גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בגיל 37, הבן של ג'ורג' סורוס ירש אימפריה ששווה מיליארדים והפתיע את העולם

אלכס סורוס קיבל השבוע, בגיל 37, את המושכות לחברת קרנות הגידור של אביו OSF, ששווה 25 מיליארד דולר ● בראיון מיוחד לוול סטריט ג'ורנל הוא מספר על הילדות בצל ג'ורג' סורוס, הדאגה מחזרת טראמפ, וההבדל בינו לבין אביו ("אני יותר פוליטי") ● התרגום הבלעדי והמלא

ג'ורג' ואלכסנדר סורוס / צילומים: רויטרס, AP עיבוד: טלי בוגדנובסקי
ג'ורג' ואלכסנדר סורוס / צילומים: רויטרס, AP עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ג'ורג' סורוס, המשקיע האגדי, הפילנתרופ והמטרה הימנית, מעביר את המושכות באימפריית 25 מיליארד הדולר שלו לבן הצעיר - אלכסנדר סורוס, המזוהה פוליטית עם המרכז-שמאל, שגדל עם תחושת אי-נוחות מסוימת למול עושר המשפחה ולא היה יורש פוטנציאלי צפוי.

איטליה נפרדה מברלוסקוני, טראמפ שוב מסתבך והמל"ט שתפס שבוי רוסי | 5 אירועים מהשבוע שהיה בעולם
גולדמן זאקס הימרה נגדה: עכשיו היא מזנקת עקב השקעה במתחרה של OpenAI
הצצה לפורום המשקיעים שבו רף הכניסה הוא הון נזיל של 20 מיליון דולר

הצעיר בן ה-37, העונה לשם אלכס, אמר בראיון הראשון מאז בחירתו שהוא נוטה להרחיב את המטרות הליברליות של אביו, "אנחנו חושבים דומה", אמר סורוס האב, תוך שהוא מונה סיבות שונות. אלה כוללות זכויות הצבעה והפלות, כמו גם שוויון מגדרי. הוא מתכנן להמשיך להשתמש בכיסים העמוקים של המשפחה כדי לגבות פוליטיקאים אמריקאים הנוטים לשמאל.

"אני יותר פוליטי," אמר אלכס בהשוואה לאביו. לאחרונה הוא נפגש עם בכירי ממשל ביידן, מנהיג הרוב בסנאט צ'אק שומר וראשי מדינות, כולל נשיא ברזיל לואיז אינאסיו לולה דה סילבה וראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו כדי לתמוך בסוגיות הקשורות לקרן המשפחתית.

 

הקרנות ללא מטרות רווח של סורוס, המוכרות כ-OSF, מקציבות כ-1.5 מיליארד דולר בשנה לקבוצות התומכות בזכויות אדם ברחבי העולם ובבניית דמוקרטיות. כספי הקרן עוברים גם לאוניברסיטאות וארגוני חינוך אחרים. ה-Suros Super PAC, Democracy PAC של סורוס תמכו במסעות הבחירות של תובעים מחוזיים וגורמים אחרים באכיפת החוק המבקשים להפחית את שיעורי הכליאה וההטיה הגזעית במערכת המשפט, בין היוזמות שהטרידו את הימין.

אלכס אמר שהוא מודאג מהסיכוי לחזרתו של דונלד טראמפ לבית הלבן, מה שמרמז על השפעה כלכלית משמעותית מצד ארגון סורוס במרוץ לנשיאות של 2024. "עד כמה שאשמח להוציא את הכסף מהפוליטיקה, כל עוד הצד השני עושה את זה, גם אנחנו נצטרך לעשות את זה", אמר בראיון במשרדי מנהל הקרן בניו יורק.

בניגוד לחלק מהשמאל, אלכס מאמין שהשיח בקמפוסים בקולג' ובמקומות אחרים הפך מוגבל מדי. "יש כמה הבדלים ביני לבין הדור שלי בענייני חופש הביטוי ודברים אחרים - אחרי הכל גדלתי עם התוכניות של ביל מאהר לפני השינה", אמר, בהתייחס לאישיות הטלוויזיה והתומך הנאמן של התיקון הראשון לחוקה.

"הוא הרוויח את זה"

היו שהטילו ספק בכך שג'ורג', היום בן 92, יוותר אי פעם על הכסא בעודו בחיים. בנוסף, בראיון הוא אמר, "לא רציתי שהקרן תעבור לאחד מילדיי, כעניין עקרוני. חשבתי שהיא צריכה להיות מנוהלת על-ידי האדם המתאים ביותר". במשך שנים, מקורבים לג'ורג' האמינו שאחיו למחצה הבכור של אלכס, ג'ונתן סורוס, היום בן 52, עורך דין עם רקע פיננסי, הוא היורש הטבעי. גבוה ואתלטי, ג'ונתן היה משחק טניס עם אביו, עבד זמן מה בקרן וייצב את קרן הגידור סורוס בתקופות סוערות. ואז נוצר קרע שהשפיע על השיקולים קדימה.

אלכס, שמרכיב משקפיים עם מסגרת גדולה ומגדל זקן גזוז בקפידה, רכש בסופו של דבר את אמונו של אביו, כשעמד לצידו בנסיעות למשרדי הארגון ברחבי העולם. "הוא הרוויח את זה," אמר ג'ורג'. בדצמבר, מועצת המנהלים של OSF בחרה באלכס כיו"ר שלה, במקום אביו. אלכס גם מנהל כעת את הפעילות הפוליטית כנשיא ה-Super PAC של סורוס. סורוס הצעיר הוא בן המשפחה היחיד בוועדת ההשקעות המפקחת על ניהול קרנות סורוס, המשרד המפקח על כספי הקרן והמשפחה. רוב 25 מיליארד הדולר שלה יופנו ל-OSF בשנים הבאות, על-פי דובר סורוס. כ-125 מיליון דולר הוקצו ל-Super PAC.

עבודתו של אלכס בארגון המשפחתי גילתה עד כה סגנון ניהול קולגיאלי, השונה מזה של אביו, אמרו עמיתים. אלכס מטפל בפרטים שג'ורג' בדרך כלל זונח ולוקח עימו לפגישות מחברת קטנה אותה הוא ממלא בהערות שאחר כך יחלוק עם אנשי הצוות, אמרו. "הוא יכול לשגע אנשים בקרן כי הוא כל כך מעורב בהכל", אמר אנתוני רומרו, מנכ"ל האיגוד האמריקאי לחירויות האזרח, שמקבל מימון OSF.

לבחירה באלכס, חובב היפ-הופ וחובב הניו-יורק ג'טס, היה פעם סיכוי קלוש. בשלבים מוקדמים יותר, אלכס בקושי דיבר בפגישות והיה ידוע בעיקר בחיי החברה הנוצצים שלו. "דוגמניות יפהיפיות, חברים מה-NBA ומשחקי מחבואים באחוזה שלו: ברוכים הבאים לחיי הפאר של בנו של המשקיע ג'ורג' סורוס, נער השעשועים", נכתב באחת הכותרות של הדיילי מייל ב-2016.

האשם הנצחי

ג'ורג' סורוס בנה את הונו בשנות ה-70 וה-80 כמנהל קרן גידור חלוץ שהימר על מניות, אג"ח ושוקי מטבעות על סמך תחזיותיו לגבי שינויים כלכליים ופוליטיים. הוא ביצע השקעות לאחר סינון רשתות של מידע, כולל מידע מודיעיני מרשת של קשרים פוליטיים ועסקיים. הימור בודד שהפאונד הבריטי ייפול ב-1992 הניב לקרן שלו רווחים של יותר ממיליארד דולר.

