גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan
ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

רשימת יצרני הרכב הסינים שנכנסים לשוק הישראלי ממשיכה להתארך. בשבוע שעבר ביקרה בישראל משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan), היצרנית השלישית בגודלה בסין והוותיקה ביותר, עם פעילות שנמשכת מאז 1861.

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו
לרכב הזה יש נוחות מרשימה, ממדים עצומים ומחיר מפלצתי בהתאם

המשלחת נפגשה עם מספר יבואני רכב ישראלים גדולים כחלק מלימוד השטח וההכנות לכניסה לשוק הישראלי בחודשים הקרובים. ככל הידוע, החברה כבר נמצאת במגעים מתקדמים למתן זיכיון היבוא לאחת מיבואניות הרכב, אולם מסמכי הזכיינות טרם נחתמו רשמית.

הכניסה של צ'אנגן לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה הקבוצה השנה. במסגרתו היא מתכננת לייצא לעולם יותר מ־750 אלף כלי רכב בשנה החל מ־2024, כולל לשווקי יצוא חדשים באירופה, אסיה ועוד.

"פרמיום נגיש"

במהלך כנס בסין בינואר השנה הציגה צ'אנגן את רשימת השווקים שאליהם בכוונתה להיכנס בגל הראשון, וביניהם נמצאת גם ישראל לצד אוסטרליה, ניו־זילנד ודרום אפריקה. על פי תוכניות החברה, בכוונתה להיכנס לשוק האירופאי והישראלי עם לפחות שני מותגי רכב חשמליים בו זמנית.

הראשון הוא מותג Deepal שהמיצוב שלו מוגדר "פרמיום נגיש", והוא מיועד להתחרות בין השאר בדגמים של BYD, XPENG ועוד. הקבוצה צפויה לייצא לאירופה ולישראל, בין השאר, את הקרוס־אובר החשמלי בגודל בינוני S7, שאמור להתחרות בטווח מחירים משוער של 200־260 אלף שקל.

הוא מצויד במנוע של 258 כ"ס ובסוללה בקיבולת 80 קילוואט־שעה, שאמורה לספק טווח של מעל 500 ק"מ. המחיר בסין מתחיל בכ־32 אלף דולר. מותג נוסף של הקבוצה שאמור לנחות באירופה ב־2024 על פי הצהרת היצרן, הוא מותג הפרימיום AVATAR, שממוצב מול טסלה. הדגם הראשון הוא הקרוס־אובר החשמלי AVATAR 11, שמצויד בסוללה של 90 קילוואט ובשני מנועים בהספק של יותר מ־500 כ"ס, ואמור להשיג טווח של כ־600 ק"מ. מחירו בסין מתחיל בכ־45 אלף דולר. בישראל אפשר לצפות למחיר משוער בטווח של 300־350 אלף שקל.

לצד אלה צפוי להגיע גם מותג "עממי" יותר של הקבוצה, שמייצר דגמי סדאן וקרוס־אובר עם הנעה חשמלית ופלאג־אין בטווח מחיר משוער של 150־200 אלף שקל.

קבוצת צ'אנגן מכרה ב־2023 כ־2.55 מיליון כלי רכב, כולל כאלה שהיא מייצרת במשותף עם פורד, מאזדה ועוד. מסירות המותגים החשמליים העצמאיים של הקבוצה הסתכמו בכ־470 אלף כלי רכב, עלייה של 74% מ־2022, והיצוא שלה הסתכם בכ־230 אלף כלי רכב.

יצוין כי רוב קבוצות היבוא הגדולות בישראל כבר מייבאות לפחות מותג סיני אחד, ולפיכך מעריכים בענף כי היבואנית העתידית של הקבוצה תוקם כשותפות עסקית בין גורמים שונים. כיום מיוצגים בישראל למעלה מ־22 מותגים מתוצרת סין, ועל פי הערכות, נתח השוק שלהם (כולל טסלה) ברבעון הראשון של 2024 צפוי לנוע סביב 25%.

הדור החדש של מרצדס E קלאס הושק בישראל

קבוצת כלמוביל השיקה השבוע בישראל את הדור החדש של סדרת מרצדס E קלאס, שהיא הסדרה הנמכרת ביותר של המותג. המכונית זכתה לעיצוב אווירודינמי חדש, והיא ארוכה ורחבה בכ־2 ס"מ מקודמתה. תא הנוסעים עוצב מחדש וכולל תצוגה דיגיטלית של עד שלושה מסכים גדולים. הוא עמוס בטכנולוגיות כמו מצלמות שמאפשרות לבצע שיחות וידאו, ממשק קולי חדש, אפשרות לשליטה מרחוק ועוד.

מרצדס E קלאס / צילום: יח''צ

המכונית מגיעה בשלב הראשון בשתי צורות הנעה. הראשונה, E200, מצוידת במנוע טורבו־בנזין בנפח 2 ליטר, שמסתייע במערכת היברידית "קלה" ומייצר 204 כ"ס. הדגם הזה רושם צריכת דלק ממוצעת של 13.7 ק"מ ועולה בישראל החל מ־534 אלף שקל. השני הוא דגם הפלאג־אין E300e, שמשלב בין מנוע טורבו, מנוע חשמלי וסוללה גדולה בקיבולת 25.4 קילוואט־שעה. הוא מייצר הספק משולב של 313 כ"ס ומסוגל לנוע על חשמל בלבד לטווח של עד 100 ק"מ. מחירו נע בטווח של 640־740 אלף שקל.

הקרוסאובר החשמלי החדש של פורד ינחת בארץ בסוף השנה

ברבעון השלישי של 2024 צפוי לנחות בישראל פורד אקספלורר החשמלי, שיהיה הרכב החשמלי הראשון של המותג אשר מיובא לישראל ביבוא סדיר. זהו קרוס־אובר קומפקטי יחסית בעיצוב מתקדם, שאין לו שום קשר לפורד אקספלורר בנזין המוכר.

פורד אקספלורר החשמלי / צילום: יח''צ

הרכב מגיע לאירופה בשלב הראשון בשתי תצורות. הראשונה היא עם הנעה כפולה ושני מנועים בהספק משולב של 340 כ"ס. הוא מצויד בסוללה של 82 קילוואט שעה, שאמורה לספק טווח של עד 540 ק"מ ב־WLTP, ומאיץ מאפס ל־100 ב־5.3 שניות. מחירו בגרמניה ללא מסים וללא סבסוד עומד על כ־53 אלף יורו, מחיר כמעט זהה למחיר של טסלה Y "לונג ריינג'" במדינה, שעולה בישראל 282 אלף שקל.

התצורה השנייה כוללת מנוע בודד עם הנעה אחורית בהספק של 286 כ"ס. גם דגם זה מוצע עם סוללה של 82 קילוואט־שעה. הגרסה הזו עולה בגרמניה כ־49 אלף יורו.

עוד כתבות

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס