אחת מחברות הסאונד המובילות בעולם רוצה למכור לכם אוזניות. בדקנו אותן

חברת הסאונד המובילה סונוס השיקה לראשונה אוזניות, ונתקלה בשוק רווי ומתחרות ענק שכבר ביססו מעמדן • בעוד הנוחות גבוהה והעיצוב מרשים, הבסים והאפליקציה איכזבו

נוחות להפליא. אוזניות ACE של סונוס / צילום: אתר החברה
נוחות להפליא. אוזניות ACE של סונוס / צילום: אתר החברה

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

ב-20 השנים האחרונות חברת סונוס ביססה את עצמה כאחת מחברות הסאונד המובילות בעולם, עם שם דבר בתחום הרמקולים הביתיים. לאחרונה השיקה לראשונה אוזניות Over Ear (כשיש הטוענים שנכנסה לשוק בשלב מאוחר מדי, כשהוא כבר רווי במוצרים), ובפניה אתגר גדול במיוחד: גם להביא מוצר טוב לשוק, וגם לשכנע את המשתמשים לוותר על הנאמנות שכבר רכשו למתחרות.

בדיקה טכנולוגית | השמועות וההדלפות: איך ייראה אייפון 16 החדש?
בדיקה טכנולוגית | גם בעברית: ניסינו את המודל הקולי של ChatGPT והעתיד כבר כאן
 בדיקה טכנולוגית | סוללת הטלפון מתרוקנת במהירות? כך תאריכו את זמן השימוש בה

בדקנו את אוזניות ACE של סונוס, ובתמצית נגיד שהחברה הצליחה לייצר אוזניות אלחוטיות מאוד טובות, עד כדי פליאה שאלה האוזניות הראשונות שהיא הוציאה לשוק. נכון, המוצר לא מושלם ויש בו כמה חסרונות מורגשים, אבל בסך הכול התוצאה מעולה.

החידוש העיקרי הסאונד ומצבי השמיעה

לאוזניות סאונד עשיר ומלא, עם דגש לאיזון בין הצלילים. עם זאת, נציין שמי שמחפש את המוצר המושלם מבחינת בסים עלול להתאכזב - והם לא נשמעו מספיק טוב לטעמנו.

לצד זאת, סונוס הצליחה להפתיע עם חלק ממצבי ההאזנה שלה. זהו לא מצב סינון הרעשים, שעושה את העבודה אבל לא מצליח להתמודד עם הרעשים הקשים באמת. חדר ישיבות סגור עם מזגן רועש יצליח לחדור לאוזניות, לצד סינון של רעשים אחרים. אנשים שרגישים לרעשים יתאכזבו, ובמובן הזה כנראה יעדיפו את המתחרות סוני ואפל שמצליחות לסנן רעשים בצורה טובה יותר.

הבשורה האמיתית היא במצב המודעות של האוזניות. החברה מאפשרת לצרכנים לשמוע מה קורה סביבם, מבלי לפגום בסאונד או להוריד את האוזניות. סונוס מצליחה לייצר מצב מודעות מלאכותי טוב, וגם ביחס לאוזניות הפרימיום של סוני היכולת טובה ומשופרת.

מה שמאפשר את הפיצ'ר המשופר הזה, אלו שמונה מיקרופונים שיש באוזניות, ושולטים ביד רמה בשיחות או בהקלטות. האיכות מאוד טובה, שומעים נהדר ולא נתקלנו בבעיות. בלא מעט מקרים באוזניות מסוג זה אפשר לפספס כשמדובר באיכות שיחות, ואילו סונוס עושה כאן עבודה מצוינת.

היתרון הבולט העיצוב המדויק והפשוט

אחת הגישות הבולטות בשנים האחרות, במוצרים וחברות שונות, זה שעדיף מוצר כמה שיותר פשוט. סונוס עושה את זה כאן ומצליחה לייצר אוזניות עם עיצוב מאוד נקי ומינימליסטי. האוזניות נראות יוקרתיות, בלי לעשות את הטעות של כל מיני עיצובים מיותרים. העיצוב קולע ופשוט.

על אחת האוזניות יש בצד אחד את כפתור הכיבוי, ההדלקה וחיבור למכשירים חדשים. בצד השני, יש כפתור שליטה על מצבי השמיעה השונים וכפתור מיוחד להגברה והנמכה - שדרכו אפשר לשלוט גם על המוזיקה ששומעים. בסונוס החליטו שהרפידות עצמן יהיו מגנטיות, משמע אפשר להחליף אותן בקלות, וזה מבורך.

הבעיות האפליקציה והחיישנים

שתי הבעיות המרכזיות שזיהינו באוזניות ואי אפשר להתעלם מהן, הן האפליקציה והחיישנים הפנימיים.

האפליקציה לא מספיק מהודקת, וזה מרגיש כאילו החברה מאוד רצתה להשיק את האוזניות אך לא המתינה עד שהתשתית עבור הצרכנים תבשיל. חוויית השימוש ממוצעת, לעתים אף תקועה ולא זורמת. אם פעולת האפליקציה שמלווה את לא פועלת בצורה חלקה, זה בהחלט יכול להשפיע על כל החוויה.

בעיה נוספת ומורגשת במיוחד היא שהאוזניות לא מזהות מתי הן לא בשימוש. לא מעט פעמים הסרנו את האוזניות מהאוזניים, והן בכל זאת המשיכו בהשמעת המוזיקה ונותרו מחוברות למכשיר. זוהי תקלה מגבילה במיוחד ועל החברה להבין איך לשפר זאת.

נוחות חווית השימוש והקייס

האוזניות נוחות על הראש, אין ספק. הן בולטות לטובה בקרב אוזניות דומות מהסוג הזה, שברבות מהן לעתים יש תחושה שהאוזניים נמעכות או כלואות בתוך האוזניות, וחלקן גם לא נוחות מספיק עבור מרכיבי משקפיים.

עם זאת, משקל האוזניות לא קל, כ-312 גרם (לצורך ההשוואה, איירפודס מקס של אפל שוקלות 385 גרם), וירגישו מעט כבדות לחלק מהמשתמשים. כמו כן, אם אתם רגישים לחום ונוטים להזיע, ייתכן שהאקלים הישראלי יעיב על החוויה.

קייסים של אוזניות מהסוג הזה בדרך כלל תופסים הרבה מאוד מקום וחבל. כאן סונוס מדגימה איך אפשר לייצר קייס שטוח ומסודר, מה שמקל על הניידות בתיק. זה פלוס גדול.

אקוסיסטם המכשירים "מדברים"

אחד הפיצ'רים שסונוס מתגאה בהם זה החיבור בין הרמקולים שלה לבין האוזניות. המטרה היא כמובן לייצר אקוסיסטם מלא לצרכן. צופים בטלוויזיה שמחוברת לסאונד-בר של סונוס? בלחיצת כפתור תוכלו להתחבר ישירות לסאונד-בר, והסאונד יעבור לאוזניות המקושרות בלבד. למשתמשי אפל זה לא ישמע כמו פיצ'ר חדשני במיוחד, שכן היא מציעה את זה כחלק מהאקוסיסטם שלה, ומאפשרת חיבור של האיירפודס לאפל טיוי. רצינו לנסות את הפיצ'ר בעצמנו, אבל תקלות טכניות מנעו את חיבור הרמקול לאקוסיסטם, כך שלא יכולנו לבדוק ולחזור עם רשמים.

פיצ'ר נוסף שצריך להכיר הוא Head Tracking - שמאפשר השמעת אודיו מרחבית, בין אם מוזיקה ובין אם סרטים וטלוויזיה. עם הפעלת האפשרות הזו האוזניות שומרות את המיקום היחסי של הראש שלכם ומקבעות את הסאונד בהתאם. אם תזיזו את הראש ימינה תשמעו את הסאונד מצד ימין, וכדומה. ממש חוויית Dolby היקפית.

סוללה 30 שעות

האוזניות דורשות כשעתיים עבור טעינה מלאה. בסונוס אומרים שטעינה בודדת מספיקה לעד 30 שעות האזנה, כאשר הסאונד ברמות ווליום בינוניות וביטול הרעשים פעיל. מדובר בשעות פעילות דומות לאלה שמציעה סוני, וטובות יותר משל אפל. לצד זאת, יש אפשרות טעינה מהירה שמאפשרת שלוש שעות של השמעה לאחר טעינה בת שלוש דקות בלבד.

המתחרות המרכזיות סוני ואפל

ישנן לא מעט מתחרות בקטגוריה הזו, העיקריות הן סוני, Bose ואפל. את ההשוואה מול סונוס אייס ערכנו עם Sony WH-1000XM5 ו-Apple Airpods Max.

אין ספק שסונוס הצליחה לייצר אוזניות שמתחרות בענקיות האלו, וכל שלוש האפשרויות מספקות איכות סאונד עשירה וטובה. לכל אחת היתרונות והחוזקות שלה, כאשר סוני ידועה בביטול הרעשים הטוב ביותר מבין השלוש.

האוזניות השונות נוחות, כל אחת בדרכה שלה. לאפל לצורך העניין יש את היתרון הגדול בכל הקשור באקוסיסטם עם יתר מכשירי החברה ואינטגרציה מהטובות בשוק. האוזניות של סונוס עולות בישראל 2,000 שקל, בעוד שהאיירפודס של אפל עולות כ-2,200 שקל ושל סוני עולות כ-1,300 שקל.