גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלית שגייסה 120 מיליון דולר ומה אפשר ללמוד מהדחת נשיא סטנפורד

חברת התרופות האורולוגיות הישראלית יורוג'ן פרסמה תוצאות טובות במוצר החדש שלה ובמקביל ביצעה גיוס הון ● נשיא סטנפורד הודח בעקבות זיופי מאמרים שקרו במשמרתו והקהילה המדעית מנסה להבין איך ניתן למנוע אירועים כאלו ● וגם: ביוג'ן רוכשת חברה בכ-7 מיליאר דולר

צילומים: רויטרס-אמיר כהן, שאטרסטוק, אלי דסה, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: רויטרס-אמיר כהן, שאטרסטוק, אלי דסה, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

יורוג'ן דיווחה על תוצאות טובות בניסוי וגייסה 120 מיליון דולר

חברת התרופות האורולוגיות יורוג'ן פרסמה אתמול (ש') תוצאות טובות מניסוי במוצר החדש שלה, לטיפול בסרטן בשלפוחית השתן. המוצר החדש מיועד לשוק של כ-80 אלף מטופלים, לעומת כמה אלפי מטופלים במוצר שהחברה כבר משווקת היום. על רקע התוצאות הטובות ביצעה החברה גם גיוס הון בהיקף של 120 מיליון דולר בהובלת הקרנות RA Capital ו-Great Point Partners יחד עם הקרנותAcorn Ventures   Monograph Capital ו-Horton Capital Partners.

חברת הדאטה הרפואי שעוזרת ליצרניות התרופות להבין את המטופלים
פרופ' רבקה כרמי: "רופאים שנשלחו להתמחות בחו"ל לא רוצים לחזור לישראל"
מלחמת התרופות בין ארה"ב לסין, ומה הישראלים יכולים להרוויח ממנה  

הגיוס נערך בפרמיה של 5% על מחיר המניה בבוקר יום חמישי, לפני ההודעה על תוצאות העסקה והגיוס המתקרב. בעקבות ההודעה והגיוס עלתה מניית יורוג'ן  כ-150% והחברה נסחרת כעת לפי שווי של 530 מיליון דולר.

לעומת חברות ביומד אחרות, יורוג'ן לא חוותה שיא ב-2021 ונפילה חדה ממנו. השיא שלה היה ב-2018, כשהחברה קיבלה תוצאות טובות במוצר הראשון שלה, שהובילו בסופו של דבר לאישור המוצר ב-2020. אולם, המוצר הראשון היה מיועד כאמור לשוק קטן יחסית, וההכנסות שהצטברו לאיטן להיקפים של עשורת מיליוני דולרים לשנה, לא הצליחו להלהיב את המשקיעים. יורוג'ן הסבירה מלכתחילה כי שוק זה יהיה סוג של "הוכחת היתכנות", ונראה כי השוק הצטרף היום לחלום החדש.

יו"ר החברה הוא פרופ' אריה בלדגרין, המוכר בישראל כיזם הביומד המצליח שמכר מספר חברות בסכום מצטבר של מיליארדי דולרים רבים, המובילה ביניהן היא קייט פארמה שנמכרה ב-11.9 מיליארד דולר. בלדגרין הוא פרופ' לאורו-אונקולוגיה, כלומר סרטן בדרכי השתן, והוא מסר ל"גלובס" בעקבות תוצאות הניסוי: "אמרתי לכם מתחילת הדרך שהמוצר הזה ישנה סדרי עולם בטיפול בחולים בסרטן שלפוחית השתן, והתוצאות הללו מבטיחות שזה נכון".

ליז בארט, מנכ"ל החברה, מסבירה בראיון ל"גלובס" את התוצאות: "קהל היעד של המוצר שלנו הוא חולים בסרטן שלפוחית השתן במצב בינוני עד קשה. הטיפול המקובל היום בסרטן שלפוחית השתן הוא ניתוח, אבל קבוצת החולים הזו סובלת מחזרות רבות של המחלה אחרי הניתוח". למעל מחצית מן החולים יש שתי חזרות של המחלה. לכרבע יש חמש חזרות או יותר.

החברה ערכה שני ניסויים. ניסוי ATLAS אליו יצאה ב-2021, מול קבוצת ביקורת שקיבלה רק את הניתוח. כאשר החברה קיבלה את התוצאות של הניסוי, שהראו ששיעורי ההצלחה שלה בסילוק מלא של הגידול דומים לאלה של ניתוח, היא החליטה להפסיק את הניסוי ולהתמקד בקבוצה של חולים במצב קשה יותר, שהסרטן חזר אצלם לפחות פעם אחת.

השוק אולי ראה בזמנו את הפסקת הניסוי כסימן שלילי, אבל תוצאות המעקב של ניסוי אטלס שהתפרסמו בסוף השבוע, הראו כי שיעורי החזרה של הסרטן בקבוצת התרופה היו נמוכים ב-55%. המשמעות היא שלמוצר יש עדיפות בקהל יעד זה לטווח הרחוק, אפילו אם התוצאה מיד אחרי הטיפול הייתה דומה. "כשיצאנו לניסוי שלנו, לא היה הרבה מידע בשוק לגבי ההצלחה של הטיפול הניתוחי", אומרת בארט. "לכן ההשוואה הייתה כל כך חשובה".

ניסוי ENVISION, אליו יצאה החברה אחרי שסיימה את ניסוי אטלס, כלל קבוצת חולים שהגידול שלהם כבר חזר. בקבוצה זו, שיעורי ההצלחה מיד לאחר הטיפול הראשון בתרופה היו גבוהים יותר - 79%. בניסוי ENVISION עדיין אין מידע לגבי שיעור החזרה, אך מידע נוסף צפוי ב-2024. בהינתן שיהיה חיובי, וגם בו יהיה לתרופה יתרון משמעותית במניעת חזרת הסרטן, החברה מעריכה כי תגיש את בקשת אישור המוצר ל-FDA ב-2024, וכי ההשקה תתקיים ב-2025.

לעומת המוצר הקיים, ממנו רשמה החברה ב-2022 הכנסות של 64 מיליון דולר, ואשר את הפוטנציאל המקסימלי שלו מעריכים כעת האנליסטים של החברה בכ-100-200 מיליון דולר, בארט מערכיה כי המוצר החדש פונה לשוק של מיליארד דולר ומעלה, ורוב האנליסטים מסכימים איתה.

אילו לקחים הפקתם מן ההשקה של ג'למייטו, התרופה הקיימת שלכם לדרכי השתן העליונות, השוק הקטן יותר?
"אורולוגים אינם מאמצים חידושים במהירות שקיווינו. לא נטעה שוב בהערכת חסר של המאמץ הדרוש לשכנוע. המוצר הראשון גם היה מורכב יותר למתן מבחינת הפרוצדורה שהרופא צריך לבצע. המוצר החדש פשוט יותר, גם מעצם הנגישות הגבוהה יותר של שלפוחית השתן לעומת דרכי השתן העליונות, וגם משום שפישטנו אותו. לשמחתנו, שני המוצרים מיועדים לאותו קהל יעד, כך שהיום הרופאים מכירים אותנו. אנחנו מתכוונים גם להיעזר בקבוצות השפעה של חולים, שזה קל יותר כשיש 80 אלף חולים, לעומת כמה אלפים".

לגבי הגיוס אומרת בארט: "שוק הביוטק קשה ולא כל החברות שהציגו תוצאות טובות מניסויים גם ראו עלייה במניה שלהן, ולא כולם הצליחו לגייס על בסיס התוצאות. אלינו הגיעו המשקיעים מיוזמתם, משקיעים חזקים שהציעו לנו הצעה מצויינת. הכסף שגייסנו יוקדש בחציו לסיום הניסויים וחציו יספיק להשקה חזקה".

אתם רואים את עצמכם היום כחברה ישראלית?
"המוטו שלנו, להיות אמיץ, חדשני ומחובר, הוא מוטו שנובע מן התרבות הישראלית של החברה. כשאני מציגה את החברה, אני תמיד אומרת שהיא ישראלית במקור ושיש לה מרכז פיתוח בישראל. כשליש מן המשקיעים שלנו מישראל. לא הרגשנו לחץ מהמשקיעים שלנו להוציא את מרכז הפיתוח מישראל".

נשיא סטנפורד הודח בעקבות זיופי מאמרים שקרו במשמרתו. איך מונעים את הפעם הבאה?

לפני כשבוע וחצי הודיע נשיא אוניברסיטת סטנפורד, פרופ' מרק טסייה-לוין, על התפטרותו מהתפקיד. זאת, על רקע איתור פגמים חמורים ואף זיופים בחמישה מאמרים עליהם היה חתום. טסייה-לוין טען כי לא היה מעורב בזיופים מכוונים, ודבריו תוקפו על ידי ועדת הבדיקה של האוניברסיטה. הזיופים כנראה בוצעו על ידי מדענים השייכים לצוותו. אך הוא הודה כי "הייתי צריך להקפיד בניהול המעבדה ובביצוע תיקונים כאשר אלה נדרשו". כעת שני מאמרים שלו יתוקנו, ושלושה אחרים ימחקו ממאגרי כתבי העת בהם פורסמו.

טסייה-לוין בן ה-64 מוכר יותר לתעשיית הביומד כראש תחום גילוי התרופות של חברת ג'ננטק. הוא כיהן בתפקידים בכירים בג'ננטק בין 2003 עד 2011, זמן קצר לאחר רכישתה על ידי רוש. המאמרים הבעייתיים פורסמו בין 1999-2001, עוד לפני שטסייה-לוין גוייס לג'ננטק, כאשר היה פרופ' מן המניין בסטנפורד.

המאמר לגביו הייתה הוועדה מוטרדת ביותר היה מאמר מ-2009 שפורסם בכתב העת נייצ'ר, ותיאר מודל של התנוונות עצבים במחלת האלצהיימר. המחקר הזה משפיע והיה צפוי להמשיך להשפיע על מחקר וטיפול במחלק האלצהיימר. הוועדה טענה כי במאמר זה לא הייתה רמאות ולא היה זיוף של נתונים, אבל היו בו בעיות חמורות בהצגת הנתונים. גם אם טסייה-לוין לא עשה את הטעות בעצמו, העובדה כי לא הכיר מפסיק לעומק מאמר עליו היה חתום אשר פורסם בנייצ'ר, נראתה לוועדה כחמורה.

הפרשה נחשפה על ידי תיאו בייקר, בן 17, כתב בעיתון הסטודנטים של אוניברסיטת סטנפורד, לאחר שהחשדות הראשונים עלו באתר PubPeer, שבו הקהילה המדעית דנה במאמרים מדעיים באופן חופשי. העיתון האוניברסיטאי פרסם עשרות מאמרים בנושא, ואפילו כינס פאנל מומחים משלו כדי לדון במשמעות והשלכות הטעויות והבעיות במאמרים. גורמים מקורבים לנשיא לשעבר אמרו שהוא התפטר, בין היתר, משום שחשש שאחרת לעולם לא יניחו לו בנושא. כעת הוא יחזור למעבדתו.

הפאנל קבע כי מספר הטעויות, הבעיות והזיופים במאמרים של טסייה-לוין היה חריג, ובכל זאת מדענים ברחבי העולם המנהלים מעבדות בהן עובדים סטודנטים ושותפים רבים, תהו במהלך השבוע כיצד ניתן להישמר מבעיות מסוג זה. קשה לעקוב אחרי עבודתו של כל סטודנט, ובעיקר לצלול לנתונים גולמיים. הדברים מזכירים את מה שאירע לאחרונה במחקריו של פרופ' דן אריאלי הישראלי, אשר טען כי הוזן על ידי גורם חיצוני במידע לא מדוייק. והוא אינו היחיד ואף לא המדען הישראלי שמצא את עצמו בסיטואציה הזו. המשותף לרובם - היו להם מעבדות גדולות ועתיקות סטודנטים.

במאמר באתר כתב העת נייצ'ר נשאלו חוקרים כיצד הם מתמודדים עם החשש כי גם אצלם קורות מניפולציות למידע מאחורי גבם. החוקרים הדגישו כי הכשל העיקרי שעליו היה לטסייה-לוין שליטה היה תיקון הטעויות במהירות והחלטיות ברגע שהן הגיעו לידיעתו. הם ציינו כי בארבעה מקרים לאורך 20 השנה האחרונות, בעיות במאמרים הובאו לידיעתו אך הוא הדחיק אותם או התעלם מהם.

הולדן ת'ורפ, עורך ראשי במשפחת כתבי העת סיינס, פרסם טור ובו הציע לחלק את התפקיד של מנהל מעבדה לשניים: האחד, חוקר שמתווה את הכיוון והחזון המחקרי של המעבדה, והשני אדמיניסטרטיבי יותר, שעובד קרוב יותר עם הסטודנטים ועוזר להם לכתוב את המאמרים שלהם, וגם מפקח עליהם. חוקרים נוספים טענו כי אין אפשרות לנהל מעבדה וגם לבצע מחקר עצמאי ובאמת להיות מודעים לכל מה שכתוב במאמרים שכל חברי המעבדה מפרסמים. עוד הם טענו כי חוקרים מבריקים לא תמיד ניחנו בכישורים מתאימים לניהול מעבדה.

חוקרים נוספים דיברו על התרבות במעבדה של טסייה-לוין, אווירה שסגדה ל"מנצחים" ודיכאה את ה"מפסידים", למרות שניסוי טוב יכול להביא לפעמים גם לתוצאות שלא מניבות פרסומים. התרבות הזו יכולה להסביר מדוע כמה חוקרים במעבדה של סטייה-לוין ביצעו מניפולציות לתוצאות, ולא רק אחד. אולי התחושה הייתה כי מצופה מהם לנצח בכל מחיר. החוקרים ציינו כי הודאה בכישלונות בניסויים חשובה לא רק כדי להימנע מפרסום מאמרים מוטעים, אלא גם ואולי בעיקר לגילוי של תופעות חדשות, בלתי צפויות, שיהיו הבסיס למדע חדש.

ביוג'ן עושה קניות

מספר עסקאות רכישה ושת"פ בסכומים גבוהים נחתמו השבוע. ביוג'ן הודיעה על רכישת Reata Pharmaceuticals תמורת 7.3 מיליארד דולר, פרמיה של 59% על מחיר החברה הנרכשת. Reata פיתחה תרופה מאושרת לשיווק למחלה נוירולוגית נדירה בשם Friedreich’s ataxia. על פי הערכות האנליסטים, הכנסות השיא מן המוצר יגיעו ל-1.5 מיליארד דולר עד 2023.

בנוסף, הרכישה גם מקבעת את ההובלה של ביוג'ן בתחום התרופות הנוירולוגיות, ואכן מנכ"ל החברה, כריסטופר ויבכר, אמר כי ביוג'ן היא "הבית הטבעי" של התרופה. יש לה שני מוצרים נופים למחלות נדירות של מערכת העצבים המרכזית: תרופה לניוון שרירים בילדים מסוג SMA ולניוון שרירים במבוגרים מסוג ALS.

העסקה צפויה לאפס את קופת המזומנים של ביוג'ן, אשר צפויה להביא לשוק השנה שני מוצרים חדשים לשווקים ענקיים, מוצר חדש לאלצהיימר ומוצר חדש לטיפול בדיכאון. שני המוצרים הללו יכולים למלא את הקופה שלה במהירות, אבל לפני כן ידרשו מאמצי השקה משמעותיים.

התרופות החדשות מגיעות לשוק אחרי שביוג'ן ספגה תפוגת פטנטים וירידה בהכנסותיה, מ-14.4 מיליארד ב-2019 ל-10.2 מיליארד ב-2022. בעקבות זאת יבצע ויבכר, שהוא מנכ"ל חדש יחסית בחברה, פיטורים נרחבים בחברה עד 2025.

אנליסטים מסויימים טענו כי העסקה היא בתמחור יתר ואילו אחרים טענו שהסינרגיות בין המוצרים הופכות את הרכישה להגיונית. ביוג'ן  נסחרת לפי שווי של 38 מיליארד דולר. בחמישה הימים האחרונים ירד מחיר המניה ב-4%, בעיקר על רקע ההודעה לגבי הפיטורים.

עוד כתבות

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות