גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצעירים מרחבי העולם שבחרו להתגייס לצה"ל דווקא בעת המלחמה

כ-500 צעירים בגילאי 16-22 לקחו חלק באירוע "עולים על מדים" - יוזמה של "נפש בנפש", הסוכנות היהודית וקרן מיראז' ישראל ● חלקם עלו עם המשפחה, אחרים ישרתו כחיילים בודדים ● ישראל מתגייסת

משתתפי כנס ''עולים על מדים'' / צילום: יונית שילר
משתתפי כנס ''עולים על מדים'' / צילום: יונית שילר

 

מעבר למדינה זרה עם שפה ותרבות שונים ממה שהכרת כל חייך, הוא בדרך כלל אתגר מסובך. על אחת כמה וכמה, אם המעבר כולל גיוס לצבא, ועוד בזמן מלחמה. למרות זאת, מאות צעירים וצעירות משורה של מדינות ברחבי העולם בחרו להתגייס לצה"ל בחודשים הקרובים.

ישראל מתגייסת | תוכנית החירום של גוף האשראי החברתי עוגן מתרחבת
ישראל מתגייסת | המיזם שבו לוחמים שסובלים מפוסט טראומה משמשים כמנטורים
ישראל מתגייסת | קרן חדשה להנצחת קצין שנפל במלחמה תסייע לחיילי מילואים בעלי עסקים

על רקע מלחמת חרבות ברזל, נערך בירושלים לראשונה כנס "עולים על מדים", במטרה להעניק לעולים הצעירים מידע, הכוונה וסיוע לקראת הגיוס. האירוע נערך ביוזמת תוכנית "כנפיים" של הסוכנות היהודית, קרן מיראז' ישראל, התוכנית לחיילים בודדים של "נפש בנפש" ומשרד העלייה והקליטה, ובשיתוף יחידת מיטב בצה"ל.

בכנס השתתפו כ־500 צעירים בגילאי 16-22 - כולם עולים חדשים שהגיעו לישראל לבד עם או עם המשפחה, ובחרו להצטרף לשורות צה"ל בחודשים הקרובים (אך גם מאוחר יותר). לצד לשכת גיוס ניידת עם עמדות שבהן יכלו להגיש מסמכים ולקבל מידע וגם הכוונה לגבי זכויותיהם, התקיים מיצג של כ־10 יחידות צה"ליות, ובהן צנחנים, גולני, נח"ל, מג"ב, חיל ההנדסה הקרבית, פיקוד העורף ועוד.

"ברור שההורים דואגים"

מנתוני הסוכנות היהודית וארגון העלייה מצפון אמריקה, "נפש בנפש", עולה כי מאז פרוץ המלחמה חל גידול של מאות אחוזים בקרב המתעניינים בעלייה לישראל ממדינות שונות בעולם.

ביניהם נמנים גם צעירות וצעירים שעתידים להתגייס לצה"ל - כמו רובן דל מונטה, 19, מרומא, שהגיע לישראל לפני שלוש שנים לבדו במסגרת תוכנית נעל"ה. על הגיוס דווקא כעת הוא מספר כי "מלחמה זה לא דבר נעים, וברור שההורים דואגים, אבל זה לא מה שמרתיע אותי או גורם לי לא לרצות להתגייס. אם לא הייתה מלחמה, אז היה משהו אחר. אני פה לעזור ולהגן על המדינה".

לדברי נויה גוברין, מנהלת התוכנית לחיילים בודדים של נפש בנפש, "המערכת הצה"לית היא גדולה ומסועפת, ואפילו לצעירים שנולדו בישראל אין את כל המידע הדרוש לקראת גיוסם לצבא, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בעולים חדשים.

"ליום שיזמנו הגיעו כ־500 מלש"בים שעלו מכל רחבי העולם - ארה"ב, רוסיה, צרפת, איטליה, ברזיל ועוד. חלקם יתגייסו בחודשים הקרובים, ואחרים בטווח של השנתיים הקרובות. הצעירים ילוו לאורך כל שירותם ולאחריו על ידי צוות התוכנית שלנו, הכולל יועצים שדוברים ארבע שפות שונות, תוכניות נוספות שתומכות בחיילים בודדים ומרכז בודדים של צה"ל. כולנו פה בשביל לעטוף ולחבק אותם, בייחוד בתקופה המאתגרת הזו".

מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

עמותת Place-il

ביום ראשון הקרוב תערוך עמותת Place-IL מפגש מיוחד עבור מנכלים ומנהלי טכנולוגיות בחברות הייטק הקולטים עובדים חדשים מהנגב המערבי להתמחויות.

העמותה, שהוקמה לפני שנתיים, עוסקת בהגדלת מספר העובדים שמגיעים מאוכלוסיות בייצוג חסר בחברות ההייטק. בחודשים האחרונים פועלת העמותה לשלב בענף את תושבי הנגב המערבי ועוטף עזה - או כאלה פונו משם בעקבות המלחמה - באמצעות תוכנית שתיצור מאות משרות חדשות במגוון תפקידים.

בעמותה מסבירים כי תהליך הקליטה של Place-IL מאפשר למצוא את העובד המתאים עבור כל חברה והצרכים שלה, וגם מסייע להתגבר על "מחסום הג'וניורים" שנמצאים מתאימים למשרות, אך חוסר הניסיון התעסקותי לא מאפשר להם להתקדם.

במהלך הוובינר יעסקו במודל מימון שכר המתמחים של Place-IL, איך עובד תהליך המיון וכיצד למצוא את העובד המתאים ביותר לחברה.

להרשמה: ‏ bit.ly/3WNgrnd

עידית, מקבוצת מלונות דן

הנהלת ועובדי חברת ההסעדה עידית, מקבוצת מלונות דן, יצאו ביוזמה להנצחת נועם אשרם ז"ל, מנהל תפעול בחברה, שנפל במלחמה. בכ-20 אתרים שבהם עידית מספקת שירותי הסעדה הוכנה ארוחה המבוססת על מתכונים שאשרם ז"ל אהב.

אשרם ז"ל שימש בצבא כרס"פ במיל' וכלוחם בפלס"ר 5352. הוא נפצע בסוף דצמבר ממטען צד במרכז רצועת עזה, ולאחר מכן נלחם על חייו במשך כשבועיים.

מכללת קיי

ביום רביעי הבא, ה-29 במאי, ייערך במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע כנס "מתחברים מחדש" שבו - על רקע אירועי מלחמת חרבות ברזל - תוצף שאלת היחסים בין חינוך, קהילה ומקום.

עשרות קהילות בדרום ובצפון נאלצו להתנתק באופן כפוי ומהיר ממרחב קיומן ופעילותן, ולהסתגל לשהייה במקומות אחרים. חלק מהקהילות החלו בתהליך של התיישבות מחדש וחלקן עדיין לא, כשהן נעות בין שיבה להתפרקות. כל זאת מתרחש כאשר הטראומות האישיות והקולקטיביות עדיין פתוחות והלחימה נמשכת.

מסגרות החינוך נדרשו גם הן לעבור שינוי ולהתאים את עצמן למצב החירום. לאור זאת, יזמו ד"ר דפנה גרנית דגני וד"ר ארנון בן ישראל, מרצים במכללת קיי, את הכנס שמיועד לאנשי חינוך, טיפול, מנהיגים חברתיים ולכל מי שמעוניין ליצור חיבור מחודש למקום בקהילות השונות ברחבי הארץ.

אחוזת פולג

בבית הדיור המוגן אחוזת פולג קיימו בזאר יד שנייה, שבו הדיירים תרמו למכירה חפצים שהם אינם זקוקים להם, מפסלים ותמונות ועד בגדים ותכשיטים. תושבי השרון הוזמנו לקנות בבזאר, וכך נאספו עשרות אלפי שקלים לתרומה לחיילים דרך עמותות שונות. "יש כאן דיירים עם נכדים בצבא, והם דואגים ליזום כל הזמן למען החיילים", מספרת יוזמת הבזאר תמי סלע זסלבסקי. "כאן חשבנו גם על החיילים וגם על מחזור וסביבה, כך שיצא טוב לכולם".

בזאר אחוזת פולג למען חיילים / צילום: תמי סלע זסלבסקי

עוד כתבות

האינפלציה במאי הפתיעה לחיוב / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מפתיעה לטובה: קצב שנתי של 2.8% במאי; מחירי הדירות ממשיכים לזנק

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.2%, מתחת לתחזיות האנליסטים שציפו לעלייה של כ-0.5% ● גם בקצב שנתי המדד הפתיע לחיוב את צפי הכלכלנים שציפו כי יעבור את הרף העליון של יעד יציבות המחירים של בנק ישראל ● למרות הנתונים המעודדים, מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, מדגיש: "להערכתנו, הסיכונים לתחזית האינפלציה מוטים כלפי מעלה"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכר דו משפחתי בשטח של 160 מ"ר באלפי מנשה?

הבית נמצא על מגרש בשטח של 250 מ"ר וכולל חמישה חדרים בשני מפלסים ונמכר ב־2.5 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

הקנצלר שולץ (משמאל) ליד מל''ט הרון TP של התעשייה האווירית. הראשון מהסדרה שגרמניה חוכרת / צילום: Reuters, IMAGO/Thomas Bartilla

טילים, מל"טים ומערכות הגנה "מייד אין איזראל": ביקור בסלון האווירי של ברלין

הסדר מתערער והעולם מתחמש, ולתעשיות הביטחוניות הישראליות יש היצע מגוון שהוכיח את עצמו בשדה הקרב ● בסלון האווירי של ברלין נראה כי למרות ההפגנות נגד המלחמה בעזה, והשחיקה במעמדה של ישראל כשותפה לגיטימית, ניסיון מבצעי הוא עדיין מילת קסם בנוגע למכירת נשק

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יונתן בלום (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

בדרך לקו האדום: מה צפוי בנתוני האינפלציה בישראל היום?

התחזיות למדד המחירים לצרכן בישראל לא ממש אופטימיות ● ההערכות הן שהמדד יעלה לקצב שנתי של 3.1%-3.2%, ובפעם הראשונה יעקוף את טווח היעד של בנק ישראל

משחק הפתיחה יורו 2024 / צילום: Reuters, Christian Charisius

אליפות אירופה בכדורגל יוצאת לדרך: מי מנצחת במגרש הכלכלי?

טורניר יורו 2024 יוצא הערב לדרך על אדמת גרמניה שתארח לבדה את התחרות ● במשחק הפתיחה היא תשחק מול נבחרת סקוטלנד ● מי הפייבורטית לזכות, ולמי מבין השתיים שישחקו הערב כלכלה חזקה יותר?

גילברט ורוזנטל מראיינים את מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג. תהליך יצירת פרק אורך שישה שבועות / צילום: מתוך יוטיוב

כל האנשים החכמים ביותר בחדר מאזינים לאותו פודקאסט

שיחת עומק של שעות ארוכות על חברה אחת היא לא מתכון ברור לרייטינג מסחרר ● אבל כשבן גילברט ודיוויד רוזנטל צוללים לסיפורים האפיים של החברות המצליחות ביותר, המנהלים הבכירים בעולם מאזינים ● כך הפכה Acquired לתוכנית האהובה על עולם העסקים, ומכניסה ליוצריה מיליוני דולרים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

נעילה מעורבת בוול סטריט; למרות הירידה - S&P 500 קרוב עדיין לשיא

הניקיי ננעל בעלייה של 0.2% ● הדאקס איבד 1.4% ● מחירי הנפט יורדים קלות ● בעלי המניות של טסלה אישרו מחדש את הטבת הענק למנכ"ל החברה אלון מאסק

הצבא העממי של סין / צילום: ap, Heng Sinith (עיבוד תמונה)

סין בונה שותפויות לקראת מה שעלול להיות המלחמה הבאה

התמנון הסיני בוחש בכל ושולח זרועות של שיתופי פעולה למדינות רבות וחזקות בעולם ● נפט, סחר ושיקולים אסטרטגיים מובאים בחשבון בניסיון להתעצם ● ובסבך החזיתות סין לא מסירה עיניים מטייוואן, והאיום מרחף מעל ראשה: אם תעז להכריז על עצמאות, סין תתקוף בכל העוצמה ● גלובס ממפה את המדינות שסין חברה אליהן ואת אלה שהיא שמה על הכוונת חזית סין-טייוואן, פרויקט מיוחד

נעמי גיסר, מנכ''לית ברוקר הביטוח Marsh McLennan ישראל / צילום: סמדר כפרי

"גם אם הייתי זוכה בלוטו, הייתי ממשיכה לעשות אותו דבר"

כמעט כל המשפחה של נעמי גיסר עסקה בביטוח, ואת הקריירה שלה בתחום היא התחילה יום אחרי השחרור מהצבא ● 25 שנה אחרי היא כבר מבטחת את רכוש המדינה ומנסה לשמור על אופטימיות: "מאז 7 באוקטובר אנחנו מזהים ירידה בתיאבון של מבטחים גלובליים, אבל אחרי המלחמה נראה הרבה יותר השקעות"

השבוע בעולם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: Sutturstock, AP- Geert Vanden Wijngaert, Ludovic Marin

הימין הקיצוני חוגג את ״אירופה החדשה״ והדנים מוזהרים מפני ראמן

הימין הקיצוני מנצח בגדול באירופה ● רישי סונאק מנסה טריק ישן: הורדת מסים ● רוסיה מעצבנת את ארה"ב בחופי קובה ● יתושי דנגי מתאזרחים באירופה, ודנמרק אוסרת יבוא ראמן קוריאני בטענה להרעלה ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

כיכר המדינה. לב אזור הביקוש / צילום: באדיבות י.ח דמרי

כיכר המדינה בת"א עובר מתיחת פנים. כמה יעלו הדירות החדשות?

באיזור כיכר המדינה ניתנו בחמש השנים האחרונות 199 היתרים להתחדשות עירונית ● אייל כ"ץ, בעלי חברת תיווך: "יש התאוששות בשוק בעיקר בפרויקטים חדשים והרבה לקוחות מחפשים לשלם 10% עכשיו ו־90% בסוף, ולהוציא שלל הטבות מהיזמים"

חיילים טייוואניים. סין משפרת מוכנותה לפלישה / צילום: Associated Press, Daniel Ceng

המים במצרי טייוואן מתחממים שוב: סין מגבירה את הלחץ על המדינה המשוסעת

התרגיל הצבאי המקיף שביצעה סין סביב טייוואן בחודש שעבר הכניס את העולם לכוננות, ובארה"ב קראו לזרז אספקת נשק לאי ● טייוואן, שממלאה תפקיד משמעותי בתעשיית הטכנולוגיה העולמית, מתמודדת גם עם פילוג מבית, שאותו סין מנצלת היטב ליצירת מהומות ● חזית סין-טייוואן, פרויקט מיוחד

צילום: Shutterstock

הקרימינולוג שעשה מהפכה בעבודת השיטור בעולם יודע מה הטעות של בן גביר בטיפול במפגינים

פרופ' דוד וייסבורד גילה ששיטור אפקטיבי מתבסס על מיפוי גיאוגרפי של "נקודות חמות" בערים ● מחקריו כבר זיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרס ישראל, ובימים אלה הוא מצטרף כחבר באקדמיה הלאומית למדעים ● בראיון לגלובס, הוא מסביר מה צריך לעשות כדי להגביר את האמון בין תושבים באזורי פשיעה לשוטרים ואיזו טעות עושה השר לביטחון פנים בטיפול בהפגנות

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

עוד 110 אלף שקל לדירה: האזור המפתיע שהוביל בעליות המחירים

בהיעדר פעילות ממשלתית בתחום, הציבור לא מאמין שמחירי הדירות ירדו - וגם הריבית הגבוהה לא עוצרת אותו מלחזור לקנות דירות ● התוצאה - מחירי הדירות חזרו לעלות לאחר שב-2023 רשמו ירידה ● זהו המחוז שהוביל את עליית המחירים

סיכום שווקים / צילומים: איל יצהר,AP, MATT MONFREDI, בן קלמר, איתי רפפורט, שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

רשות ני"ע רוצה לשנות הגדרה אחת שתשפיע על כל עולם ההשקעות - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

מנהל ההשקעות שמסביר למה שוק המניות הישראלי לא מתרומם ● שינוי שישפיע על אלפי מיליונרים: האם הרף להגדרת "משקיע מתוחכם" עומד לרדת ● איך יכול להיות ש-17 שנה חלפו מאז הונפקה חברה קיבוצית בבורסה ● וגם: האם טורניר היורו והאולימפיאדה יקפיצו את מניות מותגי הספורט?

צילום: AP - Seth Wenig, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

500 חברות עמדו למבחן בעונת הדוחות הזו בוול סטריט. אלה התוצאות

עונת הדוחות החולפת כונתה "המבחן של הראלי בוול סטריט". בדיקה חדשה, שניתחה את התוצאות של החברות במדד S&P 500 שפרסמו את הדוחות שלהן, מעלה כי הראלי עבר את המבחן ● הרווחים של החברות המדווחות קפצו בקצב מסחרר, רובן גם עקפו את תחזיות האנליסטים, וגם: איזה סקטור נהנה מהכי הרבה המלצות קנייה בשבועות האחרונים?

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו

שי מרצקי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הביומד בונוס ביוגרופ, רכש לפני שנתיים 166 אלף מניות של החברה, ערב עדכון מדדי הבורסה ● הבקשות לתביעות ייצוגיות הוגשו בשנת 2022, ושנתיים לאחר מכן פתחה הרשות לניירות ערך בחקירה גלויה באותו עניין

''השיבה הביתה היא הדבר הקשה''. חיילי מילואים בשטח כינוס / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

שיקום נפשי בשטח ושינוי תפיסת הקב"ן: כך צה"ל מתמודד עם טראומות המלחמה

צה"ל יצא למהפכה בטיפול הנפשי - עם קב"נים שנכנסים לשטח הלחימה לצד מרכזי שיקום עורפיים ● ראש ענף חוסן נפשי סא"ל נטע לי צליכובר, מספרת על האתגר בחזרת הלוחמים הביתה: "הדריכות נשארת" ● כעת צה"ל נערך למעבר ללחימה בצפון: "הבדלים רגשיים רבים"

יריב לוין, שר המשפטים / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק למה הוועדה לא בוחרת נשיא לבית המשפט העליון

בג"ץ לא קיים דיון בעתירה נגד שר המשפטים ולא קיבל תגובה תגובה מקדמית כנהוג, אלא החליט מטעמי יעילות להוציא צו על תנאי ולעבור לשלב הבא - בו יוכרע האם לחייב את לוין לכנס את הוועדה לשם בחירת נשיא ושופטים לביהמ"ש העליון • לוין מונע מחברי הוועדה להצביע על מינוי נשיא מאחר ורוב החברים בעד מינויו של השופט יצחק עמית לפי שיטת הסניוריטי הנהוגה ● עו"ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין: "צעד חיובי ומתבקש לנוכח התנהגות שערורייתית של שר משפטים שמפקיר את מדינת ישראל"

יוליה שמאלוב ברקוביץ / צילום: שלומי יוסף

עובדי חדשות 13 לדירקטוריון: "תדהמה ושאט נפש ממינוי יוליה שמאלוב-ברקוביץ'"

עיתונאיות ועיתונאי חדשות 13 שיגרו מכתב חריף לדירקטוריון, בו הביעו התנגדות למינוי יו"ר הרשות השנייה לשעבר ליו"ר החברה ● לפי המכתב, "המינוי כה פסול ומופרך, עד כי מתעוררת תהייה שמא דירקטוריון החברה פעל במודע בניגוד לטובתה העסקית והציבורית" ● רשת 13: "ועדת האיתור פעלה במקצועיות ובתהליך סדור"