מה שייחד את ג'ורג' היה היכולת שלו לשנות כיוון בהשקעות ו"לצאת מהן בראש פתוח שהאמונה בהן דעכה", אמר סטנלי דרוקנמילר, לשעבר מנהל ההשקעות הראשי של חברת קרנות הגידור של סורוס. ג'ורג' התייחס לעובדים כמו למניות, אמר דרוקנמילר בראיון לפודקאסט שנערך לאחרונה. "הייתי היורש התשיעי שלו".

לאחר נפילת חומת ברלין ב-1989, הפילנתרופיה של ג'ורג' התמקדה בחיזוק הדמוקרטיות בגוש הסובייטי לשעבר ובמקומות אחרים. ב-2004, הוא עורר ביקורת זועמת בארה"ב כשאמר שמניעת בחירתו מחדש של הנשיא ג'ורג' וו. בוש היא "המוקד המרכזי" בחייו. הוא תמך בקמפיין הנשיאותי של ברק אובמה ב-2008 ועורר ביקורת נוספת על תמיכה בתוכניות להחלפת מזרקים ולגליזציה של מריחואנה לשימוש רפואי.

ג'ורג', שנולד בהונגריה, הוציא את הקרן שלו מהמדינה ב-2018 לאחר שהפכה ליעד של ראש הממשלה ויקטור אורבן.

מאז התנפחו ההשמצות. בחודש שעבר צייץ אילון מאסק שג'ורג' סורוס, "מזכיר לי את מגנטו", דמות קומיקס של מארוול, שכמו ג'ורג', גם הוא ניצול שואה. בתגובה לביקורת על ההשוואה, הוסיף מאסק כי ג'ורג', "רוצה לפורר את בסיס הציוויליזציה", תוך שהוא ננזף על-ידי הליגה נגד השמצה."אני המקור המועדף כשהם רוצים להאשים מישהו." אמר ג'ורג'.

אילון מאסק. ננזף על-ידי הליגה נגד השמצה / צילום: Associated Press, Evan Agostini

התפנית בתכנית הירושה

ג'ונתן הוא הילד השלישי מנישואיו הראשונים של ג'ורג', לאנליז סורוס, ויש לו אח ואחות. הוריו נפרדו כשהיה בן שבע, ואביו עבר לדירה במרחק הליכה מבית המשפחה ממול סנטרל פארק בניו יורק. הוא גדל עשיר, אבל ג'ורג' עדיין לא הפך לדמות פיננסית ידועה ברמה בינלאומית. לאחר שסיים את לימודיו באוניברסיטת ווסליאן ב-1992, ג'ונתן בילה שנתיים בעבודה במשרד חדש של קרן סורוס בבודפשט. הוא הצטרף לחברת ההשקעות סורוס ב-2002, לאחר שקיבל תארים במשפטים ומדיניות ציבורית בהרווארד. הוא ייצב את החברה כנשיא לאחר שכמה ראשי השקעות - שהיו מתוסכלים מספקנותו של ג'ורג' לגביהם - עזבו או הוחלפו. ג'ונתן זכה לכבוד מצד עמיתים וליחס של מי שיהיה יורש העצר של אביו.

"ציפיתי שג'ונתן יהיה האחד", אמר אריה נייר, נשיא OSF מ-1993 עד 2012. גם ג'ונתן עצמו הניח שהוא מי שימונה להנהיג את ארגוני סורוס, אם כי הבין את נטייתו של אביו לשנות מסלול. "תמיד ידעתי שהוא יכול לשנות את דעתו", אמר. "כסוחר, זה הדבר שהוא הכי מפורסם בו."

חילוקי הדעות ביניהם שינו את תוכנית הירושה. ג'ורג' היה אימפולסיבי. ג'ונתן היה אנליטי ומהורהר. ג'ונתן רכש כבוד לג'ורג' אך היה נדחף לאחור כאשר לא הסכים עם ההחלטות של אביו, לפי אנשים שעבדו איתם. כשהם התחבטו בעניין שתי אפשרויות לגיוס בכירים, ג'ורג' חש שסמכותו מאותגרת. ג'ונתן הרגיש מעורער.

בניסיון לשמור על שלום בית, ג'ונתן עזב את עסקי ההשקעות של סורוס ב-2011, לדבריו. אביו התאכזב מן הבחירה בו להוביל את הקרן. "לא הסתדרנו בנקודות מסוימות", אמר ג'ורג'. "זה נהיה ברור לשנינו, במיוחד לו, והוא בעצמו רצה לצאת". ג'ונתן מתגורר במנהטן עם אשתו ושלושת ילדיו ומאז 2012 עבד בפרויקטים בעלי אינטרס ציבורי. הוא היה שותף להקמת Athletes Unlimited, המפעילה ליגות מקצועיות לנשים בסופטבול, כדורסל, לאקרוס וכדורעף.

"סיימנו את הקשר העסקי שלנו בתנאים טובים למדי", אמר ג'ונתן על אביו. "הייתי מאוכזב אבל לא התחרטתי". על פי מקורבים לשני האישים היחסים בינו ובין אלכס ידידותיים אבל לא קרובים.

כדורגל, פילוסופיה, פוליטיקה

אלכס, הבכור מבין שני הבנים מנישואיו של ג'ורג' עם אשתו השנייה, סוזן ובר, השתוקק להיות קרוב יותר לאביו בשנות ילדותו בכפר היוקרתי קטונה, ניו יורק. "הוא היה שם, אבל הוא לא היה שם. הוא חשב על שווקים כל הזמן". הוא אמר. כילד, אלכס היה מופנם, סבל מעודף משקל וממבוכה לגבי העושר של משפחתו, אמרו חברי ילדות. חבר אחד לכיתה אמר לו, "אבא שלך מפורסם, אתה צריך להיות ממש מודאג מחטיפה", אזהרה שערערה אותו, סיפר.

כנער, לאלכס התלוו לעתים שומרי ראש לנסיעות לחו"ל ושם משפחתו משך תשומת לב לא רצויה. הוא השתלב בספורט ובמוזיקה כדי להיות חלק. "רציתי להיות יותר נורמלי, במובן מסוים", הוא נזכר. אלכס התקרב לאביו לאחר שאמו הגישה בקשה לגירושין ב-2004. הוא היה אז סטודנט טרי בן 18 באוניברסיטת ניו יורק. "במובן מסוים, הוא התייחס לאבהות ברצינות רבה יותר לאחר הגירושין", אמר אלכס, שקיבל תואר ד"ר בהיסטוריה מאוניברסיטת קליפורניה, ברקלי.

הוא לא התעסק במיוחד במימון וכשל בניסיונותיו לשכנע את אביו לצפות בכדורגל. במקום זאת, הם בילו שעות בדיונים ברעיונות ובפוליטיקה גלובלית. נושא התזה שלו, "דיוניסוס היהודי: היינה, ניטשה והפוליטיקה של הספרות", ריגש את אביו. עבור אלכס, "זה כדורגל, פילוסופיה ופוליטיקה, בסדר הזה", אמר סוונטה מייריק, אחד מחבריו.

במהלך עונת הכדורגל, כשהוא לא נוסע עבור הקרן, אלכס מקדיש כמעט את כל זמנו לצפיה ב-NFL RedZone, הערוץ שמסקר את הרגעים המרגשים במשחקים שונים. מייריק אמר שהוא נמנע מלהתקשר לחברו בימי משחקים, כאשר אלכס ממוקד רק בניצחון בליגת ההימורים הבלתי רשמית שלהם. "הוא אף פעם לא מכריח אותי להשתתף בהוצאות," אמר מייריק, "אבל הוא גם לא מפספס הזדמנות להתרברב." במשך שנים, אלכס זכה לתשומת לב תקשורתית בעיקר בגלל השתתפות במסיבות באזורים כמו ההמפטונס וקאן. הוא הצטלם עם מפורסמים, ביניהם הזמר אשר והדוגמנית שאנל אימן, חברה לשעבר.

תמיכה בדמוקרטים

אלכס עבד במשרה חלקית בקרן בין 2004 ל-2006 ולאחר מכן הצטרף לדירקטוריון ה-OSF. הוא לא הותיר רושם מיוחד, על אחת כמה וכמה כמי שעשוי להיות יורש, לדברי אנשים שעבדו שם. "אלכס נהג להגיע לישיבות דירקטוריון, אבל הוא כמעט לא דיבר", אמר נייר, נשיא OSF לשעבר. מיוזמתו, אלכס נסע לאזורים מרוחקים של האמזונס כדי להיפגש עם מנהיגים ילידים על-מנת למשוך תשומת לב לצרכיהם. הוא הצטרף למועצת המנהלים של Global Witness, קבוצה שחושפת הפרות של זכויות אדם על-ידי חברות כרייה וממשלות.

ג'ורג' סורוס. בנה את הונו בשנות ה-70 וה-80 / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

בשנת 2015, ארבע שנים לאחר עזיבתו של ג'ונתן את הקרן המשפחתית, אלכס לקח תפקיד במשרה מלאה. הוא עבד עם יועצו הוותיק של ג'ורג', מייקל ואשון ואחרים, כדי להשחיז את הופעותיו בפני קהל ואת הכישורים הפוליטיים שלו. הוא הפך כסגנו של אביו.

לאחר הבחירות ב-2016, על רקע החשש שהקונגרס עלול לחקור את OSF, חלקים בקרן הפצירו לגישה סולידית יותר. אלכס דרבן את הקולגות לשפר את עבודתם במקום זאת. הוא מילא תפקיד חשוב בהגדלת התקציב השנתי של OSF באמריקה הלטינית ל-60 מיליון דולר מ-12 מיליון דולר. הקרן גיבתה ארגונים בקולומביה כדי לתמוך בהסכם השלום של 2016 שסיים עשרות שנים של אלימות, אמר פדרו אברמובי, המנהל את המשרד של OSF באמריקה הלטינית. בארה"ב, אלכס עבד עם הדמוקרטית סטייסי אברמס כדי לשפר את אחוזי ההצבעה בדרום.

בעוד שביקורת על ג'ורג' סורוס כוללת לפעמים קווים אנטישמיים, קרן סורוס לא תמכה בהרבה מטרות יהודיות. אלכס, לעומת זאת, ביקר בישראל כמה פעמים והוא חוגג חגים דתיים יהודיים כמו ראש השנה ופסח, בניגוד לאביו. לדבריו, אלכס מתמקד יותר בפוליטיקה פנימית מאביו. הוא עוזר לדמוקרטים להיות אטרקטיביים בקרב המצביעים הלטיניים ולשפר את שיעור ההצבעה בקרב מצביעים שחורים. הוא דחק בפוליטיקאים דמוקרטיים לחדד טוב יותר את המסר שלהם ולהרחיב את אטרקטיביות המפלגה.

"הצד שלנו חייב להיות יותר פטריוטי ומכיל", אמר. "זה שמישהו מצביע לטראמפ לא אומר שהוא אבוד או גזעני". אלכס אינו שולט בחדר בנוכחותו כמו אביו, ונראה לא נינוח במסגרות ציבוריות גדולות, אמרו עמיתים. גם חוסר הניסיון היחסי שלו בעניינים גלובליים מהווה עבורו מכשול. אבל מינויו יכול לעזור לארגון בצורה חשובה אחת, לדברי אנשים שעובדים איתו. "לא סביר שאלכס יהיה 'השד' המאיים שג'ורג' סורוס היה עבור הימין", אמר רומרו.

עוד כתבות

שי ויל / איור: גיל ג'יבלי

מתחת לרדאר: הכירו את המשפחה שתשלוט בדואר ישראל

משפחת ויל העדיפה להתנהל מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי, למרות שהחברות שבשליטתה אחראיות למותגים ישראליים מאוד מוכרים ● קבוצה בהובלת המשפחה זכתה במכרז על דואר ישראל, ותשלם סכום נמוך משמעותית מהערכת השווי שלה

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך, והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

מפעל המלט נשר. ''אין קשר בין רמות האבק לפעילות המפעל'' / צילום: תמר מצפי

אחרי פחות משנה: מנכ"ל נשר מפעלי מלט מסיים את תפקידו

מנכ"ל נשר מפעלי מלט, יובל לזרוב, מסיים את תפקידו בחברה אחרי כהונה בת פחות משנה ● באוגוסט האחרון הוציא המשרד להגנת הסביבה צו מינהלי לחברה, המורה על מניעה או צמצום של זיהום אוויר לפי סעיף 45 בחוק אוויר נקי

השגריר גלעד ארדן. גורס את אמנת האו''ם בעצרת הכללית / צילום: צילום מסך מתוך UNTV

ישראל והאו"ם: מה כדאי לזכור לפני שגורסים

ב–29 בנובמבר 1947 הכריז נציג סוריה באו"ם בעקבות החלטת החלוקה: "היום האו"ם נרצח" ● בזכות היום ההוא הגענו אל השבוע הזה

ד''ר ענאיה בנא, מנכ''לית ומייסדת עמותת אל־ביאדר / צילום: תמר מצפי

"בעלי הקרקע הפרטית בחברה הערבית מחכים שיזמים יבואו"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, ד"ר ענאיה בנא, מנכ"לית משותפת ומייסדת עמותת אל־ביאדר, דיברה על הפערים בין החברה הערבית לחברה הכללית בתחום הדיור ● בנא: "85% מהדור הצעיר בתוך היישובים הערביים הוא מחוסר פתרונות דיור"

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

"האייל הזומבי": מחקר חדש מוכיח כי המחלה לא מסוכנת לבני אדם

OpenDNA חתמה על הסכם שיווק עם מקסון, והמנכ"ל סוגר מעגל ● מחקר חדש בארה"ב: "תסמונת האייל הזומבי" לא מסוכנת כרגע לבני אדם ● השבוע בביומד 

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בתל אביב; נקסט ויז'ן ומג'יק צללו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.2% ות"א 90 השיל מערכו כ-2.1% ● השקל התחזק קלות מול הדולר במהלך השבוע האחרון ● שבוע גדוש בדוחות צפוי בת"א ובוול סטריט, כולל תוצאות ענקית השבבים אנבידיה ● בדיסקונט מעריכים: 2-3 הפחתות ריבית בארה"ב במהלך השנה

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

ICL / צילום: יח''צ

פשרה בייצוגית נגד כיל על דיווח מטעה. כמה תשלם לבעלי המניות?

ביהמ"ש אישר הסדר פשרה בבקשה לתובענה ייצוגית שהגישה חברת רבקה טכנולוגיות נגד כיל, המנכ"ל והדירקטורים שכיהנו בה בשנים 2016-2015, בשל טענות למחדלי דיווח ופרטים מטעים ביחס לפרויקט מערכות מידע שהחלה עם IBM בשנת 2013 וקרס אחרי שלוש שנים ● במסגרת הפשרה כיל תשלם כ-2 מיליון דולר

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

אלונה בר און, מו''לית גלובס / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "לתקשורת יש תפקיד בקישור בין מגזרים"

בפתח כנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, התייחסה מו"לית העיתון לתפקידה של התקשורת בתקופה זו ועל השאיפה לסקר את כל חלקי החברה בעיתון ● בר און: "מטרת העיתונות לספק גיוון, לא להבליט את מי שהכי קיצוני או רק את מי שדומה לי"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש העליון פסק כי קרקע בנווה צדק תירשם על שם בנו של בעל קרקע שהלך לעולמו - אך הדיון הוסתר מצאצאים נוספים שלו ● אישה ביקשה להרות מזרעו של בן זוגה המנוח, אך משפחתו הציבה בפניה תנאי לפיו עליה לוותר על זכויות ממוניות ● אדם ערך הסכם להחלפת קרקעות עם המדינה, אך קיבל פחות משליש מהשטח שהתחייבה לו

מנכ''לית קו אימפקט, נוא ג'השאן־בטשון / צילום: תמר מצפי

"מי שרוצה לשלב את החברה הערבית צריך לעבוד בזה"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, נוא ג'השאן־בטשון, מנכ"לית קו אימפקט, שוחחה על האתגרים בשילוב החברה הערבית בשוק העבודה ישראלי ● ג'השאן־בטשון: "חברות עסקיות שהן גשר בין החברה היהודית לערבית אמנם סבלו מטראומה גדולה בעקבות המלחמה, אבל הצליחו להחזיק את זה"

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

המשבר בביטוח לאומי: "צריך בעיקר להעלות מסים ואת גיל הפרישה"

לראשונה ההכנסות של ביטוח לאומי נמוכות מההוצאות על קצבאות, ודוח שפרסם מזהיר: מועד הקריסה הוקדם ב-8 שנים, לשנת 2036 ● אלא שמומחים סבורים כי הסוגיה פחות חמורה ממה שעושים ממנה: "שאנשים יפסיקו לעבוד מתי שבא להם"

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

קבוצת לוזון "מזהירה": הרווח הנקי יזנק עד 160% ברבעון הראשון

הקבוצה מציינת כי בעקבות שיפור משמעותי של פעילות הבנייה למגורים שלה בפולין, היא צפויה להציג עליה בהכנסות וברווחים עם סיכום הרבעון הראשון ● בנוסף מציינת כי היא חזרה לקדם את הקמת תחנת הכח "דוראד 2" על רקע החלטות הממשלה לאחרונה

ירון מורגנשטרן, מנכ''ל גלאסבוקס / צילום: יח''צ

אחרי הפסד של 60% למשקיעים: גלאסבוקס נמכרת בחצי מיליארד שקל

גלאסבוקס, הפועלת בתחום ניתוח נתונים באינטרנט, תימכר לקרן השקעות, זאת לאחר נפילה חדה במניה ולאחר שדחתה מספר פעמים את יעדי ההכנסות החוזרות שלה ופיטרה כ-20% מכוח-האדם ● בחברה שתהפוך לפרטית, בונים על תחום ה-AI כמנוע לעתיד

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

הרכבת הקלה, הקו האדום / צילום: יוסי כהן

הזרים חוששים, והחברות הישראליות בדרך להשתלט על הרכבת הקלה

הוועדה לצמצום הריכוזיות המליצה לאפשר את השתתפותן של אלקטרה ושפיר במכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול של הרכבת הקלה ● מנגד, חברות בינלאומיות חוששות לגשת למכרז על רקע אי הוודאות הביטחונית והכלכלית בישראל

אפריל האדום של הפנסיה וההשתלמות / צילום: Shutterstock

אחרי שנה בצמרת, בית ההשקעות שמוצא את עצמו בתחתית טבלת התשואות לפנסיה

הירידות בשוקי ההון בעולם הובילו את המסלולים הכלליים לירידות של כ-1.5% ואת מסלולי המניות לירידות חדות יותר של כ-3% • אלטשולר שחם, מור ומנורה מבטחים בלטו לטובה כשמנגד אנליסט עם ירידות חדות • מה עשו המסלולים שעוקבים אחרי ה-S&P 500?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: (AP (Vincent Thian ,Armando Franca ,Steve Helber

"השוק מתפוצץ": 8 מניות מומלצות בזמנים של מלחמה

מסוקים, סימולטורים ומערכות תקשורת: בבנק ההשקעות מורגן סטנלי הצביעו לאחרונה על 8 מניות של יצרניות ביטחוניות בחו"ל שצפויות ליהנות מהעלייה בביקושים בעקבות חוסר היציבות הגאו-פוליטית ● בבית ההשקעות הורייזן טוענים כי המלחמה באוקראינה משפיעה על הביקושים בשוק הביטחוני יותר מאשר המערכה בעזה: "מדינות באירופה מגדילות את תקציבי הביטחון בגלל האיום הרוסי"