גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg
ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה  הצליחה להדהים את השוק שוב. הדוחות שהציגה יצרנית השבבים לרבעון הראשון של השנה היו מרשימים בצורה בלתי רגילה, עם רווח נקי של 14.9 מיליארד דולר - קפיצה של יותר מ־600% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. במונחי רווח גולמי, החברה מציגה 70%, מספרים האופייניים לחברת תוכנה שאין לה הרבה הוצאות.

שאלות ותשובות | אנבידיה הכריזה על ספליט. כך זה יעבוד
האם כדאי להיכנס לשוק כשהמדדים בשיא כל הזמנים

כדי לסבר את האוזן, שווי השוק של אנבידיה גדול יותר היום משל טסלה ואמזון גם יחד, והיא מתקרבת בצעדי ענק לאפל. בשנתיים האחרונות, תשואת המניה גבוהה בכפי 10 משל מדד הנאסד"ק. ואפשר להמשיך עוד עם נתונים שנראים דמיוניים.

שאלת מיליון הדולר בוול סטריט היא מתי ההתלהבות הרבה סביב החברה תתפוגג, אם בכלל. המנכ"ל והמייסד המיתולוגי של אנבידיה, ג'נסן הואנג, מבטיח כי "המהפכה התעשייתית הבאה החלה" וכי עוד לא ראינו כלום. אנליסטים תוהים כמה זמן היא תוכל להמשיך לצמוח בקצב כה מסחרר ואיך ייראו מוצריה בשנים הקרובות.

"המחזוריות קיימת, יהיה תיקון"

בקרב מספר מומחים שדיברנו עמם קיים קונצנזוס - המהפכה של אנבידיה לא הולכת לשום מקום, אבל קיים גם סיכוי לא מבוטל לתיקון קרב. ניר אורגד, אנליסט מניות בחו"ל באגף הייעוץ בבנק לאומי, סבור כי "יש פה סייקל מאוד חזק, כמו בכל סייקל עולה, יגיע תיקון. כיום, הלקוחות קונים מה שהם צריכים, ולכן יכול להגיע שלב שהם לא יהיו צריכים עוד. התחרות מבשילה, הרווחיות של החברה חריגה במיוחד - ולא רק בענף הטכנולוגיה, ולשמור על זה יהיה מאוד קשה. זה דוחף את הלקוחות שלה לפתח שבבים בעצמם".

ברנרד מנור, מנהל השקעות באי.בי.אי, מסכים גם הוא כי "ההייפ כאן כדי להישאר. אנחנו רחוקים מאוד מרוויה ביכולות הביצוע של פלטפורמות המחשוב הקיימות, כאשר משתמשי הקצה מייצרים תוכן בהיקפים מטורפים. דאטה סנטר צורך כיום פי 3 חשמל, והמשמעות היא שצריך יותר דאטה סנטרים או כאלו יעילים וטובים יותר. וזה בדיוק מה שאנבידיה יודעת לעשות". עם זאת, לפי מנור, "המחזוריות קיימת, וכעת אנחנו בתחילת הגל של המחזוריות העולה".

ואכן אחד הסגמנטים הצומחים ביותר של החברה הוא הדאטה סנטרים (מרכזי מידע). הואנג התייחס לכך באחרונה ואמר כי "אם תעשיית המחשבים תמשיך לצמוח בכ־20% לערך, כנראה שנצטרך להחליף בשנים הבאות מחשבים בשווי 2 טריליון דולר, עם מחשוב מואץ". המשמעות הנרחבת מכך היא שלאנבידיה יש עוד פוטנציאל עצום של שוק.

אוראל לוי, מנהל השקעות בקרן טכנולוגיה במור קרנות נאמנות, מסכים כי ההתלהבות סביב הבינה המלאכותית (AI) והצמיחה שלה יישארו, אך מציין גם אתגר משמעותי עבור אנבידיה.

"כיום, אנבידיה היא התשתית ל־AI, בלעדיה אי אפשר להיכנס לעולם הזה. אבל יש כאן אזהרה", אומר לוי, "אם חברות התוכנה לא יצליחו להעלות מחירים ללקוחות ולא יהיו להן מנויים, הן עלולות לחשוש שרכשו יותר מדי רכיבי GPU (מעבדים גרפיים, נ' ט'), או אף לגלות כי המחיר הגבוה של אנבידיה לא משתלם להן. אם בשרשרת הערך הזו לא יצליחו להרוויח בעצמן, אותן חברות תוכנה יאמרו לאנבידיה כי הצטיידו יותר מדי. זה בדיוק מה שהיה בעולם הטלקום עם הבנייה של האינטרנט", אמר.

חברה בלי תחרות, בינתיים

המובילות הברורה של אנבידיה והדומיננטיות שלה בענף השבבים הן תוצאה מכך שאין לה תחרות אמיתית בשוק. ישנם כמה שחקנים עם מוצרים מתחרים, כמו AMD או ענקיות טכנולוגיה שהשיקו או מפתחות מעבדים עצמאיים לשימושים מסוימים (כמו ה־Tensor של גוגל או גרויטון של אמזון), אבל זה עוד רחוק. כיום, הביקוש כה גדול ואנבידיה לא מצליחה לספק את הביקושים ממנה.

סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבית ההשקעות אופנהיימר, מסביר כי "כל תחום שהביקושים שלו גדולים והרווחיות בו גבוהה - התחרות תגיע אליו. במקרה הזה, AMD, יצרנית השבבים האמריקאית, מנסה להתחרות אך עדיין לא הולך לה כמו שהייתה רוצה. לגבי אינטל, אני פחות מאמין ביכולת שלהם להתחרות בשוק הזה. ענקית טכנולוגיה כמו אמזון יכולה להתחרות במוצרים של אנבידיה, עד שבשלב מסוים זה יגרום לה להוריד מחירים. זה כבר יוכל להיות משמעותי מבחינת ביצועי החברה".

 

ליאור צימרמן, אנליסט בבנק הפועלים, סבור כי העובדה ש"אין תחרות אמיתית לאנבידיה, זו הסיבה שאנליסטים ממשיכים להעלות את מחירי היעד למנייתה. ודאי שתחרות טובה עשויה לנגוס לה בנתח שוק. אבל אם מסתכלים מלמעלה, כשיש לך מוצר חזק וביקוש ענק ומעט תחרות, אז יש פה פוטנציאל לרווחים גבוהים ואפשרויות צמיחה".

לוי מקרנות מור מצביע על שינוי עומק שיכול להתרחש: "הלקוחות של אנבידיה שונאות במיוחד להיות תלויות בה. את העובדה שכל האספקה תגיע ממנה. נכון שיש את AMD, אבל האתגר הגדול הוא מצד חברות הענק, חברות ההייפרסקייל, מה עם השבבים שהן התחילו לבנות? האם ינסו להחליף לגמרי את אנבידיה? הן הרי מעוניינות בכך, וגם אם לא - הן בוודאי לא רוצות לעבוד מול ספק אחד. התקדמות בחזית הזו תביא לכך שההזמנות מאנבידיה יירדו בעתיד".

אורגד מבנק לאומי מצביע על נקודת מתיחות נוספת שעלולה להיווצר מול אנבידיה, שכן "יש לה את השרתים ואת הפתרון הכולל. היא יכולה בעתיד להציע ללקוחותיה שירותי ענן, ולמעשה להתחרות בכך מול הלקוחות שלה. שוק מחשוב הענן הוא עצום, וכשאנבידיה תראה שחברות הענק מנסות להתחרות בה עם מעבדים מתוצרתן, היא תנסה לנגוס באספקת שירותי ענן בהמשך".

לדברי וסצ'ונוק, "אנבידיה חותרת לכיוון ה־DGX, שזה שירותי הענן שלה. זה יכול להיות גיים ציי'נג'ר, אם היא תתחיל לספק שירותי ענן ולהתחרות בלקוחות שלה. מאוד הגיוני יהיה לייצר תחרות לחברות האלו. אבל זה שוק יותר מסוכן כשאתה מתחיל להתחרות מול הלקוחות של עצמך".

 

המהלכים שמצביעים על הכיוון העתידי

הדוחות האחרונים חיזקו עוד יותר את העובדה שאנבידיה לא שמה את כל הביצים בסל אחד. היא מזמן לא רק חברת חומרה ושבבים, ופעילות התוכנה שלה צומחת בקצב מהיר. כדי להבין מה יהיו מנועי הצמיחה העתידיים שלה, צריך להסתכל על שורת רכישות ומהלכים שעשתה לאחרונה.

אם מביטים על הרכישות של אנבידיה בישראל בשנתיים האחרונות, בעקבות רכישת הענק של מלאנוקס ב־2019, אפשר להבין לאן החברה הולכת: במרץ 2022 אנבידיה רכשה את חברת Excelero, המתמחה בפיתוח ובייצור טכנולוגיות אחסון. לפי פרסומים דאז, סכום הרכישה עמד על כ־35 מיליון דולר.

בחודש אפריל האחרון, אנבידיה הודיעה על רכישת Run:AI אחרי המון שמועות, עבור כ־620 מיליון דולר (ועוד 100 מיליון דולר במענקי שימור לעובדים). החברה הזו פיתחה מערכת הפעלה לניהול מעבדים גרפים, כך שלקוחות אנבידיה יוכלו לאמן מודלים של בינה מלאכותית על גבי פחות מעבדים, או לחלופין לשפר יעילות של מעבד קיים כך שאפשר יהיה לאמן עליו יותר דאטה.

שבוע לאחר מכן, בחודש מאי הכריזה אנבידיה על רכישת Deci, בעלת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמאפשר לשפר את הדיוק ואת מהירות העיבוד של יישומי הבינה המלאכותית. למעשה, היא עושה אוטומציה לבנייה של מודלים לביצועים טובים יותר. ההערכות בשוק הן כי הרכישה נעשתה תמורת כ־300 מיליון דולר.

הרכישות האלו, כשהן מצטרפות למלאנוקס, הולכות יותר ויותר לכיוון התוכנה. אנבידיה למעשה כבר היום הופכת ליותר מחברת שבבים, והיא רוצה שיתייחסו אליה בהתאם. גם המרכז הישראלי הופך יותר ויותר לסניף התוכנה של אנבידיה, והרכישות האחרונות מגבירות את היכולות בתחום כשאנבידיה למעשה הופכת לחברת תוכנה, וזה בא לידי ביטוי גם בהכרזות נוספות שלה - בדבר פיתוח פלטפורמה לאיגוד יישומי בינה מלאכותית בשם NIM, השקעת משאבים רבים יותר בתחומי הענן והתוכנה, ועוד.

אורי אליאבייב, יועץ בתחום הבינה המלאכותית ומנהל קהילת Machine and Deep Learning Israel, אומר כי "הרכישות הללו בעצם מדגישות את המחויבות של אנבידיה לשיפורים לא רק בתחום החומרה אלא גם התוכנה. גם ענקית השבבים מבינה שיש גבול לקצב בו ניתן לעדכן את החומרה שהיא מפתחת. הצעדים האלו גם משפרים את שביעות הרצון בקרב הלקוחות הקיימים. ולא פחות חשוב: מאתגרים את המתחרים. שתי הרכישות הללו יאפשרו לה לשמור על הדומיננטיות בתחום ה־GPU ויקשו על מתחרות להיכנס לתחום. גם Run:AI וגם Deci יכולו לקרוץ מאוד לחברות שונות שמנסות לאתגר את אנבידיה, ועצם העובדה שהן עכשיו ישרתו רק את אנבידיה רק תגביר את הקושי להתחרות בה".

רק אל תקראו לה חברת שבבים

"אני חושב שאנבידיה כבר היום היא לא חברת שבבים", אומר מנור מבית ההשקעות אי.בי.אי. כיום, אנבידיה מייצרת את כלל סוגי השבבים, CPU , מעבדי GPU, וגם שבבי תקשורת ועוד. לצד זאת היא מייצרת את פלטפורמת הענן הנוכחית ושל העתיד.

"במובן הזה, בעתיד היא תוכל לייצר בעצמה ענן מתקדם. האם יחליטו בחברה שזה נכון להם, נדל"ן ענני עם יכולות שיתחרו? יכול להיות, אני לא שולל. היום לפחות אין לכך אינדיקציה. זה יכול לקרות אם הם יראו שיש להם הובלה טכנולוגיה בפער משמעותי ממה שהלקוחות שלהם עושים".

לפי וסצ'ונוק מאופנהיימר, "בשנה האחרונה אנבידיה כבר לא מדברת על עצמה כחברת שבבים, היא מתכחשת לזה. 'אנחנו חברת בינה מלאכותית'. יהיה מורכב להגיד בעתיד שאנבידיה היא רק יצרנית שבבים, היא תהיה הרבה יותר מכך".

לדבריו, "סגמנט התוכנה של אנבידיה יגדל עוד, כי זה למעשה מה שייתן לה את הייחודיות במוצר מול המתחרות שלה. בסוף, קשה להתחרות בסינים בחומרה. אבל בתוכנה יש יתרון, וזה למעשה היתרון של כל חברה שהגיעה רחוק. תוכנה ייחודית שמפעילה את מערכות החומרה שלה, וזה קורה פה בישראל. אחד הדברים החשובים ביותר שעזרו לאנבידיה להתקדם, זו רכישת מלאנוקס".

אם כך, אנבידיה הדור הבא היא חברה מגוונת יותר, אך גם מאותגרת יותר. מה שבטוח הוא שהרכבת יצאה מהתחנה ומהפכת הבינה המלאכותית שתפסה תאוצה בזכות אנבידיה לא הולכת לשום מקום. היא פה להישאר.

אנבידיה עם היד על הדופק לגבי תחומים חדשים, והיא מבינה מה היא צריכה לעשות כדי להמשיך להיות הטובה ביותר. השם השני שלה הוא בינה מלאכותית, ובעוד כמה שנים היא תיבחן על התמודדותה עם האתגרים שיבואו.

עוד כתבות

אריק פרישמן, מנכ''ל פייבוקס / צילום: אילן בשור

שופרסל השלימה את מכירת חלקה בפייבוקס לדיסקונט תמורת 77 מיליון שקל

האחים אמיר מסיימים את הרומן של שופרסל עם פייבוקס: הערב הושלמה מכירת יתרת החזקות רשת הסופרמרקטים באפליקציית התשלומים (49.9%) לידי בנק דיסקונט המחזיק ביתרת המניות

צילומים: אלביט מערכות, דוברות משרד הביטחון, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

תשואות פנומנליות וחריגה אחת: הסקטור שהפך לבאזז החדש בבורסת תל אביב

מתחילת המלחמה מחצית מהמניות הביטחוניות הנסחרות בת"א הניבו תשואה של יותר מ־100% ● אבל בבורסה הישראלית לא מתכוונים להשיק בקרוב מדד המיועד לסקטור כי "אין מספיק מניות גדולות" ● וגם: דווקא מניית הענקית אלביט נשארה מחוץ לחגיגה

צילום: AP-Seth Wenig

העלייה מסחררת, אבל גם ההתרסקות: הכירו את פרדוקס התשואות של קרנות הסל

קרן סל שדיווחה זה עתה על רווחים גדולים, לרוב תמשוך אליה עד מיליארדי דולרים ממשקיעים נלהבים, שבתורם יניעו רווחים נוספים ● אז איפה הבעיה? מחקר מצא כי המשקיעים עצמם הם שמניעים את התשואות והרווחים הללו, וכשהאוויר החם ייצא מהקרן, הם יצטרכו חגורת הצלה

חלק מהאמצעים הישראליים כה מבוקשים, שאין יכולת מוחלטת למנוע את הופעתם בתערוכה היוקרתית / צילום: Reuters, Chris Emil Janßen

משגר הטילים הישראלי שמופיע ביורוסאטורי, למרות הניסיונות הצרפתיים

למרות המאבק הצרפתי בהשתתפות הישראלית ביורוסאטורי, מוצג אמל"ח ישראלי בתערוכת הנשק היוקרתית ● ברק"מ הפולני החדש של חברת PGZ, בורסוק, משולבים משגרי טילי נ"ט ספייק LR ו־LR2 של רפאל ● השקתו דווקא ביורוסאטורי, ממחישה את היעדר התחרות ההוגנת שהביא אליה נשיא צרפת בעצם הרחקת החברות הישראליות

תערוכת יורוסאטורי ב-2022 / צילום: Reuters, Lafargue Raphael

פרטים חדשים על ההחלטה שדרדרה את יחסי ישראל-צרפת לשפל

החברה המארגנת את תערוכת הנשק "יורוסאטורי" בצרפת נחלה כישלון בפני בית המשפט, וחברות ישראליות שתכננו לשלוח נציגים לתערוכה, לא יוכלו לעשות זאת ● בפועל, ההחלטה המדינית של ממשלת צרפת הופכת את ישראל למדינה מוקצה בתחום המסחרי של עסקי הביטחון במדינה

אילת / צילום: Shutterstock

הדירה נמכרה לשני אנשים. מי נרשם כבעלים?

התובעים ביקשו להכיר בהם כבעלים של יחידת דיור, לאחר שחתמו על טופס הרשמה, שילמו עליה והחברה המוכרת נכנסה להקפאת הליכים ● אלא שהדירה נמכרה לאחר מכן לרוכשים אחרים שחתמו על חוזה מכר ● מה קבע בית המשפט?

חוק הרבנים חוזר לכנסת / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

חוק הרבנים חוזר לדיונים בוועדת החוקה של הכנסת

החוק יאפשר למנות עוד משרות רבות של רבנים, ויעניק לשר הדתות ולרבנות שליטה כמעט מלאה בתהליך על חשבון הרשויות המקומיות ● מהו חוק רבני הערים שהקואליציה מנסה לקדם, ולמה הוא חשוב לש"ס?

מפעל אינטל בישראל / צילום: אינטל

העיכובים בקריית גת הם רק הסימפטום: המשקיעים דוחפים לפצל את אינטל

העיכוב בהקמת המפעל החדש בקריית גת הוא רק סדק אחד באסטרטגיית הרחבת הייצור של אינטל, שסובלת ממצוקת מזומנים קשה ונאלצת לשתף קרנות השקעה גדולות ● "הברירה של אינטל כעת היא לרכז את הייצור בחברה נפרדת", אומר לגלובס אוראל לוי ממור קרנות נאמנות

חאבייר מיליי, נשיא ארגנטינה / צילום: Reuters, Matias Baglietto

ארגנטינה: האינפלציה הנמוכה ביותר זה שנתיים וחצי, והרפורמות נמשכות

האינפלציה בארגנטינה נחתכה לרמתה הנמוכה ביותר מאז ינואר 2022, מה שמחזק את חאבייר מיליי, הנשיא הרדיקל החדש של ארגנטינה ● במקביל, בחיזוק נוסף לאג'נדה שלו להפוך את הכלכלה הארגנטינאית לכלכלת שוק חופשי, חבילת הענק לרפורמות של מיליי עברה באופן עקרוני

טיילור סוויפט בהופעה בפריז / צילום: Associated Press, Lewis Joly

הזמרת ששרה כל הדרך אל הבנק, ואף עשויה לעכב את הורדת הריבית בבריטניה

המופע המצליח של הזמרת האמריקאית טיילור סוויפט, The Eras Tour, עשוי להוסיף כמיליארד ליש"ט לכלכלה הבריטית ● זוכת הגראמי, שידועה כ"מטלטלת כלכלות" בכל מקום שכף רגלה דורכת, צפויה להביא לעלייה באינפלציה בבריטניה באוגוסט ולשבש את התוכניות של הבנק המרכזי במדינה

קובי מימון / איור: גיל ג'יבלי

קובי מימון רוצה להתקרב למאגר תמר: אקויטל הגישה הצעת רכש ל-23% ממניות נפטא

הצעת הרכש, ככל שתתקבל על ידי בעלי המניות, עשויה להוביל את אקויטל להחזיק ב-90% מנפטא ובעתיד לפעול למחיקתה מהבורסה ● עלות ההצעה לאקויטל – 439 מיליון שקל והפרמיה בהצעה עומדת על 8%

נזקי החות'ים נחשפים במסמך חדש ויש נפגעת אחת מפתיעה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: המספרים מאחורי נזקי מתקפות החות'ים בים האדום נחשפים, מחאות פרו־פלסטיניות שוטפות את רחובות מרוקו, וארגנטינה בוחנת אפשרות לעסקת ענק ביטחונית עם ישראל וארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

במסגרת מכירת אסקימו, קיבלו בעלי המניות לשעבר תשלום נוסף של 20 מיליון דולר

ועדה מייעצת של ה-FDA, אישרה תרופה של של אלי לילי לטיפול באלצהיימר ● פרופ' סיגל סדצקי, מצטרפת לחברת הסטארט אפ בריאה (Briya) ● וגם: ב-2023 חברות השקיעו במחקרים בישראל את הסכום הנמוך ביותר שנמדד מאז 2014

יוליה שמאלוב-ברקוביץ' / צילום: שלומי יוסף

עיתונאי חדשות 13 הכריזו על סכסוך עבודה. מה המשמעות?

סכסוך העבודה הוכרז בעקבות מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 ● הכרזה על סכסוך עבודה היא שלב ראשון בשורת צעדים שיכולים לנקוט עובדים במקום עם יחסי עבודה קיבוציים ● האם צעדים אלה יכולים לכלול גם התפטרות קולקטיבית, ומה הדין לגבי פיטורים של מי שמתנגד כעת למינוי?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הביוב הציף את הדירה בשל ליקוי בצנרת ושימוש במגבונים. כמה ישלם היזם?

הורים לשלושה נפרדו אחרי קרוב ל־40 שנה - הבעל ביקש לקבל 80% מהזכויות בשל פערי השתכרות בין הצדדים ● בני זוג רכשו דירה להשקעה שהוצפה שלוש פעמים - היזם והקבלן חויבו בפיצויים ● ביהמ"ש דחה תביעת ענק נגד תאגיד השידור "כאן", בטענה ללשון הרע במסגרת כתבה על חשד להתעללות בגן ילדים ● שלושה פסקי דין בשבוע

הדירה ברחוב נחל לכיש בשדרות / צילום: כפיר אסולין

דירת מחיר למשתכן בשדרות נרכשה ב-640 אלף שקל. בכמה היא נמכרה?

דירת 4 חדרים בשטח של 110 מ"ר בפרויקט מחיר למשתכן בשכונת נאות שקמה בשדרות נרכשה לפני 5 שנים בכ־700 אלף שקל והרוכשים קיבלו מענק של 60 אלף שקל נוספים ● כעת נמכרה הדירה ב־1.28 מיליון שקל

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו

שי מרצקי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הביומד בונוס ביוגרופ, רכש לפני שנתיים 166 אלף מניות של החברה, ערב עדכון מדדי הבורסה ● הבקשות לתביעות ייצוגיות הוגשו בשנת 2022, ושנתיים לאחר מכן רשות ניירות ערך פתחה בחקירה גלויה בעניין

תערוכת יורוסאטורי / צילום: Lafargue Raphael

בית המשפט בצרפת מחמיר את ההגבלות בתערוכת הנשק הגדולה

בית המשפט בבוביני שבאיל דה פראנס שבפאתי פריז קיבל עתירה של ארגונים פלו־פלסטיניים מקומיים שדרשו לאסור כניסת חברות ישראליות באופן גורף לתערוכת יורוסאטורי היוקרתית ● המשמעות: גם חברות שתכננו לשלוח נציגים לתערוכה כדי לקיים פגישות או לפנות למציגים אחרים, לא יוכלו לעשות זאת

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● פער תשואות האג"ח מול ארה"ב נמצא בשיא של עשור, האם בנק ישראל יתערב במסחר? ● סיגמא: "מרגישים היטב את עליות המחירים, העלייה המתונה של המדד לא תגרום לבנק ישראל לשנות את הריבית" ● מיטב: למרות השיאים במדדים העיקריים, רוב המניות בארה"ב נחלשו ומשקפות הרעה כלכלית, מומלץ להקטין חשיפה גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותרו לפרסום שמות של 2 חללי צה"ל: סמל שלום מנחם וסמ"ר צור אברהם

לוחמי ההגנה האווירית יירטו כטב"ם במרחב הימי של נהריה, צה"ל תקף בלבנון ● בג"ץ הורה לעצור את ביקורת מבקר המדינה על צה"ל והשב"כ ● צה"ל מבהיר: אין בדרום הרצועה הפסקה של הלחימה, אלא הפוגה באזור ספציפי בלבד ● הותרו לפרסום שמותיהם של שבעה מבין שמונת לוחמי ההנדסה שנפלו בתקרית ברפיח, בקרב בצפון הרצועה נפלו שני לוחמי מילואים בשריון ● עדכונים בולטים