בתום יום המסחר אתמול (ד'), ענקית השבבים אנבידיה רשמה הישג נוסף: חצתה את רף ה-3 טריליון דולר, והפכה לחברה השנייה בגודלה בוול סטריט. עם זאת, מדובר בקרב צמוד מאוד מול אפל . בשבוע הבא אפל צפויה להכריז על יכולות בינה מלאכותיות במוצריה, ובוול סטריט מעריכים כי המניה שלה עשויה לקפוץ בהתאם ולתפוס את המקום השני בחזרה. במקום הראשון עומדת מיקרוסופט עם שווי של 3.1 טריליון דולר.
● ווקמי הישראלית נמכרת תמורת 1.5 מיליארד דולר ל-SAP
● פאגאיה מפטרת 100 עובדים, מעל 14% מכוח האדם שלה
לא מעט ניתוחים נכתבו על המניה ועל ביצועי החברה, אך יחד עם זאת, יש לא מעט פרטי מידע שכדאי להכיר על אנבידיה.
שיאנית ההישג
אנבידיה רשמה אתמול הישג נוסף - היא החברה שהגיעה הכי מהר לשווי של 3 טריליון דולר. במבט כולל, לאנבידיה לקח 30 שנה להגיע לטריליון דולר בשווי שוק. פחות משנה לאחר הישג זה, היא רשמה את שני הטריליון. וכעת, בתוך שלושה חודשים בלבד היא חצתה לראשונה את רף ה-3 טריליון דולר.
לצורך ההשוואה, אפל הגיעה לשווי שוק של 2 טריליון ב-2020, ולקח לה כ-3 שנים לחצות את רף ה-3 טריליון בפעם הראשונה. עבור מיקרוסופט לקח כ-650 יום כדי להגיע מ-2 טריליון ל-3 טריליון.
ההישג המרשים של אנבידיה מציג את הדומיננטיות והמומנטום החזק במיוחד שלה בשוק. בימים האחרונים ג'נסן הואנג, מנכ"ל החברה, הכריז על כמה הכרזות פורצות דרך לאנבידיה בכנס בטאיוואן - שם הציג גם מפת דרכים למה שצפוי לקרות בשנתיים הקרובות לחברה.
מ-12 ל-1,224 דולר למניה
החברה נוסדה בשנת 1993 על ידי המנכ"ל ג'נסן הואנג, כריס מלצ'י ות'רזה מויי. המוצר הראשון של אנבידיה היה מעבד גרפי בשם NV-1, שנועד עבור משחקי מחשב. בינואר 1999, אנבידיה כבר הונפקה בנאסד"ק. בהנפקה הראשונית שלה החברה גייסה כ-61 מיליון דולר, ומחיר המניה נקבע ל-12 דולר למניה. שווי השוק של אנבידיה בעת ההנפקה היה כ-732 מיליון דולר. כיום כל מניה שווה 1,224 דולר.
אחרי השקת ה-NV1, אנבידיה כמעט פשטה את הרגל וניצלה הודות לתמיכה של מי שהיה מנכ"ל Sega בזמנו.
המעסיקה הבינלאומית השנייה בגודלה בישראל
אנבידיה היא המעסיקה הבינלאומית השנייה בגודלה בישראל, אחרי אינטל. כוח האדם שלה בישראל צמח ביותר מ-50% ב-4 השנים האחרונות, מאז רכשה בשנת 2019 את מלאנוקס הישראלית. מצבת כוח העובדים של אנבידיה בישראל חצתה את רף 4,000 העובדים.
המנכ"ל הוותיק מקרב ענקיות הטכנולוגיה בוול סטריט
המנכ"ל של אנבידיה, ג'נסן הואנג, מכהן בתפקידו כבר 31 שנה ולמעשה הינו המנכ"ל הוותיק ביותר מקרב ענקיות הטכנולוגיה בוול סטריט. לצורך ההשוואה, מארק צוקרברג שהקים את פייסבוק ב-2004, מכהן בתפקידו מעל ל-20 שנה. סאטיה נאדלה ממיקרוסופט וסונדאר פיצ'אי מגוגל, מכהנים כל אחד מהם כעשור בתפקידו.
כ-2 מיליון דולר פר עובד בשנה
אחד הנתונים המשוגעים של אנבידיה היא הצגת הכנסות של כ-2 מיליון דולר פר עובד בשנה. זה כמובן הגיוני כי אנבידיה פועלת כשחקנית מובילה בשוק מאוד קריטי כיום בעולם הטכנולוגיה - פיצוח שבבי בנינה מלאכותית. לשבבים האלו יש ביקוש גבוה מאוד, ובגלל שהיא כמעט שחקנית בודדת, היא יכולה לגבות מחירים גבוהים יותר ולשמור על שולי רווח משמעותיים. הרווח הגולמי של החברה עומד על 70%.
אנבידיה רכשה בישראל 4 חברות
לאורך השנים, אנבידיה רכשה ארבע חברות ישראליות בסכום כולל של כ-40 מיליארד דולר: את חברת מלאנוקס בשנת 2019 - מה שהפך אותה לחברה הישראלית היקרה ביותר שנרכשה אי פעם, את חברת אקסלרו בשנת 2022, ובחודשים האחרונים היא רכשה שני סטארט-אפים: Run:Ai ו-Deci.
הטכנולוגיה הישראלית שמפותחת באנבידיה אחראית על הכנסות בקצב של יותר מ-13 מיליארד דולר בשנה וזאת רק מעולמות של תחום התקשורת. מדובר בהישג משמעותי למרכז הישראלי.
החברה שעובדת עם כולם
אנבידיה היא למעשה חברת הבינה המלאכותית היחידה בעולם שעובדת עם כל חברות הבינה המלאכותית הגדולות בעולם. מעבר לכך שמדובר בהישג מרשים, צריך לומר שזה גם מה שגורם לחברות השונות לנסות להציב לה תחרות. עצם העובדה שכל מי שרוצה להיכנס לשוק הבינה המלאכותית חייב לעבור דרך אנבידיה, מעלה בקרב המתחרות שלה את המוטיבציה למצוא לה מתחרה בשוק השבבים.
ההתערבות של המנכ"ל והקעקוע
כשהמניה הגיעה בפעם הראשונה ל-100 דולר, ג'נסן הואנג עשה קעקוע של לוגו אנבידיה על הזרוע כחלק מהתערבות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.