גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנשק החדש של איראן והמל"ט החדש של טורקיה

ISI הישראלית הודיעה השבוע כי חתמה על הסכם של 37.5 מיליון דולר לאספקת שירותים מלווייני EROS-C ● בעוד התעשייה הישראלית ממשיכה לשגשג, מדינות עוינות דואגות להצטייד, איראן חשפה ספינות קטמרן עם משגרי טילים וטורקיה מפתחת מל"ט חדש • השבוע בתעשיות הביטחוניות

הקטמרן האיראני ''Abu Mahdi al-Muhandis'' / צילום: defapress.ir
הקטמרן האיראני ''Abu Mahdi al-Muhandis'' / צילום: defapress.ir

חברות ביטחוניות ישראליות ממשיכות לפרוח בתקופת מלחמת חרבות ברזל, ולא רק בשל עסקאות מול המדינה. אולם, באותו הזמן בדיוק, האויבות של ישראל ובראשן איראן מצטיידות היטב, וטורקיה מתקרבת להשלמת תהליך הפיתוח של מל"ט חדש. על כל אלו בפינת התעשיות הביטחוניות השבועית.

ישראל קונה יותר נשק מגרמניה, והיא לא היחידה
משרד הביטחון בעסקת ענק והמבוכה של טורקיה

איראן חשפה ספינות מסוג קטמרן עם משגרי טילים

ארבע שנים לאחר שחוסל לצד מפקד כוח קודס, קאסם סולימאני, איראן חשפה קטמרנים על שמו של סגן ראש המיליציות השיעית חשד א־שעבי, אבו מהדי אל־מוהנדס. מדובר בקטמרנים מצויידים בטילים שישרתו את חיל הים של משמרות המהפכה.

באירוע שהתקיים במעמד מפקד משמרות המהפכה חוסיין סלאמי ומפקד חיל הים של משמרות המהפכה עלירזא טנגסירי, צוין כי שלוש הספינות יהיו מבצעיות בתוך שנה. הקטמרנים באורך של 47 מטרים ויכולים לפעול לאורך 14 ימים ולכסות רדיוס מבצעי של עד 2,000 מייל ימי. המהירות המקסימלית שלהם תהיה 36 קשר.

בכל הנוגע לחימושים, הקטמרנים מצויידים בשישה משגרים שמתאימים לטילי שיוט איראניים נגד ספינות כמו נור, קאדיר וע'אדיר, תותחים שונים, טילים נוספים נגד ספינות וטילי קרקע־אוויר קצרי טווח.

המכירה בעשרות מיליונים של ISI

אימאג'סט אינטרנשיונל (ISI), שבשליטת קרן פימי, הודיעה השבוע כי חתמה על הסכם בהיקף של 37.5 מיליון דולר לאספקת שירותים מלווייני EROS-C המתקדמים, עבור לקוח אסטרטגי של החברה. ההסכם לתקופה של חמש שנים, החל מנובמבר האחרון, והוא כולל אופציית הארכת לחמש שנים נוספות תמורת 37.5 מיליון דולר נוספים.

במסגרת ההסכם החדש, תספק החברה שירות מלווייני החברה EROS C3 ו-EROS C2 המספקים הדמאות לוויין ברזולוציה של 30 ס"מ, וכן שירותי תחזוקה נלווים.
לוויני EROS C נעים סביב כדור הארץ במסלול נטוי, המאפשר לצלם אזורי עניין בשעות משתנות ובתדירות גבוהה. יכולת זו מאפשרת לזרועות המודיעין לאסוף מודיעין קריטי בזמן אמת. המערכות יספקו ללקוח מודיעין אסטרטגי וטקטי ברזולוציה גבוהה, המאפשר גילוי וזיהוי מטרות בזמן אמת.

אימג'סט עוסקת בתחום פתרונות מודיעין מהחלל, במסגרתו החברה מספקת מגוון פתרונות מערכתיים, מערכות טכנולוגיות ושירותים המבוססים על לווייני חישה מרחוק, לרבות עיבוד וניתוח התוצרים אשר נאספים על ידי לוויינים.

חיל האוויר הסעודי יירט טילים שהיו בדרכם לישראל

גרמניה אישרה מכירת מטוסי יורופייטר טייפון, לאחר שערב הסעודית השתמשה במטוסי קרב כדי ליירט טילים ששוגרו לישראל. כך סיפר דובר ממשלת גרמניה, סטפן הבסטרייט. שתי סוגיות מעניינות בנוגע לאישור מכירת יורופייטר טייפון לריאד, הן ההחלטה לאחר סירוב המכירה לטורקיה, וכן ההודעה של שרת החוץ, אנאלנה ברבוק בנושא התבצעה במהלך ביקורה בתל אביב.

לדבריה, ההתנהלות הנוכחית של ערב הסעודית "ממחישה את מאמציה לעתיד טוב יותר באזור. ערב הסעודית מעניקה תרומה משמעותית לביטחון ישראל בימים אלה, והיא עוזרת להכיל את הסכנה להתלקחות אזורית. גרמניה אסירת תודה על כך".

טורקיה: נתחיל בייצור סדרתי של מל"ט חדש עוד השנה

חברת בייקאר הטורקית, שעלתה לכותרות בתקופה האחרונה בעיקר בזכות סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה וחתנו של הנשיא, ארדואן - סלצ'וק בייראקטר, הודיעה כי המל"ט החדש בייראקטר קיזיללמה (Kızılelma) ייכנס לייצור סדרתי עוד השנה. ההצהרה תיבחן במבחן המציאות רק בהמשך משום שהמנוע של המל"טים יעבור בדיקות בדיקות בין סוף החודש הנוכחי לתחילת החודש הבא. אנקרה כבר סגרה חוזה על קזיללמה עוד בטרם הפך למבצעי.

המדינה הראשונה שמולה הטורקים מחוייבים בחוזה עבור המל"ט החדש, היא פקיסטן. חיל האוויר של אסלאמבאד מתבסס כיום, בעיקר, על תוצרת סינית - וזו עשויה להיות דריסת רגל משמעותית של טורקיה בדרך לעסקאות נוספות.

עוד כתבות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"