גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החוקרת פורצת הדרך שרוצה לתקן את השגיאות של המחשב הקוואנטי

לפני כמעט עשרים שנה נבחרה פרופ' דורית אהרונוב לאחת מארבעה התיאורטיקנים הצעירים הבולטים בתחומם על ידי כתב העת המדעי נייצ'ר ● מאז, מחקריה מנסים להתגבר על אחד המכשולים בדרך לפיתוח מחשב קוואנטי יעיל: ריבוי השגיאות שלו ● בראיון לגלובס, היא מסבירה איך מחשבים כאלה יעזרו לפתח תרופות טובות יותר, להתמודד עם משבר האקלים ואפילות לבנות תיק השקעות מוצלח

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

מחשבים קוואנטיים נמצאים על סף דלתנו, אומרת פרופ' דורית אהרונוב, מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. סביר להניח שכבר שמעתם עליהם בעבר - החברות הכי גדולות בעולם רואות בהם עתיד מזהיר לתחומי הפעילות שלהן.

בעוד כמה שנים, הם יוכלו לפתור בעיות שמחשבים קלאסיים לא יכולים היום להתמודד איתן. בטווח הרחוק יותר, הם כנראה יאפשרו פריצות דרך יוצאות דופן במגוון תחומי החיים שלנו. הם יעזרו בגילוי תרופות, לנבא את מזג האוויר, להבין איך בני אדם הורסים את האקלים ומה אפשר לעשות נגד זה, ואפילו לבנות לנו את פורטפוליו ההשקעות האופטימלי. זה רק קצה הקרחון.

קודם כול צריך לסדר את הבית

אז איפה נמצא צוואר הבקבוק שמונע כיום את היישומים האלה? הבעיה העיקרית היא שמחשבים קוואנטיים אינם מושלמים. הם עושים שגיאות. והשגיאות האלה מצטברות.

"זה קצת כמו הבלגן בבית", מסבירה אהרונוב. "אם אנחנו נותנים לבלגן להגיע עד סף מסוים, אנחנו יכולים כל הזמן לסדר אחרי עצמנו ולהתמודד איתו. אם אנחנו נותנים לו לעבור סף מסוים, המצב יהיה בלתי נסבל. ובמונחים של מחשב קוואנטי, אם ניתן לו לעשות כמות מסוימת של שגיאות, נוכל לתקן אותן ולקבל ממנו חישובים בעלי ערך. אם ניתן לשגיאות לעלות מעבר לסף מסוים בלי לתקן אותן, נקבל תוצאה חסרת ערך".

 

המשפט הזה, שנשמע אולי אגבי, היה אחת מפריצות הדרך של אהרונוב. הוא נקרא "משפט הסף", והיא הגדירה בו, יחד עם המנחה שלה לדוקטורט פרופ' מיכאל בן אור, מהו רף השגיאות המקסימלי שאליו אפשר להגיע, לפני שהמצב יהפוך להיות בלתי נסבל. למשפט הזה הייתה משמעות רבה משום שהוא הגדיר שהשגיאות אינן חלק אינהרנטי של המחשוב הקוואנטי, והן לא יגרמו לכך שלעולם לא ניתן יהיה לייצר מחשב כזה. הן קיימות, אבל אפשר, כך נראה, להתמודד איתן.

מאז הציעו אהרונוב ואחרים כל מיני שיטות לתיקון השגיאות, שיטות שהולכות ומשתפרות, אבל משפט הסף עצמו עדיין עומד. מגזין Nature בחר בה בשנת 2005 לאחת מארבעה "התאורטיקנים הצעירים הבולטים ביותר בתחומם".

פרופ' דורית אהרונוב / צילום: תמונה פרטית

אהרונוב היא גם ממייסדות חברת קדמה, הפועלת לפיצוח בעיית השגיאות שמונעות היום מהמחשבים הקוואנטיים להתקיים. היא תהיה אחת הדוברות המרכזיות בכנס ביומד 2023, שייערך בשבוע הבא בתל אביב.

החתול החמקמק שחי ומת במקביל

לפני שנסביר איך אהרונוב מתקנת את השגיאות וכיצד התיקון הזה מאפשר למחשבים קוואנטיים להתקיים, נסביר בקצרה מהו מחשב קוואנטי, מדוע צופים לו תפקיד כל כך חשוב בחיים שלנו ומדוע הוא פגיע לשגיאות מלכתחילה.

תורת הקוואנטים קיימת משנות ה־20 של המאה הקודמת, אך עד שנות ה־80 של המאה העשרים לא עלה הרעיון שניתן להשתמש בתופעות קוואנטיות כדי לבנות מחשבי על.

בבסיס תורת הקוואנטים עומד רעיון הסופרפוזיציה, כלומר, האפשרות לשני מצבי קיום מקבילים. אולי כבר הכרתם את החתול של שרדינגר, חתול תיאורטי שסגור בקופסה ואיננו יודעים אם הוא חי או מת. לכאורה, ברגע שנפתח את הקופסה נדע מה מצבו, אבל זה לא באמת המצב בתורת הקוונאטים, אומרת אהרונוב.

"זו לא אי־ידיעה ולא הסתברות. קיוביט - חלקיק המכיל מידע קוואנטי - באמת נמצא בשני המצבים באותו זמן", היא מסבירה, אבל אם אנחנו מנסים למדוד אותו, הסופרפוזיציה נעלמת, והוא קורס למצב יחיד.

בכל זאת, ייתכן שהסופרפוזיציה אינה חמקמקה כמו שנדמה. מתברר שאנחנו יכולים אפילו לשלוט בה ולגרום לקיוביט להיות, לדוגמה, במצב 70%־30%, ולקיוביט לידו להיות במצב 80%־20%. בעצם יש לנו יחידה חישובית, שבמקום להכיל מידע רגיל של 0 או 1, היא מכילה המון אפשרויות, ולא רק בחלקים ממאה אלא גם במספרים שליליים ומספרים מורכבים. "כאשר לכל קיוביט יש כמה אפשרויות, יש גידול אקספוננציאלי במספר המצבים שיכולים להיות מיוצגים על ידי המערכת. היום, בעקבות הקורונה, כולם יודעים איך נראה ומרגיש גידול אקספוננציאלי", אומרת אהרונוב. מערכות קוואנטיות גדולות מספיק יוכלו לייצג מספר מצבים שהוא גדול יותר ממספר כל החלקיקים ביקום, מספר בלתי נתפס של מצבים.

 

"אם מתכננים את האלגוריתם נכון, האפשרויות השונות של המערכת יכולות לדבר זו עם זו, כמו שגלים שנפגשים בים יכולים לבטל זה את זה או להגביר זה את זה". התוצאה יכולה להיות שיפור של זמן החישוב של המערכת, באופן אקספוננציאלי.

אהרונוב מספרת שבשנת 1994 הדגים פרופ' פיטר שור מ-MIT כיצד באופן תיאורטי מערכת של הרבה קיוביטים הנמצאים באינטראקציה יכולה לפתור בתוך כמה שעות ואפילו דקות בעיות מתמטיות שלמחשבים רגילים יידרש יותר זמן מגיל היקום כדי לפתור. באופן ספציפי, שור הדגים איך אפשר להשתמש באינטראקציה הזאת כדי לפתור בעיות מורכבות של פירוק מספרים לגורמים.

"מהרגע הזה התחיל התחום להתפתח בשני וקטורים", אומרת אהרונוב. וקטור אחד הוא מדענים שמזהים בעיות מורכבות ומראים כיצד, ברמת העיקרון, אלגוריתמים שרצים על מערכת קוואנטית אמורים להיות מסוגלים לפתור אותן. כך הודגם, באופן תיאורטי, כיצד ניתן לפצח באמצעות מחשב קוואנטי כמעט את כל סוגי ההצפנה.

קבוצה שנייה של מדענים מנסה לפתח את המחשב הקוואנטי בפועל. "בהתחלה זה היה שיגעון של מעט אנשים", נזכרת אהרונוב. "היום כל החברות הכי גדולות בונות מחשבים כאלה: גוגל, אמזון, IBM. הן מתחרות זו בזו מי תבנה את המחשב השימושי הראשון".

עד כמה אנחנו רחוקים מזה היום?
"יש מחשבים שפועלים על כמה עשרות קיוביטים עד כמה מאות, אבל הם לא יודעים לפתור בעיות שמחשב קלאסי לא יודע לפתור. המטרה היא להגדיל את המחשבים הללו, בלי לאבד מאיכות החישוב".

"בלי קוואנטים, שום דבר לא קיים"

הבעיה הגדולה, צוואר הבקבוק המשמעותי של התחום, היא שככל שמערכת קוואנטית גדלה, יש בה גם יותר שגיאות. "אנחנו לא יודעים היום לשים את הקיוביט בדיוק על ה־70% 30%", אומרת אהרונוב. "אולי הוא יהיה, נניח, ב־71%־29%, ואנחנו לא נדע.

"יש בעיקרון שני סוגי שגיאות. לדוגמה, יש שגיאה של סיבוב יתר של הקיוביט. סובבנו אותו למצב 71 במקום 70. אם נזהה שזה מה שעשינו, אז אפשר לסובב אותו חזרה. אז הדבר הראשון שעשינו הוא לפתח כלי לזיהוי הטעויות האלה".

זיהוי טעויות נשמע קצת כמו "מדידה" ואמרנו שמדידה גורמת לקריסת הקיוביט כך שלא יוכל לייצג עוד את מלוא האינפורציה.

"נכון. זה אתגר המדידה. אבל חוקרים, ביניהם אותו פיטר שור שהזכרנו, המציאו מתקני שגיאות שמאפשרים למדוד רק חלק מהמידע, כלומר רק עד כמה שגינו בסיבוב, בלי למדוד את הסופרפוזיציה עצמה ובלי להביא לקריסתה.

"כיוון אחר הוא להריץ תחילה אלגוריתם שהתוצאה החזויה שלו ידועה, ולראות כיצד התשובה שקיבלנו סוטה מהצפוי. למשל, אם הכנסנו 'אדום' וקיבלנו 'כתום', אנחנו יודעים שהמערכת תמיד מבהירה צבעים, ונביא את זה בחשבון בפענוח התוצאות הבאות שלנו".

סוג נוסף של שגיאות מתקבל כאשר הקיוביטים "נמדדים" בטעות, לא על ידי בני אדם. "נניח שהיה קיוביט שלא ידענו שנמצא במערכת, והוא היה באינטראקציה עם קיוביט שהוא חלק רשמי במערכת ומקריס אותו, או שפוטון נכנס ומודד אותו. אירועים כאלה מעלים עוד יותר את האי-ודאות, את האנטרופיה במערכת, וברגע שהיא עולה מדי, כבר אי־אפשר לתקן אותה בשיטות שתיארנו.

"אנחנו בעצם רוצים למנוע מהסביבה הפיזית למדוד את המידע שלנו לפני שאנחנו מגיעים למדוד אותו. מי שמודד 'ראשון' משנה את המערכת כך שאי־אפשר לחלץ ממנה את התשובה הנכונה. הדרך שבה אנחנו מגינים על המידע הוא 'למרוח' אותו על הרבה קיוביטים קוואנטיים, ואז הסביבה יכולה למדוד רק חלק מהמידע והמדידה החלקית הזאת לא מקריסה את המערכת.

"בכנס אני אציג תוצאות של שיטה חדשה שפיתחנו כדי להתמודד עם השגיאות הללו, וגם תוצאות ניסוייות של הפעלת השיטה שלנו להפחתת כמויות הרעש באלגוריתמים קוואנטיים שונים. את השיטה הזאת אנחנו עומדים להפעיל בשיתוף פעולה עם חברת תרופות מובילה".

אז מתי יהיו לנו מחשבים קוואנטיים?
"בעשור הקרוב יש לנו הערכות שכבר יהיו לנו המחשבים הגדולים שיפתרו את הבעיות המורכבות שמחשבים קלאסיים אינם יכולים לפתור".

איפה האדם הרגיל פוגש היום את תורת הקוואנטים בחיים שלו?
"בלי קוואנטים, שום דבר פה לא קיים. הטבע לא צריך שנבין אותו כדי להתקיים, והתופעות הקוואנטיות הן חלק מכל דבר שקורה בו. נניח, מאירים בצבע לבן על משהו והוא מחזיר רק בכחול או באדום. זו תופעה קוואנטית. גם מחשב קלאסי פועל על אפקטים קוואנטיים. זה מה שמאפשר לו לאגור את המידע, אז מדובר ברכיבים קוואנטיים עם לוגיקה קלאסית. גם פצצות האטום מבוססות על פיזיקה קוואנטית".

לייזרים, מכשירי MRI ושעונים אטומיים הם דוגמאות נוספות לטכנולוגיות שפיתוחן כנראה לא היה יכול להתרחש בלי הבנה של פיזיקה קוואנטית.

"תופעות קוואנטיות הן תופעות לא אינטואיטיביות. אינשטיין, למשל, ניסה למצוא כל דרך אפשרית להיפטר מהן. הוא לא אהב את חוסר הוודאות שבהן, אבל הפיזיקה הזאת עובדת. 90 שנה של ניסויים הראו כי התורה הקוואנטית נחוצה כדי לתאר את הטבע בצורה הטובה ביותר".

כל חברה צריכה איש קוואנטים

לדברי אהרונוב, חברות גדולות בתחומים שונים עובדות בשיתוף פעולה צמוד עם חברות המפתחות מחשבים קוואנטיים כדי לפתח יחד את האלגוריתמים שיתאימו לפתרון הבעיות הרלוונטיות להן. הדבר מזכיר את האופן שבו עבדו בראשית ימי המחשב. חוקרים לא חיכו שהמחשב יהיה מוכן, אלא עבדו יחד עם מפתחים כדי להגדיר את האלגוריתם שיהיה יעיל בפתרון הבעיות שעניינו אותם.

כך גם בתחום המחשב הקוואנטי, החברות הגדולות עובדות עם הצוותים שבונים את המחשב כדי להחליט, לדוגמה, אילו שגיאות יהיה "מותר" למחשב לעשות ואילו סוגי שגיאות יהפכו את פלט המחשב לחסר ערך.

"חברות התרופות הגדולות, כמו גם הבנקים הגדולים ורוב חבר ות הענק בכל התחומים, מעסיקות אנשים שמבינים במחשבים קוואנטיים", אומרת אהרונוב. "חברות שיחכו עד שמחשבים קוואנטיים יהיו מוכנים, ורק אחר כך יחשבו מה לעשות איתם, עלולות לאבד את ההובלה בתחום העיסוק שלהן".

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"