גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההייטקיסט שעזב הכול ובטוח: תור הזהב של היהודים באמריקה נסדק

הוא היה אחד מ-100 העובדים הראשונים באמזון ומילא שורת תפקידים בכירים בעמק הסיליקון, אבל המלחמה גרמה לג'ושוע ברגין היהודי לעזוב הכול ולהצטרף לסטארט-אפ ישראלי בתחילת דרכו ● בראיון הוא מספר גם על שתיקת החברות הגדולות לאירועים בארץ, ומסביר: "מיעוט אנטישמי קיצוני מחזיק את ענקיות הטכנולוגיה כבנות ערובה"

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging
ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

 

ב־7 באוקטובר נטרפו הקלפים לג'ושוע ברגין, אחד השמות הבולטים בעמק הסיליקון ומי שנמנה עם 100 העובדים הראשונים באמזון ובתפקידו האחרון שימש סגן נשיא ב־VMware. ברגין, גם יהודי ציוני עם זיקה מובהקת למדינת ישראל, ראה את הזוועות שהתחוללו כאן, והבין שהוא לא יכול לעמוד מנגד. אז הוא החליט לעזוב את הסביבה התאגידית היציבה ולעבור לסטארט־אפ ישראלי קטן. "האירועים הטראגיים טלטלו אותי", הוא מספר לגלובס. "כשנפגשתי עם עובדים בהייטק הישראלי, אמרתי לעצמי שאם אעזוב את התפקיד הנוכחי שלי, ארצה למצוא עבודה שגם תיתן מקום לחלק היהודי והישראלי של הזהות שלי".

עובדי אמזון: בחברה העולמית המליצו לנו לא להביע הזדהות עם העובד החטוף 
"אין עם מי לדבר": הישראלים נותרים חסרי אונים אל מול חברות התעופה
המפגשים של עשירי העולם שהכול קורה בהם - אבל אף אחד לא יודע שהם קורים
הריקשות מובילות מהפכה חשמלית בהודו 

ההזדמנות הזאת אכן הגיעה, בדמות הצעה מהיזם עמירם שחר, מייסד חברת אבטחת הענן Upwind (שגם הקים את Spot, שנמכרה ל־NetAPP ב-450 מיליון דולר). ברגין הצטרף כמנהל מוצר ראשי לחברה, שהוקמה בסוף 2022 וגייסה 80 מיליון דולר בתוך 11 חודשים בלבד.

ההחלטה הייתה מלווה בלא מעט חששות, ובעיקר בלא מעט הרמות גבה מצד קרובים. אלא שמבחינתו זה היה הזמן הנכון. "בחלקים מסוימים בקריירה שלי הייתי צריך ללכת על בטוח. עכשיו אני מוכן לקחת סיכון מחושב".

 

האנטישמיות הרימה ראש

הסולידריות הישראלית שמפגין ברגין התחילה עוד הרבה לפני אוקטובר האחרון. הוא ואשתו לקחו חלק בעבר בקבוצה אורתודוקסית־מודרנית בשם Momentum Unlimited, שעורכת טיולים בארץ לאנשים שרוצים להתקרב לזהות היהודית שלהם. משפחתו גם פעילה כ־20 שנה בליגה נגד השמצה (ADL) ובארגוניים יהודיים אחרים.

"אני בהחלט רואה יותר אנטישמיות", הוא מספר. "כבר לפני שבע שנים הרגשתי שמתחילים להתגלות סדקים במה שהיה תור הזהב של היהודים באמריקה. הבנתי שבכל המאמצים לייצר תרבות של גיוון והכלה בארה"ב היהודים לא היו חלק מהמשוואה. הרבה מתקשים להבין, בעיקר באמריקה, שיהודים הם עדיין מיעוט בסכנה. אנחנו קורבנות של ההצלחה שלנו בישראל ובמערב כולו. עבדנו קשה והתגברנו על מכשולים עצומים, אז אנשים שוכחים שאנחנו מיעוט ושהאנטישמיות עדיין קיימת".

ברגין אמנם עבר לסטארט־אפ ישראלי, אבל נשאר לחיות בארה"ב, אם כי כחלק מהשינוי הוא עזב את עמק הסיליקון לטובת סיאטל. גם שם, הוא אומר, מנשבות אותן רוחות. "האנטישמיות תמיד הייתה כמו וירוס שמשנה בכל פעם צורה. בני לומד בתיכון פרטי, לא דתי - ומתמודד עם זה. הבת שלי בבית ספר יהודי ולא מתמודדת עם זה, מה שמאשש את הטענה".

והאנטישמיות הזאת, הוא מספר, מתגלה במלוא כיעורה אחרי 7 באוקטובר. "כל מה שהיה חבוי במשך שנים עלה מעל לפני השטח. מה שראינו בחודשים האחרונים באוניברסיטאות טלטל אותי. אם היית מספר לי שתהיה מתקפת טרור של חמאס הייתי עוד יכול לצפות לזה, כי המצב מורכב והסכסוך מתמשך. אם היית מספר לי שחלקים מהעולם הערבי יתמכו בזה, הייתי מבין. אבל אם היית מספר לי שכל הקמפוסים בארה"ב יצהלו בשמחה ויגידו 'כן, ככה זה צריך להיות', הייתי אומר שזה בלתי אפשרי".

ביקור תחת אש

לברגין היסטוריה ארוכה בעמק הסיליקון. הוא התחיל באמזון ב־1997 כמהנדס תוכנה, ועבר לא מעט תפקידים וחברות במהלך 15 שנה, שבהן היה מנהל בכיר שאחראי על פיתוח מוצרים ומנועי צמיחה בשורה של חברות. הוא הצמיח את הכנסותיה של Zynga מפרסום במשחקים ב־600%; ב־2014 חזר לאמזון, הפעם ליחידת מחשוב הענן AWS, שם שימש מנהל המוצר הראשי של AWS Outposts, שירות שמציע ארונות מחשוב ואחסון מנוהלים המחוברים לענן אך נמצאים בדאטה סנטרים של הלקוחות. ברגין הצמיח את השירות לעסק שמכניס לאמזון יותר ממיליארד דולר בשנה, לצד הובלת שלוש רכישות של סטארט־אפים.

שם הוא גם פגש את עמירם שחר, שהציג לו אז גרסה ראשונית של חברת Spot, וכך נוצר הקשר בין השניים. שחר חיזר אחר ברגין במשך תקופה ארוכה, וכשהקים את Upwind ברגין היה סגן נשיא ב־VMware, האחראי להכנסות של מיליארדים עבור החברה. כשחברת ברודקום רכשה את VMware הוא הבין שהוא צריך לחפש דרך חדשה.

ברגין מציג את המוצר של Upwind. ''החלטתי שאני מוכן לקחת סיכון מחושב'' / צילום: באדיבות Upwind

"יכולתי לקחת קצת זמן לנוח. אבל אז קרה 7 באוקטובר, וזה באמת טלטל את כולם", הוא מספר. ברגין ואשתו יצאו למשלחות נפרדות בישראל, שבמסגרתן נפגשו עם משפחות שכולות, ביקרו בכיכר החטופים וראו את הקיבוצים שנפגעו.

ואז הגיעה ההצעה מ־Upwind. "באותו הרגע כל הכוכבים הסתדרו וזה היה נראה לי לגמרי הגיוני. התרשמתי מהדברים שהחברה עשתה והרגשתי שהם תואמים את האופן שבו אני רואה דברים - הם לחלוטין מתמקדים בלבנות פתרונות לבעיות שקשורות בראש ובראשונה ללקוחות, זו חדשנות שנועדה לשרת את הלקוחות.

"נפגשתי עם הצוות של עמירם יותר לעומק בסיום הנסיעה שלי, כשרקטות עפו לנו מעל הראש. ישבנו במסעדה בתל אביב וזה היה כמו מבחן אש לפגישה הראשונה עם הצוות. אבל באותו הזמן הרגשתי יותר בטוח בישראל מאשר בארה"ב, ומהרגע הזה ואילך היה לי ברור שאני רוצה להצטרף".

"ימשיכו לעבוד עם ישראל"

כמי שיש לו היכרות עמוקה וקרובה עם חברות הטכנולוגיה המובילות ברגין סבור שגילויי האנטישמיות והביקורת שנמתחת על ישראל מצדן אולי קיימות, אבל ההשפעה שלהן על העסקים כאן לא ניכרת במיוחד. "נכון, השיח רועש", הוא אומר, "אבל במציאות ימשיכו לעבוד עם ישראל".

אנחנו רואים שבחברות כמו אמזון וגוגל עובדים לא מוכנים לעבוד עם ישראל.

"ראשית, צריך לומר, עדיין מדובר במיעוט קטן של אנשים, מיעוט רועש מאוד אבל קטן. עבדתי באמזון על נימבוס (מכרז הענן הממשלתי בישראל - נ"ט) וגם אחר כך ב־VMware. החברות מגבות את ישראל לגמרי, מכמה סיבות: ראשית, הן עובדות עם הרבה ממשלות ורוצות שכולם יעברו לענן; שנית, יש להן לא מעט עובדים בישראל והן שמחות על כך, כי הטאלנט נהדר. תעשיית הטכנולוגיה והסייבר הישראלית ידועה בתור המקום הטוב ביותר למצוא בו עובדים מבריקים, להשקיע בחברות חדשניות. החברות לא יסרבו לכישרון הזה רק בגלל שמיעוט קטן מתנגד לממשל, באותה המידה הן לא יעבדו עם ארה"ב או סין.

ג'ושוע ברגין / צילום: Nick Hanyok imaging

"בארה"ב יש 350 מיליון אנשים. אם השקפת העולם שלך לא פופולרית במיוחד, שרק 10% מהאנשים שותפים לה, זה עדיין 35 מיליון אנשים. זה המון. אז כשיש 200 מיליון אנשים ברחבי העולם שמגבים את המיעוטים הקטנים הללו בתוך חברה כמו גוגל, הם מרגישים כאילו כל העולם עומד מאחוריהם".

ובכל זאת, יש לברגין ביקורת קשה על החברות הללו. "חברות גדולות חייבות להיאבק באמירות פוגעניות ואנטישמיות באופן ציבורי, והן חייבות לעשות את זה עכשיו. אלה אנשים קיצוניים מאוד. הם מוכנים לפגוע בחברה ולהחזיק אותה כבת ערובה, שזה אירוני".

בכל זאת, אנחנו רואים את ההתנהגות של אמזון, שאינה מוכנה להתבטא ולפעול למען השבת החטוף סשה טרופנוב. העובדים ניסו לפעול בעצמם, השתיקו אותם ולא הקשיבו להם. זה לאו דווקא מיעוט בתוך החברה.
"באמזון כולם הכירו את סשה, ונזעקו ממה שקרה לו ולמשפחתו. זה הזכיר לרבים את השואה, הרעיון של משפחה שלמה שפשוט נמחקת, אביו נורה לו מול העיניים. הרבה עובדים, כולל אותי, ניסו להעלות את המודעות למצב למענו. מה שמעציב אותי הוא שהתקשורת האמריקאית שמסקרת את המלחמה לא מזכירה כמעט את נושא החטופים. היא גרמה לישראל להגיע למצב שבו היא צריכה להתנצל על הלחימה, ובאמזון היו צריכים לשמור על שמם בתקשורת. עם זאת, בעיניי חשוב שהחברה תתבטא בנושא באופן פומבי, עבור סשה ומשפחתו".

גורמים שקרובים לאמזון מספרים שהיא חברה שקטה שלא אוהבת לשחרר הצהרות ציבוריות, וזה נראה כמו ביטוי לאמירתו המפורסמת של מייסד ויו"ר החברה ג'ף בזוס ש"אמזון מוכנה שלא יבינו אותה". גישה זו ספגה ביקורת קשה, בייחוד לנוכח התנהלותה של ענקית טכנולוגיה אחרת, אנבידיה. זו פעלה מתחילת המלחמה לטובת אבינתן אור, עובד שלה החטוף בעזה, והמנכ"ל ג'נסן הואנג בעצמו התבטא בנושא לא מעט.

סשה טרופנוב, עובד אמזון. נחטף ב-7 באוקטובר / צילום: פרטי

"מלחמות באות והולכות"

כשאני שואל את ברגין איך בכל זאת המלחמה תשפיע על החברות הישראליות, הוא מסביר: "מה שטוב ורע בעולם העסקי הוא שהדברים מעל הפוליטיקה. אפשר לראות שכל החברות בימינו צריכות להיות גלובליות. הן צריכות להתמודד עם חוסר יציבות עולמית ועם מגוון רחב של דעות. כשאינטל קנתה את מובילאיי ב־15 מיליארד דולר, פוליטיקה לא שיחקה תפקיד. גם אם אנטישמים טוענים שישראל היא מדינת אפרטהייד, המנהיגים העסקיים לא רואים את זה. אם אתה ממשיך לחדש ובונה דברים שלקוחות צריכים, יקנו אותך או שתהפוך לחברה ציבורית, או שלקוחות ישתמשו במוצר שלך, ללא קשר למה שקורה במדינה שלך.

"כל עוד הרוח הישראלית של אומת הסטארט־אפ תישמר, התעשייה הישראלית תמשיך להתקיים. ישראל לא מצליחה רק כי אנשים שפכו לתוכה כסף, אתה הרי יכול לתת למשפחה שלי מיליארד דולר ולא היינו יוצרים את ישראל בתוך הבית שלי, כי התנאים לא שם (ברגין גר בסיאטל כאמור - נ"ט). בישראל יש מפגש קסום של התרבות היהודית, הצורך של המדינה לבנות את עצמה להצלחה, זה עניין קיומי".

אבל יש נושא אחד שברגין כן מוטרד ממנו - היציבות. "הסיבה שאמריקה הצליחה היא היציבות. אני יודע שזה משעמם, אבל בארה"ב הממשלה לא מתפרקת בכל ארבע דקות. עסקים יכולים לשרוד ולשגשג כשיש יציבות, וכשהכללים לא משתנים. בריטניה היא מדינה מאוד יציבה, יש לה שיטה פרלמנטרית ויש לה בחירות. מה שקרה עם הברקזיט הוא שכל הכללים הבסיסיים פשוט שונו. זה יכול לקרות בישראל, אם תהיה החלטת ממשלה שתשנה באופן בסיסי את הכללים כמו כללי מיסוי".

באופן מעט מפתיע אולי, את המלחמה הוא לאו דווקא כולל בקטגוריה של חוסר יציבות, אלא "אם היא תימשך לנצח", הוא מסייג. "זה התרחיש היחיד שבו אני יכול לראות עסקים מפסיקים השקעות. אני יודע שישראל מרגישה שהמלחמות קיומיות מאוד, אבל מדינות ומנהיגים עסקיים נוטים לחשוב שהיא תסתיים, מה שכנראה יקרה.

"גם לאמריקה היו מלחמות. מלחמות גרמו לפילוג בתוך החברה מכיוון שאנשים חלוקים בשאלה אם באמת צריך אותן ומי צריך להילחם. אבל תאגידים לא בהכרח מסתכלים על זה ככה. חלק מזה קשור בעובדה שתאגידים חיים בהסתכלות על שנה־שלוש שנים קדימה. מלחמות באות והולכות. המלחמה הזאת לא הולכת לבטל את כל התנאים שעדיין קיימים בישראל".

מאמזון נמסר: "אנחנו ממשיכים להתמקד כל העת בכל המאמצים להחזרת סשה הביתה בבטחה ולהבטיח תמיכה במשפחתו בתקופה קשה זו. מחשבותינו איתם ועם כל אלה הממשיכים להיות מושפעים מהמלחמה". 

עוד כתבות

מגישות התוכנית the view / צילום: יח''צ

פינה אצל ג'יי לנו: כך משתלבות חברות הטק הישראליות בשוק הטלוויזיה העולמי

עוגת הפרסום הקטנה בארץ מחייבת את המשרדים לחפש מקורות הכנסה נוספים, כמו עבודה עם חברות ישראליות בארה"ב ובבריטניה ● מה שעובד למקאן ת"א ולאדלר־חומסקי בתחום הדיגיטל, עושה יהושע TBWA עם חברת התוכן השיווקי אינסייד, שפותחת כעת סניף בניו יורק

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

שותפות לוויתן קיבלו אישור להכפיל את היקף הפקת הגז

הגדלת היתר היצוא בעתיד עשוי לכלול התניות שקשורות להבטחת אספקת הגז הטבעי למשק הישראלי ● תוספת הגז הטבעי ליצוא תעמוד על 118 BCM, וככל שבעלי המאגר ימצאו גז טבעי נוסף, תישקל הגדלת כמות היצוא עד להיקף שלא יעלה על 145 BCM

מגדל ToHA 2 / הדמיה: Viewpoint

כפי שנחשף בגלובס: גוגל תשכור כ־20 קומות במגדל בת"א במיליארד שקל לעשר שנים

גוגל תשכור מידי אמות וגב־ים כ־60 אלף מ"ר במגדל ToHa2 המוקם בימים אלה, תמורת 115 מיליון שקל לשנה ● לחברה יש זכות יציאה חד־פעמית מהחוזה לאחר חמש שנים ● המגדל צפוי להתאכלס ב־2026

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

הסדר עם רשות המסים: טבע תשלם מס של 750 מיליון דולר

טבע הגיעה להסכם מול רשות המסים, לפיו תשלם את שומות המס על השנים 2020-2008 ● עיקר המחלוקת היה רווחים שהחברה התייחסה אליהם כפטורים ממס לפי חוק עידוד השקעות הון, אך שלגישת רשות המסים חל עליהם מס

צרפת שוקלת לתגבר את צבא לבנון, והסיבה שפוטין תומך בחמאס

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: צרפת רואה בצבא לבנון גורם שיכול להרגיע את הרוחות במדינה, פוטין מרוצה מהשפעות מלחמת "חרבות ברזל", והמגעים בין חמאס ופת"ח, בתיווך סין, הגיעו למבוי סתום ● כותרות העיתונים בעולם

מתחם SEVEN רהט / צילום: רני צים מרכזי קניות

קבוצת רני צים משיקה מרכז קניות ברהט בהשקעה של 80 מיליון שקל

המתחם, שנקרא "SEVEN רהט", ייפתח בחודשים הקרובים ויתפרס על פני 11 אלף מ"ר ● ברקע הדברים: מסע מימושים בשנה החולפת בשל חוב פיננסי כבד

תושבי ברצלונה מפגינים נגד התיירות ההמונית (יוני) / צילום: ap, Emilio Morenatti

ברצלונה החליטה לאסור דירות airbnb בעיר. האם אירופה תלך בעקבותיה?

חקיקה חדשה שעיריית ברצלונה מקדמת תאפשר לה לא לחדש רישיונות להשכרת דירות לטווח קצר ● הסיבה למהלך: עשרות מיליוני תיירים מקפיצים את מחירי השכירות ודוחקים את המקומיים ● באירופה מתמודדים עם אתגרים דומים, אך טרם ננקט צעד כה דרסטי

טנק מדגם 2CA2 / צילום: משרד הביטחון הארגנטינאי

"צעצועים חדשים": הטנקים שאלביט תספק בקרוב לארגנטינה

צבא ארגנטינה יקבל בספטמבר טנקים מדגם 2CA2 שאלביט שדרגה עבורם - כך דווח ב"דיפנס ניוז" מפי גורמים צבאיים ארגנטינאיים ● לפי הדיווח, כחלק משדרוג הצבא, הנשיא חאבייר מיליי מתכנן גם להגדיל את מספר הטנקים המשודרגים ב־50 נוספים

חנוך מילביצקי, הליכוד / צילום: מתוך אתר הכנסת

האם שאלת אבטחת אישים נתונה להחלטת גורמי המקצוע?

מי בסוף מחליט על מי להציב אבטחה מטעם המדינה? לא גורמי המקצוע ● המשרוקית של גלובס

כבר כיום היוונים עובדים את מספר השעות הרב ביותר באיחוד האירופי / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

נגד המגמה האירופית: ביוון חוזרים לעבוד שישה ימים בשבוע

לדברי שר העבודה היווני, המהלך נובע בעיקר ממצוקת כוח האדם המיומן במדינה, ובמיוחד בעבודות הדורשות נוכחות מסביב לשעון ● כבר כיום היוונים עובדים את מספר השעות הרב ביותר באיחוד האירופי

שפי מור, יערה זיו גביש ובסאם אבו עואד, בשיחה עם ניצן שפיר, גלובס / צילום: גיא צרחי

"רק שלא יבקשו מאיתנו את המענקים בחזרה. אין לנו מאיפה להחזיר"

במסגרת כנס "מדברים צפון" של גלובס ובנק לאומי, שהתקיים בקצרין, התארחו בעלי עסקים מרמת הגולן, שסיפרו על המציאות הבלתי־אפשרית עמה הם מתמודדים מאז פרוץ המלחמה ● שפי מור, מנכ"ל תיירות מרום גולן: "צריך להבין - אנחנו מנותקים מהחיים. אין לנו קופות חולים ואין שירותים. האווירה קשה מאוד" ● מחר: הכנס מגיע לעכו

איליה סוצקבר, המדען הראשי לשעבר של OpenAI / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

עם שכר התחלתי של 50 אלף שקל: אלה עובדים שמחפש הסטארט-אפ הלוהט בישראל

איליה סוצקבר ושותפיו, דניאל גרוס ודניאל לוי, הכריזו כי בכוונתם לפתוח משרדים בקליפורניה ובתל אביב, ולגייס לצורך כך את טובי המוחות בתחום

אייל בן-חיים, ראש החטיבה הבנקאית, בנק לאומי, עם בר לביא, ראש מערכת החדשות של גלובס / צילום: גיא צרחי

אייל בן-חיים, ראש החטיבה הבנקאית בלאומי: "הכלכלה בדרום התחילה לחזור לעצמה אבל בצפון יש בעיה אמיתית"

אייל בן-חיים, ראש החטיבה הבנקאית בבנק לאומי, השתתף בכנס "מדברים צפון" של גלובס ובנק לאומי, מקצרין שבקו האש • "יש הבדל גדול בין הכלכלה במדינה שחוזרת למה שהיתה ערב השביעי באוקטובר לעומת הצפון והדרום. הדרום התחיל לחזור, אבל בצפון יש בעיה שנמשכת לאורך זמן. יש אתגרים גדולים" • מחר: הכנס מגיע לעכו

בניית מגדל TOHA 2 / צילום: טלי בוגדנובסקי

למרות המחאות: גוגל שוכרת 20 קומות בת"א ומגדילה את המחויבות לישראל

גוגל חתמה על הסכם שכירות בבניין בת"א ותתפרס על כ־20 קומות, בתמורה ל־115 מיליון שקל בשנה ● המהלך, שנחשף בגלובס, מצטרף לפעולות שנקטה לטובת ישראל מאז המלחמה

קרונות וקטרים חשמליים, בעיגול: מירי רגב / צילום: רכבת ישראל, נועם מושקוביץ'-דוברות הכנסת

פרויקט חשמול הרכבת מתעכב, וכעת הקבלן יקבל תוספת של כ־100 מיליון שקל

הסכם חדש של רכבת ישראל מול הקבלנית הספרדית בפרויקט החשמול דוחה את השלמת העבודות מאוקטובר השנה ל־2027 ● כעת המדינה תשלם יותר מ־100 מיליון שקל נוספים ● בין הסיבות: המלחמה שגרמה למחסור בעובדים וצמצום העבודות בימי שבת ובלילות בשל לחץ פוליטי

דיון בבג''ץ על חוק הגיוס / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

החלטה היסטורית, אבל תאורטית: החורים בפסק דין חוק הגיוס יאפשרו לממשלה לא לפעול

בצד ההחלטה הדרמטית והערכית של בג"ץ בעניין חוק הגיוס, יש חולשה שצפויה להשפיע על השאלה הכי חשובה - כיצד תיושם ההחלטה ● פסק הדין נעדר הנחיות אופרטיביות, ובהינתן מרחב התמרון שנוצר, הממשלה צפויה למצוא דרכים שלא לנקוט פעולות מיידיות, בדיוק כפי שעשתה עד היום

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: איל יצהר

היועמ"שית מאותתת: פסק הדין משליך על אפיקי מימון נוספים לתמיכות

לאחר שבג"ץ קבע כי על המדינה לפעול לגיוס בני הישיבות, בהרב-מיארה הנחתה להימנע מכל פעולה להעברת כספים שיש בה משום תמיכה בפעילותם של אלה שנמנעים מגיוס, או שיש בה משום עקיפה של פסק הדין ● גנץ: "הגיע הזמן למתווה שירות בהסכמה רחבה" ● השר פרוש: "פסיקת בג"ץ מובילה לשתי מדינות" ● הליכוד: "הפתרון האמיתי הוא השלמת חוק הגיוס ההיסטורי שנמצא כעת בהכנה לקריאה שנייה ושלישית"

דיון בכנסת לעניין חברת סלייס מהיום (ג') / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

"פרשת הבנק למסחר על סטרואידים": כשהכנסת גילתה על פרשת סלייס

באיחור של למעלה מחצי שנה, נחשפו בוועדת הכספים של הכנסת לפרשה החמורה בחברת קופות הגמל בניהול אישי, שעפ"י החשד ניידה מעל 800 מיליון שקל של חוסכי פנסיה לקרנות זרות ● ב"דיון המהיר" הוטחה ביקורת בעיקר ברשות שוק ההון, אך לא התקבלו החלטות מעשיות

האדריכל סנטיאגו קלטרווה בחיפה / צילום: דוברות נמל חיפה

דווקא במלחמה: המוזיאון שיקימו הנדבן האנונימי ואדריכל־העל

שיתוף־פעולה בין תורם יהודי לאדריכל־העל הספרדי סנטיאגו קלטרווה יוביל להקמת מוזיאון ימי בנמל חיפה ● המוזיאון ימוקם בפרויקט חזית הים, שאמור להפוך למוקד משיכה בעיר ● ישראל מתגייסת

דיון בבג''ץ על חוק הגיוס / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

בג"ץ קבע פה־אחד: המדינה חייבת לגייס בני ישיבות לצה"ל

תשעת שופטי בג"ץ הכריעו היום בעתירות נגד חוק הגיוס וקבעו כי על המדינה לפעול לגיוס בני הישיבות, וכי עד אז לא ניתן להמשיך ולהעביר כספי תמיכות לישיבות עבור תלמידים שלא קיבלו פטור ● נקבע כי "הממשלה פגעה פגיעה קשה בשלטון החוק ובעיקרון שלפיו כל הפרטים שווים בפני החוק"