גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השוק הזה מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה. מה חושבים עליו בגולדמן זאקס?

שוק יוצרי התוכן מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה, ולפי גולדמן זאקס, עד 2027 הוא צפוי להכפיל את עצמו ● רבים מיוצרי התוכן לא עובדים עם מותגים, וסקר חדש של ארטליסט הישראלית מגלה מה ישנה את דעתם, ועד כמה חשוב להם החופש היצירתי

יוצר התוכן פיטר מיקנון. ''מוכר בלי למכור, ולכן זה מצליח'' / צילום: צילום מסך מיוטיוב
יוצר התוכן פיטר מיקנון. ''מוכר בלי למכור, ולכן זה מצליח'' / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כמה יוצרי תוכן פועלים היום בעולם? יש מי שמעריך את מספרם ב־200 מיליון, אחרים בוחנים רק את אלה שמנסים להתפרנס מהתחום, ומדברים על 50 מיליון בלבד. בכל מקרה, כמעט לכולם ברור שהדרך להרוויח היא לעבוד עם מותגים.

מדובר בשוק שצומח בקצב מהיר במיוחד. יותר ויותר מותגים מקצים חלק ניכר מתקציבי הפרסום שלהם לשיתופי־פעולה עם יוצרי תוכן. לפי נתוני גולדמן זאקס, שוק יוצרי התוכן מגלגל 250 מיליארד דולר בשנה, וב־2027 יעמוד על 480 מיליארד דולר. 

מייסד סוכנות הפרסום לצעירים: "2024 תהיה שנת השיווק בוואטסאפ"
התחזית: שיווק בשידור חי, קמפיינים מותאמים אישית וסיפור מותג שניסח AI

כדי לייצר היקף כה רחב של פעילות דיגיטלית נדרש המון תוכן מצולם - ולתוך הנישה הזו נכנסת חברת הקריאייטיב והטכנולוגיה הישראלית Artlist. החברה, שנוסדה ב־2016, מפעילה קטלוגים של נכסים דיגיטליים, בעיקר ליצירת סרטונים ביוטיוב, ועובדת עם כ־26 מיליון לקוחות, בהם גוגל, אפל, אמזון, מיקרוסופט וקלווין קליין.

לאחרונה ערכה החברה סקר בקרב כ־6,000 יוצרי תוכן בני 16-34, שממנו יכולים מותגים ללמוד על שיתופי־הפעולה שבהם מעוניינים היוצרים. למשל, 40% מעוניינים לעבוד עם כמה שיותר מותגים, 37% עם מותגים שמתאימים להם ספציפית, ורק 12% מעוניינים לעבוד עם מותג אחד בלבד.

כאשר הם נשאלו מה מותגים צריכים לעשות אחרת בשנה הקרובה, 37% השיבו שהיו רוצים לקבל יותר חופש יצירתי - ובכל למעשה נגעו בנקודה שבה מותגים רבים טועים. "לשנות את היוצר ולהגיד לו מה לעשות, זה להרוס לו את האותנטיות, את מה שעזר לו להצליח", מחדדת דקלה בנג'ו, ראש מחלקת השותפויות בארטליסט. "הסוד הוא לתת להם חופש יצירתי לעשות את מה שהם עושים הכי טוב. הרי הם מכירים את הקהל שלהם. אפשר לתת בריף, אבל לא להתערב בדרך שבה הם מקדמים את המוצר".

דקלה בנג'ו,  Partnerships Team Leader בחברת Artlist / צילום: יח''צ

כ־35% מהמשיבים אמרו כי הם מעוניינים בשותפות לטווח ארוך עם המותגים. לפי בנג'ו, זה אמור להיות גם האינטרס של המותגים עצמם. "כדי שזה יצליח, חשוב שיוצר התוכן יקדם את המוצר באופן קבוע - למשל, פעם בחודש לאורך תקופה. זה לא יכול להיות חד־פעמי".

עלייה בתקציבי הפרסום

נקודה בולטת בסקר היא שרק כ־30% מיוצרי התוכן כבר שיתפו פעולה עם מותגים עד כה. מתוכם, 91% מעוניינים להגדיל את שיתופי־הפעולה הללו במהלך 2024, כחלק מהרצון לקבל יותר חשיפה והזדמנויות הכנסה. במילים אחרות, פוטנציאל ההתרחבות בתחום הוא עצום.

"זו הסיבה שכלכלת יוצרי התוכן הולכת ומתעצמת. מדובר בשוק לא נגמר", אומרת בנג'ו. "ב־2023 ראינו עלייה של 10%-20% בהקצאת תקציבי פרסום למשפיענים בכל השוק. בשנה הקרובה נראה עליית מדרגה ביצירת השותפויות הללו".

הגידול בכמות השותפויות הופך את הצרכנים־צופים להרבה יותר ספקטים. לכן, אומרת בנג'ו, "חשוב לדעת עם איזה משפיען כדאי לעבוד כדי למקסם יעדים - הוא צריך להיות קשור איכשהו למוצר. הרבה מותגים הולכים למשפיענים הכי גדולים, כי הם חושבים שיש קורלציה בין מספר העוקבים למספר ההמרות שזה יביא, אבל זה לא נכון.

"היום מיקרו וננו־משפיענים (עד 10,000 עוקבים) מייצרים יותר הכנסות מהמאקרו והמגה־משפיענים, כי הקהל שלהם הרבה יותר רלוונטי, ויש להם חיבור הרבה יותר גדול למשפיען. הם רואים בו חבר, ולא מישהו מפורסם שמקדם כל מוצר באשר הוא".

הפלטפורמה הפופולרית ביותר לשותפויות היא יוטיוב, משום שקל לעקוב בה אחרי התנועה וההמרות. באינסטגרם ניתן לעשות זאת בסטורי בלבד, כלומר ל־24 שעות, ואילו האפשרות של קוד קופון תלויה במוצר, ואינה שיטתית.

"יוטיוב היא היום מנוע החיפוש השני אחרי גוגל, והיא מתאימה במיוחד לתוכן לימודי־הסברתי", אומרת בנג'ו. "זה לא נעליים או שמלה יפה, ולא משהו שיעבוד בטיקטוק. כאן יוצרי תוכן יכולים לרדת לרזולוציות שפרסום מסורתי לא יעשה".

90 אלף דולר לדקה

כשנשאלו האם היו רוצים לדעת את תוצאות הקמפיינים שלקחו בהם חלק, 82% השיבו כי היו מעוניינים לקבל את המידע, כדי לשפר את התוכן והביצועים או כדי להבין טוב יותר את הקהל שלהם.

מיהם ה־18% הנותרים? "לרוב, אלה משפיענים גדולים שהפנים שלהם מוכרות הכול, והם עושים לפעמים 90 אלף דולר לדקה", מסבירה בנג'ו. "אבל התקציבים של העבודה איתם לא ריאליים, וזה טוב בעיקר למודעות ופחות לביצועים. מותג צריך להחליט אם הוא מוכן לשלם את הסכום הזה בלי לראות תוצאות".

נאה דורש נאה מקיים, וגם בארטליסט מקדמים את עצמם בעזרת יוצרי תוכן. "שלחנו לפורטוגל אחד מהם, סם ניוטון, כדי לתעד אמנים שלנו, לוקה וניקה, שיצרו פוטג' של קרוון עם נוף מהפנט של שקיעה, שרשם יותר מ־100 אלף הורדות. הם העלו את התוכן, ואנחנו משלמים להם על כל הורדה".

יוצר תוכן נוסף עמו עובדים בארטליסט הוא פיטר מיקנון, שמתמחה בסרטוני הדרכה לצילום סטילס וצילום וידאו. "הוא מכניס את המוצרים לתוכן שלו, כך שהוא מוכר בלי למכור, והתוצאה היא תוכן אותנטי אורגני שמצליח", מסבירה בנג'ו. "יצרנו איתו קשר ארוך־טווח, כי זה מה שחשוב: לבנות שותפות".

עוד כתבות

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהים את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה