גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שאלנו את ה־ChatGPT איך משפרים תדמית של מותג. זו הייתה התשובה

הבינה המלאכותית מסעירה את העולם, ומותגים רבים כבר משתמשים בה כדי לקדם אסטרטגיות שיווקיות ● בשיחה שניהל עם ChatGPT, ניסה מייסד G^Team להבין איך חברות מנצלות את ה־AI כדי להוביל שינוי תדמיתי

''החייטות האלגוריתמית''. דוגמא לקמפיין שנעשה בו שימוש ב־AI / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין של H&M
''החייטות האלגוריתמית''. דוגמא לקמפיין שנעשה בו שימוש ב־AI / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין של H&M

טרנד הבינה המלאכותית היוצרת, שבו מחשבים מפיקים תוצרים כמעט אנושיים כגון תמונות, טקסט או מוזיקה, משנה את העולם, ועוד ועוד חברות מצטרפות אליו. קיימנו ראיון עם ChatGPT, צ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית מבית היוצר של חברת OpenAI, כדי לחקור איך מותגים ממנפים את השימוש ב־AI כדי להוביל שינויים אסטרטגיים־שיווקים. הראיון נערך באנגלית ותורגם לעברית.

תחילה, האם תוכל להציג עצמך ולספר על המומחיות שלך בתחום?

ChatGPT: "תודה לך על האירוח. אני ChatGPT, מודל AI מתקדם שפותח על ידי OpenAI. אומנתי על מגוון רחב של נושאים, כולל אינטליגנציה מלאכותית ושיווק, ואני יכול לספק תובנות ומומחיות בתחום".

כש־ChatGPT משפר את התדמית של מותגים

איך מותגים שונים משתמשים ב־AI במאמצי השיווק שלהם?

"מותגים מכירים בפוטנציאל העצום של AI לקדם את אסטרטגיית השיווק שלהם. להלן חמש דוגמאות אמיתיות לכך".

פרסום מותאם יעד: "אלגוריתמים של AI מאפשרים להוביל מהלכים שיווקים מותאמים אישית. באמצעות ניתוח נתוני הצרכנים, כולל הגלישה שלהם באינטרנט ומידע דמוגרפי לגביהם, אינטליגנציה מלאכותית יכולה לזהות קהלים רלוונטיים ולהקצות פרסומות בהתאם. לדוגמה, מותגים כמו נייקי וקוקה קולה משתמשים ב־AI כדי ליצור תוכן פרסומות דינמי המותאם למשתמשים ספציפיים, וכתוצאה מכך נהנים מרמה גבוהה של מעורבות במותג וכמות רבה יחסית של צרכנים שעוברים להשתמש בו".

שיווק של משפיענים: "שימוש ב־AI מסייע למותגים לזהות מי המשפיענים שמתאימים לפרסם את המותג שלהם. הכלים מנתחים נתונים מהרשתות החברתיות כדי להעריך בקרב משפיענים את מידת המעורבות, גודל התפוצה והאותנטיות. כך, מותגים כמו אדידס ואסתי לאודר יכולים לזהות משפיענים שמתאימים להם ולקהל היעד שלהם. בעוד ש-ChatGPT יכול לייצר טקסט קוהרנטי, הוא לא יכול לחשוב על תוכן מקורי באותה רמה של בן אדם. על בני האדם לוודא שהוא עומד בסטנדרט של מקוריות ויצירתיות".

הקשבה חברתית וניתוח סנטימנט: "AI מסייע למותגים לקבל תובנות רבות ערך משיחות ברשתות חברתיות. אלגוריתמים של AI יכולים לנתח פוסטים ברשתות חברתיות, תגובות ומגמות כדי להבין את הלך הרוח של צרכנים ואת ההעדפות שלהם. מותגים כמו סטארבקס ומקדונלד'ס משתמשים בנתונים אלה כדי לעצב את אסטרטגיות השיווק שלהם, לדייק את המסרים, ולטפל ביעילות בחששות של צרכנים".

שיפור חוויית המשתמש: "בוטים הפועלים בכוח אינטליגנציה מלאכותית משחקים תפקיד חשוב בשיפור חוויות הצרכנים. מותגים כמו אמזון וזאפוס משתמשים בבוט AI כדי לספק שירות לקוחות מיידי, לענות על שאלות שונות הקשורות למוצרים, ולהדריך צרכנים כחלק מחוויית הקנייה. אלגוריתמים של AI מאפשרים לבוטים אלה ללמוד בכל עת מאינטראקציות עם לקוחות, לשפר את התגובות שלהם לאורך זמן ולספק סיוע יעיל ומותאם אישית".

ניתוח ואופטימיזציה של שיווק: "ניתוח באמצעות ה־AI עוזר למותגים למצות תובנות מנתוני השיווק שלהם. באמצעות ניתוח כמות גדולה של מידע, אלגוריתמים של AI יכולים לזהות דפוסים, להבחין במגמות ולבצע אופטימיזציה של מבצעי פרסום. מותגים כמו פרוקטר וגמבל, ויונילבר השתמשו ב־AI כדי לטייב את ההוצאה שלהם על רשתות, לזהות ערוצים שמביאים ביצועים טובים, ולמדוד את היעילות של מאמצי השיווק האלה במדויק".

האתגרים האתיים וההשלכות המוסריות

הדוגמאות האלה מדגימות את ההשפעה המשמעותית של AI על אסטרטגיות שיווק. האם ישנם אתגרים או שיקולים אתיים שמותגים צריכים לזכור כשהם משתמשים ב־AI לצרכים שיווקיים?

"בהחלט. בעוד ש־AI מציע יתרונות משמעותיים, על המותגים לשקול אתגרים מסוימים והשלכות מוסריות. להלן כמה שיקולים מרכזיים".

פרטיות, מידע והסכמה: "מותגים חייבים לעשות שימוש אחראי במידע של לקוחות, להבטיח ציות לכללי הגנה על מידע ולקבל את הסכמתם להשתמש בו. שקיפות באיסוף מידע היא חיונית לבניית אמון עם הצרכנים".

הטיה אלגוריתמית: "ייתכן ויהיו הטיות באלגוריתמים של AI, מה שעלול להוביל לאפליה. על כן, מותגים צריכים לנטר בזהירות ולפקח על מערכות הבינה המלאכותית שלהם כדי להבטיח הגינות, ולנקוט צעדים לצמצם כל הטיה שעלולה לצוץ".

שימוש אתי ב־AI: "מותגים חייבים להשתמש בכלי באופן אתי, ולהתחשב בהשפעה האפשרית של המערכות שלהם על אנשים פרטיים ועל החברה בכלל. זה כולל הימנעות ממניפולציה, וידוא שתוכן שנוצר על ידי AI יסווג באופן ברור, ושקיפות לגבי מידת השימוש בו במהלך אינטראקציות עם לקוחות".

היצירות של הכלי: מגרסה של הארי פוטר ועד שמלה ייחודית

כחלק מהראיון, ה־ChatGPT התבקש להציג דוגמאות לקמפיינים בהם נעשה שימוש בבינה מלאכותית. הוא התייחס לחמישה:

"רמברנדט הבא" של בנק ING: "ב־2016, בנק ING שיתף פעולה עם מיקרוסופט וצוות של מומחי AI ליצור ציור בסגנון של הצייר ההולנדי המפורסם, רמברנדט. מערכת ה־AI ניתחה את הציורים הקיימים של רמברנדט ייצרה ציור חדש ששכפל את הסגנון והטכניקה שלו. הקמפיין הדגים את היכולות של AI באמנות והוביל להתעניינות תקשורתית רבה".

"פרויקט דצמבר" של סטודיו בוטניק: "בסטודיו בוטניק השתמשו ב־GPT-2 (הכלי שהקדים את ChatGPT, ע"ג) כדי לכתוב פרק חדש באחד מספרי הארי פוטר. הם הכשירו את הכלי, שלמד את תוכן ספרי הארי פוטר הקיימים, ואז שיתפו פעולה עם כותבים אנושיים כדי לזקק את הטקסט. הפרק שנולד כתוצאה מכך, ששמו 'הארי פוטר והדיוקן של מה שנראה כמו ערימה גדולה של אפר', היווה טוויסט הומוריסטי ומבדר על סדרת הספרים המקורית, והדגים את הפוטנציאל של AI לשימוש יצירתי".

הצ'אט כתב פרק חדש בהארי פוטר / צילום: סטודיו בוטניק

"החייטות האלגוריתמית" של H&M: "מותג האופנה H&M שיתף פעולה עם גוגל ועם חברת העיצוב lvyrevel, כדי לעצב שמלות מותאמות אישית על ידי שימוש ב־AI. במסגרת זו, הלקוחות הוזמנו להוריד אפליקציה שעקבה אחרי פעילותם. ה־AI ניתח את המידע כדי לעצב שמלה המבוססת על העדפות של כל לקוחה, והתוצאה הייתה פריט אופנה מותאם אישית ומונע בכוח הנתונים".

"ראיונות Autocomplete עם AI" של אדובי: "אדובי השיקה סדרת ראיונות וידאו עם אנשי מקצוע מהתעשייה וידוענים. הטוויסט היה ששאלות הראיון נכתבו על ידי AI. מטרת המהלך הייתה להדגים את הכוח של הכלי - מה שעורר שיח ער סביב הפוטנציאל של AI ביצירת תוכן".

"הקטלוג המודע" של פטגוניה: "פטגוניה, מותג בגדים, השתמש ב־AI כדי להכין ללקוחותיהם קטלוג מותאם אישית. האלגוריתמים ניתחו מידע על הצרכנים, לרבות רכישות עבר והעדפות אישיות, כדי לגבש אוסף מותאם של מוצרים התואמים את תחומי העניין של כל אחד מהם. המהלך הזה הדגים את יכולת ה־AI לספק חוויות מותאמות אישית לצרכנים".

