גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אנבידיה 2030: השלב הבא של המניה החמה ביותר בוול סטריט

היא עשתה זאת שוב: ענקית הטכנולוגיה הדהימה את וול סטריט, עקפה את התחזיות וסיפקה שלל הבטחות לעתיד ● "המהפכה התעשייתית הבאה החלה", הכריז המנכ"ל והמייסד המיתולוגי ג'נסן הואנג ● מהדור הבא של המעבדים, דרך שירותי התוכנה המתקדמים ועד לענן - מומחים מנתחים איך תיראה המהפכה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg
ג'נסן הואנג, מנכ''ל ומייסד אנבידיה, עם יישות בינה מלאכותית / צילום: ap, Eric Risberg

אנבידיה  הצליחה להדהים את השוק שוב. הדוחות שהציגה יצרנית השבבים לרבעון הראשון של השנה היו מרשימים בצורה בלתי רגילה, עם רווח נקי של 14.9 מיליארד דולר - קפיצה של יותר מ־600% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. במונחי רווח גולמי, החברה מציגה 70%, מספרים האופייניים לחברת תוכנה שאין לה הרבה הוצאות.

שאלות ותשובות | אנבידיה הכריזה על ספליט. כך זה יעבוד
האם כדאי להיכנס לשוק כשהמדדים בשיא כל הזמנים

כדי לסבר את האוזן, שווי השוק של אנבידיה גדול יותר היום משל טסלה ואמזון גם יחד, והיא מתקרבת בצעדי ענק לאפל. בשנתיים האחרונות, תשואת המניה גבוהה בכפי 10 משל מדד הנאסד"ק. ואפשר להמשיך עוד עם נתונים שנראים דמיוניים.

שאלת מיליון הדולר בוול סטריט היא מתי ההתלהבות הרבה סביב החברה תתפוגג, אם בכלל. המנכ"ל והמייסד המיתולוגי של אנבידיה, ג'נסן הואנג, מבטיח כי "המהפכה התעשייתית הבאה החלה" וכי עוד לא ראינו כלום. אנליסטים תוהים כמה זמן היא תוכל להמשיך לצמוח בקצב כה מסחרר ואיך ייראו מוצריה בשנים הקרובות.

"המחזוריות קיימת, יהיה תיקון"

בקרב מספר מומחים שדיברנו עמם קיים קונצנזוס - המהפכה של אנבידיה לא הולכת לשום מקום, אבל קיים גם סיכוי לא מבוטל לתיקון קרב. ניר אורגד, אנליסט מניות בחו"ל באגף הייעוץ בבנק לאומי, סבור כי "יש פה סייקל מאוד חזק, כמו בכל סייקל עולה, יגיע תיקון. כיום, הלקוחות קונים מה שהם צריכים, ולכן יכול להגיע שלב שהם לא יהיו צריכים עוד. התחרות מבשילה, הרווחיות של החברה חריגה במיוחד - ולא רק בענף הטכנולוגיה, ולשמור על זה יהיה מאוד קשה. זה דוחף את הלקוחות שלה לפתח שבבים בעצמם".

ברנרד מנור, מנהל השקעות באי.בי.אי, מסכים גם הוא כי "ההייפ כאן כדי להישאר. אנחנו רחוקים מאוד מרוויה ביכולות הביצוע של פלטפורמות המחשוב הקיימות, כאשר משתמשי הקצה מייצרים תוכן בהיקפים מטורפים. דאטה סנטר צורך כיום פי 3 חשמל, והמשמעות היא שצריך יותר דאטה סנטרים או כאלו יעילים וטובים יותר. וזה בדיוק מה שאנבידיה יודעת לעשות". עם זאת, לפי מנור, "המחזוריות קיימת, וכעת אנחנו בתחילת הגל של המחזוריות העולה".

ואכן אחד הסגמנטים הצומחים ביותר של החברה הוא הדאטה סנטרים (מרכזי מידע). הואנג התייחס לכך באחרונה ואמר כי "אם תעשיית המחשבים תמשיך לצמוח בכ־20% לערך, כנראה שנצטרך להחליף בשנים הבאות מחשבים בשווי 2 טריליון דולר, עם מחשוב מואץ". המשמעות הנרחבת מכך היא שלאנבידיה יש עוד פוטנציאל עצום של שוק.

אוראל לוי, מנהל השקעות בקרן טכנולוגיה במור קרנות נאמנות, מסכים כי ההתלהבות סביב הבינה המלאכותית (AI) והצמיחה שלה יישארו, אך מציין גם אתגר משמעותי עבור אנבידיה.

"כיום, אנבידיה היא התשתית ל־AI, בלעדיה אי אפשר להיכנס לעולם הזה. אבל יש כאן אזהרה", אומר לוי, "אם חברות התוכנה לא יצליחו להעלות מחירים ללקוחות ולא יהיו להן מנויים, הן עלולות לחשוש שרכשו יותר מדי רכיבי GPU (מעבדים גרפיים, נ' ט'), או אף לגלות כי המחיר הגבוה של אנבידיה לא משתלם להן. אם בשרשרת הערך הזו לא יצליחו להרוויח בעצמן, אותן חברות תוכנה יאמרו לאנבידיה כי הצטיידו יותר מדי. זה בדיוק מה שהיה בעולם הטלקום עם הבנייה של האינטרנט", אמר.

חברה בלי תחרות, בינתיים

המובילות הברורה של אנבידיה והדומיננטיות שלה בענף השבבים הן תוצאה מכך שאין לה תחרות אמיתית בשוק. ישנם כמה שחקנים עם מוצרים מתחרים, כמו AMD או ענקיות טכנולוגיה שהשיקו או מפתחות מעבדים עצמאיים לשימושים מסוימים (כמו ה־Tensor של גוגל או גרויטון של אמזון), אבל זה עוד רחוק. כיום, הביקוש כה גדול ואנבידיה לא מצליחה לספק את הביקושים ממנה.

סרגיי וסצ'ונוק, אנליסט בכיר בבית ההשקעות אופנהיימר, מסביר כי "כל תחום שהביקושים שלו גדולים והרווחיות בו גבוהה - התחרות תגיע אליו. במקרה הזה, AMD, יצרנית השבבים האמריקאית, מנסה להתחרות אך עדיין לא הולך לה כמו שהייתה רוצה. לגבי אינטל, אני פחות מאמין ביכולת שלהם להתחרות בשוק הזה. ענקית טכנולוגיה כמו אמזון יכולה להתחרות במוצרים של אנבידיה, עד שבשלב מסוים זה יגרום לה להוריד מחירים. זה כבר יוכל להיות משמעותי מבחינת ביצועי החברה".

 

ליאור צימרמן, אנליסט בבנק הפועלים, סבור כי העובדה ש"אין תחרות אמיתית לאנבידיה, זו הסיבה שאנליסטים ממשיכים להעלות את מחירי היעד למנייתה. ודאי שתחרות טובה עשויה לנגוס לה בנתח שוק. אבל אם מסתכלים מלמעלה, כשיש לך מוצר חזק וביקוש ענק ומעט תחרות, אז יש פה פוטנציאל לרווחים גבוהים ואפשרויות צמיחה".

לוי מקרנות מור מצביע על שינוי עומק שיכול להתרחש: "הלקוחות של אנבידיה שונאות במיוחד להיות תלויות בה. את העובדה שכל האספקה תגיע ממנה. נכון שיש את AMD, אבל האתגר הגדול הוא מצד חברות הענק, חברות ההייפרסקייל, מה עם השבבים שהן התחילו לבנות? האם ינסו להחליף לגמרי את אנבידיה? הן הרי מעוניינות בכך, וגם אם לא - הן בוודאי לא רוצות לעבוד מול ספק אחד. התקדמות בחזית הזו תביא לכך שההזמנות מאנבידיה יירדו בעתיד".

אורגד מבנק לאומי מצביע על נקודת מתיחות נוספת שעלולה להיווצר מול אנבידיה, שכן "יש לה את השרתים ואת הפתרון הכולל. היא יכולה בעתיד להציע ללקוחותיה שירותי ענן, ולמעשה להתחרות בכך מול הלקוחות שלה. שוק מחשוב הענן הוא עצום, וכשאנבידיה תראה שחברות הענק מנסות להתחרות בה עם מעבדים מתוצרתן, היא תנסה לנגוס באספקת שירותי ענן בהמשך".

לדברי וסצ'ונוק, "אנבידיה חותרת לכיוון ה־DGX, שזה שירותי הענן שלה. זה יכול להיות גיים ציי'נג'ר, אם היא תתחיל לספק שירותי ענן ולהתחרות בלקוחות שלה. מאוד הגיוני יהיה לייצר תחרות לחברות האלו. אבל זה שוק יותר מסוכן כשאתה מתחיל להתחרות מול הלקוחות של עצמך".

 

המהלכים שמצביעים על הכיוון העתידי

הדוחות האחרונים חיזקו עוד יותר את העובדה שאנבידיה לא שמה את כל הביצים בסל אחד. היא מזמן לא רק חברת חומרה ושבבים, ופעילות התוכנה שלה צומחת בקצב מהיר. כדי להבין מה יהיו מנועי הצמיחה העתידיים שלה, צריך להסתכל על שורת רכישות ומהלכים שעשתה לאחרונה.

אם מביטים על הרכישות של אנבידיה בישראל בשנתיים האחרונות, בעקבות רכישת הענק של מלאנוקס ב־2019, אפשר להבין לאן החברה הולכת: במרץ 2022 אנבידיה רכשה את חברת Excelero, המתמחה בפיתוח ובייצור טכנולוגיות אחסון. לפי פרסומים דאז, סכום הרכישה עמד על כ־35 מיליון דולר.

בחודש אפריל האחרון, אנבידיה הודיעה על רכישת Run:AI אחרי המון שמועות, עבור כ־620 מיליון דולר (ועוד 100 מיליון דולר במענקי שימור לעובדים). החברה הזו פיתחה מערכת הפעלה לניהול מעבדים גרפים, כך שלקוחות אנבידיה יוכלו לאמן מודלים של בינה מלאכותית על גבי פחות מעבדים, או לחלופין לשפר יעילות של מעבד קיים כך שאפשר יהיה לאמן עליו יותר דאטה.

שבוע לאחר מכן, בחודש מאי הכריזה אנבידיה על רכישת Deci, בעלת פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית שמאפשר לשפר את הדיוק ואת מהירות העיבוד של יישומי הבינה המלאכותית. למעשה, היא עושה אוטומציה לבנייה של מודלים לביצועים טובים יותר. ההערכות בשוק הן כי הרכישה נעשתה תמורת כ־300 מיליון דולר.

הרכישות האלו, כשהן מצטרפות למלאנוקס, הולכות יותר ויותר לכיוון התוכנה. אנבידיה למעשה כבר היום הופכת ליותר מחברת שבבים, והיא רוצה שיתייחסו אליה בהתאם. גם המרכז הישראלי הופך יותר ויותר לסניף התוכנה של אנבידיה, והרכישות האחרונות מגבירות את היכולות בתחום כשאנבידיה למעשה הופכת לחברת תוכנה, וזה בא לידי ביטוי גם בהכרזות נוספות שלה - בדבר פיתוח פלטפורמה לאיגוד יישומי בינה מלאכותית בשם NIM, השקעת משאבים רבים יותר בתחומי הענן והתוכנה, ועוד.

אורי אליאבייב, יועץ בתחום הבינה המלאכותית ומנהל קהילת Machine and Deep Learning Israel, אומר כי "הרכישות הללו בעצם מדגישות את המחויבות של אנבידיה לשיפורים לא רק בתחום החומרה אלא גם התוכנה. גם ענקית השבבים מבינה שיש גבול לקצב בו ניתן לעדכן את החומרה שהיא מפתחת. הצעדים האלו גם משפרים את שביעות הרצון בקרב הלקוחות הקיימים. ולא פחות חשוב: מאתגרים את המתחרים. שתי הרכישות הללו יאפשרו לה לשמור על הדומיננטיות בתחום ה־GPU ויקשו על מתחרות להיכנס לתחום. גם Run:AI וגם Deci יכולו לקרוץ מאוד לחברות שונות שמנסות לאתגר את אנבידיה, ועצם העובדה שהן עכשיו ישרתו רק את אנבידיה רק תגביר את הקושי להתחרות בה".

רק אל תקראו לה חברת שבבים

"אני חושב שאנבידיה כבר היום היא לא חברת שבבים", אומר מנור מבית ההשקעות אי.בי.אי. כיום, אנבידיה מייצרת את כלל סוגי השבבים, CPU , מעבדי GPU, וגם שבבי תקשורת ועוד. לצד זאת היא מייצרת את פלטפורמת הענן הנוכחית ושל העתיד.

"במובן הזה, בעתיד היא תוכל לייצר בעצמה ענן מתקדם. האם יחליטו בחברה שזה נכון להם, נדל"ן ענני עם יכולות שיתחרו? יכול להיות, אני לא שולל. היום לפחות אין לכך אינדיקציה. זה יכול לקרות אם הם יראו שיש להם הובלה טכנולוגיה בפער משמעותי ממה שהלקוחות שלהם עושים".

לפי וסצ'ונוק מאופנהיימר, "בשנה האחרונה אנבידיה כבר לא מדברת על עצמה כחברת שבבים, היא מתכחשת לזה. 'אנחנו חברת בינה מלאכותית'. יהיה מורכב להגיד בעתיד שאנבידיה היא רק יצרנית שבבים, היא תהיה הרבה יותר מכך".

לדבריו, "סגמנט התוכנה של אנבידיה יגדל עוד, כי זה למעשה מה שייתן לה את הייחודיות במוצר מול המתחרות שלה. בסוף, קשה להתחרות בסינים בחומרה. אבל בתוכנה יש יתרון, וזה למעשה היתרון של כל חברה שהגיעה רחוק. תוכנה ייחודית שמפעילה את מערכות החומרה שלה, וזה קורה פה בישראל. אחד הדברים החשובים ביותר שעזרו לאנבידיה להתקדם, זו רכישת מלאנוקס".

אם כך, אנבידיה הדור הבא היא חברה מגוונת יותר, אך גם מאותגרת יותר. מה שבטוח הוא שהרכבת יצאה מהתחנה ומהפכת הבינה המלאכותית שתפסה תאוצה בזכות אנבידיה לא הולכת לשום מקום. היא פה להישאר.

אנבידיה עם היד על הדופק לגבי תחומים חדשים, והיא מבינה מה היא צריכה לעשות כדי להמשיך להיות הטובה ביותר. השם השני שלה הוא בינה מלאכותית, ובעוד כמה שנים היא תיבחן על התמודדותה עם האתגרים שיבואו.

עוד כתבות

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

שותפות לוויתן קיבלו אישור להכפיל את היקף הפקת הגז

הגדלת היתר היצוא בעתיד עשוי לכלול התניות שקשורות להבטחת אספקת הגז הטבעי למשק הישראלי ● תוספת הגז הטבעי ליצוא תעמוד על 118 BCM, וככל שבעלי המאגר ימצאו גז טבעי נוסף, תישקל הגדלת כמות היצוא עד להיקף שלא יעלה על 145 BCM

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

ההכנסות ירדו: פריון מפטרת 6% מכוח האדם

פעילות חטיבת החיפוש הצטמצמה באופן משמעותי בחודשים האחרונים על רקע מהלכיה של מיקרוסופט ● רוב העובדים שיעזבו הם מישראל ● תהליך ההתייעלות נועד לאפשר לחברה להתמקד במנועי הצמיחה המרכזיים שלה

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; נעילה מעורבת באסיה


דאקס עולה ב-0.9% ● מניות הטכנולוגיה משכו את מדד ניקיי לעליות ● לאחר שלושה ימים של ירידות, אנבידיה התאוששה אתמול וזינקה ב-6% ● הראל: צופים הפחתת ריבית מהירה יותר בארה"ב, לעומת זאת, חברת הוועדה הפתוחה בפד לא צופה הורדות ריבית בכלל השנה ● בשישי יפורסם מדד ה-PCE בארה"ב

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ג'ייפרוג רוכשת את קוואק הישראלית תמורת 230 מיליון דולר

ג'ייפרוג הישראלית רוכשת את הסטארט-אפ הצעיר קוואק, אחת מחברות הסטארט-אפ הבולטות בתחום הבינה המלאכותית ● השימוש בפלטפורמה שמציעה החברה נועד להפחית את עבודת התשתית הנדרשת סביב פיתוח מודלים של למידת מכונה, ומאפשר להתרכז בליבת העבודה עצמה של צוותי הפיתוח והדאטה סיינס בחברות

מתחם SEVEN רהט / צילום: רני צים מרכזי קניות

קבוצת רני צים משיקה מרכז קניות ברהט בהשקעה של 80 מיליון שקל

המתחם, שנקרא "SEVEN רהט", ייפתח בחודשים הקרובים ויתפרס על פני 11 אלף מ"ר ● ברקע הדברים: מסע מימושים בשנה החולפת בשל חוב פיננסי כבד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; מניית סולאראדג' נפלה ב-20%, אנבידיה זינקה ב-6%

נאסד"ק עלה ב-1.2% ● סולאראדג' נפלה לאחר שהודיעה על מכירת אג"ח להמרה ● אנבידיה התאוששה לאחר שצללה אמש ב-6.6% וגררה את נאסד"ק ואת מניות השבבים מטה ● במיטב מעריכים כי קיים סיכון בהשקעה בשוק המניות היפני ● ביוליוס בר חיוביים לגבי אגרות החוב הממשלתיות בהודו

הקאן פידאן, שר החוץ הטורקי / צילום: ap, Bilal Hussein

טורקיה לצד חיזבאללה: "קפריסין מסייעת לישראל במלחמה בעזה"

טורקיה מצטרפת לטענות של נסראללה נגד קפריסין: שר החוץ הקאן פידאן אמר כי "כל העת מתבצעות משם טיסות מודיעין וטיסות צבאיות לעזה" ● פידאן אף פיזר האשמות בנוגע ליוון, ואיים: "עצתנו ליוונים היא להתרחק מהעניינים האלה, כי כשאתה מעורב במלחמות המתמשכות במזרח התיכון, האש תבוא ותמצא אותך"

כבר כיום היוונים עובדים את מספר השעות הרב ביותר באיחוד האירופי / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

נגד המגמה האירופית: ביוון חוזרים לעבוד שישה ימים בשבוע

לדברי שר העבודה היווני, המהלך נובע בעיקר ממצוקת כוח האדם המיומן במדינה, ובמיוחד בעבודות הדורשות נוכחות מסביב לשעון ● כבר כיום היוונים עובדים את מספר השעות הרב ביותר באיחוד האירופי

מגדל ToHA 2 / הדמיה: Viewpoint

כפי שנחשף בגלובס: גוגל תשכור כ־20 קומות במגדל בת"א במיליארד שקל לעשר שנים

גוגל תשכור מידי אמות וגב־ים כ־60 אלף מ"ר במגדל ToHa2 המוקם בימים אלה, תמורת 115 מיליון שקל לשנה ● לחברה יש זכות יציאה חד־פעמית מהחוזה לאחר חמש שנים ● המגדל צפוי להתאכלס ב־2026

ענף התיירות במגמה חיובית / צילום: Shutterstock, Damir Khabirov

ענף התיירות רושם גידול של יותר מ-20% בהזמנות בהשוואה לשבוע שעבר

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על מגמה חיובית מתמשכת בענף הנסיעות, שרשם ירידות חדות בתחילת המלחמה

שאול גולדשטיין / צילום: ענבל מרמרי

הדחת המנכ"ל שהתריע על מחדל החשמל: ההכרעה צפויה היום

לאחר שמנכ"ל החברה הזהיר בשבוע שעבר כי משק החשמל בישראל לא ערוך למלחמה כוללת עם לבנון - קידם יו"ר החברה מהלך להדחתו ● לגלובס נודע כי הדיון על ההדחה ימשך היום

משה גפני, יהדות התורה / צילום: איל יצהר

משה גפני טען שבג"ץ מעולם לא פסק לטובת החרדים. האם זה נכון?

בג"ץ קבע היום כי המדינה חייבת לגייס בני ישיבות לצה"ל ● עוד לפני פרסום הפסיקה, יו"ר דגל התורה טען כי "מעולם לא היה פסק דין של בית המשפט העליון לטובת בני הישיבות ולטובת הציבור החרדי" ● האם זה נכון? הסתכלנו בפסיקות ● המשרוקית של גלובס

מלמטה בכיוון השעון:  מסכים של שיאומי, סוני ו־LG / צילום: יח''צ

עד 7,000 שקל: מסכי הטלוויזיה החדשים בשוק

לקראת השלבים המתקדמים במשחקי היורו ולקראת האולימפיאדה, בדקנו מהם מסכי הטלוויזיה שהחברות השונות בשוק מציעות ● רובן מתהדרות ביכולות בינה מלאכותית לצד פיצ'רים ייחודיים

דיון בכנסת לעניין חברת סלייס מהיום (ג') / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

"פרשת הבנק למסחר על סטרואידים": כשהכנסת גילתה על פרשת סלייס

באיחור של למעלה מחצי שנה, נחשפו בוועדת הכספים של הכנסת לפרשה החמורה בחברת קופות הגמל בניהול אישי, שעפ"י החשד ניידה מעל 800 מיליון שקל של חוסכי פנסיה לקרנות זרות ● ב"דיון המהיר" הוטחה ביקורת בעיקר ברשות שוק ההון, אך לא התקבלו החלטות מעשיות

חייל אוקראיני מכין רחפן להמראה / צילום: ap, Andriy Andriyenko

במערב עוקבים מקרוב: כך הרחפנים של אוקראינה חומקים מהשיבושים הרוסיים

הלוחמה האלקטרונית מתפתחת במהירות, ודוחפת את יצרני הרחפנים באוקראינה לעדכן בהתמדה את הרכיבים ולהפוך את כלי הטיס לאוטונומיים יותר ● חברות מערביות עוקבות מקרוב אחר ההתפתחויות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: איל יצהר

היועמ"שית מאותתת: פסק הדין משליך על אפיקי מימון נוספים לתמיכות

לאחר שבג"ץ קבע כי על המדינה לפעול לגיוס בני הישיבות, בהרב-מיארה הנחתה להימנע מכל פעולה להעברת כספים שיש בה משום תמיכה בפעילותם של אלה שנמנעים מגיוס, או שיש בה משום עקיפה של פסק הדין ● גנץ: "הגיע הזמן למתווה שירות בהסכמה רחבה" ● השר פרוש: "פסיקת בג"ץ מובילה לשתי מדינות" ● הליכוד: "הפתרון האמיתי הוא השלמת חוק הגיוס ההיסטורי שנמצא כעת בהכנה לקריאה שנייה ושלישית"

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

הסדר עם רשות המסים: טבע תשלם מס של 750 מיליון דולר

טבע הגיעה להסכם מול רשות המסים, לפיו תשלם את שומות המס על השנים 2020-2008 ● עיקר המחלוקת היה רווחים שהחברה התייחסה אליהם כפטורים ממס לפי חוק עידוד השקעות הון, אך שלגישת רשות המסים חל עליהם מס

שבע המופלאות / צילומים: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

תנאי השכר של העובדים בענקיות הטכנולוגיה נחשפים

מניות שבע חברות הטכנולוגיה שאחראיות לשיאים במדד S&P 500 בשנה האחרונה, היטיבו עם משקיעיהן ● ומה קרה לשכר העובדים בחברות הללו? אתר Visual Capitalist מספק את הנתונים

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

בג"ץ הכריע בנושא תקציבי הישיבות: מה היקף הכספים הנוכחי, ומה צפוי עכשיו?

בג"ץ קבע כי אין מסגרת חוקית המאפשרת אי־גיוס של תלמידי ישיבות לצה"ל, ולפיכך אסר גם על המשך התמיכה הממשלתית במוסדות שתלמידיהם לא התגייסו ● כמה בני ישיבות היו פטורים עד כה מגיוס, מה היקף התמיכה הממשלתית בחברה החרדית, ומה יכולים החרדים לעשות? ● גלובס עושה סדר

אבישי קרואני / צילום: גיא הכט

מנהל ההשקעות שמאמין: המניה הלוהטת של וול סטריט בדרך לתיקון

אבישי קרואני, מנכ"ל פעילים ניהול תיקים, צופה כי ענקית השבבים שמנייתה לא עוצרת "תסבול מתיקון משמעותי במוקדם או במאוחר", ולכן מעדיף לחפש הזדמנויות במניות שאיבדו גובה כמו סיילספורס ● כחובב אקסטרים הוא מציע למשקיעים "לחפש את הסיכונים מחוץ לשוק ההון"