גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוכבים על טרנד ה־AI: כלי חדש מחבר בין אנשי המכירות לשירות הלקוחות

חברת התוכנה סיילספורס מכניסה בימים אלה לשימוש את איינשטיין GPT - כלי בינה מלאכותית שמטרתו לסייע לחברות להגביר את האפקטיביות והפרודוקטיביות מול צרכנים ● בשלב זה הכלי זמין רק באנגלית, אך בחברה מבטיחים שעד סוף השנה תושק גרסה בעברית

כלי הבינה המלאכותית החדש של סיילספורס / צילום: סיילספורס
כלי הבינה המלאכותית החדש של סיילספורס / צילום: סיילספורס

אחת הבעיות הגדולות של העת הנוכחית היא הצפת המידע, שמקשה על היכולת לעקוב אחרי התרחשויות. עוד לא למדנו על נושא אחד ואיך אפשר למנף אותו לטובתנו או לטובת החברה שבה אנו עובדים, וכבר צצה אפשרות נוספת או נגזרת של שימוש.

הדבר נכון במיוחד הן לאנשי שיווק ומכירות והן למנהלי שירות לקוחות, וכדי לפתור לפחות חלק מהבעיות שלהם - כולל הגדלת הפרודוקטיביות והאפקטיביות - השיקו בסיילספורס את איינשטיין GPT, כלי הבינה המלאכותית היוצרת הראשונה ל־CRM (ניהול לקוחות) - תחום שבו החברה מחזיקה 23% מהשוק העולמי. 

ענקיות הטק מסתערות על ה־AI, והעובדים משלמים את המחיר | ניתוח
חברת השיעורים הפרטיים הודתה שניזוקה מ-ChatGPT, והמניה צנחה
IBM הודיעה על השהיית גיוס עובדים. הסיבה: הבינה המלאכותית

מדובר בכלי שמשלב את טכנולוגיית ה־Generative AI עם מודלים פרטיים של סיילספורס, המתבססים על מידע מצטבר מה־CRM שנאסף מכל אינטראקציה עם הלקוחות לרוחב הארגון בזמן אמת. נכון לעכשיו, מדובר בשלב הדמו והכלי זמין רק באנגלית, אך הוא כבר פועל כפיילוט אצל מספר חברות בעולם וגם בישראל. בחברה מבטיחים כי תוך פחות משנה הכלי יהיה זמין גם בעברית, ובשפות נוספות.

איתי ברק / צילום: נתנאל טוביאס

האיינשטיין GPT למעשה מפצח את הקשר עם הלקוח על מנת להגדיל את הפרודוקטיביות ולהפחית עלויות, והוא מתאים הן לניהול מכירות מול עסקים אחרים והן לניהול מכירות מול לקוחות הקצה. חשוב לציין כי הוא לא מונע את הצורך בגורם אנושי - "באמצע" יש בנאדם שנותן פידבק, על מנת להגדיל את האמינות.

לשם המחשה, אם חברה מסוימת מעוניינת להתחיל לעבוד עם רשת קמעונאית היא יכולה לבקש מאיינשטיין מידע על הרשת, פרסומים אחרונים בעניינה ופרטי קשר של אנשי המכירות שלה.

הכלי גם יכול לנסח עבור החברה את האימייל שכדאי לשלוח כדי להתחיל את שיתוף הפעולה, וניתן "לשחק" עם רמת הפורמליות שבה הוא מנוסח. בהמשך, האיינשטיין גם יכול לסייע במענה על שאלות שמגיעות מכיוון הרשת.

הגורם האנושי נשאר

שימוש נוסף של האיינשטיין הוא בשירות הלקוחות - תחום שנחשב לא יציב מבחינת כוח האדם, בשל השחיקה הגבוה בתחום. כך, לדוגמה, אם לקוח פונה דרך צ'ט כלשהו לחברה, ושואל שאלה על פריט אופנה ספציפי שרכש, הצ'ט מחובר לאיינשטיין שיודע מתי הקנייה התרחשה, ומייצר תשובה שמותאמת לו.

אם הלקוח מקשה, ושואל גם האם הוא יכול לנסוע עם הפריט לחופשת סקי במיקום מסוים, איינשטיין יידע לנתח את המידע על המקום והטמפרטורות השוררות בו, ולהשיב האם הפריט מתאים או איזה מוצר משלים כדאי לקנות ומה מחירו.

