גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היא התקבלה למועדון טריליון הדולר וחייבת את זה לילדים שלה: הכירו את האישה הבכירה בתעשיית ה־AI

כשקולט קרס הגיעה לאנבידיה, לפני כעשור, החברה הקטנה הייתה מוכרת רק לחובבי גיימינג ● היום זו כבר ענקית טכנולוגיה שתופסת פער מהמתחרות, מסמנת כיוון לשוק הבינה המלאכותית כולו ואפילו הצליחה ביום אחד לטלטל את וול סטריט ולהזניק את השווי שלה ב־200 מיליארד דולר ● כעת, היא פותחת הכל בראיון ראשון מסוגו לגלובס

קולט קרס, סמנכ״לית הכספים של אנבידיה / צילום: באדיבות NVIDIA
קולט קרס, סמנכ״לית הכספים של אנבידיה / צילום: באדיבות NVIDIA

כשקולט קרס מונתה לסמנכ"לית הכספים של אנבידיה, בשנת 2013, רק גיימרים הכירו את החברה שסיפקה כרטיסי אלקטרוניקה למשחקי מחשב. כמעט עשור אחרי, קרס היא סמנכ"לית הכספים של החברה שעשתה היסטוריה במאי האחרון, והגדילה את נתח השוק שלה ב־200 מיליארד דולר בתוך ערב אחד. זה קרה לאחר שענקית שבבי הבינה המלאכותית עדכנה את התחזיות החיוביות שלה. בסופו של דבר, המהלך הזה גם הפך את החברה למצטרפת החדשה של מועדון הטריליון דולר - כפול מהשווי שבו עמדה בתחילת השנה.

קרס, בת 56, חייבת הרבה לבנים שלה. לפני עשור הם אומנם היו רק בני שמונה ועשר, אך כבר אז הם "המליצו" לה לעבור לחברה שהייתה מקדש לגיימרים. כיום היא אחת הנשים המשפיעות בעמק הסיליקון והאישה הבכירה ביותר בעולם מאחורי טרנד הבינה המלאכותית הצומחת. הונה המוערך בכ־250 מיליון דולר במניות אנבידיה, הופך אותה גם לאחת מסמנכ"ליות הכספים המתוגמלות בעולם. "זו בסך הכל החברה הרביעית בה אני עובדת ב־35 שנות קריירה, אני עדיין לא מאמינה שחלף עשור", היא אומרת לגלובס בראיון ראשון לתקשורת הישראלית. זהו גם הראיון הראשון שהיא מעניקה לתקשורת העולמית לאחר הגעת החברה לשווי של טריליון דולר.

 

עברה את מטא והותירה את אינטל מאחור

לפני הגעתה לאנבידיה, שימשה קרס כסמנכ"לית הכספים בחטיבה של סיסקו. אלא שאז המנכ"ל והמייסד הכריזמתי של אנבידיה, ג'נסן הואנג, יצא מגדרו כדי להביא אותה לחברה שלו. על לוח מחיק הוא שרטט לה את החזון שלו: תאגיד על המספק את הדלק והמנוע גם יחד לחברות הענק שמובילות את מהפכת ה־AI. במידה רבה החזון הזה התגשם בשנה האחרונה וכיום אנבידיה משרתת את צרכי הבינה המלאכותית היוצרת של כל הענקיות - OpenAI, מיקרוסופט, גוגל, אמזון ואורקל.

כבר לפני עשור העריך הואנג שמעבדים גרפיים - המשמשים בדרך כלל לעיבוד מספר קטן של משימות כמו חישוב תנועה של דמות תלת מימדית במשחק וידיאו - יוכלו לשמש שרתי ענק למשימות מורכבות יותר, כמו אימון מחשבים לשוחח כמו בני אדם או ליצור תמונות בכל סגנון אמנותי שיתבקשו.

הרגע הראשון שפקח לחברה את העיניים, היא מספרת, אירע עוד לפני הצטרפותה, בשנת 2012, בטורונטו. שם, במקום בו הוכשרו רוב מדעני הבינה המלאכותית המשפיעים כיום, חוקרים השתמשו לראשונה במעבדים גרפיים עבור אימון רשתות נוירונים לקטלוג של כלבים. הרגע השני, היה כמובן ההצגה של ChatGPT - מנוע השיחה של OpenAI.

את הכניסה למועדון הטריליון דולר קרס משתדלת להדגיש כאירוע שולי. "ביום שזה קרה, כולנו אמרנו: 'זה כאן, אוקיי. אבל בואו נחזור לעבודה'. אחד מהדברים שאנחנו לא מתמקדים בהם הוא מחיר המניה. אנחנו מתמקדים במשקיעים שלנו ובאיך אנחנו רוצים להמשיך לחדש. אני חושבת שיותר משקיעים מבינים היום מי אנחנו באמת. אני קוראת לזה 'מבחן המכולת' - לפני שנים, אם היית הולך במכולת עם חולצת אנבידיה ירוקה, חלק מהאנשים לא היו מבינים מה זה. היום אני מאמינה שאנשים מכירים את החברה שלנו, ולומדים מה מעבדים גרפיים יכולים לעשות עבור בינה מלאכותית".

הגישה המאופקת והמדודה של קרס באה בניגוד גמור לגאות שאותה חווים המשקיעים, בעלי המניות והעובדים באנבידיה. מחודש אוקטובר האחרון ועד היום קפצה המניה ביותר מ־300%, ומאז תחילת השנה המניה נמצאת כמעט אך ורק במגמת עלייה. היא אף נסחרת לפי שווי של 1.16 טריליון דולר - חברת השבבים היחידה למעט אפל שנמצאת במועדון הטריליון, לא הרחק מאמזון ששוויה עומד על 1.39 טריליון או גוגל שנסחרת לפי שווי של 1.55 טריליון. היא כבר עברה את מטא (809 מיליארד דולר) והותירה את המתחרה אינטל הרחק מאחור (143 מיליארד דולר בלבד).

מונופול שחולש על השוק הצומח בעולם

חשיפת הביצועים הכספיים של אנבידיה בסוף חודש מאי הייתה גם לאירוע המכונן של ענף השבבים ושוק ההון ברבעון האחרון: לא רק שההכנסות עקפו את כל התחזיות - החברה סיימה את הרבעון הראשון של השנה עם 7.2 מיליארד דולר, 700 מיליון מעל התחזית, והרווח למניה עלה ב־ 26% משנה לשנה - גם התחזיות לרבעון השני של השנה עודכנו על ידי קרס כלפי מעלה בלא פחות מ־53% ביחס לתחזית המקורית.

קרס והמנכ"ל הואנג אמרו למשקיעים כי הם מאמינים שהחברה תציג בחודש הבא הכנסות לרבעון השני שיגיעו לשיא של 11 מיליארד דולר - במקום 7.5 מיליארד כפי שסברו בהתחלה. שעות לאחר הצגת הנתונים הוסיפה אנבידיה לערכה כ־200 מיליארד דולר, כאשר היא מוכיחה לעיני כל שהביקוש למעבדים גרפיים - גם בעיצומו של משבר כלכלי - הוא התופעה הכלכלית החשובה ביותר של השנה.

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: Reuters, Rick Wilking

הסיבה המרכזית ל"פספוס" כלפי מעלה היא, איך לא, הרעב העולמי לבינה המלאכותית והבהלה של ענקיות הטכנולוגיה לרכישת מחשבי על, מעבדים גרפיים וכרטיסים גרפיים - הלחם והחמאה של אנבידיה. "הצמיחה המשמעותית הזו מונעת בעיקר מדאטה סנטרים״, מסבירה קרס את העדכון החד שביצעה כלפי מעלה. "והיא מייצגת עלייה חדה בביקוש למודלי שפה גדולים לבינה מלאכותית יוצרת".

הסיבה השנייה, החשובה לא פחות, לביצועים של אנבידיה, היא היותה השחקנית הכמעט יחידה בתחום, מה שהופך אותה למונופול שחולש על השוק הצומח ביותר בעולם. במידה רבה - מה שעשתה אינטל בתחום השבבים למחשבים אישיים במשך כעשרים שנה בסוף האלף הקודם, עושה אנבידיה היום. שפת הפיתוח שלה, קודה (Cuda), המאפשרת למפתחי תוכנות בינה מלאכותית לעבוד על השבבים שלה, הפכה למובילת שוק. גם המתחרות, דוגמת אינטל ו־AMD, השיקו מעבדי בינה מלאכותית משלהן, אך הצלחתן מוגבלת בהרבה.

 

נתח השוק של אנבידיה בתחום המעבדים הגרפיים, השבבים המניעים את מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת, עומד על 84% בשוק הגיימינג ובתחום הבינה המלאכותית הוא מוערך אף ביותר מ־90%. בהתאם לכך, המחירים באנבידיה גבוהים: בעוד שמעבד הליבה האחרון למחשבי על שהוציאה אינטל לשוק מתומחר בכ־17 אלף דולר, מחיר יד שנייה של מעבד דומה באנבידיה עשוי להגיע גם ל־40 אלף דולר. אלא שהאסטרטגיה של אנבידיה ולקוחותיה נוטה לטובתה של האחרונה: יותר ויותר ספקיות ענן מייעלות את פעילות חוות השרתים שלהן ומפחיתות כתוצאה מכך את השימוש במעבדי ליבה, כמו אלה של אינטל ו־AMD לטובת מעבדים גרפים - של אנבידיה כמובן.

אחת הסיבות לעלייה במחירים היא שאנבידיה עדיין שחקנית מאוד דומננטית בתחום שלה, יש כאלו שאפילו מכנים זאת מונפול.
"מנקודת מבט של תחרות בשוק, אין לנו בהכרח מתחרה מקביל. אנחנו לא מוכרים רק חומרה. פיתחנו את התוכנה למערכות, ליותר מ־300 ערכות וכלים למפתחים כדי לעזור להם להשתמש בחומרה. אז הערך הזה ושולי הרווח הללו כוללים את התוכנה שמהווה מנוע משמעותי. עדיין לא ראינו את המתחרה שהצליח לבסס כזו פלטפורמת פיתוח, אז כרגע אין כאן אפשרות להשוות בין תפוחים לתפוחים".

"היום שלי מתחיל בפגישות של ישראל"

מצד אחד, אינטל היא מתחרה שמנסה את מזלה בהשקת שבבי בינה מלאכותית. מצד שני, היא בונה את עצמה כמפעל ייצור עבור חברות כמו ארם וקוואלקום. עד כמה יהיה אטרקטיבי לייצר בחברה שגם מתחרה בכם?
"נשמח לצרף שותף ייצור בנוסף לסמסונג ו־TSMC עימם אנחנו עובדים כיום. אם אינטל תרצה לבסס את פעילותה כספקית שירות לייצור שבבים - נשמח לקחת בכך חלק.

האינטרקציה עם אינטל הגיעה לידי ביטוי גם במאבק הקשה שששתי החברות ניהלו על רכישת חברת הטכנולוגיה הישראלית מלאנוקס. בסופו של דבר, אנבידיה רכשה אותה ובכך היא יכולה גם למכור רכיבי תקשורת מהירים בתוך השרתים, ומרכזי נתונים שמאפשרים תקשורת מהירה בין השבבים השונים - תנאי חשוב מאוד לפעולתו של מחשב על או שרת בינה מלאכותית. תחום התקשורת בשרת, המכונה גם נטוורקינג, משחק תפקיד מרכזי גם בפוטנציאל השוק אותו רואים בחברה. פוטנציאל ההכנסות שמזהים עבור מלאנוקס בחברה עשוי להגיע לכ־60 מיליארד דולר, מתוך הזדמנות ההכנסות העתידית של כטריליון דולר בסך מוצרי החברה.

"היכולת שלנו להגיד שאנחנו יכולים לבנות בעצמנו כמעט דאטה סנטר שלם עבור הלקוחות מגיע בזכות השילוב בין מלאנוקס לאנבידיה. הרכישה של מלאנוקס היתה בין הרכישות הטובות ביותר ממה שאני ראיתי בתעשייה כולה".

בעקבות רכישה זו, 12% מעובדי אנבידיה - כ־3,200 איש - ממוקמים בישראל ופרוסים בין המרכזים ביוקנעם, תל אביב, רעננה, תל חי, קרית גת ובאר שבע. "היום שלי מתחיל בפגישות של ישראל ורק אז אני עוברת לפגישות עם קליפורניה".

"האפליקציות לא ממנפות את הבינה המלאכותית"

הזינוק החד במניות הבינה המלאכותית והעלייה המטאורית בשווי הסטארט־אפים בתחום מרכיבים תמונה שמראה שאנחנו נמצאים בבועת בינה מלאכותית. עם זאת, קרס רואה את הדברים אחרת.

"כשאנחנו חושבים על העתיד של החברה, אנחנו חושבים על שני דברים: מחשוב מואץ ובינה מלאכותית. אלו שני תחומים שונים, אך לעיתים מסתכלים עליהם יחד. שימוש במחשוב מואץ לעיבוד כמויות מידע עצומות מצד אחד, והיעילות האנרגטית הגבוהה שלו מן הצד השני, יהיו חלקים קריטיים בעתיד שלנו.

"זו לא בועה. חברות רבות יצטרכו להתמקד בשימוש במחשוב מואץ על מנת להפוך את העבודה שלהם לבת־קיימא. אם חברות ימשיכו לרכוש שרתים מבוסס מעבדי ליבה הן יבזבזו כסף ולא ישיגו שיפור משמעותי בביצועים. מחשוב מואץ יהיה מאוד חשוב בעתיד הזה".

לדברי קרס, "בינה מלאכותית היא תוצר של מחשוב מואץ, והיא תשמש את כל תעשיות המחשוב. אפשר לדמיין מה תביא איתה הבינה המלאכותית בעשורים הקרובים באמצעות שימוש במודלי שפה גדולים (LLM) ויישומי בינה מלאכותית יוצרת".

לטענה שהשוק צפוי להגיע למצב שכל חברה תרכוש רכיבי בינה מלאכותית ואז תהיה רוויה בשוק - מה שיכול להשפיע על ההייפ הכללי, קרס מציעה קו מחשבה אחר: "עם כל מהפכה טכנולוגית יש תמיד 'הייפ־צדדי' (Side־Hype), אבל לרוב הוא מתנדף מאוד מהר. אני חושבת ששמענו את צמד המילים 'בינה מלאכותית' מספר שנים ברצף כבר, ואולי כבר מושכים בכתפיים לנוכח הביטוי - אבל יש המון עבודה והתקדמות אמיתית שמתאפשרת נוכח הטכנולוגיה הזו.

"האם זאת רק תקופת זמן קצרה של התלהבות לפני שלכולם תהיה את הטכנולוגיה? לא, כי עדיין יש התקדמות טכנולוגית משמעותית, סוגים שונים של אפליקציות, פתרונות ועומסי עבודה - כל אלו עדיין דורשים עבודה רבה שיש לעשות בעשורים הקרובים. מרבית היישומים והאפליקציות כיום לא ממנפים את יכולות הבינה המלאכותית".

ממשל ביידן יחריף את המגבלות על סין?

משקולת אחת מרכזית מוטלת על צווארה של אנבידיה ומפריעה לה במגמת הצמיחה האינסופית: ממשל ביידן מחריף בחודשים האחרונים את המאבק שלו בהתעצמות של סין בתחומי הבינה המלאכותית והשבבים. מרוץ החימוש בתחום השבבים עלול להוביל את סין לפתח נשק טילים מונחה משלה ומערכת לפריצת הצפנות שעלולה לפצח מידע מודיעיני מסווג.

הנפגעות הישירות של העימות הזה הן חברות השבבים האמריקאיות כמו אינטל, שזקוקה לאישור של הרגולטור הסיני להשלמת רכישת טאוואר הישראלית, ואנבידיה, שלמרות שהשיקה שבב ייעודי בעל יכולות מוגבלת לשוק הסיני, ייתכן כי תיאלץ לייצא אותם תחת רישיון מיוחד שיגביל את מכירותיה, כך על פי הפרסומים בוול סטריט ג'ורנל.

קרס מגיבה על הפרסומים לראשונה וטוענת כי "ישנן שמועות על כך שהממשל בארה"ב עובד כדי להמשיך את הפעילות שלו בהגבלת הייצוא. אנחנו לא יודעים מה זה יכלול ובמה זה כרוך - אבל אנחנו מודעים לשמועות. אנחנו מאמינים שלעזור לממשל להבין את ההשפעה של הגבלות הייצוא על התעשייה האמריקאית או זו הגלובלית, הוא אחד הדברים הכי החשובים שעלינו לעשות. אלו לא החלטות שמשפיעות רק לגבינו, אלא על כל התעשייה כולה".

קרס מוסיפה כי השוק הסיני "הוא שוק חשוב במיוחד, וללא היכולת לשרת את השוק הזה, תהיה השפעה עלינו ועל התעשייה כולה בטווח הארוך. זה חלק נכבד מפעילות מרכזי הנתונים שלנו, ואם אתה לא מסוגל למכור לשוק הזה מוצרים, יהיו לכך השלכות".

עוד כתבות

אסדת קידוח לוויתן / צילום: אלבטרוס

תחזית הכנסות קרן העושר עודכנו כלפי מעלה: 57-74 מיליארד דולר

בעקבות עדכון כלפי מעלה של כמויות הגז במאגר "לוויתן" והכניסה של המאגר הקטן "קטלן" שנמצא לאחרונה ע"י אנרג'יאן, רשות המסים הודיעה על עדכון כלפי מעלה של צפי ההכנסות מתמלוגים על רווחי גז ונפט

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

השקעה של עשרות מיליוני דולרים: תוכנית החדשנות שמשיקה טבע

ענקית התרופות טבע משיקה תוכנית חדשנות לסטארט-אפים, במסגרתה יושקו אתגרים פעמיים בשנה, שיעסקו בשילוב חדשנות בתחומי הפעילות של החברה ● דוגמה לאתגר: טכנולוגיות משלימות או חלופיות לניסויים בבעלי חיים

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

אנשי כספים חוסלו, הבנק נפגע: כך שיתקה ישראל את צינור הכסף מאיראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

המשרוקית מארחת. חברה ממשלתית / צילום: Shutterstock

להפריט או לא? זה המושג שעומד בלב המחלוקת המתמשכת

בממשלה נאבקים על השליטה בהן, והוויכוחים אודותן נמשכים כבר עשורים • מה עומד מאחורי "החברות הממשלתיות"? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

השקל מתחזק, אבל מחירי המזון לא יורדים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

השקל מתחזק ומחירי הסחורות בירידה, אז למה ההוזלות לא מגיעות לצרכנים?

הדולר נחלש, מחירי הסחורות בירידה - אבל המחירים בסופר לא צפויים לזוז בקרוב ● בכירים בתעשייה מסבירים כי היבואנים והיצרנים לא ממהרים להוזיל בשל התנודתיות הרבה של השקל, התחייבויות עבר וקשיים לוגיסטיים ● ירידות מחירים, אם יגיעו, לא צפויות לפני 2026

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

זהבית כהן יוסף / צילום: רמי זרנגר

מצטרפת למימושים: קרן אייפקס מוכרת מניות מקס סטוק ב-120 מיליון שקל

לאחר שמניית מקס סטוק זינקה ב-34% בחודש האחרון, מצטרפת בעלת המניות הגדולה בה, אייפקס, למגמת המימושים בבורסה ● החברה מכרה 5.5% מניות מקס סטוק ב-15.4 שקל למניה - הנחה של 5% על מחיר השוק

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון, יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

פגיעת הטיל האיראני בבאר שבע / צילום: ap, Leo Correa

השקל החזק רק ימתן: הגזירות שמאיימות להקפיץ את מחירי המכוניות החשמליות

הטלטלה במשק בעקבות המלחמה מערפלת את אופק התכנון של ענף הרכב למחצית השנייה של 2025 ומעבר לה ● בקרוב אפשר לצפות לגזירות מס חדשות, ומנגד, לשערי מטבע נוחים שיהוו גורם מאזן ● אבל עם תנאי מאקרו הפכפכים ואי-ודאות ביטחונית, גם תחזיות זהירות הן מסוכנות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

קרנות עם תשואה נאה אבל גם עם קץ' / צילום: Unsplash, kenny eliason

הקרנות האלה משלמות סכומים נאים למשקיעים לצד תשואות אגדיות. איפה הקץ'?

קרנות סל המבטיחות הכנסה שבועית או חודשית גבוהה באמצעות מסחר בחוזי אופציות על מניה בודדת, משכו אליהן 6.4 מיליארד דולר של השקעות השנה ● הכנסה קבועה בדרך-כלל מקושרת עם ביטחון, אך זה לא המקרה כאן, בעיקר לנוכח התנודתיות הגבוהה של נכסי הבסיס