גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ב-2023 נפתח חלון הזדמנויות בשוק ה-CLO"

לדברי יו"ר בית ההשקעות IBI, עדו קוק, לאחר שנה חריגה שבה גם חובבי המניות וגם משקיעי האג"ח ספגו הפסדים כואבים, השקעה במכשיר שמגובה בהלוואות בריבית משתנה (CLO) יכולה להוות אלטרנטיבה בעלת פרופיל תשואה/סיכון מעניין ● הכירו את השוק ששווה כמעט טריליון דולר, שמחזיק בחוב של ברגר קינג וטי-מובייל ושל אינספור עסקים בינוניים-גדולים בארה"ב

צילום: gettyimages
צילום: gettyimages

הכתבה בשיתוף IBI

אצל כל מי שעוסק בשוק ההון בפתח 2023 מקננת מילה אחת בראש: ריבית. 2022 הביאה עמה אינפלציה מואצת, ובעקבותיה העלאות ריבית אגרסיביות על ידי בנקים מרכזיים בעולם. הריבית הגבוהה חיסלה תשואות ברבים מאפיקי ההשקעה - ממניות ועד אג"ח קונצרני וממשלתי - ונראה שלמשקיעים לא היה מקלט לברוח אליו. אולם לדברי עדו קוק, יו"ר בית ההשקעות IBI, ישנו עולם שמציע חשיפה לשוק החוב האמריקאי בפיזור רחב, ובליבו קיים מנגנון שעושה אותו מותאם לסביבת ריבית תנודתית.

מדובר בשוק ה-CLO - ניירות ערך מגובים בהלוואות תאגידיות בריבית משתנה (Collateralized Loan Obligation), שוק שמגלגל כמעט טריליון דולר בארה"ב ומוגן מעליות ריבית, כי הוא מורכב מניירות ערך בריבית משתנה.

לסחור בחוב של ארה"ב התאגידית, וליהנות מהריבית

אז מה זה CLO, ואיך זה עובד? הבנקים האמריקאים מעניקים הלוואות לתאגידים בינוניים (בסדרי גודל אמריקאים), רווחיים ותזרימיים, ברוב המכריע של המקרים מדובר בחוב בכיר מובטח (Senior Secured), הלוואות הבכירות ביותר בסולם ההתחייבויות של התאגיד. הבנקים מוכרים (מנפיקים) את ההלוואות

הללו בשוק Leeveraged Loan Market) LLM) בו הן נסחרות (שוק משני). השחקנים הפעילים (הקונים) בשוק זה; הם קרנות נאמנות, גופים מוסדיים ומנהלי CLO.

בניגוד לקרנות נאמנות וגופים מוסדיים הנהנים מהתזרים הפשוט המתקבל מההלוואות, ב-CLO קיים מנגנון איגוח - איגוד של מספר נרחב של הלוואות למאגר אחד ומכירת התזרים המתקבל מהמאגר למשקיעים לפי שכבות סיכון משתנה (בכירות התשלום), כל שכבה כזו (אג"ח) מדורגת ע"י חברות הדירוג. מנגנון האיגוח מציע תשואות דיפרנציאליות לפי שכבה (ע"פ המשוואה המוכרת של סיכון/סיכוי), במרווחים שהם לרוב גבוהים יותר מאג"ח קונצרני בדירוג מקביל. שיטת השכבות הזו מעניקה הגנה מפני חדלות פרעון למשקיעי שכבות החוב של ה-CLO, הגנה שהיא חזקה יותר ככל שבכירות התשלום גבוהה יותר (ככל שיש יותר שכבות נחותות, כך תגדל "כרית הגנה").

"חומרי הגלם שמרכיבים את ה-CLO הם הבכירים ביותר במצבת ההתחייבויות של התאגידים הלווים", כך אומר עדו קוק, שבית ההשקעות שבראשו הוא עומד מפעיל את אחת מקרנות ה-CLO היחידות בישראל. "מדובר בחוב בכיר מובטח (Senior Secured), בדירוגים ממוצעים של B/BB שמעניק חשיפה מפוזרת ונרחבת לפעילות העסקית של אמריקה התאגידית".

פיזור הוא החוזקה הבולטת ביותר של CLO. לא מדובר במסחר בחוב של חברה אחת: CLO טיפוסי מכיל הלוואות של מאות חברות, כדי להבין את סדרי הגודל, אומר קוק, כי מדובר בחברות בינוניות בסדרי גודל אמריקאים, ה-EBITDA הממוצע של החברות בשוק הזה הוא 750 מיליון דולר בשנה וגודלה של הלוואה ממוצעת כזו הוא כ-1.75 מיליארד דולר (CLO מחזיק פרוסות מההלוואות האלו). במילים אחרות, עסקים יציבים עם יכולת החזר, שבישראל היו נחשבים לגדולים מאד.

לפרטים נוספים על פתרונות השקעה אלטרנטיביים למשקיעים כשירים הקליקו כאן>>

98% מההלוואות ב-CLO - חוב בכיר

"גם הלוואות של תאגידי ענק - כמו ברגר קינג, טי-מובייל, חברת המחשבים דל וחברת התעופה דלתא - נסחרות במכשיר ה-CLO", מסביר עדו קוק. "הסיבה היא שגם חברות גדולות רוצות לגוון את מקורות האשראי שלהן, כדי לא להתבסס רק על אג"ח, ולכן פונות לבנקים. בכלל, CLO מורכב מחוב איכותי - ל-CLO מגבלה המתירה להחזיק רק עד 7.5% הלוואות שמדורגות מתחת ל-B, כלומר, שבכל CLO יהיו לפחות 92.5% הלוואות בדירוג B ומעלה, כשבפועל מדובר ברוב המקרים בהרבה יותר".

לדברי עדו קוק, מגבלה נוספת החלה על CLO היא של מינימום 90% מההלוואות המרכיבות את ה-CLO חייבות להיות בשיעבוד ראשון - כלומר הלוואות שנפרעות ראשונות בתור. "זה המינימום", מדגיש קוק, "בפועל המצב היום בשוק הוא שמעל ל-98.5% מההלוואות במאגרי CLO הן חוב בכיר. השקעה בחוב בדירוג דומה בשוק באמצעות אג"ח מחזירה תשואות נמוכות בהרבה".

ואכן, לפי פרסומים של סוכנות הדירוג Moody's מיוני 2022 ונתונים של Bloomberg ,Palmer Square ,Nomure ו-JP morgan לשנים 2012-2022, שכבות החוב בניירות CLO סיפקו באופן היסטורי תשואה גבוהה יותר מאג"ח קונצרניות מסורתיות בדירוג דומה, עם שיעורי חדלות פירעון נמוכים יותר.

השוואה של שיעור כשל מצטבר *Moody's 2022 Q2 / צילום: באדיבות IBI

עדו קוק מדגיש גם את ההתחייבות של החברות כלפי הבנק - ההלוואה - כחוזקה של נכס הבסיס ב-CLO: "כשחברה לווה מהבנק, ברוב מוחלט של המקרים החוב נכנס לראש לוח הסילוקין של החברה, ולכן החזרתו כמעט מובטחת. כפי שהזכרתי נכון להיום כ-98.5% מההלוואות במאגרי CLO הן בשעבוד ראשון, הבכירות ביותר במבנה הון של החברות הלוות. שיעורי חדלות הפירעון בקרב CLO הם אפסיים, בטח בהשוואה לאג"ח, אפילו בדירוג דומה".

כפי שמציין עדו קוק, מאפיין נוסף שתומך ביציבות ההשקעה ב-CLO הוא הריבית המשתנה. "הלוואות הבסיס ניתנות בריבית משתנה ואל מולן שכבות ה-CLO מונפקות גם הן בריבית משתנה, מנגנון זה מנטרל את סיכון העלאת הריבית ובכך יוצר רגישות נמוכה יחסית של ה-CLO לשינויי הריבית במשק", הוא מסביר. "בסביבה של ריבית עולה מדובר ביתרון משמעותי".

הרגולטור האמריקאי שומר על יציבות השוק

שוק ה-CLO האמריקאי קיים משנת 1993. שוויו בארה"ב לבד מגרד מלמטה את טריליון הדולר ובאירופה קיים שוק נוסף. למי שמבנה ה-CLO מזכיר ניירות ערך בעייתיים מהעבר, לעדו קוק יש מסר מרגיע: "אין מה להשוות בין ה-CLO לניירות מגובי המשכנתאות - ה-CDO הידועות לשמצה מהמשבר הכלכלי הגדול של העשור הקודם". לדבריו, מנגנון האיגוח שעומד בליבם של ה-CLO הוא הדמיון היחיד בין הניירות הללו, ומעבר לכך הם שונים מאוד. "מה שזכור לכולם מ-2008 הם ניירות ה-CDO שנכס הבסיס שלהם היה משכנתאות סאב-פריים שלקחו אנשים ללא יכולת החזר אמיתית. ב-CLO מדובר בחוב תאגידי בכיר מגובה בטוחות - Senior Secured. זה החוב שהחברות הללו, שיש להן רווחים אמיתיים, ישלמו לפני שמשלמים לבעלי האג"ח ולבעלי המניות".

עדו קוק, יו''ר בית ההשקעות IBI / צילום: אילן בשור

"הבדל מהותי נוסף הוא אופי מאגר הנכסים ב-CLO. מאגר נכסי הבסיס שמרכיב את ה-CLO הוא דינמי (חי) - ההלוואות הן סחירות, לכן למנהל ה-CLO יש יכולת להגיב לסיטואציות בשוק, למכור ולרכוש הלוואות לפי הצורך כדי לשמור על יציבות". מאגר הנכסים ברוב הניירות המאוג"חים האחרים (אז והיום) הוא סטטי - מאגר קבוע, (ב-CDO ברוב המקרים היה מדובר במשכנתאות), ללא יכולת לשנות את התמהיל או להיפטר מנכסים בעייתיים.

עדו קוק מוסיף כי הטראומה של 2008 דווקא חיזקה את שוק ה-CLO. כיום, ההגנות שמחויב כל מנהל CLO להעניק לפי כללי הרגולטורים האמריקאים מעודדות יציבות. "ישנן הגבלות מוגדרות על פיזור ואיכות הנכסים; מבחן גיוון ענפי, תקרה ללווה בודד, ממוצע מח"מ ההלוואות בכל CLO ועוד".

לדבריו, דווקא הסביבה התנודתית של תחילת 2023 מציעה הזדמנויות בשוק. "יש כאן חלון הזדמנויות שלא ברור כמה זמן הוא יימשך - התנועות בשוק החוב והחשש של המשקיעים פתחו פער בין תמחורי ה-CLO ובין השווי ה"הוגן" של נכסי הבסיס שלהם כפי שהוא משתקף בשוק האג"ח הקונצרני. הנכס הזה מורכב, מקצועי מאד ומצריך מומחיות, הכרה והבנה של שוק הפעילות. מכל הסיבות האלה, חלק מה-CLO היום בשוק מתומחרים בחסר, וכשהשוק יתייצב סביר שנראה שהפערים האלה ייסגרו".

CLO בימי משבר

לדברי עדו קוק, שוק ה-CLO ב-2023 אינו חף מסיכונים. "כמו בכל מכשיר השקעה, גם ב-CLO קיימים סיכונים. מדובר בהשקעה לטווח בינוני/ארוך, עם נזילות מוגבלת, וככזאת היא פתוחה לתנודתיות במהלך חייה. השקעה ב-CLO במהותה היא השקעה בכלכלה התאגידית האמריקאית ובתרחיש של משבר - קרנות CLO אכן יחושו בכך בצורה של ירידת ערך ההלוואות וסכנה של חדלות פירעון בחלקן.

"עם זאת", הוא מדגיש, "ל-CLO מנגנונים מובנים להתמודדות עם משבר: הפיזור הרחב, נכס הבסיס החזק, יציבות מבנה ההון של החברות ויכולת ההתאוששות שלהן (Recovery). בנוסף, ה-CLO עצמו אינו איגרת חוב סטטית, אלא תיק מנוהל לכל דבר עם ניהול מקצועי ודינמי, שיכול ואמור להתאים את התיק למצבי השוק, להקטין סיכון כשצריך ולנצל הזדמנויות כשצריך".

CLO והמשקיע הישראלי

באופן בסיסי, השוק הישראלי קטן מדי מכדי לתפעל שוק CLO עצמאי. במילים אחרות, החברות הישראליות אינן צורכות חוב בשיעורים שמצדיקים גיוון בהלוואות מעבר לאג"ח או מימון בנקאי, והבנקים לא מחזיקים במספיק חוב כדי לאגח אותו ולמכור אותו בשוק המוסדי.

איך בכל זאת יכול המשקיע הישראלי להיחשף למסחר בחוב בכיר מאוגח? ניתן לרכוש יחידות בקרנות ייעודיות בחו"ל. יש לשים לב שרוב הקרנות מסוג זה משקיעות את החלק הארי שלהן בשכבת השארית (Equity) השכבה התחתונה של ה-CLO עם משוואת הסיכון סיכוי האגרסיבית ביותר ומכאן גם התנודתית ביותר. על מנת להתמודד עם התנודתיות הזו, הן סוגרות את הכסף לטווחים ארוכים (של 7-8 שנים), מה שמאריך את משך הזמן שייקח למשקיע להיפגש עם הכסף.

אפשרות נוספת היא דרך קרן מקומית שמשקיעה ב-CLO - כמו זו של IBI. "אנחנו מציעים למשקיעים כשירים חשיפה לשוק ה-CLO דרך קרן שמנוהלת כאן בישראל", אומר עדו קוק. "הקרן מחזיקה רק ב-CLO אמריקאים. כדי לשחק נכון בשוק הזה צריך 'מקום בשולחן של הגדולים', ולכן בחרנו לעבוד עם חברת ניהול הנכסים הפיננסיים CIFC - שהיא אחת משחקניות ה-CLO הגדולות בארה"ב וככזו מובטח לה מקום של כבוד בשולחן הזה. ניהול הקרן וניהול הסיכונים נעשים על ידי IBI, האסטרטגיה נקבעת במשותף עם CIFC, והטקטיקה היא שלהם, אם נמשיך עם המטאפורה, הם הידיים שלנו סביב השולחן.

"בשורה התחתונה, השוק הזה מציע בעיניי חשיפה רחבה ונכונה בעת הזו לשוק התאגידי בארה"ב, אם לא צריכים את הכסף מחר בבוקר", מסכם עדו קוק. "המוצרים כיום בשוק ה-CLO נסחרים במחיר חסר. זוהי אמנם השקעה לטווח ארוך, אך משקיעים זריזים יכולים לנצל את הפער במחיר. מי שייחשף כיום לשוק החוב האמריקאי, יכול להיות שם כשפערי המחיר נסגרים".

לפרטים נוספים על פתרונות השקעה אלטרנטיביים למשקיעים כשירים הקליקו כאן>>

*האמור מובא למטרות אינפורמטיביות וכלליות בלבד ואינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק השקעות כהגדרתם בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ו/או תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל משקיע. ההשקעה ב-I.B.I CLO STRATEGIES FUND LP מקבוצת אי.בי.אי בית השקעות בע"מ מיועדת לעד 35 ניצעים במהלך 12 חודשים עוקבים ו/או למשקיעים הנמנים על סוגי המשקיעים המפורטים בסעיף 15א(ב) לחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968 בלבד ואינה מוצעת לציבור או מיועדת לו. ההשקעה בקרן צריכה להתבצע לאחר שהמשקיע בחן באופן אישי עם יועציו הוא את המסמכים המשפטיים של הקרן, את תנאי ההשקעה בקרן, את הסיכויים והסיכונים הכרוכים בהשקעה, ואת יכולתו לעמוד בסיכונים הנובעים מהשקעתו והינה כרוכה בחתימה על מסמכי ההשקעה. אין בפרסום זה כדי ליצור התחייבות או אחריות כלשהי של הקרן ו/או אי.בי.אי בית השקעות בע"מ ו/או מי מטעמה כלפי כל אדם או תאגיד לכל נזק שעלול להיגרם לו כתוצאה משימוש בפרסום זה או הסתמכות עליו.

עוד כתבות

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בתל אביב; נובה קופצת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-1% ות"א 90 מטפס בכ-0.6% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%