גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההמלצה שהזניקה את השווי של אפל ב־70 מיליארד דולר ביום אחד

בית ההשקעות ברנשטיין פרסם בסוף השבוע האחרון המלצת קנייה אופטימית על אפל, שהזניקה את המניה המדשדשת וביקשה לנפץ את התחזיות הקודרות לגביה ● האם זה סימן להתאוששות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim
טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Achmad Ibrahim

כמעט שנה עברה מאז שאפל עשתה היסטוריה והפכה לחברה הראשונה בעולם עם שווי של יותר מ־3 טריליון דולר. מאז, היא שברה פעם נוספת את שיא כל הזמנים שלה, אבל בחודשים האחרונים נראה שהמומנטום התהפך.

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה
ניתוח | הנפילה של החברה הגדולה בעולם: רק לפני חודש האנליסטים צפו גדולות לאפל. ואז הגיעו הצרות 
פרשנות | טסלה מזנקת ב־35% בשבוע? אל תתרגשו, זו השיטה הכי ישנה בספר של מאסק 

אפל סובלת מתחרות גוברת, אובדן של נתחי שוק, עימותים עם רגולטורים ברחבי העולם ותדמית של חולשה בתחום הלוהט של בינה מלאכותית. אם כל זה לא הספיק, גם ההשקה האחרונה שלה, קסדת הויז'ן פרו לא התנהלה כמתוכנן וספגה בעיקר ביקורות על מחיר מופרז (3,500 דולר), שלפי הערכות גם היתרגמו למכירות חלשות.

כך, אפל ירדה לשווי של 2.7 טריליון דולר והידרדרה למקום השני ברשימת החברות הגדולות בעולם, בזמן שמיקרוסופט קטפה את הבכורה. מתחילת השנה ועד סוף השבוע האחרון איבדה אפל כמעט 9% מערכה בזמן שהמדדים המובילים, נאסד"ק ו־S&P 500, דווקא זינקו בכ־8% כל אחד. עד סוף השבוע האחרון.

 

בית ההשקעות האמריקאי ברנשטיין שדרג לראשונה מאז 2018 את המלצת הקנייה של מניית אפל מניטרלי לחיובי, והביא אותה לזנק ב־2.5% בבת אחת ביום שני - תוספת של כ־67 מיליארד דולר לשווי החברה בתוך יום אחד בלבד.

הצרות של אפל, על פי האנליסט שהנפיק את התחזית, טוני סקונאג'י, לא כל כך נוראות כפי שהן משתקפות בשיח הציבורי ובתקשורת. יותר מהכל, בחברה רומזים שאפל נסחרה עד יום שישי האחרון במכפילים נמוכים למדי ביחס לנתון שמשקיעיה הורגלו לו בשנים האחרונות ומשום כך זיהו בבית ההשקעות הזדמנות קנייה שתאפשר לקצור תשואה בהמשך, ומספקים תחזית אופטימית למחיר מניה שיכול לחזור ל־195 דולר - אפסייד של כ־13% לעומת המחיר היום. ההמלצה של סקונאג'י לא רק צופה זינוק במניה, אלא מנסה לנפץ את מה שבשוק סימנו בתור עננים קודרים.

צרות עם הממשל הסיני? תראו הוכחות

תחילה הוא התייחס לחרם שמפעילה ממשלת סין לכאורה. לפי דיווחים בייג'ינג אסרה על עובדי ממשל להחזיק בטלפונים של אפל, אולי בתגובה לחרם מקביל שמפעילים האמריקאים נגד הסמארטפונים של וואווי הסינית. אלא שסקונאג'י טוען שאין לכך ראיות של ממש וכי על פי בדיקות הפירמה מדובר במגמה שמתקיימת ברמה מקומית בכמה במחוזות בסין והשפעתן נמוכה. לטענתו, הירידה בקניית אייפונים בסין היא מחזורית ותנודתית, ולכן אחרי הירידות יבואו גם עליות עם המכירות של הדגם הבא, אייפון 16, לאחר שהחברה תצייד את מכשיריה ביכולות מתקדמות של בינה מלאכותית יוצרת.

אין פרוש הדבר שדוחותיה הכספיים של אפל לרבעון הראשון שיתפרסמו בחמישי הקרוב יהיו חיוביים בהכרח - או לפחות אין ציפייה כזו מכיוונו של סקונאג'י. אך לטענתו, החברה נכנסת לתקופה חיובית והמניה צפויה לעלות לקראת השקת האייפון 16, כפי שקרה ב־15 מתוך ה־17 שנים האחרונות.

סימן השאלה הגדול לקראת הדוחות

למרות תשומת הלב התקשורתית לה זכתה ההמלצה המפרגנת של סקונאג'י, האנליסטים ברובם נותרו אדישים. למעשה, סקונאג'י כלל לא העלה את מחיר היעד שלו למניית אפל, שעמד גם קודם על 195 דולר. אניה גימן, מנהלת דסק מניות חו"ל בלידר שוקי הון, מסבירה שמחיר היעד הממוצע למניית אפל עומד על 196 דולר, ובזמן שברנשטיין פרסמו המלצת קנייה למניית אפל עם תג מחיר של 195 דולר, בסיטי בכלל הורידו את מחיר היעד של המניה מ־220 ל־210, בעוד שבית ההשקעות בירד הותיר את מחיר היעד ללא שינוי ל־200 דולר.

"מכירות האייפון ירדו בסין מתחילת השנה והדבר כבר מתומחר במניה", אומרת גימן. "סימן השאלה נותר סביב יכולתה של אפל לשלב בינה מלאכותית במכשיריה - וייתכן שנראה הכרזה בנושא כבר בכנס המפתחים שיתקיים בחודש הבא בו יוכרז עדכון תוכנה למערכת ההפעלה iOS18. ההערכות מדברות על כך שאפל מעוניינת להרחיב את ההסכם הקיים עם גוגל, במסגרתו היא משלמת לה 20 מיליארד דולר, גם לשילוב מנוע השפה ג'מיני ולצורך המיקוח היא מנהלת דיונים גם עם המתחרה OpenAI".

לאחרונה שורה של דיווחים בישרו על מגעים שמקיימת אפל הן עם OpenAI והן עם גוגל. לדברי אלון לסט, אנליסט טכנולוגיות במיטב בית השקעות, הדיווחים האלו כשלעצמם סיפקו רוח גבית למניה: "אין כאן שינוי מגמה בסיסי, אלא רק השערה שאפל תשכיל לשלב יכולות של בינה מלאכותית למרות שאיחרה את הרכבת בתחום הזה. ההערכה היא שאפל תצמח בהכנסותיה בפחות מאחוז אחד בכל שנת 2024 ואילו בשנה הבאה, גם לאחר התאוששות קלה, עדיין נראה צמיחה של 5־6% בלבד".

העובדה שאפל פונה לחברות אחרות, שלא לומר מתחרות כמו גוגל ו-Open AI (בה השקיעה מיקרוסופט) יכולה ללמד על דחיפות מסוימת בהשקת מודל בינה מלאכותית. אפל, שידועה כחברת טכנולוגיה שמפתחת את מוצריה בעצמה, פונה למתחרות בניסיון להדביק את הקצב, והשאלה הגדולה, לפחות בטווח הארוך, היא איפה היא תהיה במהפכה הטכנולוגית הבאה?

עוד כתבות

מדד s&p 500 / אילוסטרציה: Shutterstock

מפחדים מהתיקון? המחקרים שבדקו מה קורה כשמשקיעים במדד S&P 500 בשיא

מדד הדגל האמריקאי שבר את שיא כל הזמנים 24 פעמים מתחילת השנה, פי שניים מהממוצע ההיסטורי ● לעתים ראלי חזק כזה יכול להרתיע משקיעים מכניסה לשוק בציפייה לתיקון חד שיוזיל את מחירי המניות, אבל הנתונים מ־75 השנים האחרונות מראים שהתיקון לא בהכרח מגיע

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

חברת דירוג האשראי S&P מזהירה: "ההתאוששות הכלכלית של ישראל תהיה איטית"

S&P צופה לישראל צמיחה ריאלית של 0.5% בשנת 2024 ● בחברת דירוג האשראי מסבירים כי סיכון האשראי נותר גבוה לאור "הידרדרות היחסים של ישראל ובעלות בריתה הקרובות" וכן הפוליטיקה הפנימית הלא ברורה אחרי ש"גנץ איים לעזוב את קבינט המלחמה"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מיקרוסופט חשפה מחשבי AI חדשים

הנאסד"ק עלה ב-0.6% ● רכישה משמעותית לסייברארק ● ריינאייר עקפה את ציפיות האנליסטים, הרווח השנתי זינק ב-9% ● פאלו אלטו תדווח היום לאחר הנעילה, צים תדווח מחר - מה צפוי בדוחות? ● מותו של נשיא אירן עלול להשפיע שוק הנפט • וויקס: הרווח הנקי זינק ב-50%, מעדכנת כלפי מעלה את התחזיות ● אופנהיימר: "החולשה במניית נייס היא הזדמנות השקעה אטרקטיבית"• יוליוס בר: "ביקוש אסייתי חזק דוחף את מחירי הזהב והכסף כלפי מעלה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה המקומית ננעלה בירידות; פורמולה מערכות ומג'יק ירדו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● או.פי.סי אנרגיה תקים לאינטל תחנת כח ● חוזה גדול לאלביט ממשרד הביטחון ● זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט הופך לבעל המניות הגדול בפז ● IBI: "ללא התאמות מצד הממשלה, צפוי גירעון של לפחות 8%-7.5% ● וגם, בגולדמן זאקס אומרים שהמושג "שבע המופלאות" צריך לצאת לגמלאות

שיר פלד ורונה לי שמעון במיזם ''Thank you for your service, לוחמים למען לוחמים'' / צילום: שי יחזקאל

המיזם שבו לוחמים שסובלים מפוסט טראומה משמשים כמנטורים

המסתערבת הראשונה במג"ב, צנחן וקצינת מבצעים בגולני הם בין נפגעי פוסט הטראומה שמתגייסים כעת למען נפגעי מלחמת חרבות ברזל, במסגרת מיזם "לוחמים למען לוחמים"

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר פעיל (מימין) ומאט כהן, מנכ''ל סייברארק / צילום: יח''צ

זו אחת הרכישות הגדולות בתולדות ההייטק הישראלי. מה עומד מאחוריה?

חברת אבטחת הסייבר מפתח תקווה הודיעה כי תרכוש את חברת טכנולוגיות הזיהוי Venafi, תמורת 1.5 מיליארד דולר ● מיליארד דולר ישולם באמצעות קופת המזומנים המלאה של סייברארק, והשאר במניות ● בעקבות העסקה האנליסטים צופים זינוק של 20% לפחות במניה

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

רשות המסים יוצאת בנוהל גילוי מרצון לחשיפת העלמות מס, וזו ההזדמנות האחרונה

מדובר בנוהל גילוי מרצון האחרון שיפורסם – ומשכך ההזדמנות האחרונה של הישראלים שהסתירו הון לדווח על הונם ולקבל הקלות בקנסות והגנה מהליך פלילי ● הנוהל פונה במיוחד לקהילת הקריפטו, שעד כה התקשתה להכניס את רווחיה למערכת ההון המדווחת והממוסה ● בעקבות הנוהל, הציפייה היא לכניסתם של כ-2-3 מיליארד שקל לקופת המדינה

ירידה בשיעור החרדים המועסקים / צילום: יוסי זמיר

נתוני למ"ס מגלים: שיעור התעסוקה של גברים חרדים ממשיך לרדת

שיעור תעסוקת הגברים החרדים על פי נתוני הלמ"ס ירד ב-2.4% ברבעון האחרון ● תעסוקת יהודים שאינם חרדים נשארה יציבה יחסית, כאשר שיעור התעסוקה של גברים עלה ב-0.5%

האנגר של התעשייה האווירית / צילום: התעשייה האווירית

מבקר המדינה: אירועי מעילות והונאות בתע"א לא שינו את סדרי העדיפויות של החברה

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בדק בין החודשים ינואר-יולי 2023 את פעילות התעשייה האווירית, מערך ניהול הסיכונים בחברה, ובעיקר ניהול סיכוני מעילות והונאות, לקוי ● מהדוח עולה כי מינואר 2019 ועד יוני 2023 אירעו בתע"א שלל אירועי מעילות והונאות, ובהם מקרים של דיווח שעות כוזב, גניבה וזיוף החזרי הוצאות

שי ג'ינפינג, נשיא סין, ומוחמד שיאע, ראש ממשלת עיראק / צילום: Reuters, משרד ממשלת עיראק

אף חברה אמריקאית לא זכתה: המכרז בעיראק שמוכיח - סין מהדקת אחיזה

עשר חברות סיניות זכו לאחרונה במיזמי חיפוש גז ונפט בעיראק, לעומת אפס חברות אמריקאיות, שבעבר דווקא זכו בחוזים ● הסיבות: אינטרסים של עיראק מול בייג'ינג ועיונות מושרשת לארה"ב

חברת BYD הסינית. מנעה מחוקרי נציבות האיחוד האירופי גישה למידע חיוני? / צילום: ap, Ng Han Guan

ארה"ב לא לבד: גם באירופה רוצים לחסום את כלי הרכב החשמליים מסין

תהליך הפוליטיזציה של תעשיית הרכב הוקצן לאחר שארה"ב הטילה מכסים על כלי רכב חשמליים וסוללות מסין - ואירופה סימנה שבכוונתה להצטרף למגמה ● בישראל, גובר החשש בשוק הרכב שהממשל האמריקאי יעצור בקרוב את המכירות והשת"פים מול הסינים

ניסים זוארץ / צילום: טל גבעוני

נשיא חדש לבורסה ליהלומים: ניסים זוארץ

ניסים זוארץ, הבעלים של DN יהלומים, נבחר לנשיאות הבורסה ליהלומים ● לאחר הבחירות אמר זוארץ: "כבר 28 שנה שאני מקדיש את חיי לענף היהלומים היקר שלנו ואני מתחייב להמשיך ולפעול למענו"

שר המשפטים יריב לוין בבית המשפט היום (ג') / צילום: תמונה פרטית

לוין מעיד במשפט נתניהו: מוזס ראה בהגבלת "ישראל היום" עניין קיומי

שר המשפטים יריב לוין מעיד היום במשפטו של רה"מ בנימין נתניהו בנוגע לתיק 2000 ● לטענת לוין, נתניהו אמר כי אם החוק להגבלת התפוצה של "ישראל היום" יעבור בקריאה ראשונה בכנסת, "אני עוצר אותו בוועדת הכנסת ולא נותן לו להתקדם"

בניין משרד הביטחון בתל אביב / צילום: Shutterstock

מבקר המדינה: הממשלה לא מצליחה לפקח על הרכש של מערכת הביטחון

צה"ל אינו שקוף מספיק בנוגע להוצאות ארוכות הטווח שלו, והשימוש שלו ב"הרשאה להתחייב" אינה תואמת את היעדים שהוא מצהיר עליהם, כך על פי דוח מבקר המדינה ● על האוצר: "אינו מקיים תהליך סדור ושיטתי של איסוף נתונים ומידע על תקציב משרד הביטחון"

בניינים בסיום בנייה בבאר שבע / צילום: דיאגו מיטלברג

יותר משלוש שנים: הסטנדרט החדש של הקבלנים למסירת דירות

סעיף מועד המסירה מגיע כבר ל־40 חודשים ואף יותר, בגלל הקשיים הנגרמים מהמחסור בכוח אדם ● בינתיים המדינה לא מצליחה להביא עובדים, ונראה כי לא תסייע לקבלנים להתמודד עם המצב

המטבעות הדיגיטליים זינקו בעקבות ציוץ / אילוסטרציה: shutterstock

20% בתוך 24 שעות: מה עומד מאחורי הזינוק של מטבעות הקריפטו?

שני אנליסטים בבלומברג העריכו שברשות לניירות ערך האמריקאית קרן סל מבוססת את'ריום תאושר השבוע, זאת בניגוד להערכות הקודמות ● בתגובה, המטבע קפץ בשיעור דו-ספרתי ומשך מעלה את יתר המטבעות ● עד כמה מדובר במהלך משמעותי מבחינת שוק הקריפטו, ולמה יש התנגדות לאישור הקרן? גלובס עושה סדר

פרופ' ג'וזף כורש / צילום: יח''צ

חוקר ההזדקנות שמשוכנע: אנחנו מחפשים את הפתרונות במקום הלא נכון

פרופ' ג'וזף כורש, מחוקרי ההזדקנות המובילים, טוען שאנחנו כבר יודעים מה צריך לעשות כדי להאריך ימים, אבל לא מיישמים ● בראיון לקראת כנס Biomed 2024 שיתקיים השבוע, הוא מספר על התרופות החדשות שלא מדברים עליהן, אבל חשובות לא פחות מהתרופות נגד השמנה

הגנרל האמריקאי הבכיר בביקורת נדירה: זו השגיאה הגדולה של צה"ל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בית הדין הפלילי מסתכן באיבוד לגטימיות אם יוצא צו מעצר לנתניהו, גנרל בכיר בצבא ארה"ב בביקורת נדירה על צה"ל, האם ישראל תהיה חלק מההסכם עם סעודיה והסופר המפורסם סלמאן רושדי נגד מדינה פלסטינית בראשות חמאס ● כותרות העיתונים בעולם 

ציוד צבאי שהגיע לצה''ל אחרי ה-7 באוקטובר / צילום: דוברות משרד הביטחון

מבקר המדינה: הבטחת האיכות למוצרים שרוכש צה"ל לוקה בחסר

לפי הביקורת, שבוצעה באוגוסט 2022-יולי 2023, יחידת הניסויים בצה"ל לא נדרשת לעדכן על כישלונות בבחינות ציוד, לא מחייבת את הספקים על בדיקות חוזרות ומפקד מרכז השיקום והאחזקה לא מעודכן לעומק בכישלונות בבחינות

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג / צילום: Shutterstock

צ'כיה תעמוד לצד ישראל, ומה תעשה גרמניה? בית הדין בהאג עשוי לפלג את אירופה

מדינות שונות באירופה הציגו עמדות חלוקות בנוגע לתמיכה בהחלטת בית הדין הפלילי בהאג להוציא צווי מעצר לנתניהו ולגלנט ● בישראל מקווים כי מדינות פרו-ישראליות באירופה יסרבו לאכוף צווים של בית הדין, אם יוצאו ● עם זאת, מומחים אומרים לגלובס: "קשה לדמיין התעלמות מוחלטת מצווי המעצר"