גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בני 36 בממוצע ועם עשרת אלפים שקל בחשבון: הפעילות של הסוחרים העצמאיים בשוק ההון נחשפת

משקיעי "ריטייל" הפכו בשנים האחרונות לגורם משמעותי בשוק ההון המקומי, והם חולשים על השקעות של מאות מיליארדי שקלים ● כעת הנתונים נחשפים: היכן הם שמים את הכסף, כמה הכנסות ורווח הם מניבים לבתי ההשקעות, מה גילם וכיצד פעלו כשהשוק נפל בתחילת המלחמה

המשקיע הישראלי הראה בגרות בהתנהלות הפיננסית בזמן המלחמה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי
המשקיע הישראלי הראה בגרות בהתנהלות הפיננסית בזמן המלחמה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עד לפני שנים אחדות נחשבו המשקיעים הפרטיים המקומיים לכאלה שאין בכוחם להשפיע על מגמות המסחר בבורסה בת"א. זאת בניגוד לגופים המוסדיים (מנהלי חסכונות הציבור), גופי השקעה זרים וקרנות גידור, החולשים על היקפי הון אדירים וביכולתם "להזיז את השוק".

המתווה שיאפשר לחברות הנדל"ן והאשראי לעבור את המלחמה
"השקל יפול": האנליסט שמעריך מה יקרה ביום שאחרי המלחמה

אלא שמאז משבר הקורונה, חלה קפיצה במספר חשבונות ניירות הערך שמנהל הציבור הרחב בישראל בצורה עצמאית. כך, בכל אחת מהשנים 2020 ו־2021 נפתחו כ־140 אלף חשבונות חדשים של משקיעים פרטיים עצמאיים. בבורסה הסבירו בזמנו כי הציבור הרחב "מצא בתקופת הקורונה והסגרים את הזמן והרצון להעמיק וללמוד את תחום ההשקעות ולנצל את הירידות החדות שהיו בתחילת המשבר, כדי לנצל הזדמנויות השקעה".

מגמת הגידול בחשבונות המסחר המשיכה גם לאחר הקורונה, עם גידול שנתי בשיעור המוערך בכ־16%. כתוצאה מכך "משקיעי הריטייל", כפי שהם נקראים בשוק, הפכו לגורם משמעותי ורלוונטי בשוק ש"עלול להגביר את המכירות של נכסי סיכון בשעת משבר ולהחריף את המשבר בשווקים הפיננסיים", כך לפי דוח בנק ישראל ל־2021. בסוף אותה שנה היו בישראל כ־908 אלף חשבונות ניירות ערך פרטיים ומאז מספרם המשיך לגדול כאשר בשוק מעריכים אותם כעת ביותר ממיליון - כ-37% ממשקי הבית בישראל (כ-2.7 מיליון משקי בית). שווי ההחזקות של משקי הבית הללו בניירות ערך הוערך על פי אותו דוח בכ־600 מיליארד שקל.

 

השיעור שלמדו המשקיעים מהקורונה

מאחר שמספר המשקיעים הולך וגדל, מעניין להבין מה עשו אותם משקיעים פרטיים בעקבות פרוץ המלחמה בעזה בתחילת אוקטובר. בניגוד לתחילת משבר הקורונה, שבה לקוחות פרטיים מיהרו למכור חלק לא מבוטל מהחזקותיהם במלחמת חרבות ברזל, אומרים לגלובס גורמים בשוק - משקיעי הריטייל נהגו בצורה חכמה יותר בדיעבד.

"מי שהוריד את השוק המקומי בתחילת המלחמה הם לא משקיעי הריטייל אלא דווקא מי שנחשבים ללקוחות מתוחכמים יותר, דוגמת גופים של ניהול עושר משפחתי (פמילי אופיס) שנבהלו וחששו שיתפתח אירוע רחב יותר ורצו לצמצם סיכונים", אומר לגלובס בכיר במערכת הבנקאית. "המשקיעים העצמאיים מכרו קצת אבל לא בצורה דרמטית. בהשוואה לקורונה או לתקופות אחרות, המשקיעים היו הפעם הרבה יותר רגועים".

בבורסה בת"א מסכימים ומחמיאים להתנהגות המשקיעים הפרטיים: "לא הייתה יציאה מאסיבית של משקיעים מהשוק כפי שהייתה בתחילת הקורונה, מה שמראה על בגרות בהתנהלות הפיננסית של המשקיע הישראלי". מדד ת"א 35 נפל ב־6.5% ביום הראשון של המלחמה והשלים נפילה של יותר מ־12% בתוך שלושה שבועות. אלא שמאז הוא תיקן בחדות כלפי מעלה ומחק כמעט את כל ירידות המלחמה. כלומר, משקיעים פרטיים שלא מיהרו למכור צדקו בדיעבד.

בניגוד לדיווחים הרשמיים על ביצועי הגופים המוסדיים בישראל, קשה מאוד למצוא נתונים רשמיים על הפעילות של משקיעי הריטייל, שפועלים בעיקר באמצעות הבנקים, למרות שאלה גובים מלקוחותיהם עמלות הגבוהות לעיתים ביותר מפי 10 מאשר בתי ההשקעות (הרחבה במסגרת). פער העמלות העצום והעובדה שהבנקים שולטים בשוק ייצרו להם בשנה שעברה הכנסות של כ־1.6 מיליארד שקל מפעילות המסחר של משקיעי הריטייל.

מבחינת הרכב התיק, על פי בדיקת בנק ישראל, כמחצית מכספי המשקיעים הפרטיים מנותבים להשקעה ישירה בניירות ערך (כמו מניות ואגרות חוב) והמחצית האחרת מחזיקה בהן עקיפין (באמצעות קרנות נאמנות).

 

הפרופיל של משקיעי הריטייל

בענף פועלים כמה בתי ההשקעות, חברי בורסה, המעניקים שירותי מסחר עצמאי בניירות ערך מקומיים וזרים, כולל מתן העמדת אשראי, שירותי משמרת ניירות ערך, המרות מט"ח ועוד. הגופים הגדולים הם הבנקים, שמחזיקים בכ-88% מהשוק. על פי בדיקת גלובס, אי.בי.אי טרייד ואקסלנס טרייד של הפניקס מחזיקות כל אחת בקצת פחות מ-3% מהשוק, ופסגות ואחרות מחזיקות בשברירי אחוזים.

ברוקר הריטייל החוץ בנקאי הגדול בישראל הוא בית ההשקעות מיטב שבשליטת משפחות סטפק וברקת. מיטב מחזיק בכ־6.5% מהשוק באמצעות חברת הבת מיטב טרייד, שהשבוע פרסמה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה בת"א החושפת נתונים אודות מאפייני השוק, הלקוחות והרווחיות שמאפיינת אותו. את ההנפקה מובילות ווליו בייס בשיתוף עם איפקס הנפקות. העובדה שבתי ההשקעות מהווים בינתיים חלק קטן מאוד מהשוק מלמדת גם על כך שיש להם פוטנציאל צמיחה גדול, אם יצליחו לגרום ללקוחות לעזוב את הבנקים ולעבור אליהם.

הברוקרים הפרטיים מקווים שדמי הניהול הגבוהים בבנקים יובילו את הלקוחות אליהם בסופו של דבר, כאשר כלל האצבע בשוק על פי מנהלי ההשקעות הוא שכאשר בתיק ההשקעות הפרטי של אדם יש יותר מ-50 אלף שקל כנראה שעדיף לו לעבור לניהול עצמאי בבית השקעות.

לגלובס נודע כי מיטב טרייד מכוונת לשווי של 450־500 מיליון שקל בהנפקתה והיא תנסה לגייס מהציבור כ-75 מיליון שקל. מטיוטת התשקיף, עולה כי מספר לקוחות החברה צומח במהירות ועמד בסוף שנת 2022 על 56.5 אלף, עלייה של 13% לעומת שנת 2021. נכון להיום, הוא עומד כבר על 64 אלף לקוחות, ובמיטב טרייד מעריכים שבסוף השנה הבאה המספר צפוי לעמוד על 78 אלף.

לשם השוואה, בסוף 2022 לאי.בי.אי טרייד ואקסלנס טרייד היו כ-23.2 אלף לקוחות לכל חברה, כאשר אי.בי.אי צמחה בקצב מהיר יותר (23%) מזה של מיטב טרייד ואצל אקסלנס הנתונים לא מפורסמים אך ההערכה היא שהמצב דומה. 

מיטב טרייד מציינת כי מצטרפים חדשים מתאפיינים בגיל צעיר יותר ביחס ללקוחות הקיימים (גילם הממוצע 36 שנים). הירידה בגיל הממוצע נובעת, בין היתר, עקב עליית ההתעניינות במסחר עצמאי מצד לקוחות צעירים יותר. כמו כן, הורדת רף הכניסה למשקיעים ל־10,000 שקל מורידה חסמי כניסה ומאפשרת לקהל רחב יותר להיכנס לתחום המסחר העצמאי. 

מסקירת הדוחות והתשקיף של מיטב טרייד עולה כי מדובר באפיק הכנסות משמעותי: מגביית עמלות קנייה ומכירה ודמי ניהול מהמשקיעים הפרטיים. החברה צופה השנה הכנסות בהיקף של 163 מיליון שקל ורווח נקי של 40 מיליון שקל. בשנה הבאה היא צופה הכנסות של 169 מיליון שקל ורווח נקי של 43 מיליון שקל. לשם השוואה, בשנה שעברה מיטב טרייד הכניסה 120 מיליון שקל והרוויחה 23 מיליון שקל, כ־20% מרווחי בית ההשקעות. הכנסות הטרייד היוו כ-10% מכל ההכנסות של בית ההשקעות. עוד עולה מטיוטת התשקיף כי ההכנסה השנתית מלקוח פרטי עומדת בממוצע על כ־2,200 שקל (עמלות מסחר וניהול חשבון).

הדבר נכון גם אצל אי.בי.אי טרייד. שם בשנים 2020-2021 החברה הכניסה 50-60 מיליון שקל בשנה אבל בשנת 2022 ההכנסה כבר זינקה ל-100 מיליון שקל, כ-15% מכל ההכנסות של בית ההשקעות אי.בי.אי.

מנגד, היקף הנכסים המנוהלים במיטב טרייד צנח מ-38 מיליארד שקל ל-24 מיליארד בסוף שנת 2022, ואלה גם המספרים נכון להיום. להערכת החברה, הסיבה לצניחה של 37% מהנכסים תוך שנה אחת, היא הנפילה בשוק המניות בארה"ב בשנת 2022, בעקבות עליית הריבית: "שינויים בשווי השוק של הנכסים וכן משיכה או מכירה של מניות שהוחזקו בנאמנות שהיו חסומות בעקבות הנפקות ראשונות לציבור (IPO) בשנת 2021". באי.בי.אי טרייד לשם השוואה, היקף הנכסים בתחום מוערך בכ-13 מיליארד שקל.

ועדיין, החשיפה לחו"ל גבוהה ביחס לשוק המקומי

אושר טובול, מנכ"ל מיטב טרייד, מאשר בשיחה עם גלובס כי מרבית לקוחות החברה "לא עשו שינויים משמעותיים בתיק מתחילת המלחמה". בן קובליס, מנכ"ל פעילות ישראל בקולמקס מוסיף כי "המלחמה הכניסה את השוק להלם קולקטיבי כשפרצה. בנובמבר המצב התאזן בהדרגה, וקצב פתיחת החשבונות ונפח המסחר עלו".

ב־אי.בי.אי טרייד מזהים מגמה דומה. לדברי עמית גוריון, מנהל המסחר העצמאי של בית ההשקעות, "לקוחות מתחילים לחזור לשוק בזהירות ומחליפים מזומן שקלי או דולרי בנכסים שלטעמם ירדו חזק מדי. התנודתיות הגבוהה - בישראל, אבל בעיקר בארה"ב - מניעה לקוחות שמצליחים להתבונן לטווח ארוך יותר, לחזור ולפעול בנכסים עם פוטנציאל עליות".

לדברי טובול ממיטב, "החשיפה לחו"ל נשארה גבוהה יותר ביחס לשוק המקומי. עם זאת, גובר העניין בחברות מקומיות שהמצב הביטחוני עשוי לתמוך בפעילותן. בנוסף, נמשך העניין בקרנות כספיות (הנושאות ריביות גבוהות) והשקעה במדדים".

מי שדווקא הביעו אמון בשוק המקומי מתחילת המלחמה ובכלל מתחילת השנה, הם הגופים המוסדיים המקומיים. לפי פרסום של הבורסה בת"א, "הם אספו את הסחורה בעוצמה גדולה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה המוסדיים הישראלים הגדילו חשיפה לשוק המניות המקומי בכ־2.9 מיליארד שקל ומתחילת המלחמה המוסדיים הגדילו את החשיפה בעוד כ־3.1 מיליארד שקל. כלומר, מתחילת השנה המוסדיים הגדילו חשיפה של כ־6 מיליארד שקל".

בד בבד, ציינו בבורסה כי "לראשונה מתחילת השנה, אנו רואים כי בחודש בנובמבר, הציבור הרחב חזר לרכוש קרנות נאמנות של מניות מקומיות. גם המשקיעים הזרים חוזרים להיות יותר פוזיטיביים ברכישות שלהם". במילים אחרות, המשקיעים הפרטיים התמקמו בין המוסדיים שניצלו את הירידות במלחמה וקנו באגרסיביות, לבין גופי ההשקעות זרים שמיהרו למכור.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן ישלם 370 אלף שקל פיצוי על איחור במסירה בפרויקט תמ"א 38

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר הנוגע לאיחור במסירה חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"