הפיתוח הזה מעלה שתי שאלות. הראשונה - מה קורה אם אנשי המכירות לא תיעדו פגישות, ולא הזינו את המידע הנדרש לתוכנות הרלוונטיות. על כך אומרים בסיילספורס כי ישנו כלי שמנתח שיחות ומוציא מידע ל־CRM, כלומר, לא מסתמכים על הגורם האנושי.

השאלה השנייה נוגעת לכדאיות: הרי למעשה ניתן למצוא את רוב התשובות ישירות בגוגל. "הרבה לקוחות מעוניינים לקבל תשובה מהחברה עצמה כדי להרגיש בטוחים", אומר איתי ברק, סמנכ"ל מוצר בסייסלפורס ישראל. "אמנם איינשטיין הוא זה שעונה, אבל יש אדם בתוך הסיפור".

ניוזלטר זריז

מרכז המחקר והפיתוח של סיילספורס בישראל מעסיק כ־750 עובדים, ובראשו עומדת אפרת רפופורט. לחברה יש אלפי לקוחות בארץ, ביניהם טבע, קוקה קולה, שטראוס, חברת החשמל ובנק לאומי. היא גם משקיעה בסטארט־אפים כמו מאנדיי, סינק, וויז, אולקלאוד, גונג, זומין ועוד. בזירה הגלובלית,, החברה הקימה קרן בינה מלאכותית יוצרת שהיקפה 250 מיליון דולר, והיא משקיעה בסטארט־אפים בעלי פוטנציאל גבוה.

לדברי ברק, אחד היתרונות של איינשטיין הוא במענה לתרחיש שמתחיל במכירות עובר לשירות לקוחות ומשם לאיקומרס - כלומר, החיבוריות של התחומים מאפשרת לתת ערך גדול יותר. כך, ניתן גם לייצר באמצעות הכלי תוכן ממוקד שיגדיל את אחוזי ההמרה לקמפיין דיגיטלי.

כדי לעשות זאת יש להגדיר את הדרישות, ואז מתקבל טמפלייט עם לוגו, תמונה, טופס הרשמה והודעה רלוונטית. השימוש בתמונות מכלי בינה מלאכותית מעלה את סוגיית הבעלות על התוצר הוירטואלי, אולם לדברי ברק, "אפשר לסמוך על איינשטיין שהוא לוקח תמונה עם זכויות יוצרים".

הכלי יכול להתאים גם לניוזלטרים, אך בזירה הזו הוא לבד -
בשבוע שעבר השיקה חברת GetResponse כלי בינה מלאכותית לשליחת אימיילים ללקוחות, שעל פי הצהרת החברה נועד לא רק לחסוך זמן לאנשי השיווק - ניתן לייצר ניוזלטר במהירות הגבוהה פי 6 מזו הרגילה - אלא גם לייצר תוכן יותר רלוונטי ומניע לפעולה.

באמצעות הגדרות כמו מה מטרת המייל, האם מדובר באירוע מסוים ומי קהל יעד, מתקבלת תוצאה שכוללת טקסט, תמונות ובחירת צבעים אופטימלית, ויכולה לכלול אפילו את נושא המייל כך שיהיה אטרקטיבי. הכלי גם מאפשר לייצר פרסונליזציה ולעקוב אחרי ביצועים - אך נכון לעכשיו זמין רק באנגלית.

עוד זווית / "היום מנהלים לא יודעים מה לעשות עם בינה מלאכותית, הם רק יושבים בבית ומשחקים"

"בעידן הנוכחי אי אפשר לעשות שיווק מוצלח באינטרנט בלי בינה מלאכותית", קובע ד"ר רפי יואלי, מייסד אורבן איירונוטיקס ומבכירי חוקרי הבינה המלאכותית בישראל. בקרוב ייפתח קורס AI ייחודי שפיתח למנהלים בקמפוס הטכניון בתל אביב, על מנת להקנות להם ידע רחב יותר על התחום - ולא רק על הבאז וורדס שלו.

"בניתי את הקורס במשך שלוש שנים", הוא מספר, "והוא נועד לשפר ביצועים לא רק באמצעות טכניקת הרשתות העצביות דוגמת ChatGPT, אלא גם רשתות סמנטיות וביזיאניות, לוגיקה עמומה ועוד. היום מנהלים לא יודעים מה לעשות עם זה, יושבים בבית ומשחקים, אבל לא יכולים לקבל לפי זה החלטות". 

ד''ר רפי יואלי / צילום: יח''צ

כדי להמחיש את שימושי הבינה המלאכותית בניבוי התנהגות צרכנית, יואלי מציע לחשוב על טרנד חדש שמתחיל בשוק. "את נכנסת לאמזון ומזמינה את המוצר, שכמובן נמצא במלאי. איך זה עובד בכזו קלות? הרי לוקח זמן עד שמחסנים מתמלאים במוצרים.

"אבל חודשים לפני שאת מתחילה לחפש מוצר, אמזון - על ידי שימוש בבינה מלאכותית ולמידת מכונה - כבר לומדת על התנהגויות של אנשים ודברים שקורים בשוק, חוזה מה יהיו המוצרים הבאים ומתחילה לבנות סטוקים של סחורה, וכל זה לפני שהם קיבלו הזמנה אפילו מלקוח אחד. וזה קורה סביבנו כל הזמן".

להפחית אי ודאות

יואלי מצביע גם על כלי AI שמציעים מערכות תומכות החלטה. "נניח, למשל, שחברה אחת מתחרה עם חברה אחרת על מכרז שבו אחראי ה־IT בתנובה צריך להכריע. הכלי יכול לעזור לך לדעת מה תנובה צריכה, כמה לדרוש ממנה על השירות, מול מי את עובדת ומה קרה שם בפעם האחרונה. פעם היו משתמשים במודיעין אזרחי, היום עושים את זה באינטרנט עם כלי רשתות עצביות.

"אחרי שיש את כל הנתונים, צריך לבנות מערכת שמאפיינת את תהליך קבלת ההחלטות בתנובה, כי הרי לא מדובר במשהו ודאי, לבחון כמה כסף יש להם להשקיע ומה יש למתחרה שלנו. זה משהו שמקביל לסיעור מוחות אנושי, אבל מפחית מאוד את אי הוודאות".

אנחנו קרובים ליום שכלי AI יחליפו עובדים?
"הם יחליפו, אבל לא את אלה שצריכים לקבל החלטות על הדברים החשובים, וזה נכון למשך עוד הרבה שנים".

עוד כתבות

אלכסנדר ואנג, מייסד scale AI / צילום: ap, Jeff Chiu

ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש

אלכסנדר ואנג בן ה־28, מייסד חברת הדאטה Scale AI ותופעה בעמק הסיליקון הוא המינוי שמטא מקווה שיביא לה את הניצחון במירוץ ה־AI ● מהדירה שחלק עם סם אלטמן ועד למעמד של אחד האנשים המקושרים בתעשייה: הכירו את האיש שצוקרברג מהמר עליו במיליארדים

סביון בר / צילום: תומר שלום

"טרחן למות": בכירה בדיסקונט פורשת ומפרסמת פוסט חריג

סביון בר סבר, ראש אגף שיווק של דיסקונט, הודיעה בפוסט חריג בפייסבוק שהיא עוזבת את תפקידה ● "זאת הייתה מערכת יחסים כביכול דו-סטרית, אבל תלותית ולא שוויונית", כתבה בפוסט, שרבים פירשו ככזה שמכוון נגד מנכ"ל הבנק אבי לוי ● מסביון בר סבר נמסר בתגובה: "מדובר בפוסט הומוריסטי. כל מה שאמרתי הוא שאני שמחה לא לנסוע באיילון"

גדודי עז א־דין אל־קסאם של חמאס / צילום: Shutterstock

דיווח: ההתעקשות של חמאס בתגובה לטראמפ - והאיתות החיובי

ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● המהלך לסיכול עסקה: פניית בן גביר לסמוטריץ' וזעם המשפחות ● טראמפ מזהיר: "מקווה שיקבלו את ההסכם" ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דד־ליין המכסים של טראמפ מתקרב, אך הסכמי הסחר שהובטחו לא נראים באופק

התקופה שהגדיר נשיא ארה"ב טראמפ למשא ומתן על הסכמי סחר מתקרבת לסיומה ללא תוצאות, והאיומים במכסים כבדים על שותפות כמו יפן והאיחוד האירופי מתחדשים ● בכירים בממשל מנסים לרכך את הדד־ליין שנקבע, ה־9 ביולי ● בינתיים, השווקים לא מתרגשים מהבאות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב