלובס עושה סדר

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

בוגרי אגף תקציבים מוחים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה

בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר יתאספו מחר (ג') למחות על כך שהאגף אינו שומר על הקופה הציבורית ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים