גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעזרת שכר לימוד במימון המדינה, במכללת ספיר מקווים שהאידיאולוגיה תנצח

זמן קצר לפני פתיחת הסמסטר מצאו עצמם הסטודנטים והסגל של מכללת ספיר בזירת קרב מדממת ● עם ההחלטה לממן את שכר הלימוד בשנה הקרובה, במוסד מנסים למנוע נשירה של תלמידים, לשמר את חיי הקהילה ולהגן על מה שהם מחשיבים כסמל אזורי ● עד כה, נרשמה הצלחה: 1,500 סטודנטים חדשים

מכללת ספיר / צילום: איל יצהר
מכללת ספיר / צילום: איל יצהר

בימים כתיקונם, אמצע חודש דצמבר מסמל את שיאו של סמסטר החורף במכללה האקדמית ספיר. בקמפוס הממוקם בנגב הצפון־מערבי, בלב אזור ירוק ופורח, עם אוויר צלול ושלווה כפרית, מסתובבים סטודנטים, מרצים ואנשי סגל מכל קשת המפה הפוליטית והמגזרים. במושבים ובקיבוצים המשגשגים שסביב, מתגוררים בשגרה כ־1,200 סטודנטים. המכללה, שהיא המוסד האקדמי היחיד בעוטף עזה, היא גם המעסיק המשמעותי ביותר באזור, ולכן אנשי סגל רבים מתגוררים בסביבתה. לצד כל הטוב הזה, הממוקם פחות מארבעה קילומטרים מגבול רצועת עזה, במרחק פצמ"ר, אנשי המכללה ידעו גם ימים קשים, אך מעולם לא ימים כאלה.

הפסטורליות שמאפיינת את המקום הופרה בברוטליות באותו בוקר שחור שבו פרצה המלחמה. עשרה חברי סגל (ובני משפחותיהם), ושתי סטודנטיות, נרצחו. סטודנט אחד נחטף לעזה. סטודנטים ואנשי סגל רבים נפצעו או פונו מהאזור. גם במימד הלוחמה הפסיכולוגית, ספגה המכללה מכה. מחבלי חמאס, שדאגו לתעד את אכזריותם בזמן אמת, תפסו מבעד לעדשות המצלמה רגעים מבעיתים שחוו סטודנטים ואנשי סגל על בשרם. בסרטון המפורסם שבו נראה "עיתונאי" עזתי עומד לפני בית בקיבוץ ניר עוז ומדווח בגאווה על הזוועות, מופיע ביתה של סטודנטית שהייתה נצורה באותו זמן בממ"ד. הסרטון הראשון שהופץ של הטנדר הלבן שנסע בשדרות, צולם מתחת למעונות הסטודנטים של המכללה. גם תחנת המשטרה של שדרות, שהייתה לאחד ממוקדי הקרבות הקשים ביותר, הייתה הנוף מחלונם של המתגוררים בכפר הסטודנטים איילים.

כך, זמן קצר לפני פתיחת הסמסטר, הסטודנטים והסגל מצאו עצמם בזירת קרב מדממת, ששינתה את כל סדרי העדיפויות ואף העמידה בסימן שאלה את קיומה של שנת הלימודים המתוכננת. כעת, כחודשיים מאז פרוץ המלחמה, מתוך השבר ולאחר מספר דחיות, שנת הלימודים קרובה מתמיד.

ה''עיתונאי'' העזתי שדיווח מקיבוץ ניר עוז ביום הטבח / צילום: צילום מסך

4,000 סטודנטים השנה

בעוד פחות משבועיים תיפתח שנת הלימודים, עם בשורה חסרת תקדים עבור הסטודנטים - מלגת שכר לימוד מלאה עבור השנה הנוכחית בתוכניות לתואר ראשון ושני. כלומר, הסטודנטים הנרשמים ללימודים בספיר בשנה הקרובה יוכלו ללמוד בה מבלי לשלם שכר לימוד כלל. "אנחנו פותחים את השערים שלנו לבני ולבנות כל החברה הישראלית, עושים הנחות בכניסה למכללה, אבל לא נעשה הנחות ביציאה", אומר לגלובס פרופסור ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר.

ההודעה על מימון שכר הלימוד הגיעה לאחר מאבק עיקש של המכללה, בשיתוף אגודת הסטודנטים. לפי המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג), התקציב שהוקצה למימון שכר הלימוד נאמד בהיקף של כחצי מיליארד שקלים, והוא ישמש גם עבור צמצום נשירה וגרירת תואר של הסטודנטים שגויסו למילואים. פרופ' קידר מספר כי אמנם ההודעה הדרמטית לא השפיעה תחילה על נתוני ההרשמה, אך עם הזמן גרמה למתלבטים להפסיק להתלבט, ולהירשם.

מתוך כ־4,000 סטודנטים לתואר ראשון, צפויים להצטרף בשנת הלימודים הקרובה 1,500 סטודנטים חדשים, ומתוך 350 הסטודנטים הרשומים לתואר שני, ישנם 225 נרשמים חדשים. עם זאת, הרישום יסתיים רק בסוף דצמבר והמספרים עוד עשויים לעלות. "אין כמעט אנשים באזור שלא למדו או עברו בספיר", מציין קידר. "אנחנו לא רק מוסד אקדמי, אלא גם סמל חשוב של האזור, ואי אפשר שסמל כזה יפול".

אין ספק ששנת הלימודים הקרובה תיפתח עם אתגרים, בהם ההתאמה הנדרשת עבור 250 אנשי סגל מפונים, קרוב ל־1,000 סטודנטים בשירות מילואים והאיסור על התקהלות במרחב המכללה, שהפך לאזור מסוכן. גם איום הרקטות עדיין קיים באזור, וקידר, ששואף להחזיר את המכללה לשגרה ברגע שתחזור תחושת הביטחון, מספר כי אף ש־75% משטח המכללה ממוגן, עדיין ישנם פערים. "בנייני הכיתות ממוגנים, אך משרדי אנשי הסגל, המנהלים, משרדי האגודה וגם המשרד שלי - לא ממוגנים, וזה מאתגר, לאור זמן ההתרעה של 15 שניות שיש לנו".

המכללה נערכת כעת ללמידה מקוונת, ומתן מענה והטבות למילואימניקים שייעדרו מהלימודים בלית ברירה. במכללה נערכים גם לחיזוק החוסן הנפשי של הסטודנטים ואנשי הסגל, באמצעות מלגות וסיוע במימון טיפולים נפשיים לכל סטודנט שצריך, והקמת מרכז חוסן ייעודי שיהיה בין הראשונים שיוקמו במרכז אקדמי בעולם. גם עבור הסגל הוקם מערך ליווי ותמיכה נפשית, במטרה להכין אותם ללמד סטודנטים שעברו טראומה.

חיילי מילואים בשדרות / צילום: Associated Press, Ohad Zwigenberg

לחיות בעוטף, מבחירה

הסטודנטים במכללת ספיר מתגוררים לרוב בשכירות בעיר שדרות, בקיבוצים ובמושבים, ולעיתים גם בכפרי סטודנטים או במעונות. מגורים אלו, שמייצרים לעיתים קרובות חיי קהילה תוססים עם תרבות מקומית ייחודית, הם חלק בלתי נפרד מהקסם שנלווה למכללה. "ההחלטה ליישב את הסטודנטים בתוך הקהילה של יישובי העוטף הוכיחה את עצמה במשך שנים, כל הצדדים מרוויחים מזה", אומר אלון גייר, דיקן הסטודנטים בספיר. גם אסף הררי ניצן, ס"יור האגודה הסטודנטיאלית במכללה, מעיד על החשיבות של מרקם החיים המשותף של הסטודנטים בקהילות. "מכללת ספיר כאידיאולוגיה בוחרת שלא לשים את המעונות בתוך המכללה, אלא בתוך כל העוטף. כחלק מהמדיניות להפריח את הנגב".

לדברי הררי ניצן, סטודנטים רבים מעידים היום על הצורך שלהם בקהילה תומכת, ומביעים חשש משנת הלימודים הקרובה. תוך כדי מיפוי צרכי הסטודנטים, עלו בעיקר בקשות לתגבורים בלימודים וסדנאות חוסן. ועדיין, למרות הקשיים, הררי ניצן בוחר לשדר אופטימיות. "ספיר היא נקודת מפתח שמושכת צעירים אידיאולוגים שמגיעים אליה מתוך בחירה מודעת. היום אפשר לעשות תואר בזום, ולא בחבל ארץ מורכב ביטחונית. אנחנו בוחרים לבוא לפה כל בוקר כי אנחנו מאמינים בזה".

תחנת המשטרה בשדרות, לאחר הקרבות ב־7 באוקטובר / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לצד הפסטורליות, הימים טרם המלחמה כללו לא פעם התנגשויות בין הסגל האקדמי לסטודנטים, בכל הנוגע לדעות פוליטיות. בשבועות האחרונים, תנועת הימין "אם תרצו" האשימה מרצה מוכרת במכללה בהזדהות עם חמאס, וסטודנטים חתמו על עצומה להדחתה. לפני כשנה, סטודנטים זעמו לאחר שהתברר להם כי תערוכת אמנות במכללה תכננה להציג מוצג הדומה לדגל חמאס, אך בסופו של דבר התערוכה בוטלה. כעת, בצל הפגיעה האנושה שחווה אותו הסגל, נשמעות בעיקר קריאות לסולידריות. פרופ' קידר מבהיר כי המטרה היא לייצר קמפוס שמקבל את כולם, במטרה שבסיום הלחימה ישובו סטודנטים יהודים וערבים ללמוד ביחד.

"לתת קול לסטודנטים"

חיי התרבות של מכללת ספיר לא פסקו גם לאחר הטרגדיה, אך כן שינו צורה. אחד הלבבות הפועמים של המכללה הוא רדיו קול הנגב, המופעל על ידי הסטודנטים ומהווה שטח כינוס, הן מקצועי והן חברתי. כשמנהל הרדיו, עידו אריאל, התייצב בקמפוס הריק בחלוף שבוע מפרוץ המלחמה, זה היה נראה לו טבעי לגמרי. "זה קצת לא נעים לראות מכללה סגורה, אבל אני עובד פה 24 שנים. בהתחלה השומרים הסתכלו עלי ותהו מי זה המשוגע הזה", הוא מספר לגלובס. "במקום שהם לא רוצים שנהיה - שם אנחנו צריכים להיות".

לדבריו, מאז המלחמה, שידורי הרדיו אינם כפי שהיו. על אף שמציאות החיים בעוטף הייתה חלק בלתי נפרד מהשידורים גם בימי השגרה, כעת העיסוק הוא בעיקר במלחמה. ולמרות זאת, אריאל מספר שכל מי שמגיע לתחנה לשדר בה או רק לבקר - מחייך. "זאת תופעה שחוזרת על עצמה. לא מזמן סטודנט שלנו שהיה במילואים הגיע למכללה כיוון שהפכה לשטח כינוס. הוא התיישב ואמר 'איזה כיף לראות קצת נורמליות'. חשוב להתעקש על הדבר הזה, זה עושה טוב למאזינים ולשדרנים כאחד.

"סטודנטים שלי יצרו פודקאסט על העשייה של רבש"צ נחל עוז אילן פיורנטינו ז"ל, ובמהלך השנה לפני האסון הקליטו איתו ראיונות על האתגרים בתפקידו. לצערי, רגע לפני שהפודקאסט תוכנן לעלות הוא נרצח. במהלך השבעה, הם השמיעו את הפודקאסט למשפחה". אריאל מוסיף בגאווה כי התרבות שחיה ופועמת במכללה היא ייחודית, ועומדת בפני עצמה. "תרבות העוטף היא לא מכופתרת, היא לא פלצנית ולא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות. מצד שני היא מהנה ואותנטית, ומאפשרת פתח גם לדברים שהם לאו דווקא הכי טרנדים. חשוב לנו לתת קול לסטודנטים".

מבט קדימה

רכזת הסטודנטים של מכללת ספיר, אורית צדיקביץ, תושבת כפר עזה, שכלה בשבת השחורה את הגרוש ואבי ילדיה. לדבריה, היא שואבת נחמה דווקא מפתיחת שנת הלימודים הקרובה. "זה נותן תקווה לאזור הפצוע. אני לא יכולה לדמיין את הקיבוצים שקרובים לגדר בלי שהמכללה תחזור לפעול. זה יהיה המוות השני שלהם. אני באופן אישי עדיין תקועה בשבת השחורה, אבל אני שמחה לראות שיש אנשים שרואים את העתיד שלהם באקדמיה. זה מחזק אותי בתקופה הכי שחורה של החיים שלי".

גם אריאל מאמין שהניצחון של המלחמה יתממש במלואו כשהעוטף יחזור לקדמותו. "כדי שזה יקרה גם ספיר צריכה לחזור להיות מה שהייתה. לא סביר שהמקום הזה יישאר ריק, עד שייתאפשר לחזור, אנחנו נעשה מה שאפשר".

פרופ' קידר מודה כי הוא מקווה שהמדינה תהיה רתומה להמשך שיקום המכללה, תוך הבנה שמדובר באינטרס לאומי. "לספיר יש תפקיד חשוב מאוד בשיקום האזור", הוא מסכם.

עוד כתבות

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

משפחות החטופים חוסמות כרגע את איילון דרום וקוראות: ''למה הם עדיין בעזה ?!'' על רקע העסקה המתגבשת / צילום: אדר אייל Adar Eyal

משפחות חטופים חסמו את איילון, אישה שזרקה עליהם ביצים נעצרה

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • הבוקר: משפחות חטופים חסמו את נתיבי איילון בקריאה להשבת החטופים • דיווח: אם לא יהיו תקלות' הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי • הפעולה במרכז הרצועה נמשכת: כמה מחבלים חוסלו, תשתיות טרור הושמדו • עדכונים בולטים

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

התוכנית שמסייעת למפונים לחזור לשוק העבודה בלי לאבד קצבאות

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

המקורב של א־סיסי שעושה מיליונים מדי יום מפליטים מעזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

בניין סופר מיקרו בקליפורניה / צילום: Shutterstock

שתי מניות שבבים פרסמו אתמול דוחות. איך הגיבו המשקיעים?

יצרנית השרתים סופר מיקרו לא עמדה בתחזיות האנליסטים ופרסמה הכנסות נמוכות מהצפוי ● גם חברת השבבים AMD פרסמה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון וספגה הורדה דרמטית במחיר המניה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020