בסיום תשובתו, ה־ChatGPT ציין כי "הדוגמאות האלה מדגימות את השימוש היצירתי ב־AI בתעשיות שונות, ומוכיחות איך מותגים יכולים למנף את הטכנולוגיות כדי למשוך קהלים שונים. הדוגמאות שהצגתי מבוססות על קמפיינים אמיתיים. עם זאת, אין לי גישה ישירה למידע בזמן אמת או יכולת לאמת אירועים שמתקיימים ברגע זה. לכן, תמיד מומלץ לאמת את הפרטים של מסעות פרסום ספציפיים".

מחקה תגובות אנושיות, אבל לא חף מאתגרים מהותיים

ה־ChatGPT הדגים יכולות מרשימות בכתיבת טקסט שנראה כמעט כאילו נכתב על ידי בן אדם. עם זאת, מבקרים טוענים שחסרה לו הבנה אמיתית ומודעות. איך היית מתייחס לחשש זה?

"ChatGPT הוא באמת כלי מרשים שיכול לייצר תגובות קוהרנטיות ורלוונטיות מבחינה קונטקסטואלית. עם זאת, חשוב לציין שאין לו מודעות או הבנה. הוא פועל על בסיס דפוסים וקורלציות סטטיסטיות במסגרת המידע אליו הוא נחשף. בעוד שהוא יכול לחקות תגובות אנושיות, חסרה לו הבנה אמיתי ומודעות, שהן יכולות קוגניטיביות מורכבות המצריכות יותר מאשר זיהוי דפוסים חוזרים".

הכלי נחשף לכמויות עצומות של דאטה, מה שמעורר חששות לגבי הטיות המוטמעות בתוכה. איך הוא מתמודד עם הטיות ומוודא כי התוצר לא מוטה?

"הטיה היא חשש משמעותי ב־AI, ו־ChatGPT לא חף מהאתגר הזה. הדאטה עליה הוא נסמך, עלולה להכיל הטיות. נעשים מאמצים לצמצם שגיאות בזמן תהליך ההכשרה, אבל ביטול מלא שלהן הוא מאתגר. חשוב שמשתמשים ומפתחים של מערכות AI יהיו מודעים להטיות וינקטו צעדים מראש לטפל בהן".

ל־ChatGPT יש פוטנציאל לבצע אוטומציה של יצירת תוכן, והתוצאה של זה יכולה לפגוע, למשל, בכותבים ועיתונאים. איך נוכל לאזן בין השימוש ב־AI ליצירת תוכן ולמנוע פגיעה בתעסוקה של בני אדם?

"השימוש הגובר ב־AI לטובת יצירת תוכן בהחלט מעורר חשש לגבי צמצום משרות במשק. עם זאת, חשוב לראות ב־AI כלי שיכול לחזק יכולות אנושיות במקום להחליף אותן לגמרי. בעוד שהכלי יכול לסייע ביצירת סוגים מסוימים של תוכן, היצירתיות האנושית, חשיבה ביקורתית והיכולת להבין לעומק נושאים מורכבים, נותרים חסרי תחליף. המפתח הוא לגלות דרכים לשלב ולמנף AI כדי להעצים בני אדם להתמקד בניתוח ובפרשנות".

התגובות של ChatGPT מיוצרות על בסיס דפוסים קבועים, מה שמעלה גם שאלות לגבי האותנטיות של התוצר. איך נוכל לוודא שתוכן המיוצר על ידי אינטליגנציה מלאכותית שומר על מקוריות ונמנע מגניבת תוכן, למשל ספרותי?

"תוכן המיוצר על ידי AI מבוסס על דפוסים ודוגמאות שלמד מדאטה קיימת. בעוד ש־ChatGPT יכול לייצר טקסט קוהרנטי, הוא לא יכול לחשוב על תוכן מקורי באותה רמה של בן אדם. בני אדם יכולים לזקק ולהוסיף פרספקטיבה משלהם לתוכן המיוצר על ידי AI, ולוודא שהוא עומד בסטנדרט של מקוריות ויצירתיות".

החשש מדיסאינפורמציה בלתי נגמרת

התגובות של ChatGPT מיוצרות על ידי ניתוח מידע קיים. איך אנחנו יכולים להתמודד עם חששות לגבי מחסור במידע ובנתונים בזמן אמת, ובפוטנציאל של דיסאינפורמציה?

"ChatGPT מסתמך על דאטה אליה נחשף והיא לא תמיד תכלול את המידע הכי עדכני. כתוצאה מכך, הכלי עלול להגיב לאירועים באופן שלא משקף את המציאות הנוכחית. כדי לטפל בנושא זה, חשוב לשלב תגובות המיוצרות על ידי AI עם מידע בזמן אמת ממספר מקורות מהימנים. עדכון של מודלים של AI ושימוש בדאטה בזמן אמת יכולים גם הם לעזור לצמצם את הסיכון של דיסאינפורמציה".

עוד כתבות

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם