גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צומחת עם המלחמות: המניה שזינקה ב-800% מאז ההנפקה

לאחר זינוק של כ־800% מההנפקה, נקסט ויז'ן, יצרנית המצלמות לכלי טיס נסחרת בשווי של 3.7 מיליארד שקל - מעל חברות ענק ותיקות ומבוססות ● אנליסטים אופטימיים לגבי ההמשך אך מעריכים שסיכונים למניה עלולים להגיע מהציפיות הגבוהות בשוק ומיכולתה להתמיד בקצב הצמיחה

צילומים: אתר החברה, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
צילומים: אתר החברה, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מעטים בציבור הרחב שמעו כנראה על חברת נקסט ויז'ן, מתחום הפיתוח וייצור של מצלמות עבור כלי טיס בלתי מאוישים. עם זאת, למשקיעים בבורסה בת"א היא מוכרת היטב.

הבעלים שווים 900 מיליון שקל: זו המניה שהיכתה את המדדים 
אחרי השפל, מניית יצרנית השבבים טאואר שוב עולה. לאן היא תוכל לטפס 
הכסף הפאסיבי משתלט על וול סטריט, והוא עלול ליצור בועה חסרת תקדים 

מדובר בסיפור הצלחה יוצא דופן: חברה צומחת, רווחית ומחלקת דיבידנדים, שמאז הונפקה הניבה למשקיעים תשואה חלומית של מאות אחוזים, תוך שהיא עוקפת בשווייה חברות ותיקות ומבוססות ממנה בהרבה, כמו רשת המזון רמי לוי, ענקית התקשורת סלקום וחברת כרטיסי האשראי ישראכרט. כעת, כשהיא נסחרת בשווי של 3.7 מיליארד שקל, יש מי שתוהה האם נקסט ויז'ן, שנהנית מהפריחה בתעשיות הביטחוניות בעולם, הפכה ליקרה מדי.

החברה מרעננה עוסקת בפיתוח וייצור מצלמות יום ולילה מיוצבות לכלים קרקעיים ואוויריים, דוגמת מזל"טים ורחפנים. היא פיתחה מנוע ייצוב תמונה גם בתנאי טיסה קשים, הכולל אפשרות לביצוע 'זום' תוך כדי תנועה. לקוחותיה הם ספקים הנמנים עם הסקטור הביטחוני והאזרחי, שמוכרים את מוצריהם ללקוחות הסופיים.

נקסט ויז'ן הוקמה לפני כ־15 שנים והנפיקה את מניותיה בת"א ביוני 2021, בעיצומו של גל הנפקות שהביא לבורסה יותר מ־100 חברות חדשות, רובן בעלות פעילות טכנולוגיה בוסרית ומפסידה. מניותיהן של אותן חברות קרסו בדרך כלל בעשרות אחוזים, ולעיתים איבדו כמעט את כל שוויין, תוך שהן משמידות ערך עצום למשקיעים. חלקן פשטו רגל, מכרו את פעילותן או נמחקו מהבורסה.

אבל נקסט ויז'ן היא סיפור שונה לחלוטין, עם תשואה של קרוב ל־800% מאז ההנפקה, שהכניסה אותה למדד ת"א 125 היוקרתי. זו היטיבה גם עם המשקיעים ובעיקר עם מייסדי החברה ומנהליה - היו"ר חן גולן, סמנכ"ל הטכנולוגיות בוריס קיפניס, המנכ"ל מיכאל גרוסמן ומשקיעים ותיקים כיוסף סנדלר והאלוף במיל' עמירם לוין. הללו כבר הספיקו לממש במהלך העליות חלק מהחזקותיהם תמורת מאות מיליוני שקלים, ונותרו להחזיק מניות בשווי כולל של יותר ממיליארד שקל.

 

נסיקת המניה התרחשה במקביל לצמיחה גדולה בהכנסות החברה, של כ־70% בשנה, התואמת את התחזיות שנתנה בתחילת דרכה כחברה ציבורית. בנקסט ויז'ן ממשיכים לצפות צמיחה בשיעור דומה גם בשנה הקרובה (הגבוהה משמעותית מצמיחה של 20%-30% "בלבד" בשוק בו היא פועלת): "החברה חווה בפועל עלייה בביקושים לפתרון אותו היא מספקת ללקוחותיה בכל התחומים, ואף צופה המשך התעניינות במוצריה", נמסר.

צומחת עם המלחמות

הצמיחה המהירה קיבלה תאוצה, כפי שמלמדים נתוני החברה, מפרוץ מלחמת רוסיה־אוקראינה וההבנה של מדינות העולם המערבי בדבר הצורך בפיתרון הטכנולוגי ש"מאפשר לחסוך חיי אדם", כחלק מהגדלת תקציבי הביטחון שלהן.

נקסט ויז'ן ציינה בדוחות הכספיים שפרסמה בשבוע שעבר כי "מלחמת רוסיה־אוקראינה, כמו גם 'ההתחממות' של השוק הביטחוני בעולם, הביאו מספר לא מבוטל של ממשלות להצהיר על כוונתן להגדיל את תקציבי הביטחון וההצטיידות הצבאית שלהן באופן משמעותי. המלחמות באוקראינה ובעזה הבליטו את ההאצה שקיימת בשימוש בכלים מתאבדים, במזל"טים ורחפני תצפית קטנים לשימוש הכוחות בשטח".

 

מהדוחות עולה כי עד לשנת 2019 הכניסה החברה מיליוני דולרים בודדים בשנה, אך המלחמות שינו את המצב והובילו לביקושים ערים למוצריה. כך, בשנת 2023 הכפילה החברה את הכנסותיה ל־52 מיליון דולר, כשיותר ממחציתן הגיעו מאירופה (כ־53%), עוד כרבע מישראל ורק כ־15% מארה"ב.

מבנה החברה "הרזה" (70 עובדים בלבד) הוביל לכך שכמחצית מהמכירות השתרשרו לשורת הרווח הנקי השנתי שעמד על 27.5 מיליון דולר - זינוק של כ־150% ביחס לשנת 2022. בד בבד זינק צבר ההזמנות העתידי ל־71 מיליון דולר, לעומת 10 מיליון שנה קודם לכן.

בשוק מסבירים שהמצלמות של נקסט ויז'ן הן אולי לא המתקדמות והחדות ביותר בשוק, אבל היתרון שלהן הוא האיזון בין "המשקל לעומת הטווח", מסביר איל חביב, מנהל מחלקת מחקר בגוף ההשקעות וואליו בריבוע. "יש מצלמות למרחק גדול יותר עם איכות תמונה טובה יותר, אבל המשקל כפול". המשמעות היא שנקסט ויז'ן מאפשרת לרחפנים זמני ומרחקי טיסה טובים יותר משאר המתחרות, ומדובר ביתרון משמעותי בשדה הקרב.

המניה יכולה עוד לעלות?

בשנה האחרונה בלבד זינקה מניית נקסט ויז'ן ב־330% - שיאנית התשואה במדדים המובילים, וכעת שואלים את עצמם כאמור המשקיעים אם מדובר במחיר בועתי המשקף התלהבות יתר, או שיש עוד מקום להמשך עליות במניה.

האנליסטים בשוק מציינים לחיוב את עמידתה של החברה בכל התחזיות עד כה. "עם צמיחה צפויה של 70% בשנת 2024, החברה עדיין נסחרת בסביבת מכפילים הגיונית לחברת שצומחת בשיעורים כאלה", אומר איליה פיינר, אנליסט בלידר שוקי הון, שמעריך כי "המשך השיפור בתוצאות ימשיך לספק רוח גבית למניה".

נקסט ויז'ן נסחרת במכפיל רווח היסטורי של 36 (המלמד כי ייקח כ־36 שנה לרווח דומה לזה שהשיגה ב־2023 "לכסות" את מחיר המניה), אך כאשר מסתכלים על תוצאותיה החזויות ל־2024 - מדובר על מכפיל עתידי סביר יותר של כ־21, שבנטרול הכסף שבקופת החברה יורד ל־16-17.

"חברות צמיחה בחו"ל מהסוג שלה נסחרות במכפילים הרבה יותר גבוהים", מוסיף אנליסט אחר. "התוצאות של 2024 כבר די ברורות, השאלה אם היא תוכל להמשיך לעמוד בתחזיות גם בשנת 2025".

פיינר מוסיף כי הסיכון המרכזי שאורב למניה הוא ציפיות השוק: "עם הביצועים עד כה ובתמחור הנוכחי, גם רמת הציפיות של המשקיעים מאוד גבוהה, כשהם מתמקדים במהלכי החברה ליצירת מנועי צמיחה נוספים לרבות באמצעות רכישה, התרחבות וחדירה לשוקי יעד פוטנציאליים שימשיכו לתמוך בסנטימנט החיובי כלפי המניה". האנליסט הנוסף מסכים עם כך ש"כל פספוס הכי קטן, אפילו עיכוב של רבעון או שניים, עלול לגרום לכך שהמניה תצלול".

גישושים בארה"ב ובים

ביצועיה החריגים של נקסט ויז'ן בשוק המניות התל אביבי הובילו אנליסטים להעריך שלא ירחק היום בו תונפק גם בוול סטריט. בחברה עצמה לא מאשרים זאת, אך מדברים זה תקופה על רכישת פעילות בארה"ב במטרה להקל את כניסתה לשוק שם. מעבר לכך, אומרים האנליסטים, ייתכן שבעתיד היא תיכנס גם לתחום המצלמות התת־ימיות ובמילים אחרות, הם מעריכים שיש לה עוד לאן לצמוח.

נושא שחביב מוואליו בריבוע היה רוצה לראות בו שיפור הוא ההכנסות החוזרות: "בסופו של דבר נקסט ויז'ן מוכרת מוצר, כלומר חומרה ולא תוכנה, ואין לה הערך המוסף של לקוחות שצריכים להמשיך לשמור איתה על קשר רציף. זה רכיב שגם בוול סטריט מאוד אוהבים והיה יכול להקפיץ את החברה קדימה. בינתיים היא לא מדברת על אפשרות כזו".

למשקיעים שרוצים לקנות את המניה וחוששים מהמחיר הגבוה, חביב ממליץ להמתין. "אנחנו בסביבה של עימותים בעולם. אני מניח שאם וכאשר העימותים הללו יפחתו, גם התלהבות המשקיעים תדעך. כשזה יקרה, יגיע הזמן לחפש הזדמנות קנייה במניה".

עוד כתבות

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר, לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

מגמה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה יורדת בכ-2%, טסלה ב-3.5%

הנאסד"ק יורד ב-0.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים