גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לידיעת בעלי המניות בחברות: רכישה עצמית של מניות מהווה אירוע מס גם עבור בעלי המניות שלא השתתפו בה

ביהמ"ש העליון קבע כי בעלי המניות שלא השתתפו ברכישה העצמית זכו להטבה בדמות הגידול בחלקם בהון המניות של החברה, שיש לראות בה דיבידנד רעיוני החייב במס ● פסק הדין שם סוף למחלוקת בין רשות המסים לחברות בנוגע לאופן מיסוי רכישות עצמיות

השופטת רות רונן / צילום: ענבל מרמרי
השופטת רות רונן / צילום: ענבל מרמרי

האם רכישה עצמית של מניות על-ידי החברה מהווה אירוע מס עבור בעלי המניות הנותרים? בית המשפט העליון השיב על שאלה זו בחיוב, תוך שהוא קובע כי במקרה שחברה פרטית, שיש בה מספר מועט של בעלי מניות, מבצעת רכישה עצמית של מניותיה, שלא בהתאם לחלקם היחסי של בעלי המניות בהון המניות הכולל - מדובר בחלוקת דיבידנד רעיוני החייב במס גם עבור בעלי המניות שלא השתתפו ברכישה העצמית.

לאחר האמירה הבעייתית: עו"ד דוד חודק מתפטר ממשרד גרוס ושות' ומאשים את שותפיו בבגידה | בלעדי
הגיע זמן פשרה: מומחים משרטטים מתווה ליציאה מהפלונטר של הרפורמה המשפטית | פרויקט מיוחד

פסק הדין שם סוף למחלוקת בין רשות המסים לחברות בנוגע לאופן מיסוי רכישות עצמיות. רשות המסים מחזיקה בדעה כי מדובר בעסקה הכפופה למיסוי דו-שלבי של חלוקת דיבידנד ומכירת מניות; בעוד בעלי המניות בחברות טענו כי מדובר באירוע מס הוני חד-שלבי. ההבדל בין הגישות התבטא לעתים בהכפלת חבות המס כשהתקבלה גישת רשות המסים.

ההכרעה התקבלה בערעורים על שתי פסיקות הפוכות של בתי המשפט המחוזיים - האחד קבע כי רכישה עצמית היא אירוע מס גם עבור בעלי המניות שלא השתתפו בה, לפי שיטת המיסוי הדו-שלבי; והשני קבע כי היא אינה מהווה עבורם אירוע מס.

במסגרת הערעור הראשון (ע"א 9308/20) ערער פקיד שומה עכו על פסק דינו של בית המשפט המחוזי חיפה (השופטת אורית וינשטיין), אשר דחה את עמדתו של פקיד השומה וקבע כי אין לייחס לבעלי המניות אשר נמנעו ממכירת מניותיהם בחברת בית חוסן, במסגרת הרכישה העצמית, הפקת הכנסה בדמות דיבידנד רעיוני. עמדה זו שנדחתה הסתמכה על סיווגה מחדש של עסקת הרכישה העצמית כעסקה דו-שלבית עם קיזוז תמורה: רכישת מלוא מניותיה של בעלת המניות המוכרת על-ידי יתר בעלי המניות בחברה, בהתאם לשיעור החזקותיהם בחברה, ומכירתן הסימולטנית לידי החברה בעבור דמי-הרכישה המשולמים על-ידי החברה ישירות למוכרת.

במסגרתו הערעור השני (ע"א 8116/21) נידון ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי באר שבע (השופטת יעל ייטב), אשר דחה את ערעורו של מאיר סיידה בקבעו כי מהותה הכלכלית של עסקת הרכישה העצמית הייתה בפועל עסקה במסגרתה מאיר סיידה - ולא החברה - הוא זה שרכש את מניותיו של אחיו, בעל המניות הפורש, תוך עשיית שימוש בכספי החברה. בהתבסס על קביעה זו, אשר תאמה את עמדתו של פקיד השומה, בית המשפט חייב את סיידה בתשלום מס בגין דיבידנד רעיוני בסך של 6,750,000 שקל - מחצית התמורה ששולמה לבעל המניות הפורש בעד מניותיו.

בית המשפט העליון דן בשני הערעורים יחד, כיוון ששניהם סבבו סביב תוצאות המס של רכישה עצמית דיספרופורציונית: עסקה שבמסגרתה חברה רוכשת את מניותיה שלה מבעליהן, שלא בהתאם לחלקם היחסי בהון המניות הכולל.

השאלה שנידונה בערעורים הייתה האם רכישה עצמית דיספרופורציונית, אשר מתבצעת לפי סעיף 308 לחוק החברות, מחוללת אירוע מס אצל בעלי המניות אשר נמנעו ממכירת מניותיהם - או מכרו פחות מניות בהשוואה למוכרים אחרים - בשל העלייה בחלקם היחסי בהון המניות של החברה, בהשוואה למצב הקודם?

השופטים רות רונן, אלכס שטיין והמשנה לנשיאה עוזי פוגלמן החליטו פה-אחד לדחות את הערעור בעניינו של סיידה, ולקבל את ערעורו של פקיד השומה עכו בהתאם לקביעות בפסק דינה של השופטת רונן, אליה הצטרף המשנה לנשיאה פוגלמן, כנגד דעתו החולקת של השופט שטיין.

השופטת רונן קבעה כי "יש לסווג את ההטבה שקיבלו בעלי המניות הנותרים כתוצאה מהרכישה העצמית כדיבידנד החייב במס, וזאת הן על-פי הפרשנות הראויה למונח דיבידנד בדין הכללי, והן בהתאם לפרשנותו הראויה בדיני המס. משכך, יש לקבל את עמדת פקיד השומה ביחס לסיווגן של שתי העסקאות נושא הערעור דנן, ולקבוע כי בשני המקרים חייבים בעלי המניות הנותרים בתשלום מס בגין הדיבידנד שקיבלו".

סכסוכים משפחתיים שהובילו לאירועי מס

הערעור הראשון סבב סביב המקרה של חברת בית חוסן בע"מ, איגוד מקרקעין ובעלת מקרקעין בנהריה המשַמש כבית אבות והמושכר לחברת מרכז הורים בע"מ המפעילה את בית האבות. בשנת 2013 התקשרה החברה בעסקת קומבינציה לגבי חלק משטח מקרקעין שהיה בבעלותה. במסגרת עסקה זו, קיבלה החברה בתמורה 7 דירות בבניין שנבנה, מתוכן מכרה שלוש דירות בשנת 2016. עד שנת 2013 היו בעלי המניות בחברה: אבירם ורסנוב, רוי עמנואל שרון וענת רחל שרון, וכן ציפורה נוישטאט, אשתו של מייסד ומנכ"ל החברה, משה שרון ואביהם של רוי וענת. אמם של רוי וענת, אורלי שרון, היא דירקטורית בחברה.

בשנת 2013 נטלה החברה הלוואה מהבנק לצורך רכישה עצמית של מניותיה של ציפורה. רכישה זו יצאה לפועל על רקע חילוקי דעות בין ציפורה לבין יֶתר בעלי המניות בחברה, אשר אף הובילו בשנת 2012 להגשת תביעה על-ידי ציפורה נגד החברה ונגד חלק מבעלי המניות. התביעה הסתיימה בהסכם פשרה, לפיו ציפורה תמכור לחברה את מניותיה, אשר היוו 18.75% מכלל מניות החברה, תמורת סך של 2,486,000 שקל (עסקת הרכישה העצמית).

בדצמבר 2018 קבע פקיד השומה בשומות שהוציא כי עסקת הרכישה העצמית של מניות ציפורה מהווה עסקה של קבלת דיבידנד בידי יתר בעלי המניות, שכן הללו קיבלו מהחברה נכס בדמות הגדלת החזקותיהם בחברה (במסגרת זו גם לא התיר ניכוי הוצאות שהוצאו בגין העסקה). בשומות נקבע כי יש לחיֵיב במס את בעלי המניות בהכנסה מריבית לפי סעיף 3(ט) לפקודת מס הכנסה, וזאת ביחס לכספים שמשכו מהחברה והמהווים דיבידנד בידיהם.

על השומות בצווים הוגשו הערעורים.

השופטת אורית וינשטיין מבית המשפט המחוזי חיפה קיבלה את הערעור של החברה בנושא הרכישה העצמית וקבעה כי אינה חייבת במס.

קצת פחות משנה לאחר מכן, ניתן פסק הדין של בית המשפט המחוזי בבאר שבע בעניין סיידה. מאיר סיידה ואחיו היו בעלי עסק לגידול וייצור שתילים, אשר פעל במשק הוריהם במושב תדהר, ובהמשך בעלי משתלה שנרשמה כחברה - חברת השתיל (תדהר), אשר במניותיה החזיקו האחים בחלקים שווים. בשנת 2003 הקימו סיידה ואחיו חברה בשם חברת השתיל ניהול והחזקות בע"מ, שבמניותיה החזיקו בשיעורים שווים, 50% כל אחד. במועד הקמתה רכשה החברה את מניותיהם של סיידה ואחיו בשתיל תדהר.

פעילותם העסקית של האחים באמצעות החברה הִמשיכה והתרחבה, עד שבשנת המס 2015 (שנת המס שבמחלוקת), פעל העסק בכ-80 דונם חממות והעסיק כ-100 עובדים. באותה שנה נפרדה דרכם העסקית של האחים.

בתצהיר עדותו הראשית, הצהיר סיידה כי בעקבות סכסוכים בין האחים וויכוחים באשר לחברה ולפעילותה, אשר פגעו בפעילותה העסקית של החברה, החליטו האחים להיפרד, ואף נערכו חוות-דעת שמאיות כדי להעריך את התמורה שישלם סיידה בעת רכישת מניותיו של אחיו בחברה.

בסופו של יום רכשה החברה את מניותיו של האח בחברה, רכישה עצמית, תמורת 13.5 מיליון שקל. התמורה של המניות נקבעה בהתאמה לשווי החברה בהערכת השווי האחרונה, בחלופה של רכישת המניות על-ידי סיידה מאחיו. התמורה שולמה לאח מעודפי החברה, לאחַר ששתיל תדהר נטלה הלוואה בת 8 מיליון שקל והֶעבירה אותם לחברה כדיבידנד. האח שילם מס על רווח ההון החָל במכירת מניותיו.

בגדרהּ של השומה שהוציא פקיד שומה באר שבע לסיידה נקבע כי במסגרת הרכישה העצמית שבוצעה, תחילה רכש סיידה את מלוא מניותיו של האח (50%) בסך של 13,500,000 שקל, ובשלב שני העביר את המניות הנרכשות לחברה בתמורה לסך של 13,500,000 שקל, ואז למעשה מדובר ברכישה בידי סיידה, הנחשבת בדיבידנד החייב במס.

השופטת יעל ייטב דחתה את עיקר הערעור של סיידה על קביעה זו, אך קיבלה את הטענה החלופית לפיה יש לחייבו בדיבידנד בגובה מחצית בלבד מתמורת המניות.

פקיד שומה עכו וכן פקיד שומה באר שבע וסיידה ערערו לבית המשפט העליון על פסקי הדין, ובית המשפט העליון, כאמור, קיבל את עמדת פקידי השומה כי הרכישות העצמיות שבוצעו חייבת במס.

כר פורה למחלוקות עם רשות המסים

לדברי עו"ד מוטי בללתי, שותף ומומחה מסים במשרד גרוס ושות', "מיסוי עסקאות שבהן חברה מבצעת רכישה עצמית של מניותיה היוו בשנים האחרונות כר פורה למחלוקות בין נישומים לבין רשות המסים. המחלוקת העיקרית ביחס למיסוי רכישה עצמית של מניות נסובה סביב השאלה האם, כגישת רשות המסים, מדובר בעסקה הכפופה למיסוי דו-שלבי של (1) חלוקת דיבידנד ו-(2) מכירת מניות - או שמא מדובר רק באירוע מס הוני חד-שלבי, כגישת מרבית הנישומים. ההבדל בין גישת המיסוי החד-שלבי לבין גישת המיסוי הדו-שלבי הוביל במצבים רבים להכפלת חבות המס הכוללת בעסקה".

עו"ד בללתי מסביר כי "בפסק הדין בעניין חוסן הוחלט ברוב דעות (השופט פוגלמן והשופטת רונן) לאמץ ביחס לחברות פרטיות עם בעלי מניות מעטים, את גישת המיסוי הדו-שלבי, לפיה בעלי המניות הנותרים בחברה יחויבו בשלב הראשון במס דיבידנד בגובה חלקם היחסי בחברה (ערב הרכישה) מסכום הרכישה, ובשלב השני ימוסו בעלי המניות המוכרים במס רווחי הון בגובה סכום הדיבידנד שקיבלו בעלי המניות הנותרים. זאת, כנגד דעת המיעוט של השופט שטיין, שביקש ליישם את מבחן המטרה הדומיננטית של העסקה להבחנה בין מקרים שונים של עסקאות לרכישה עצמית של מניות שרק במקרים מסוימים יובילו למיסוי דו-שלבי".

לדברי עו"ד בללתי, "בית המשפט החליט לקבוע ביחס לחברות פרטיות עם מספר מועט של בעלי מניות כי יש ליישם באופן גורף את גישת המיסוי הדו-שלבי משיקולים של פשטות, יציבות וודאות.L בעוד גישת השופט שטיין ביחס למבחן תלוי נסיבות לצורך הגשמת עיקרון מס האמת נדחתה".

עו"ד בללתי מבקר גישה זו. "עולה שאלה למה במקום שבו בית המשפט העליון בוחר במודע בעקרונות יציבות ופשטות על פני עיקרון מס אמת, מעדיפים דווקא יישום גורף של הגישה המחמירה עם נישומים (מיסוי דו-שלבי), על פני יישום גורף של הגישה שמקילה עם נישומים (מיסוי חד-שלבי). כמו כן, יש להניח כי כעת המחלוקות ביחס לעסקאות רכישה עצמאית ינועו סביב השאלה אילו חברות פרטיות נחשבות לכאלה שמוחזקות על-ידי מספר קטן של בעלי מניות, באופן שיוביל לכך שהכלל המיסוי הדו-שלבי יחול באופן גורף לגביהן".  

לדברי עו"ד (רו"ח) נועה לב-גולדשטיין, שותפה וראש מחלקת מסים (במשותף) במשרד פישר (FBC), "פסק הדין קובע כי רכישה עצמית של מניות מהווה אירוע החייב במס בקרב בעלי המניות הנותרים, ויש לו השלכות רוחב על עשרות אם לא מאות חברות פרטיות במשק, שביצעו ו/או תכננו לבצע עסקאות של רכישה עצמית של מניות. לאור מורכבות הסוגיה והדעות החלוקות שהובעו על-ידי הרכב השופטים, יש סבירות גבוהה כי המחלוקת תידון בדיון נוסף בהרכב מורחב של בית המשפט העליון". 

עוד כתבות

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

תיקון והתנצלות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות