גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הביקורת על ההשקה של אפל, ולאן נעלם הישראלי הבכיר בחברה

ענקית הטכנולוגיה השיקה השבוע ארבעה מכשירים חדשים, ועוררה ביקורות על כך שלא הציגה חידושים מספקים ● בחברה מקווים שהמכשירים החדשים יעצרו את הירידה במכירות ברבעונים האחרונים, אך בינתיים המניה דווקא ירדה ב־1.5%

ההשקה השנתית של אפל השבוע / צילום: צילום מסך מאתר אפל
ההשקה השנתית של אפל השבוע / צילום: צילום מסך מאתר אפל

אירוע ההשקה של אפל , שהתקיים השבוע בקליפורניה, עורר התעניינות רבה, אך גם ביקורת על סוגיית החדשנות בחברה. ברבעונים האחרונים רשמה ענקית הטכנולוגיה שפל במכירות, ונראה כי בחברה תלו את תקוותם במכשירים החדשים שהושקו השבוע. עם זאת, מאז ההשקה ירדה המניה של אפל ב־1.5%. 

אירוע ההשקה של אפל: כל מה שכדאי לדעת על האייפון החדש
מסגרת טיטניום ומצלמה משופרת: איך יראה האייפון החדש ומתי הוא יושק?

האירוע המסורתי של אפל הוקלט מבעוד מועד וערך שעה וחצי, וכמובן - חשף את דגמי אייפון 15 ואפל ווטש החדשים. למרות שמדובר באירוע השקה שנתי שלא מחדש הרבה, הוא בכל זאת מספק כמה תובנות.

השינויים במכשירים

אפל חשפה בהשקה ארבעה מכשירים: שני מכשירי בסיס ושני מכשירי פרו. מדובר במכשירים מאוד דומים לקודמיהם בסדרה, למעט מספר שינויים מינוריים יחסית. דגמי הפרו עמידים יותר בזכות מעטפת הטיטניום שמחליפה את הנירוסטה, וכן קלים יותר. למעשה, לטענת החברה, מדובר בדגמי הפרו הקלים ביותר שהיא פיתחה. בנוסף, כפתור ההשתקה בצד המכשיר החדש מפעיל פונקציות נוספות, כמו פנס או מצלמה. 

אייפון 15 פרו - בעיצוב הטיטניום / צילום: צילום מסך מאתר אפל

ואולם, השינוי המשמעותי ביותר במכשירים החדשים מתרחש בשל חובות רגולטוריות שכופה האיחוד האירופי על החברה. אפל הודתה באירוע כי תעבור לטעינה בשיטה האוניברסלית, USB-C, אך לא הזכירה שהדבר למעשה נכפה עליה. כמו כן, לראשונה, גם אוזניות איירפודס יתמכו בטעינת USB-C. 

מדובר בשינוי משמעותי עבור לקוחותיה של החברה. זאת כאשר עד היום הצרכן היה חייב לרכוש מטען ייחודי של אפל ולשלם בעבורו יותר כסף. 

בדומה לשנה שעברה, גם בהשקה הנוכחית המכשירים החדשים כוללים פיצ'רים ויכולות שכבר נחשפו במכשיר הקודם (אייפון 14 פרו ואייפון פרו מקס). כך לדוגמה, "האי הדינמי" (Dynamic Island) - חלונית קטנה בראש המסך המתמצתת את המידע החשוב של כל פעולה, ומאפשרת לבצע פעולות נוספות במהירות וביעילות, כמו מענה לשיחה. 

הצרות של אפל

כאמור, באפל מקווים שהאייפונים החדשים יצליחו לשנות את השפל במכירות, שנרשם בדוחות האחרונים. אולם מדובר רק בצרה אחת מיני רבות של החברה. 

באחרונה דווח כי ממשלת סין אוסרת על עובדי המחלקות הרגישות בממשלה ובחברות הנתמכות על ידה, להשתמש במכשירי אייפון. לפי הדיווחים בעולם, המהלך נועד לעודד את השוק הסיני להסתמך על טכנולוגיה מקומית - ולצמצם את ההסתמכות בטכנולוגיה זרה. מספר עובדי המחלקות מוערך בכשלושה מיליון איש. יממה לאחר מכן פורסם כי ממשלת סין מתכננת אף להרחיב את האיסור לכלל עובדי המגזר הציבורי הסיני, כ־60 מיליון איש. 

הקשיים של אפל בסין הולכים ומתרחבים גם בשל שיבושים במפעלים, עקב ענייני קורונה בשנה שעברה. אפל הבינה בהתאם שעליה לשפר את שרשרת הייצור שלה, ולא להסתמך רק על סין - מה שגרם לה לפנות להודו, שם היא פותחת חנויות, מקימה מפעלים וצוברת נתח שוק. 

איפה החדשנות?

זו לא הפעם הראשונה שאפל מקיימת אירוע השקה שאינו מחדש הרבה, ובטח באירועי האייפון שלה. השקות האייפון הן שנתיות ומסורתיות, וגם אם אין לחברה הרבה חידושים להציג - היא עדיין תציג מכשיר חדש. זה לא אומר שהחברה לא מחזיקה במגירה פיצ'רים חדשים ושינויים משמעותיים. אפל ידועה בכך שהיא בוחנת את הפיצ'רים השונים במשך זמן רב, ומשיקה אותם רק לאחר תהליך עמוק של בחינה ופיתוח. אולם כעת נראה כי המשקיעים יסתכלו מקרוב אם גם בשנה הבאה האייפונים לא יקבלו שדרוג משמעותי. 

בשלב זה, אם אפל לא תצליח לייצר עניין רב יותר במכשירי האייפון שלה, והמכירות ימשיכו להאט ביחס למה שמצופה, היא תצטרך לספק תשובות לאנליסטים ולמשקיעים בשיחת הרווחים הקרובה. 

כמה תשלמו?

לפי אפל, התמחור של האייפונים החדשים לא השתנה משנה שעברה. במכשירי הבסיס, המחיר של האייפון החדש יהיה 799 דולר, ועבור מכשיר אייפון 15 פלוס המחיר יהיה 899 דולר. עבור אייפון 15 פרו תשלמו 999 דולרים.

בדגם פרו מקס אכן יש שינוי במחיר - לרוב אפל משיקה דגם של 128GB ומתמחרת אותו ב־1,099 דולרים. השנה, החליטה החברה לוותר על הדגם הזה, ולהתחיל משטח אחסון גבוה יותר - של 256GB, בעלות של 1,199 דולרים. כך שלמרות שהתמחור מצד אפל דומה לשנה שעברה, עדיין מדובר בעליית מחירים.

הצרכנים הישראלים ייאלצו לשלם אף יותר, שכן הדולר התחזק ביחס לשקל, ומי שירצה לרכוש את האייפונים החדשים ייאלץ להיפרד מסכום גבוה יותר ביחס לשנה שעברה. 

איפה הישראלי הבכיר?

זו ההשקה השנייה ברציפות שבה הישראלי ג'וני סרוג'י, סגן נשיא בכיר לפיתוח שבבים באפל, איננו מופיע בסרטוני ההשקה. עד כה, נהגה החברה לשלב את סרוג'י בהשקות החשובות בתחום החומרה, בהם שיפורים במעבד הליבה לאייפונים, סדרת מעבדי A ומעבד הליבה החדש למחשבי המק, M1 ו־M2. את מקומו מילא שרי סנטנאם, סגן נשיא בקבוצת החומרה, שהציג את השיפורים שנערכו למעבד האייפון A17. 

היעדרותו של סרוג'י באירוע הדגל של אפל בחודש יוני האחרון גרם להרמת גבות בתעשייה. חלקו בניהול פיתוח שבבים עבור משקפי המציאות ויז'ן פרו היה גדול למדי, אך לפי דברים שפורסמו מוקדם יותר השנה ב"בלומברג" ובניו יורק טיימס, התגלעו חילוקי דיעות בינו לבין הנהלת אפל בדבר עיצוב משקפי המציאות. סרוג'י צוטט כמי שמכנה את הפרויקט כ"מדעי". 

עוד כתבות

גידול קקאו בשמורה בניגריה. הבצורת הקשה זה 20 שנה / צילום: Associated Press, Sunday Alamba

לשלם הון או להסתפק בתחליף זול? העתיד המריר של תעשיית השוקולד

גל התייקרויות הקקאו, על רקע היבול העגום במערב אפריקה, אולי התחלף בירידות חריפות - אך המחסור צפוי להימשך, והמומחים לא מעריכים שהמחירים ישובו לקדמותם ● בינתיים יצרניות הממתקים הגדולות כבר מקטינות אריזות, משנות מתכונים ומשלבות יותר תוספות בחטיפים

מנכ''לית קו אימפקט, נוא ג'השאן־בטשון / צילום: תמר מצפי

"מי שרוצה לשלב את החברה הערבית צריך לעבוד בזה"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, נוא ג'השאן־בטשון, מנכ"לית קו אימפקט, שוחחה על האתגרים בשילוב החברה הערבית בשוק העבודה ישראלי ● ג'השאן־בטשון: "חברות עסקיות שהן גשר בין החברה היהודית לערבית אמנם סבלו מטראומה גדולה בעקבות המלחמה, אבל הצליחו להחזיק את זה"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הזכויות בקרקע בנווה צדק הוכרעו בלי כל היורשים. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש העליון פסק כי קרקע בנווה צדק תירשם על שם בנו של בעל קרקע שהלך לעולמו - אך הדיון הוסתר מצאצאים נוספים שלו ● אישה ביקשה להרות מזרעו של בן זוגה המנוח, אך משפחתו הציבה בפניה תנאי לפיו עליה לוותר על זכויות ממוניות ● אדם ערך הסכם להחלפת קרקעות עם המדינה, אך קיבל פחות משליש מהשטח שהתחייבה לו

סיכום שווקים שבועי / צילומים: שאטרסטוק, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי המניות שמושכות את בורסת ת"א כלפי מעלה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מדד המחירים לצרכן באפריל הפתיע לרעה בפעם השלישית ברצף. זה מה שחושבים האנליסטים ● כל הפרטים על השינוי הדרמטי בשעות המסחר שמקדמת הבורסה בת"א ● וגם: מחקר חדש מגלה אילו אפיקי השקעה מניבים את התשואות הגדולות ביותר בטווח הארוך

ברק עילם, גיא ברנשטיין, צבי אלון / צילומים: שלומי יוסף, יח''צ, טיגו

כך הגיבה מניית נייס בוול סטריט לעזיבה של המנכ"ל

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● מג'יק נסחרה בסוף השבוע במחיר הנמוך בכ-48% מהשיא בעקבות הדוחות ● נייס צללה על רקע עזיבת המנכ"ל ● וטיגו נפלה בחדות לאחר פרסום הדוחות למרות שפרסמה תחזית חיובית

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel / צילום: אלן ציפלסקי

שוקלים לרכוש מכונית חשמלית? את האזהרה הזו אתם חייבים לשמוע

שיחה עם ד"ר אבנר גולוב, סגן נשיא Mind Israel ● על הסדר העולמי החדש, הבחירה בין המחנה האמריקאי לזה הסיני, מה מסוכן במכוניות החשמליות שמגיעות מסין ועתיד יחסי ישראל-ארה"ב ● האזינו

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

תשבור שיאים? מה צפוי בדוחות החברה הלוהטת בעולם

ביום רביעי הקרוב, ענקית השבבים אנבידיה צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות לרבעון ● עפ"י ההערכות, החברה צפויה להציג דוחות חזקים שידחפו את מחיר המניה שלה לשיא חדש

אלונה בר און, מו''לית גלובס / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "לתקשורת יש תפקיד בקישור בין מגזרים"

בפתח כנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, התייחסה מו"לית העיתון לתפקידה של התקשורת בתקופה זו ועל השאיפה לסקר את כל חלקי החברה בעיתון ● בר און: "מטרת העיתונות לספק גיוון, לא להבליט את מי שהכי קיצוני או רק את מי שדומה לי"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח חברתי כלכלי במגזר המיעוטים / צילום: תמר מצפי

"במסגרת תוכנית החומש לחברה הערבית, אנחנו משקיעים קודם כל בחינוך. הפערים מצטמצמים"

חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, התייחס בכנס גלובס לאתגרים באוכלוסייה זו ולחשיבותה ● לדבריו, ברקע יישום תוכנית החומש הייעודית, החברה הערבית חוותה שינוי משמעותי: "רוב התלמידים לא היו זכאים לבגרות. היום יש 20% סטודנטים לתואר ראשון"

עמוס לוזון / צילום: איל יצהר

קבוצת לוזון "מזהירה": הרווח הנקי יזנק עד 160% ברבעון הראשון

הקבוצה מציינת כי בעקבות שיפור משמעותי של פעילות הבנייה למגורים שלה בפולין, היא צפויה להציג עליה בהכנסות וברווחים עם סיכום הרבעון הראשון ● בנוסף מציינת כי היא חזרה לקדם את הקמת תחנת הכח "דוראד 2" על רקע החלטות הממשלה לאחרונה

צבי סוכות, הציונות הדתית / צילום: יאיר דב

כמה המתיחות מול הבית הלבן תקדימית, ומה העבר מלמד על חומרת המצב כעת?

העימות עם ממשל ביידן על הכניסה לרפיח העלה את שאלת היחסים עם ידידתנו הגדולה ● ההיסטוריה מלמדת שהיו התנגשויות אינטרסים בין ישראל לארה"ב מאז שנות החמישים - אבל האופן בו האמריקאים הגיבו לחציית קווים ישראלית השתנה בהתאם לסכנה הקיומית לישראל

נתיבות. בעיגול: מירי רגב / צילום: דייגו מיטלמן, מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט)

בלי תוכנית, ללא תקציב ובניגוד לדעת אנשי מקצוע: רגב מקדמת עוד תחנת רכבת בנתיבות

במשרד התחבורה בוחנים הקמת תחנה בעיר הדרומית במרחק 5 ק"מ בלבד מזו הקיימת ● גורמי המקצוע מתנגדים בגלל תחזית נוסעים נמוכה ופגיעה בציבור שזמן נסיעתו למרכז מתארך ● השבוע נחשף בגלובס שגם במוסד רוצים רכבת ישירות למטה הארגון בניגוד לתוכניות המטרו

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Shutterstock

"האייל הזומבי": מחקר חדש מוכיח כי המחלה לא מסוכנת לבני אדם

OpenDNA חתמה על הסכם שיווק עם מקסון, והמנכ"ל סוגר מעגל ● מחקר חדש בארה"ב: "תסמונת האייל הזומבי" לא מסוכנת כרגע לבני אדם ● השבוע בביומד 

טיילור סוויפט. השפעה של 330 מיליון דולר על ה־NFL / צילום: ap, Lewis Joly

השיעור הכלכלי שחברות המדיה יכולות ללמוד מטיילור סוויפט

שוק המדיה חווה האטה שתחייב את שלושת מנועי הצמיחה הגדולים שלו - רשתות חברתיות, חברות סטרימינג וחברות גיימינג - לשנות אסטרטגיה ולשתף פעולה ביניהם, כך עולה מדוח חדש של פירמת הייעוץ דלויט ● הסיפור של סוויפט ובן הזוג כוכב ה־NFL מוכיח עד כמה מהלך כזה יכול להיות רווחי

נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל / צילום: ניב קנטור

הילד שמכר קרח בנתניה הוא היום מנהל בכיר בחברה הלוהטת בעולם. כך הוא עשה זאת

להייטק הוא הגיע כמעט בטעות, וב־2017 הציעו לו לבנות מאפס את הפעילות העסקית של אנבידיה ● כיום נתי אמסטרדם מלא בגאווה על הדרך שעבר, ולא מודאג ממצב הענף הישראלי: "יש פה הרבה טאלנטים ורעב גדול להצלחה. זה לא ישתנה לעולם" ● שיחה קצרה עם נתי אמסטרדם, Country Director, אנבידיה ישראל

הפגנה פרו-פלסטינית באוניברסיטת גנט בבלגיה / צילום: Reuters, JAMES ARTHUR GEKIERE

"קיבלנו כבר עשרות פניות": הפתרון של הטכניון לאנטישמיות בקמפוסים בחו"ל

הטכניון מזמין חוקרים מחו"ל להצטרף למוסד הלימוד, והנשיא מגלה כי "קיבלנו כבר עשרות פניות" ● בתוך כך, מועצת האקדמיה הלאומית למדעים מזהירה מפגיעה במעמד המחקר הישראלי, וקוראת לתקצוב מוגבר כתשובה לחרמות

עו''ד דן גבע, שותף במשרד מיתר / צילום: איל יצהר

משרד עורכי הדין מיתר ממזג אליו את משרד הפטנטים קליגלר

עורך הדין ועורך הפטנטים דניאל קליגלר ינהל את תחום הפטנטים של מיתר, ויחד איתו יצורפו למשרד שותפו יובל שלום ועורכי פטנטים נוספים ● בעקבות המיזוג יכלול צוות הפטנטים של מיתר 18 עורכי פטנטים ועורכי דין

בחינות הסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

בצל המלחמה: רק 16% מעבר בבחינות לשכת עורכי הדין

מספר הניגשים עמד על 770 בלבד, מאחר שמדובר במועד משלים שנערך בשל המלחמה ● האוניברסיטאות מובילות את טבלאות העוברים, כאשר מבין כלל הניגשים, המוסד האקדמי המוביל הוא האוניברסיטה העברית

ווסימוזי מדונסלה (מימין), נציג דרום אפריקה בדיון בהאג / צילום: Reuters, Yves Herman

המשטר בדרום אפריקה פותח מערכה לשלילת ההכרה בזכות הקיום של ישראל

עיון באוצר המילים והדימויים של נציגי המשטר הדרום אפריקאי בבית הדין בהאג מראה כי הם מתרחקים במהירות משאלת עזה ועוברים אל שאלת הלגיטימיות של קיום ישראל ● אפשר להגיד שהיחסים עם משטר ה–ANC במדינה הגיעו אל סוף הדרך

ד''ר ענאיה בנא, מנכ''לית ומייסדת עמותת אל־ביאדר / צילום: תמר מצפי

"בעלי הקרקע הפרטית בחברה הערבית מחכים שיזמים יבואו"

בכנס פוטנציאל החברה הערבית של גלובס, ד"ר ענאיה בנא, מנכ"לית משותפת ומייסדת עמותת אל־ביאדר, דיברה על הפערים בין החברה הערבית לחברה הכללית בתחום הדיור ● בנא: "85% מהדור הצעיר בתוך היישובים הערביים הוא מחוסר פתרונות דיור"