גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסלול המהיר של הקראנץ' קורנפלקס: האם בנסטלה קיבלו החלטה נכונה?

הארטיק שהשיקו בחברת הגלידות במהדורה מוגבלת הפך תוך שעות ספורות לטירוף צרכני ● אחרי שאזל מהמדפים נוצר שוק אפור, בשלב הבא שותפו תגובות מגחכות ברשתות החברתיות - עד שהמנכ"ל יצא בהודעה חריגה שהוא יימכר כל השנה ● השיעור השיווקי של הקיץ

קראנץ' קורנפלקס. נמכר בוולט ב־11 שקל, ובשוק האפור ב־40 שקל / צילום: גל זהבי
קראנץ' קורנפלקס. נמכר בוולט ב־11 שקל, ובשוק האפור ב־40 שקל / צילום: גל זהבי

לעתים נדירות אפשר לראות גלגול של מהלך שיווקי, מההתחלה עד הסוף, פרוש בפנינו במהירות שיא. זה בדיוק המקרה של הקראנץ' דור 2: ארטיק הקראנץ' בטעם החלב של הקורנפלקס, שהשיקו בנסטלה בשבוע שעבר במהדורה מוגבלת, הפך תוך שעות ספורות לטירוף צרכני, אזל מהמדפים, נוצר שוק אפור, נצברו תגובות מגחכות ברשתות החברתיות - עד שהמנכ"ל יצא בהודעה חריגה שהמוצר יימכר לאורך כל השנה.

במקום להתחרות בהן, המחלבות הגדולות רצות לשתף פעולה עם חברות הפודטק 
שקט, קרוב לבית ובלי פקקים: כך הפך המרחב הכפרי לאטרקטיבי גם לעובדים | ניתוח

כזכור, נסטלה הייתה חתומה על הטירוף של הקיץ הקודם, ארטיק הקראנץ' פיסטוק, שגרם לרבים במדינה לעוט על חנויות וקיוסקים בחיפושים אחרי המהדורה המוגבלת. אז המהלך נוצר בעקבות רעיון שהעלה גולש בפייסבוק, ואילו הפעם כבר היה מדובר במהלך יזום, שבו החברה ביקשה מהגולשים להציע את הטעם הבא. הטעם הנבחר היה אמור להימכר ביומיים הראשונים בוולט בלבד, אולם חוסל כמעט לחלוטין בתוך שעות. ואז החל הטירוף. שוב.

בוולט הוא נמכר תמורת 11 שקל, אולם ברשת ניתן היה למצוא הצעות כמו "40 שקל ליחידה" או "480 שקל לארגז של 28 ארטיקים", והמחירים רק טיפסו. הצרכנים שעטו לחנויות, אולם חלקם כבר לא הספיקו להניח את ידם על המוצר הנחשק.

 

ואז התחילו ברשתות החברתיות הדאחקות: "קראנץ' בטעם המים של המדיח", "קראנץ' בטעם הרסק של הקציצות", "קראנץ' בטעם המים של הנקניקיות" ו"קראנץ' בטעם רגל קרושה הלהיט של בני ברק" היו רק חלק מהם. שבוע לאחר מכן פורסמה מודעה בגודל עמוד בעיצוב מינימליסטי, ללא תמונה, רק טקסט: "צרכנים יקרים, כאן עופר גרין, מנכ"ל גלידות נסטלה וזוהי הודעת הרגעה - יהיה קראנץ' לכולם!".

לאה ריינר מלמד, סמנכ''לית השיווק של גלידות נסטלה / צילום: רן יחזקאל

איך התפתח השוק האפור כל כך מהר אצל הצרכנים, למה למרות שהתגובות על הטעם החדש מדברות בשבחו הוא עורר בדיחות רבות ברשתות, והאם ההחלטה של נסטלה לא תגרום לנחשקות שלו לדעוך?

התזמון ויוקר המחיה

"נסטלה הגזימו, ובענק. אני יכול להבין שבקיץ הקודם עם הקראנץ' פיסטוק הם לא צפו את המתקפה, אבל כשאותה חברה עושה אותו תרגיל בפעם השנייה בתוך פחות משנה, כשאנחנו בשיא גל של העלאות מחירים ויוקר המחיה, יש פה בעיה", אומר אורי אוברוצקי, פרסומאי ומרצה לחדשנות במכללה האקדמית נתניה.

אוברוצקי מסביר כי אמנם לנסטלה אין קשר לקביעת המחירים הסופית לצרכן, והם לא אלה שייצרו את השוק האפור שהתפתח, אבל כחברה שחוותה את אותו התהליך בקיץ הקודם, היה עליה להיערך בהתאם. "יום אחרי ההשקה חציתי את כל הרצליה ותל אביב ולא היה בנמצא, מכיוון שהגבילו את השיווק. המוכרים בחנויות אמרו לי שהביאו להם כמות בודדת של ארגזים. כשיהיו גלידות בסופר, זה לא יגיע ל־80 שקל בשוק האפור.

"מצד שני, אם יש משהו שהציבור אוהב, זה את המסר של 'הקשבנו לכם'. לכן, התגובה של המנכ"ל מצוינת - אולי באיחור קל, אבל זה השיח שהצרכנים רוצים. הציבור די מאס בכל הטרנדים שהציפו אותו, וכנראה את הבעיטה בראש קיבלה נסטלה".

המהלך החדש לא יפגע בנחשקות?
"רוב הטרנדים בתחום הזה נבחנים בדיעבד. הפיסטוק לא שרד את מבחן הזמן, כי בפשטות הוא לא היה טעים לילדים. אבל קורנפלקס ילדים אוהבים, זה לא חייב להיות טרנדי. אם הגלידה טעימה אפשר למכור אותה כל השנה, ואם היא לא, הם יפסיקו את הייצור כי לא יהיה לזה ביקוש".

נסטלה הרוויחה או הפסידה פה?
"היא הרוויחה שווי מותג, שיח ברשת, ניטור תוצאות בגוגל, צפיות בטיקטוק. מצד שני, תראי את כמות הפוסטים שצוחקים עליהם. אם את הפיסטוק השוו ליהלום או לטסלה, כאן הטרנד התהפך לדאחקה על החברה. מעבר לזה, קיים גם ההיבט החינוכי. זו האמירה כשאנחנו מדברים על סחר הוגן ואחריות חברתית? שילדים יריצו את ההורים לחפש, ולהוציא הון?".

הפסיכולוגיה של המרדף

"כנראה שזה אחד המאפיינים של הטמטום האנושי - הנהירה אחרי טרנדים", קובעת בפסקנות ד"ר יעל פוזננסקי, מרצה בכירה במחלקה לפסיכולוגיה, המכללה האקדמית אחוה. "אנחנו חיות חברתיות. יוצא משהו שמצית את הסקרנות, בעיקר בקרב ילדים, אז כולנו מתלבשים, מדברים ואוכלים אותו דבר.

"אחת הסיבות שדברים מצליחים היא שעולם הפרסום עובד מאוד יפה. יש איזה וייב שאומר 'הוצאנו משהו חדש, ותוך יומיים זה נעלם'. אבל מה קרה קודם, המוצר נעלם או שאמרו שזה נעלם? אם אומרים שהוציאו משהו חדש שכבר קשה להשיגו, כולם נכנסים להיסטריה ויוצאים למרדף, ואז הוא באמת נעלם.

"זה עובד כי היום עולם הפרסום מבוסס בצורה חזקה על תהליכים פסיכולוגיים, מניעים אבולוציוניים, מה מפעיל את המוח - מנהלים את זה אנשים שזה המקצוע שלהם".

נסטלה הפכו להיות האוטוריטה?
"זה בגלל שהלך להם עם הקראנץ' פיסטוק. למה זה הלך בשנה שעברה? הרי לא כל מה שהם מוציאים מתפוצץ. לטיקטוק יש תפקיד, וגם התקשורת משתפת פעולה. אבל זה רק ממתק".

אולי זה "רק ממתק", אבל מה שבטוח - הוא הצליח להגיע למודעות ולהציג ביצועים במהירות שיא, משהו שהרבה מותגים היו שמחים לו, גם במחיר הבדיחה על המים של הנקניקיות.

עוד כתבות

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה חיובית על רק ההתקדמות במו"מ עסקת החטופים ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב