גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אפל בדרך לשווי שיא, וזו לא בהכרח בשורה טובה למשקיעים

עד לפני מספר שנים עוד הייתה שאלה מי ענקית הטכנולוגיה הגדולה ביותר ● אך מאז אפל צברה תאוצה, הביאה רוח חדשנות בלתי פוסקת, וכעת היא מתקרבת לשווי שוק בלתי נתפס של 3 טריליון דולר ● המשקיעים בוול סטריט אומנם נהנים מזה, אך לטווח הארוך לא בטוח שהתלות בחברה היא בשורה חיובית ● האם הבועה של אפל יכולה להתפוצץ?

אפל / צילום: Shutterstock
אפל / צילום: Shutterstock

בשנת 2018 עוד הייתה תחרות: אפל, אמזון, מיקרוסופט וגוגל צעדו לעבר יעד שווי שוק של טריליון דולר. כיום, רק חמש שנים אחרי, אפל מתרחקת מהאחרות וממצבת עצמה כחברה הטכנולוגית הגדולה ביותר, בפער. ליעד הטריליון היא כבר הגיעה מזמן, וכעת החברה שבין מייסדיה היה סטיב ג'ובס, גם מתקרבת לתקרת הסף של 3 טריליון דולר.

שלושה סיפורים על אנשים שהשקיעו באפל והפכו למיליארדרים. או שלא 
"אנחנו במצב חירום": מה מטריד את דובי פרנסס ואיך הפך יעד להפגנות | ראיון 

המספר המפלצתי הזה יכול לסמן את השליטה המוחלטת של ענקיות הטכנולוגיה בשוק, אך מעל הכל הוא בעיקר מעיד על הופעת היחיד של החברה שמנהל כיום טים קוק. אם השוק היה צריך עוד סיבות לדבר ולהסתכל על אפל, הוא קיבל השבוע את אירוע ההשקה שלה, בו היא הכריזה על קסדת מציאות מעורבת חדשה. אי אפשר לדעת מה יילד יום, אך כל הסימנים מצביעים על כך שאפל בדרך לעשות היסטוריה, שוב.

 

"מעולם לא דמיינתי חברה בסדר הגודל הזה"

לטריליון הראשון שלה הגיעה אפל באוגוסט 2018, ובכך הפכה לחברה הציבורית האמריקאית הראשונה שקוטפת את התואר הנכסף. שנתיים לאחר מכן היא כבר חצתה את רף שווי השוק של 2 טריליון דולר. בינואר 2022 נראה היה שהיא גם משיגה את היעד הבא, כאשר במהלך יום המסחר היא נגעה ב־3 טריליון דולר. אך בסופו של דבר, בתום יום המסחר השווי שלה היה נמוך יותר.

מתחילת שנת 2023 מניית החברה עלתה ב־42%, משמע עלייה של 740 מיליארד דולר שווי שוק. כיום, למרות ירידה קלה שהיא חווה בשבוע האחרון, שווי השוק שלה עומד על 2.8 טריליון דולר, ונראה שהפעם אי אפשר יהיה לעצור אותה מלקטוף את הטריליון השלישי.

בבנק ההשקעות ג'פירס החליטו באחרונה להעלות את מחיר היעד של המנייה ל־210 דולר, במורגן סטנלי ל־190 ולפי חברת אופנהיימר מחיר היעד הוא 195 דולר - המשקף שווי שוק של 3.3 טריליון דולר. 

 

"המשקיעים מאמינים שאפל יכולה לצמוח טוב", אומר שחר כרמי, אנליסט הטכנולוגיה בבית ההשקעות פסגות. "אין פה חסם או משהו שמונע מהחברה להגיע לשווי 3 טריליון דולר. השחקן היחיד שצומח ומרוויח עובד טוב, זה אפל. כל יצרניות הסמארטפונים האחרות מתפקדות הרבה יותר חלש".

פטריק ברטון, מנהל תיקים ב־MainStay Winslow Large Cap Growth Fund, המחזיקה בכ־4.5 מיליון מניות באפל, אמר לבלומברג: "בקריירה שלי, מעולם לא דמיינתי חברה בסדר גודל כזה, אבל אז גם מעולם לא דמיינתי חברה שמסוגלת לייצר בשנה יותר מ־100 מיליארד דולר בתזרים מזומנים חופשי. כשאתם מסתכלים על המדדים הבסיסיים, ניתן להבין מדוע אפל הצליחה כל כך טוב".

ברנרד מנור, מנהל השקעות ב־IBI בית השקעות, מסביר כי המשקיעים שבעי רצון ממנועי הצמיחה של אפל. "החברה מוכרת, גם בשווקים הבינלאומיים, מכשירי קצה מצוינים. בסין לדוגמה הייתה ירידה משמעותית במכירת הסמארטפונים, אך אפל הצליחה למתן את הירידה".

הסמארטפונים, אותם מזכיר מנור, הם מנוע הצמיחה המשמעותי ביותר של אפל. לפי נתוני counterpointresearch, בשני הרבעונים האחרונים בסין, אפל תפסה את המקום הראשון במכירת סמארטפונים, עם כ־20% מכלל השוק. אם מסתכלים על העבר מגלים כי ברבעונים הקודמים אפל הייתה רק במקום השלישי או הרביעי, מיד אחרי חברות כמו אופו, Vivo ולעיתים שיאומי או הונור.

מנוע צמיחה משמעותי נוסף של החברה הוא הישגיה בתחום השירותים. "אפל שחררה את אפל מיוזיק, אפל טיוי, אפל פיי", מסביר מנור. "כל אלו זה עסק של כמעט 80 מיליארד דולר בשנה. ברבעון האחרון, הם עשו 21 מיליארד דולר".

 

מפגן העוצמה שמשך את עיניי המשקיעים

את מפגן העוצמה של אפל היה ניתן לראות השבוע בכנס המפתחים השנתי של החברה, שמשך את עיניי המשקיעים והאנליסטים. הסיבה לכך נבעה ממוצר מרכזי שחשפה החברה: Apple Vision Pro, קסדת המציאות המעורבת החדשה שלה. מדובר במשקפיים המכניסים את הצרכן למציאות מדומה (כניסה לעולם וירטואלי לפי הצרכים) ומציאות רבודה (משמע שכבה נוספת על העולם הפיזי).

ד"ר צבי טובול־לביא, ראש תחום עולמות וירטואליים ומטא־וורס בפירמת ראיית החשבון והייעוץ העסקי BDO אומר כי "אפל ממשיכה את קו מוצריה לקהל הלא עממי המתמקד במוצרים ברמה גבוהה, בחשיבה יצירתית, חומרים ברמה גבוהה ופיצ'רים מלאי בינה מלאכותית, כיאה לתקופה".

אומנם התגובות השונות התעסקו בעיקר במחיר המופקע של המכשיר - 3,500 דולר - אך ד"ר טובול־לביא מסביר כי "כמות הטכנולוגיה במשקף מעוררת השראה מכיוון שהיא אינה מנסה להתחרות בשוק הקיים. בעוד כמה שנים 3,500 דולר יראו מאוד לגיטימים להשקעה במוצרי אפל בסביבת העבודה".

ההצלחה, השיווק והסממנים של כת

אבל זה לא רק הכנס האחרון או המשקפיים החדשים - אפל מצליחה שוב ושוב במקומות שהחברות האחרות נכשלות בהם. כך לדוגמה, נושא הבידול של אפל משאר המערכות משנה את התמונה. "מערכת iOS היא מערכת סגורה וייחודית, שלא ניתנת לחיקוי, בניגוד למה שאנדרואיד עושה", מסביר סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר. "הייחודיות הזו, בשילוב עם חוויית משתמש מצוינת, מובילה לאחיזה בלקוח, במיוחד בפלח העליון של צרכני העולם".

לדבריו, ג'ובס הביא רוח חדשנות ואסתטיקה, אבל זה לא נעצר עם מותו. "כשהוא הלך לעולמו, שווי השוק של אפל עמד על 200־300 מיליארד דולר, וכעת הוא פי 10 גדול יותר. כלומר, גם למנכ"ל הנוכחי, טים קוק, איש תפעול מצוין, יש לא פחות זכויות בהצלחת החברה, כולל ניהול שרשרת ייצור ואספקה ופיתוח שבבים ייחודיים".

האקוסיסטם של אפל מתבטא בממשק משתמש ברמה מאוד גבוהה. כרמי טוען כי "קשה להחליף את המערכת אחרי שנכנסים פנימה. יש לאפל יכולות מרשימות בתחום ממשק המשתמש, והיא גם הצליחה לבנות אקוסיסטם מרשים, שמקיף את הצרכן הפרטי בהרבה מאוד נקודות בחיים. מעל הכל היא בנתה מוניטין של המוצרים הנחשקים והנכונים. אפשר לראות את זה בדור הצעיר, להחזיק באייפון פירושו להיות 'מגניבים'".

השיווק והמוניטין עליהם כרמי מדבר הם ללא ספק אחת הסיבות להצלחה של אפל. "כמעט כל דבר שהוא ייחודי או מוצלח, משווים אותו לאפל. בתחילת דרכה של טסלה, השוו אותה לאייפון", מסביר מנור. "אפל למעשה הפכה לקנה מידה של כל מה שטוב. מהמקינטוש, דרך נגני המוזיקה האייפודים והאייפונים ועד קסדת המציאות המדומה - אפל כבשה את העולם כשהיא המציאה קטגוריות חדשות מעולות. לדוגמה, באייפון, היא המציאה קטגוריה חדשה של אפליקציות לסלולר. לא היו דברים כאלו לפני".

מנור מייחס לאפל ראייה הוליסטית, אקוסיסטם שלם מקצה לקצה, בשילוב עם הבטחות מאוד גדולות לגבי אבטחה, פרטיות והצפנה. "זה לגמרי ה־DNA של ג'ובס ושל קוק יחד. חדשנות כל הזמן".

פרופ' יאיר גלילי מבית הספר לתקשורת באוניברסיטת רייכמן משרטט את נקודת החוזקה המרכזית של אפל. "אפל כל הזמן חושבת אחרת ובכך היא מאתגרת את עצמה כל הזמן. המתחרים שלה בחוץ הם לא מתחריה הישירים, בסוף היא מתחרה רק בעצמה.

"שוק המעבדים הוא הדוגמה הכי טובה. אפל תלויה הרבה פחות בספקים משניים, שבעבר עשו לה בעיות", כך לדבריו. הוא מוסיף כי "כשאפל מוציאה מוצרים, הם מאוד בשלים לתעשייה. היא לא מנסה להיות הראשונה ביותר, אבל היא תמיד מצליחה להביא משהו בשל ביותר".

בעזרת מהלכי שיווק ומיתוג גאוניים לדבריו, אפל הצליחה לייצר ציפיות למעריציה ולשוק כולו. "הייתי בלוס אנג'לס באחד מכנסי המפתחים של החברה. אפשר לראות שם סממנים מאוד ברורים של כת. יש ריטואלים כמו לבוש מסוים או הגעה בימים קבועים מראש. יש לחברה יחסי ציבור מאוד מוצלחים".

הצד השני: התלות המסוכנת של השוק

עם זאת, החוזקה והכוח של אפל יכולה לבוא לרעת אלו שרוצים לפזר את הסיכונים שלהם בהשקעות ולהשקיע במדדים רוחביים.

שווי השוק הגבוה במיוחד של אפל, והעניין הרב סביב מניות הטכנולוגיה, הופך את החברה לבעלת כוח רב מאוד במדדי הנאסד"ק ו־S&P 500 - כ־11% וכ־8% בהתאמה. ביחס למדד ה־S&P, אפל מהווה 23% מכלל סקטור הטכנולוגיה בארצות הברית.

כרמי מפסגות מסביר כי לא מדובר רק באפל, אלא במספר חברות. "יש בערך 5 חברות, כולן חברות 'טכנולוגיה', אשר כרגע מצליחות לנצל את מעמדן המוביל בתחומיהן כדי לגרוף סכומי כסף גדולים, לצבור השפעה וכוח והן המחזיקות נתח ניכר מהמדדים.

"ריכוזיות זה דבר בעייתי. מדובר בסיכון לא רק למחזיק המדד, אלא בשלב מסוים גם לכלכלה הגלובלית, שאמורה להיות בנויה על תחרות ומגוון רחב של חברות. רוב המדינות שאני מכיר לא רוצות להיות תלויות בחברה או בשם אחד. עם חברת נוקיה למשל, זה לא נגמר טוב".

מנור מ־IBI מסביר כי נוצרה פה תלות גבוהה, לטוב ולרע. "כשמישהו קונה מדד הוא רוצה פיזור. לטוב - כשמשקיע רוצה לקבל תשואות יותר טובות, אם אפל תעלה ושאר החברות לא עשו כלום, אז כל המדד עולה. יש כאן דחיפה משמעותית שמעלה את כלל המדד. לרע - אם יהיו תיקונים בחברות טכנולוגיה אחרות המשקיע פתאום ייחשף לירידות בסקטור הטכנולוגיה שישפיעו על המדדים המרכזיים".

"יש דיון ארוך בנושא, אבל בפועל, מתחילת השנה מרבית העלייה במדדים הגיעה מביצועי מניות MEGA־CAP, בעיקר בטכנולוגיה", אומר וסצ'ונוק מאופנהיימר. "אי אפשר לדעת מתי הריצה תיגמר, אבל יש יתרון השקעה במדד - הוא מתאים את עצמו להובלה החדשה. פעם החברות הגדולות במדד היו חברות הנפט, לאחר מכן הבנקים, כעת זה טכנולוגיה".

האיום על החברה מגיע מבפנים

יש מי שחושב שמצב הכלכלה ונתוני המאקרו העולמיים עלולים לפגוע באפל. אבל גם במצב הנוכחי אפשר לראות שהחברה התמודדה השנה טובה והצליחה למכור. קוק, מנכ"ל החברה, אמר לא מעט בשיחות משקיעים שאילולא המצב הם היו מוכרים אף יותר.

החברה אף חיזקה בחודשים האחרונים את האמינות שלה, כשהוכיחה עד כמה היא נבונה: בזמן שכלל חברות הטכנולוגיה הכריזו על סבבי פיטורים אפל שמרה על כל עובדיה.

עם זאת, יש אנליסטים הסבורים שהאיום הגדול ביותר של אפל הוא שמוצרי החברה יאבדו את התהילה, ואז הצרכנים יעב רו למוצרים מתחרים זולים יותר. אנליסטים אחרים מצביעים על רגולציה שיכולה לפגוע בה, כמו פגיעה בשליטה בחנות האפליקציות, וגם המאבק בין סין לארצות הברית מה שיכול לפגוע ביכולות הייצור של אפל.

פרופ' גלילי אומר כי לטענתו האיום של החברה הוא בכלל פנימי. "אפל היו ברמה כל כך גבוהה, שאני לא רואה שום מתחרות שיכולות להגיע לממדים שלה או לזנב בה. האיום שלה הוא פנימי, רוב האימפריות הגדולות נפלו מבפנים".

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock, Seth Aronstam

סערה בפתח הדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ: השופטים קיבלו עדכון במעמד צד אחד

בג"ץ דן היום בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף דוד זיני לראש השב"כ, והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● היועמ"שית קבעה כי נתניהו בניגוד עניינים בגלל חקירות השב"כ נגד יועציו ● בתחילת הדיון יצאו השופטים לדיון נפרד במעמד צד אחד, בו ביקשו לקבל פרטים נוספים על חקירות יועצי רה"מ

מכונות הדפוס של לנדא דיגיטל פרינטינג / צילום: באדיבות לנדא דיגיטל פרינטינג

הצרות בחברת הדפוס של בני לנדא מגיעות לחברת הנדל"ן המניב

חברת ויתניה דיווחה היום כי חברת לנדא דיגיטל פרינטינג שוכרת משרדים בשלב א' בפרויקט שהיא מקימה בנס ציונה ואמור להתאכלס בשנה הבאה ● דמי השכירות שאמורים היו להיות משולמים מוערכים בכ-48 מיליון שקל בשנה

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים