גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שובו של הנע"מ: נייר הערך הנשכח שהפך חביב הקרנות הכספיות

מתחילת השנה הוכפל שוק הנע"מים בת"א, בעקבות גיוסים של יותר מ-2 מיליארד שקל ע"י חברות מובילות ● היתרונות למנפיקים הם גיוון והוזלת מקורות המימון, בעוד שהרוכשים - בעיקר קרנות כספיות - מקבלים תשואה עודפת על פיקדון או מק"מ

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

החברה הביטחונית אלביט מערכות הודיעה בסוף השבוע על הנפקת ניירות ערך מסחריים למשקיעים בישראל, בסך של כ־300 מיליון דולר. ניירות הערך המסחריים של אלביט יונפקו בריבית SOFR (לשעבר ליבור) פלוס 1% לשלושה חודשים, וחברת הדירוג S&P מעלות דירגה אותם ב־"+ilA-1". בדירוג צוין שתמורת ההנפקה תשמש את אלביט למיחזור חוב פיננסי קיים ולצרכיה השוטפים של החברה.

כל מה שכדאי לדעת על ההחלטה שהקפיצה את שוק הקריפטו
בדיקת גלובס | כמה מרוויחים סוכני הביטוח מניוד כספי הפנסיה שלנו? המחירון נחשף
חברות הביטוח יצאו למסע קניות. האם הגיע הזמן לעצור אותן?

זו הזדמנות להתוודע לטרנד התורן בשוק הנפקות החוב - ני"ע מסחריים (נע"מ). מדובר במכשיר השקעה הוותיק הזוכה לעדנה בתקופה שבה הריבית עולה. הנע"מים מונפקים בעיקר לגופים מוסדיים, לתקופה קצרה של עד שנה עם אפשרות ליציאה בהתראה של שבוע. על פי נתונים של חברת ההשקעות רוסאריו קפיטל, גיוס הנע"מים של אלביט הוא הנפקה חמישית של ני"ע כאלו מאז חודש יוני (אחרי הנפקות של אשטרום, מימון ישיר, פנינסולה ואחים נאוי), שגייסו יחד יותר ממיליארד שקל.

ברוסאריו מציינים כי שוק הנע"מים בת"א מוערך כיום בכ־7 מיליארד שקל, כאשר מתחילת השנה הנוכחית גויסו על פי ההערכות כ־3 מיליארד שקל, עלייה של יותר מ־50% ביחס להיקף השוק טרם עליית הריבית. אחת הסיבות המרכזיות להתעוררות בגיוסי הנע"מים, טוענים ברוסאריו, היא הפופולריות העצומה שלה זוכות בשנה האחרונה הקרנות הכספיות, אשר מותר להן להשקיע עד 25% מנכסיהן בנע"מים, שאותם ניתן למכור כאמור בהתראה של שבוע.

הנע"מים הם אחד מיעדי ההשקעה של קרנות הנאמנות הכספיות, והם אלה שמאפשרים לקרנות הללו להשיג תשואה הדומה לריבית בנק ישראל ואף גבוהה ב־0.1%-0.2% ממנה. כזכור, הקרנות הכספיות הפכו עם עליית הריבית לאחד מיעדי ההשקעה והחיסכון המועדפים על הציבור הישראלי, ונכון לסוף חודש אוגוסט מנהלים כבר כ־90 מיליארד שקל, המהווים 21.2% מנכסי קרנות הנאמנות בישראל.

לפי רוסאריו, היתרונות בני"ע מסחריים לחברה המנפיקה אותם הם גיוון מקורות מימון לטווח קצר, הוזלת הוצאות המימון וחשיפה נוחה למוסדיים. החסרונות הם תאריכי פירעון ויציאה קבועים מראש, בניגוד למסגרות "on call" בבנקים, שבהן אפשר להחזיר חוב בכל יום.

היתרונות למשקיעים המוסדיים בנע"מים הם כאמור תשואה עודפת על פני פיקדון או מק"מ, גיוון אפשרויות ההשקעה לטווח קצר ונזילות.  

 

"מה שנפגע, חזר מיד"

אורית זריהן, סמנכ"ל ני"ע מסחריים והנפקות ברוסאריו קפיטל, מסבירה כי ישנם שני סוגי נע"מים - פרטיים וציבוריים. נייר ערך מסחרי ציבורי הוא סחיר, מתנהג כמו איגרת חוב ומונפק לשנה, שבסיומה החברה נדרשת לפדות אותו; נייר ערך מסחרי פרטי מונפק גם הוא לשנה, אינו סחיר, והוא מתחדש בכל פעם לתקופות של שנה, ובסך הכול עד 5 שנים.

"ני"ע מסחריים פרטיים צברו תאוצה מכיוון שהריביות עולות", אומרת זריהן. "בתקופה של עליות ריבית, גם האג"ח הופכות ליקרות יותר, וני"ע מסחריים מהווים אלטרנטיבה זולה יותר לגיוס עבור חברות, כי הם לא מקבעים את הריבית הגבוהה למח"מ ארוך, אלא לשנה. מעבר לזה, יש תחנות יציאה לשני הצדדים - החברה המנפיקה והמשקיעים. לרוב מדובר על תחנות של 7 ימי עסקים, אבל לפעמים גם על 14 או 30 ימים. בתחנת יציאה, משקיע יכול לקרוא לכסף".

אורית זריהן / צילום: טל גבעוני

בעצם החברה מנפיקה סכום מסוים, אבל לא יכולה לסמוך עליו, כי אולי משקיע יקרא לכסף?
זריהן: "כביכול החברה לא יכולה לסמוך על הסכום, והוא משמש אותה בעיקר לפעילות שוטפת, למימון הון חוזר, ולא להשקעה לטווח ארוך. אבל אני מנהלת ני"ע מסחריים משנת 2001, מעל 20 שנה, ואנחנו רואים שמשקיעים לא קוראים לכסף אלא אם יש מקרי קיצון, כמו שהיה במשבר 2008 או בקורונה. ובכל מקרה תוך זמן קצר מה שנפגע, חזר מיד.

"משקיעים חזרו במהירות לני"ע מסחריים כי מבחינתם זו אלטרנטיבה טובה לכסף הנזיל, והם מקבלים תשואה עודפת על פיקדונות או מק"מים. ההבדל בין ני"ע מסחריים לפיקדון או מק"מ הוא המרווח על הריבית - כביכול יש את הסיכון הקונצרני (הסיכון של החברה המנפיקה, ש' ח' ו'), ולכן יש מרווח שמספק את התשואה העודפת".

עוד לדבריה, החברה שמנפיקה ני"ע מסחריים תידרש לרוב על ידי חברות הדירוג להחזיק מסגרת אשראי בלתי מנוצלת.

מיהן החברות המנפיקות?
"חברות ציבוריות או חברות גדולות, שיכולות לקבל דירוג A ומעלה לטווח ארוך, ועל בסיסו לקבל דירוג זמן קצר שמתאים להשקעה של קרנות כספיות. לא רק קרנות כספיות מחזיקות בני"ע מסחריים - גם מוסדיים כמו גופי גמל, פנסיה וביטוח, אבל המאסה העיקרית היא הקרנות הכספיות שיכולות להחזיק עד 25% מהנכסים שלהן בני"ע מסחריים, וזה מה שנותן להן את התשואה העודפת על כל פיקדון או מק"מ - אותו מרווח מעל ריבית בנק ישראל".

אז העלאת הריבית היא שהובילה לעלייה בהנפקות ני"ע מסחריים?
"לאורך תקופה ארוכה, הריבית במשק הייתה אפסית וחברות יכלו לגייס חוב בריביות מאוד נוחות. ואז הגיעו האינפלציה ועליית הריבית, והגיוסים הפכו ליקרים יותר. ני"ע מסחרי לא מחליף חוב ארוך, אבל חברה יכולה להחליף חלק מהחוב שלה בני"ע מסחרי ולהוזיל משמעותית את המימון. זה גם נותן לה איזשהו גיוון מקורות מול המערכת הבנקאית. לחברות שפחות חשופות לגופים מוסדיים, זו עוד דרך להיחשף". 

 

לפי מה חברה מחליטה אם להנפיק נייר פרטי או ציבורי?
"יש כיום מעל 30 חברות שיש להן נע"מים פרטיים פעילים, ומעט מאוד חברות עם ני"ע מסחריים ציבוריים - לרוב בנקים, אבל גם מגה אור ושיכון ובינוי. ציבורי מתאים לחברות שלא רוצות את תחנות היציאה, רוצות כסף לשנה ויודעות שבסוף השנה הן יחזירו אותו. בניירות פרטיים יש כאלה שמנוהלים למעלה מחמש שנים - כשגם אחרי שהתקופה הסתיימה שני הצדדים מעוניינים להמשיך באותם תנאים, או בשינוי בתנאים אם היה שינוי מהותי בשוק. חברות שלומדות לעבוד עם המכשיר הזה ממשיכות איתו הרבה שנים.

"אנחנו פונים להרבה סמנכ"לי כספים ומנכ"לים, והרבה מהם לא מכירים עד הסוף את הכלי הזה על מנת לבטוח בו כאלטרנטיבה לגיוס חוב לטווח קצר או בינוני. עיקר החשש הוא מהקריאה לכסף, אבל הסיכון נמוך כשיודעים שבתקופה כזאת יש ביקוש עצום למכשיר ואין בעיה למצוא משקיע חלופי; וגם כי החברה צריכה להעמיד מסגרת אשראי, כך שגם אם יקראו לכסף, הבנק יוכל להעמיד לה את הסכום. הסיכון הוא שולי ביחס לחיסכון בריבית".

"תחליף למסגרת אשראי"

גורם באחד מהגופים המוסדיים אמר כי קיבל פניות לרכוש נע"מים מחברות תעשייה, פיננסים ונדל"ן: "זה מאפשר למנפיק גם גמישות ומהווה סוג של תחליף למסגרות אשראי, שאולי התייקר בבנקים ואולי הבנקים מקמצים יותר בהון בתקופה הזו בשל פחד מתנאי המאקרו, או כתוצאה ממסרים שמעביר להם הרגולטור, ולכן מעדיפים ללחוץ על הברקס", הוא אומר.

"זה נותן לחברות המנפיקות עוד מסגרת לניצול אם השוק הציבורי יהיה קשוח, ועוד כוח מול הבנקים. בנק אומר 'תנו לנו SOFR+3%' והם באים למוסדי ומקבלים SOFR+1%, כך שיש להם כלי מיקוח מול הבנק, בדמות חלופה ודרכים לקבל מימון מגורם מחוץ לעולם הבנקאי", מסביר הגורם.

לדבריו, מבחינת הגוף המוסדי יש יתרון בכך שמדובר בחברות מאוד איכותיות: "לנו כגוף מוסדי יש אפשרות לקבל בנע"מים ריביות של בין 5% ל־7% שקליות. אלה חברות שאנחנו מכירים, והן מאוד תזרימיות. גוף מוסדי שרוצה את הכסף יקבל אותו בחזרה בתוך שבוע. זו התחייבות מאוד חזקה שהופכת את הנייר לחצי נזיל, חצי מזומן. זה יתרון מאוד משמעותי. אלה לרוב חברות ציבוריות שאנחנו נפגשים עם ההנהלות שלהן, אז יש פה win-win", מוסיף המוסדי.

"המנפיק מקבל גיוון מקורות מימון, והמוסדי מקבל תשואה עודפת על פני נכסים חסרי סיכון אחרים שיש לו, כך שזו עסקה טובה לשני הצדדים".

"זה מהווה סוג של תחליף לאג"ח בדירוג גבוה ובמקרים מסוימים כשאנחנו ביתרות מזומן גבוהות אנחנו מרגישים בנוח גם לקנות נע"מים כתחליף למזומן. כשהקריאה שלך היא תוך שבוע זה נזיל מאוד. הוא לא תחליף מלא למק"מ שהוא בנזילות מוניטרית כמעט אין סופית, או לפיקדון יומי, אבל זה בטח טוב יותר מפיקדון שסוגרים בבנק לשנה או אפילו לחודש. קריאה תוך שבוע זה מאפשר לנו המון מרחב תמרון. בתיקים של המוסדיים זה מהווה תחליף לנזילות מול הבנקים או לנזילות שוטפת".

איפה זה פוגש את הלקוח של הגופים המוסדיים?
הגורם המוסדי: "אנחנו בעיקר מנהלים נכסי חיסכון ארוך טווח. אם זה בפנסיה, השתלמות וגמל, לוקחים חלק מהמזומן או חלק מהפיקדונות ששמנו אצל הבנקים ומחליפים בנע"מים. זה גם מהווה תחליף לאג"ח במח"מ קצר. היום אמנם מזומן של המוסדיים מקבל ריבית אצל כל הבנקים, אבל אם נותנים לנו 4.5% שקלי ו־5% דולרי אנחנו מוכנים להגדיל קצת את הסיכון למנפיק טוב ולקבל עוד 1.5%־2%, וזה מאוד משמעותי. מדובר כאמור בחברות שחלקן מדורגות גם AA, ולקבל עוד 2% מעל הפיקדון בבנק זו תשואה עודפת יפה. אבל שוב, אם המאפיינים של הנע"מ היו קריאה פעם בשנה, זה מצב אחר לגמרי".

אתה רואה סיכונים בני"ע הללו?
"יש סיכון קורפורייט. אפשר לבדוק בחברות הציבוריות בכמה נסחרת האג"ח הסחירה ואיפה השוק רואה את הסיכון. בסוף אם בוחרים את המנפיקים שאתה מרגיש איתם בנוח ומכיר מספיק טוב יש פה אלפא יפה שגוף מוסדי יכול להביא לעמיתים שלו". 

עוד כתבות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל