גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בזמן שרוב הציבור נח או נפש בימי חול המועד, השלים אלי עזור שבוע פעיל ומוצלח במיוחד בחברות שבהן הוא מחזיק בוול סטריט ובת"א. בעוד שבגזרה המקומית נחל עזור הצלחה בהצבעה על הרכב הדירקטוריון של חברת הגז תמר פטרוליום, בנאסד"ק הושלמה עסקה שבה מכרו הוא ושותפיו את חברת נאוגיימס, הפועלת בתחום הטכנולוגיה להימורי אונליין.

המניה שהטריפה את וול סטריט פרסמה תחזית חיובית, אך ירדה במסחר המאוחר
אמזון הכתה את צפי הרווח וההכנסות אבל מורידה תחזית; המניה מזנקת במסחר המאוחר

במסגרת העסקה, שיצאה לדרך לפני שנה, רכשה החברה האוסטרלית Aristocrat Leisure את הבעלות המלאה בנאוגיימס, שכעת מנייתה נמחקה מהמסחר בנאסד"ק. העסקה בוצעה במחיר של 29.5 דולר למניית נאוגיימס, שהיווה פרמיה של 130% בעת הדיווח המקורי על העסקה, אשר משקף שווי חברה של כ־1.2 מיליארד דולר בדילול מלא.

נאוגיימס, שרשומה בלוקסמבורג ופועלת בישראל מרמת החייל, מספקת פתרונות טכנולוגיים ושירותים לחברות לוטו ממשלתיות, ועוזרת להן במעבר לפעילות אונליין. במקביל, החברה הבת שלה אספייר שמוזגה אליה ב־2022 עוסקת בפתרונות iGaming - מערכות ושירותים לאתרי הימורי ספורט וקזינו באינטרנט.

 

עבור חברת משחקי המחשב וההימורים האוסטרלית אריסטוקרט זוהי רכישה שנייה בישראל, לאחר שרכשה בעבר את פלאריום מהרצליה תמורת כ־700 מיליון דולר, מידי בעלי מניות כמו גיגי לוי ויצחק מירילשווילי (בעלי ערוץ 14).

זהבי חדל להיות בעל עניין ב־2023

עזור הוא אחד מהנהנים המרכזיים מהשלמת העסקה. איש העסקים שלו החזקות בתחומי המדיה והאנרגיה הוא בעל מניות ותיק בנאוגיימס, שהחזיק ערב השלמת העסקה ב־17.5% ממניות החברה בשווי של 178 מיליון דולר.

נהנים נוספים מהאקזיט בחברה הישראלית הם ברק מטלון, דירקטור בחברה (ומייסד משותף של החברה הבת אספייר), ואהרון ארן, דירקטור גם הוא. מטלון החזיק ב־28.1% ממניות נאוגיימס, ששוויין בעסקה עם אריסטוקרט מגיע ל־285 מיליון דולר, וארן החזיק ב־7% מהמניות בשווי 71.2 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, מוטי מלול, החזיק ב־1.4% ממניות נאוגיימס, וקיבל תמורתן בעסקה כ־14 מיליון דולר.

משקיע ותיק נוסף בנאוגיימס היה סוכן שחקני הכדורגל פיני זהבי, שותפו של עזור בהשקעות נוספות. לפי דיווח של נאוגיימס, הוא הפסיק להיות בעל עניין בה ב־2023 לאחר שירד להחזקה של 4.99% מהמניות, בעקבות מכירה של חלק ממניותיו לשותפיו - מטלון, עזור וארן. מחיר המכירה של המניות על ידי זהבי נקבע על בסיס מנגנון שהתבסס על ממוצע המחיר בנאסד"ק באותה עת. בהנחה שנותר עם החזקה של 4.99% ולא מכר את המניות בתקופה שחלפה מאז, זהבי קיבל במכירה לאריסטוקרט קרוב ל־50 מיליון דולר.

"יחידה עצמאית" באריסטוקרט

נאוגיימס הגיעה לנאסד"ק בסוף שנת 2020, בתקופה שבה השוק קיבל בזרועות פתוחות הנפקות של חברות טכנולוגיה. שוויה בהנפקה היה 419 מיליון דולר, ובמסגרתה מכרו עזור וזהבי מניות שהיו בידיהם תמורת כמה מיליוני דולרים כל אחד. מי שרכש מניות בהנפקת החברה נהנה מתשואה של 73% בעת מכירתה.

החברה הוקמה בשנת 2014 כספין אוף (פיצול) מחברת אספייר גלובל, שהונפקה מספר שנים קודם לכן בבורסה בשבדיה (גם בהנפקת אספייר מכרו עזור וזהבי חלק ממניותיהם). לימים כאמור שתי החברות מוזגו שוב, כשנאוגיימס הגישה ב־2022 הצעת רכש לאספייר (לפי שווי של 480 מיליון דולר).

בסוף 2023 העסיקה נאוגיימס כ־700 עובדים, מתוכם 221 בישראל, 166 בצפון מקדוניה, 137 במלטה ו־114 בבולגריה. נוסף על כך היו לה גם קבלני משנה במדינות נוספות ובהן הודו ואוקראינה.

הכנסות החברה צמחו בשנת 2023 ב־15.6% לרמה של 192 מיליון דולר, ולפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) היא צמצמה בכ־4% את ההפסד הנקי שלה ל־18.3 מיליון דולר. ה־EBITDA המתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) עלה בשיעור של 39.8% והסתכם אשתקד ב־76.2 מיליון דולר.

הרוכשת אריסטוקרט נסחרת בבורסה האוסטרלית לפי שווי שוק של 25.3 מיליארד דולר אוסטרלי (16.5 מיליארד דולר אמריקאי), שווי דומה לשווייה בעת שהודיעה על הרכישה בשנה שעברה. בדיווחה לבורסה האוסטרלית ציינה אריסטוקרט שעסקי נאוגיימס ינוהלו כיחידה עצמאית תחת השם Aristocrat Interactive, שתנוהל על־ידי מלול, שיצטרף גם להנהלה הבכירה של החברה האוסטרלית.

מניות תמר פטרוליום בחצי מיליארד שקל

מלבד עסקי הגיימינג מחזיק כיום עזור, בין היתר, בעיתונים מעריב וג'רוזלם פוסט, באתר האינטרנט וואלה ובתחנות רדיו אזוריות. יחד עם שותפו הוותיק זהבי, מחזיק עזור בחברת שידורי הספורט בטלוויזיה צ'רלטון.

לצד אלו, אחת ההשקעות המוצלחות שביצע עזור בשנים האחרונות הייתה רכישת מניות בחברת תמר פטרוליום שבה הוא מחזיק כיום כרבע מההון. עזור רכש לפני כשלוש שנים נתח של 22.6% ממניות החברה, המחזיקה בנתח ממאגר הגז תמר, תמורת 100 מיליון שקל (מידי השותפות ניו־מד שבשליטת יצחק תשובה) ובהמשך הגדיל את החזקותיו. שווי מניותיו כיום עומד על קרוב לחצי מיליארד שקל - תשואה של מעל ל־300% על השקעתו.

בסוף השבוע נחל עזור ניצחון על בעל המניות הגדול האחר בתמר פטרוליום, איש העסקים אהרון פרנקל, לאחר שרוב מקרב בעלי מניות בחברה קבע כי דירקטוריון החברה יישאר בהרכבו הנוכחי.

פרנקל, שבשנים האחרונות השלים סיבובים מוצלחים במיוחד על השקעות שביצע במניות חברות בבורסה בת"א (תחילה אירונאוטיקס ובהמשך גב־ים), נכשל בניסיונו להכניס נציגים מטעמו לדירקטוריון תמר פטרוליום, ובמקביל בחרו בעלי המניות דירקטורית בלתי תלויה חדשה, אוה מדז'יבוז'-לוי (לשעבר יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו) הנתפסת כמקורבת לעזור.

תמר פטרוליום היא חברה ללא גרעין שליטה, המחזיקה ב־16.75% מהזכויות במאגר הגז הטבעי תמר. יו"ר החברה הוא רוני בר־און, שר האוצר לשעבר, והמנכ"ל הוא ברק משרקי. שני בעלי המניות הגדולים בה הם כאמור עזור (24.6%) ופרנקל (24.99%). לצידם מחזיקה קבוצת הביטוח מנורה ב־12.45% מהמניות (באמצעות קופות הגמל שלה), ואיש העסקים מוטי בן משה ב־6.8%. מניית החברה השלימה זינוק של 130% בשנה האחרונה והיא נסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל.

בשוק מעריכים כי האטרקטיביות של המניה עלתה לנוכח הביקוש הגובר לגז טבעי, כפי שעולה מדוחות החברה שסיימה את 2023 ברווח של כ־50 מיליון דולר - עלייה של 46% לעומת 2022 (על אף השבתת המאגר ליותר מחודש בתחילת המלחמה). לפי תקנון תמר פטרוליום, החברה עוסקת אך ורק בהחזקה מהפקת הגז הטבעי מהמאגר, והיא מחויבת בחלוקת דיבידנד תקופתית.

לחברה יש שבעה דירקטורים, בהם היו"ר בר און והמנכ"ל משרקי, ובנוסף להם שני דירקטורים חיצוניים, דירקטור רגיל ושני דירקטורים בלתי תלויים. לאסיפה שזומנה בסוף השבוע שעבר לצורך אישור מחדש של הדירקטורים, הציע פרנקל מספר מועמדים מטעמו - בהם עודד נגר וטל גן צבי, המשמשים כמנהלים בחברות הפרטיות של פרנקל המחזיקות ב־11% מהזכויות במאגר תמר. מהלך זה התפרש בשוק כניסיון להגדיל את שליטתו במאגר הגז, וזאת לאחר שהצעת רכש שהגיש בחורף האחרון ל־5% ממניות תמר פטרוליום לא צלחה.

במהלך ההצבעה נחשף בעל מניות חדש בתמר פטרוליום, קרן השקעות הונגרית בשם רפרו 1 קפיטל (Repro I Caital), אשר לפי ההערכות מחזיקה ב־3% מהמניות וככל הידוע תמכה במועמדיו של פרנקל לדירקטוריון. ככל הידוע לא הצליחה הקרן להוכיח בזמן את הבעלות על ההחזקה, ולכן קולה לא נספר באסיפה.

עוד כתבות

צוות חיפוש אחר נשיא איראן, איברהים ראיסי / צילום: ap, Azin Haghighi

המעורבות הטורקית בחיפוש המסוק האבוד וההשפעה על ישראל

התרסקות המסוק האיראני שהובילה למותו של נשיא איראן איברהים ראיסי, עשוי להצביע על בשורה מדאיגה עבור ישראל: מכירת טכנולוגיות צבאיות טורקיות לאיראן

האנגר של התעשייה האווירית / צילום: התעשייה האווירית

מבקר המדינה: אירועי מעילות והונאות בתע"א לא שינו את סדרי העדיפויות של החברה

מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בדק בין החודשים ינואר-יולי 2023 את פעילות התעשייה האווירית, מערך ניהול הסיכונים בחברה, ובעיקר ניהול סיכוני מעילות והונאות, לקוי ● מהדוח עולה כי מינואר 2019 ועד יוני 2023 אירעו בתע"א שלל אירועי מעילות והונאות, ובהם מקרים של דיווח שעות כוזב, גניבה וזיוף החזרי הוצאות

ישראל בפער קריטי בהטמעת הבינה המלאכותית / אילוסטרציה: Shutterstock

מחקר חדש: ההשקעה בסטארט-אפ של AI בישראל נמוכה משמעותית ביחס לעולם

על פי המחקר, הדירוג של ישראל ירד במהלך השנים והיא ממוקמת במדד זה במקום השביעי בעולם, כאשר ב-2020 דורגה במקום החמישי ● עם זאת, הנתונים מציגים כי כחצי מההשקעות וסבבי הגיוס בשנת 2023 היו בתחום הבינה המלאכותית היוצרת

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

הבורסה המקומית ננעלה בירידות; פורמולה מערכות ומג'יק ירדו בכ-5%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● או.פי.סי אנרגיה תקים לאינטל תחנת כח ● חוזה גדול לאלביט ממשרד הביטחון ● זוהר לוי, בעל השליטה בסאמיט הופך לבעל המניות הגדול בפז ● IBI: "ללא התאמות מצד הממשלה, צפוי גירעון של לפחות 8%-7.5% ● וגם, בגולדמן זאקס אומרים שהמושג "שבע המופלאות" צריך לצאת לגמלאות

שואיצ'ירו אירימאג'ירי. האיש שהציל את אנבידיה / איור: גיל ג'יבלי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בן 84 הציל את החברה שמלהיבה את וול סטריט. כך הוא עשה זאת

בראשית דרכה, אנבידיה התקשתה לשרוד ומוצריה נידונו לכישלון ● אלא שאז פנה המנכ"ל לאיש העסקים היפני שואיצ'ירו אירימאג'ירי, כדי לסייע לחברה הצעירה ● כך, באמצעות סיוע של 5 מיליון דולר בלבד, היא צמחה לשווי של כ־2 טריליון דולר והפכה לאחת המצליחות בעולם

ראש ממשלת בריטניה רישי סונאק עם חיילים בברלין. ''ציר של מדינות העובדות כדי לערער דמוקרטיות'' / צילום: Associated Press, HENRY NICHOLLS

"תוספת תקציב הביטחון הגדולה זה 30 שנה": בריטניה מפתחת נשק לייזר ואת הטנק הראשון שלה

ראש ממשלת בריטניה הודיע לפני שבועיים על הגדלה משמעותית של תקציב הביטחון במדינה וסימן בבירור את האיום: "רוסיה, איראן וסין עובדות יחד כדי לעצב מחדש את הסדר העולמי" ● מלבד ארה"ב, ההוצאות הצפויות יהפכו את בריטניה למדינה שהוציאה הכי הרבה על ביטחון בשנה הנוכחית מבין חברות נאט"ו

בניין בית הדין הפלילי הבין־לאומי בהאג / צילום: Shutterstock

"בקשה שערורייתית": תגובות חריפות בעולם נגד החלטת התובע בהאג

"אין שום הקבלה או שוויון בין ישראל לבין חמאס. אנו נעמוד תמיד עם ישראל נגד האיומים על ביטחונה", אמר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לאחר שהתובע הכללי של בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג דרש הוצאת צווי מעצר לרה"מ נתניהו ולשר הביטחון גלנט ● גם בריטניה, צ'כיה ואוסטריה יצאו נגד ההחלטה

בניינים בסיום בנייה בבאר שבע / צילום: דיאגו מיטלברג

יותר משלוש שנים: הסטנדרט החדש של הקבלנים למסירת דירות

סעיף מועד המסירה מגיע כבר ל־40 חודשים ואף יותר, בגלל הקשיים הנגרמים מהמחסור בכוח אדם ● בינתיים המדינה לא מצליחה להביא עובדים, ונראה כי לא תסייע לקבלנים להתמודד עם המצב

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

רשות המסים יוצאת בנוהל גילוי מרצון לחשיפת העלמות מס, וזו ההזדמנות האחרונה

מדובר בנוהל גילוי מרצון האחרון שיפורסם – ומשכך ההזדמנות האחרונה של הישראלים שהסתירו הון לדווח על הונם ולקבל הקלות בקנסות והגנה מהליך פלילי ● הנוהל פונה במיוחד לקהילת הקריפטו, שעד כה התקשתה להכניס את רווחיה למערכת ההון המדווחת והממוסה ● בעקבות הנוהל, הציפייה היא לכניסתם של כ-2-3 מיליארד שקל לקופת המדינה

חברת BYD הסינית. מנעה מחוקרי נציבות האיחוד האירופי גישה למידע חיוני? / צילום: ap, Ng Han Guan

ארה"ב לא לבד: גם באירופה רוצים לחסום את כלי הרכב החשמליים מסין

תהליך הפוליטיזציה של תעשיית הרכב הוקצן לאחר שארה"ב הטילה מכסים על כלי רכב חשמליים וסוללות מסין - ואירופה סימנה שבכוונתה להצטרף למגמה ● בישראל, גובר החשש בשוק הרכב שהממשל האמריקאי יעצור בקרוב את המכירות והשת"פים מול הסינים

אילוסטרציה: Shutterstock

כך ניסתה בעלת דירה לעכב פרויקט תמ"א 38 בתל אביב

בעלת דירה ברחוב ויתקין בתל אביב סירבה לחתום על פרויקט הריסה ובנייה ונקטה שורת הליכים לעיכובו ● ביהמ"ש התערב

אודי מוקדי, מייסד ויו''ר פעיל (מימין) ומאט כהן, מנכ''ל סייברארק / צילום: יח''צ

זו אחת הרכישות הגדולות בתולדות ההייטק הישראלי. מה עומד מאחוריה?

חברת אבטחת הסייבר מפתח תקווה הודיעה כי תרכוש את חברת טכנולוגיות הזיהוי Venafi, תמורת 1.5 מיליארד דולר ● מיליארד דולר ישולם באמצעות קופת המזומנים המלאה של סייברארק, והשאר במניות ● בעקבות העסקה האנליסטים צופים זינוק של 20% לפחות במניה

רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים / צילום: ענבל מרמרי

איך הופכים 15 אלף שקל למיליון: טיפ הזהב של מנהלת ההשקעות

העצה המרכזית של רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים, למשקיעים היא לא לעשות יותר מדי שינויים בתיק: "משקיע מצליח הוא כזה שיושב על מניה לאורך שנים" ● למה האינפלציה והריבית לדעתה דווקא תומכות בהמשך עליות בשווקים, ומה הסיכוי למשבר חוב

בנימין נתניהו ויואב גלנט / צילום: חיים צח-לע''מ

מה יהיו ההשלכות הכלכליות על ישראל אם ייצאו צווי מעצר בהאג?

צווי המעצר האישיים שהתובע בבית הדין הפלילי בהאג מבקש מציבים את ישראל בשורה אחת עם רוסיה וסודאן, ועשויה להיות לכך השפעה על הסחר עם חברות בינלאומיות ● בנוסף, אם הצווים אכן יוצאו, הדבר עלול להשפיע גם על מכירת נשק לישראל ואף על הקשרים האקדמיים הבינלאומיים

ג'יימי דיימון, מנכ''ל ג'י.פי מורגן / צילום: Associated Press, Michel Euler

הפרישה קרובה מתמיד: מנכ"ל הבנק הגדול בארה"ב הפתיע את השווקים

"לוח הזמנים הוא כבר לא חמש שנים", הפתיע המנכ"ל הוותיק של ג'יי.פי מורגן ג'יימי דיימון את משתתפי פגישת המשקיעים השנתית ● דיימון צפוי להשאר בבנק כיו"ר ומחליפו יגיע ככל הנראה מתוך הבנק ● דיימון בן ה-68 מנהל את הבנק כ-20 שנה, ומניית הבנק השיאה בתקופתו 700%

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל בג'באליא: "מוכנים לעשות מבצעים מסוכנים כדי להביא גופות של חטופים"

כוחות צה"ל חיסלו עשרות מחבלי חמאס וג'יהאד איסלאמי ברפיח ● שני לוחמים במילואים נפצעו קשה ברצועת עזה • צה"ל חיסל את מפקד מערך הרקטות והטילים בגזרת החוף בארגון הטרור חיזבאללה •  צה"ל פעל בג'נין, הכוחות הרסו את בית המחבל שביצע פיגוע ירי בחרמש ● ביידן: "מה שישראל עושה בעזה הוא לא רצח עם" • עדכונים בולטים

בניין משרד הביטחון בתל אביב / צילום: Shutterstock

מבקר המדינה: הממשלה לא מצליחה לפקח על הרכש של מערכת הביטחון

צה"ל אינו שקוף מספיק בנוגע להוצאות ארוכות הטווח שלו, והשימוש שלו ב"הרשאה להתחייב" אינה תואמת את היעדים שהוא מצהיר עליהם, כך על פי דוח מבקר המדינה ● על האוצר: "אינו מקיים תהליך סדור ושיטתי של איסוף נתונים ומידע על תקציב משרד הביטחון"

שר המשפטים יריב לוין בבית המשפט היום (ג') / צילום: תמונה פרטית

לוין מעיד במשפט נתניהו: מוזס ראה בהגבלת "ישראל היום" עניין קיומי

שר המשפטים יריב לוין מעיד היום במשפטו של רה"מ בנימין נתניהו בנוגע לתיק 2000 ● לטענת לוין, נתניהו אמר כי אם החוק להגבלת התפוצה של "ישראל היום" יעבור בקריאה ראשונה בכנסת, "אני עוצר אותו בוועדת הכנסת ולא נותן לו להתקדם"

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

השורטיסט שמפיל את מניית האיפור הישראלית בוול סטריט

חברת המחקר, Ningi Research, טוענת כי אודיטי טק "הטעתה את המשקיעים בכל אספקט קריטי של עסקיה" ● עוד נטען כי החברה המנוהלת על ידי אורן הולצמן הסתירה חנויות פיזיות של איל מקיאג' בישראל בזמן שהציגה את עצמה כשחקנית דיגיטלית

מחשב העל Israel-1 של אנבידיה

העולם נכנס לעידן ה-ChatGPT, איך יכול להיות שלישראל אין מחשב על?

התוכנית להקמת מחשב־על לאומי עברה גלגולים רבים מאז שנכללה בהמלצות ועדת הבינה המלאכותית ב־2021, וטרם נבחר זכיין או מיקום ● זאת בזמן שהצרכים והדרישה לתשתיות מחשוב רק הולכים ומתעצמים בעידן ה־ChatGPT ● בינתיים, לוואקום הממשלתי נכנסים יזמים פרטיים