גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אירופה מטילה גזרות על יצרני הרכב הסיניים: איך זה ישפיע על ישראל?

ההודעה הדרמטית על המכסים הכבדים שיוטלו באירופה החל מיולי על יבוא של כלי רכב חשמליים מתוצרת סין צפויה להאיץ את ההגעה שלהם לישראל ● הנה כמה מהבולטים מתוך שפע הדגמים שיגיעו אלינו בהמשך השנה, רגע לפני העלאת מס הקנייה בינואר הקרוב ● השבוע בענף הרכב

היצרנים הסיניים מגבירים את זרם המכוניות לישראל / צילום: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
היצרנים הסיניים מגבירים את זרם המכוניות לישראל / צילום: shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

השבוע זרקה נציבות השוק האירופי פצצה כשהודיעה על הטלת מכסי היצף כבדים על כלי רכב חשמליים מתוצרת סין, שמיובאים לאיחוד מיולי. ישראל היא לא חלק מהאיחוד, אבל הלחץ של הסינים, שרואים את הדלתות נסגרות, ואת מס הקנייה שיעלה בישראל בינואר, יאיץ את ההגעה לישראל של שלל דגמים חשמליים חדשים, ויפתח פתח לקוריאניים חדשים. הנה כמה מהבולטים שיגיעו בשני הרבעונים הקרובים.

ניתוח גלובס | מלאי הענק שהגיע מטורקיה בדקה ה-90 והשאלה: האם זה הזמן לקנות רכב חדש?
בקרוב: תחרות חדשה לסינית הפופולרית בישראל
מבחן דרכים | הסינית שהצליחה במקום שבו הרבה אחרות נכשלו. ובמחיר סביר

XPENG G6: תחרות ישירה ומוזלת בטסלה Y

מחיר בסיס משוער: 225-110 אלף שקל

יצרנית הרכב הצעירה XPENG נכנסה בתחילת השנה לשוק הרכב הישראלי בסערה, והצליחה למסור תוך חמישה חודשים יותר מ-1,000 כלי רכב, יותר מאשר בכל אירופה. אין זה מפתיע, שישראל נבחרה גם להשקת הבכורה האירופית של הדגם החדש של החברה - הקרוס-אובר-קופה G6, שיגיע עוד מספר שבועות.

זהו רכב קטן יותר משני הדגמים של המותג, ששווקו עד כה בישראל. אורכו 4.75 מ' וגובהו 1.65 מ' אולם הוא ניצב על בסיס גלגלים באורך מכובד של 2.89 מ', שמציב אותו כמתחרה ישיר בטסלה Y.

XPENG G6 / צילום: יח''צ

הרכב ישווק אצלנו בשלוש גרסאות, והמעניינת מכולם היא דווקא גרסת הבסיס עם מנוע בודד של 258 כ"ס וסוללה צנועה של 69 קילוואט, שאמורה לספק טווח של עד 435 ק"מ. אם להניח לפי המחיר באירופה, כ-44 אלף אירו, אפשר להניח שהרכב יהיה זול בכמה אחוזים טובים מטסלה Y הבסיסית.

תהיה גם גרסת "טווח ארוך" עם אותו מנוע, אך עם סוללה של 92 קילוואט וטווח של עד 570 ק"מ, שתעלה כנראה פחות מ-240 אלף שקל, וגרסת ביצועים קיצונית עם 476 כ"ס, זינוק מאפס ל-100 בכ-4 שניות וטווח של עד 550 ק"מ. שתיהן זולות באירופה מטסלה. אפשר לצפות לתא נוסעים מפואר ומאובזר עם מסך ענק בכל הגרסאות.

דונפנג BOX: קטנה ומרווחת במחיר שובר סגמנטים

מחיר משוער: 110-120 אלף שקל

דונגפנג היא קבוצת ענק ממשלתית, שאחראית בין השאר על פיתוח רוב הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים של סין. אבל את צעדיה המשמעותיים הראשונים בישראל היא תעשה דווקא עם עירונית חשמלית קטנה וחביבה בשם "BOX". בימים אלה עושה את דרכו לישראל משלוח ראשון, שכולל מאות כלי רכב כאלה.

זוהי מכונית עירונית, שאורכה כ-4 מ', רוחבה 1.81 מ' וגובהה 1.87 מ', והיא ניצבת על בסיס גלגלים באורך 2.66 מ' מה שמבטיח שימושיות משפחתית. הגרסה הבכירה מצוידת בסין בסוללה של 45 קילוואט, שאמורה לספק טווח של עד 430 ק"מ בתקן הסיני וכנראה 350-380 ק"מ בתקן WLTP האירופי.

דונפנג BOX / צילום: יח''צ

יש לה תא נוסעים צעיר עם מסך מולטימדיה ענק וסידור פנימי מקורי, שמאפשר לאפל את המושבים הקדמיים במתכונת של כיסא נוח. היא גם מצוידת בחבילת בטיחות אקטיבית מקיפה, ואפילו תומכת בטעינה מהירה בקצב מכובד. כל זה מוצע בסין בכ-14,600 דולר ואצלנו, אחרי מסים ועם קצת מזל, אי שם בין 110 ל-120 אלף שקל - מה שעשוי להעביר לשורותיה בישראל לא מעט לקוחות גם מפלח הבנזין וגם מהפלח החשמלי.

שנגאן DEEPAL S05: חשמלי "עממי" חדש של חברת ענק סינית

מחיר משוער: 160-180 אלף שקל

השבוע נחשף בגלובס כי יצרנית הרכב CHANGAN, השלישית בגודלה בסין, חתמה על הסכם יבוא עם "מכשירי תנועה". כלי הרכב הראשונים עשויים להגיע לישראל עוד השנה, והמותג, שיוביל את ההסתערות, הוא Deepal.

ההיצע יכלול בשלב הראשון שניים-שלושה דגמים חשמליים, שפונים לחלק התחתון של שוק הפרימיום. החדש והנגיש שבהם הוא הוא הקרוס-אובר "המשפחתי" S05, שאורכו 4.62 מ' בלבד, מה שמציב אותו בתחרות מול מובילי שוק כגון ATTO3 של BYD.

שנגאן DEEPAL S05 / צילום: יח''צ

הוא ניצב על בסיס גלגלים ארוך של 2.88 מ', שיהפוך אותו לאחד הכלים המרווחים בפלח "הקומפקטי". בסין הוא הוצג בשלב הראשון עם מנוע אחורי בודד בהספק של כ-230 כ"ס ועם סוללה של 60 קילוואט, שאמורה לספק טווח של עד כ-510 ק"מ בתקן הסיני - בסביבות 450 ק"מ בתקן האירופי. לא מן הנמנע שגרסת היצוא תצויד בסוללה גדולה יותר. תיתכן גם גרסה כפולת מנועים בהמשך.

המחיר בסין סופר-אגרסיבי ומתחיל בכ-19 אלף דולר, דומה לזה של המתחרה מבית BYD. אצלנו זה אומר מחיר פוטנציאלי של 160-180 אלף שקל. במקביל ישיק המותג DEEPAL גם סדאן חשמלית מתקדמת וקרוס-אובר ספורטיבי, שניהם גדולים יותר ומכוונים לטריטוריה של טסלה. בקנה נמצא גם קרוס-אובר חשמלי במראה "קשוח" ורבוע.

מיני ACEMAN: בריטי, גרמני וסיני נפגשים בישראל

מחיר משוער: 170-190 אלף שקל

בתוך שטף הסיניות המוצהרות יסתננו אלינו בקרוב גם דגמים של יצרנים אירופיים ידועים, שמיוצרים בסין. אחד מהם הוא ה-ACEMAN החשמלי החדש של המותג MINI מבית ב.מ.וו. לא רק שהמכונית מיוצרת בסין אלא היא גם חולקת פלטפורמה עם מכונית של GW הסינית. זוהי מכונית חמש דלתות קטנה ואופנתית באורך 4.07 מ', רוחב 1.75 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.6 מ'. תא המטען שלה מסתפק ב-300 ליטר.

תא הנוסעים עתיר בסממנים "צעירים" כמקובל במותג הבריטי-גרמני ועמדת הפיקוד היא על טהרת המסכים הדיגיטליים.

מיני ACEMAN / צילום: יח''צ

המכונית מגיעה לאירופה בשתי גרסאות הנעה. הבכירה ביניהן מצוידת במנוע בהספק 218 כ"ס, עם תאוצה מאפס ל-100 קמ"ש ב-7.1 שניות ובסוללה של 54.2 קילוואט עם טווח של עד 406 ק"מ. לגרסת הבסיס יש הספק של 184 כ"ס, סוללה של 42 קילוואט וטווח של עד 310 ק"מ.

המעניין הוא המחיר, בין 37 ל-40 אלף אירו בגרמניה, מה שאומר אצלנו מחיר משוער של 170-190 אלף שקל, כלומר זו תהיה המיני הכי זולה שנמכרה בישראל עד היום.

KGM TORRES EV: תחרות קוריאנית לחשמליות הסיניות

מחיר משוער: 170-190 אלף שקל

מול שטף הסינים תתייצב אצלנו בקרוב גם קוריאנית חשמלית חדשה ושמה TORRES, שמגיעה דווקא מבית סאנגיונג, הנציגה הפחות מוכרת של קוריאה. המכונית, שנושאת את לוגו KGM של בעלת הבית החדשה של סאנגיונג, מכוונת היישר לפלח המרכזי של דגמי הקרוס-אובר הסיניים בישראל.

יש לה עיצוב מודרני ותכליתי, שמזכיר קצת את ג'יפ צ'ירוקי, וממדיה 4.71 מ' לאורך, 1.89 מ' לרוחב ו-1.72 מ' לגובה. בסיס הגלגלים צנוע יותר, עם אורך של 2.68 מ', אבל תא המטען חריג בגודלו, 839 ליטר.

KGM TORRES EV / צילום: יח''צ

כרגע נמצאת בתכנון לאירופה גרסת הנעה אחת, עם מנוע אחורי בהספק 207 כ"ס וסוללה של 73.4 קילוואט עם טווח של עד 462 ק"מ ב-WLTP. תא הנוסעים מאמץ את העיצוב המינימליסטי המקובל בפלח ומצויד בצמד מסכים דיגיטליים גדולים ובחבילת בטיחות מקיפה.

באירופה המחיר דומה מאוד לזה של ה-BYD אטו המקבילה, ואצלנו המשמעות היא מחיר משוער של 170-190 אלף שקל.

עוד כתבות

צלחות לויין - גילת לווינים / צילום: תמר מצפי

גילת תשלם עד רבע מיליארד דולר עבור חברה בתחום האינטרנט בטיסות

חברת רשתות הלוויין מישראל תשלם 98 מיליון דולר עם השלמת העסקה, והיתרה בכפוף לאבני דרך

חוק פיצול דירות שב בגרסה משודרגת / אילוסטרציה: Shutterstock

חוק פיצול דירות שב בגרסה משודרגת. האם הפעם יתרום להוספת היצע?

הכנסת מקדמת חידוש הוראת השעה שאפשרה פיצול צמודי קרקע ליח"ד קטנות ● לאחר שבשנים האחרונות החוק לא תרם כלל להגדלת ההיצע או להסדרת פיצולים לא חוקיים, הגרסה המעודכנת כוללת הקמה של יחידה חדשה לצד הבית והיתר לפיצול בקיבוצים ובמושבים

מסעדות יהודיות בברלין נאלצות לסגור שעריהן וזו הסיבה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האזהרה של הגנרל שהוביל את המלחמה האמריקאית באפגניסטן, ה-BBC מסקר באופן מוטה את המלחמה בצפון, הסעודים מתרשמים מהכלכלה הישראלית ומסעדות יהודיות בברלין נסגרות בגלל אנטישמיות • כותרות העיתונים בעולם 

עו''ד רונאל פישר / צילום: יוסי זמיר

9 שנים של סחבת: עורך הדין החדש בצוות ההגנה ומתי יעיד רונאל פישר

החודש הצטרף לסנגור של רונאל פישר, עו"ד אלי פרי, עורך דין חדש מטעם הסנגוריה הציבורית - בן זריהן ● במקביל נקבעו מועדים לפרשת ההגנה, בה צפויים להעיד פישר ורות דוד וכן הנאשמים הנוספים בתיק, שי ברס ויאיר ביטון ● החל מ־28 לאוקטובר יעלה פישר לדוכן העדים ויעיד שלושה ימים בשבוע

האלוף במיל' ישראל זיו / צילום: גיא חמוי

ישראל זיו בטוח: זה יהיה העיתוי הנכון למלחמה בצפון

האלוף במיל' ישראל זיו מתייחס בראיון לגלובס ללקחים מאסון הנגמ"ש, הסכנה שבן גביר מציב להמשך המלחמה והאם ניתן להימנע ממלחמה גם בצפון ● "במלחמת התשה, לישראל יש הרבה יותר מה להפסיד מאשר לבנון. אז צריך לעשות כל מאמץ כרגע לא להיכנס או לא להיגרר לתוך מלחמה"

חודש חיובי בקרנות ההשתלמות / אילוסטרציה: Shutterstock

קרן ההשתלמות שהשיגה תשואה דו ספרתית מתחילת השנה, ומי אחרונה בטבלה?

קרנות ההשתלמות רשמו תשואה ממוצעת במסלול הכללי של 1.3%, ו-2.4% במסלול המנייתי ● לאחר שנתיים של ביצועים חלשים, אלטשולר שחם מובילה מתחילת השנה בכל המסלולים ● הצמדה למדד S&P 500 היוותה עוגן של יציבות למול התנודתיות בבורסה המקומית

משגר המכולה של ריינמטאל / צילום: צילום מסך מאתר ריינמטאל

126 שיגורים במקביל והקשר הישראלי: המוצר החדש שהשיקה ריינמטאל

הענקית הביטחונית הגרמנית השיקה משגר מכולה של 126 כלי טיס, אשר מיועד לשגר את החימושים המשוטטים מדגמי "הירו" של חברת UVISION, הממוקמת בצור יגאל ● מדובר בבשורה גדולה לתחום הכטב"מים, שבאה בעקבות הסכם שותפות אסטרטגי שנחתם בין החברות כבר ב־2021

תערוכת הנשק בפריז. בלי ישראלים / צילום: Reuters, BENOIT TESSIER

"חוויה משפילה": עדויות של ישראלים מחוץ לתערוכת הנשק בפריז

רוב הישראלים בחרו שלא להגיע לתערוכת הנשק יורוסאטורי (Eurosatory) בפריז ● אלה שכן הגיעו, גילו שהתו שהונפק להם לא מאפשר כניסה לתערוכה ● לא רק זאת, אלא שחברות בינלאומיות ביקשו לכסות מוצרים ישראלים שהציגו

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

החברות הבינלאומיות מתרחקות מישראל: צניחה חדה במחקרים הקליניים

ועדה מייעצת של ה-FDA, אישרה תרופה של של אלי לילי לטיפול באלצהיימר ● פרופ' סיגל סדצקי, מצטרפת לחברת הסטארט אפ בריאה (Briya) ● וגם: ב-2023 חברות השקיעו במחקרים בישראל את הסכום הנמוך ביותר שנמדד מאז 2014

מתחם העין בגבעתיים / צילום: תמר מצפי

הדיירים במתחם הלוהט של גבעתיים בחרו יזם: מי הזוכים?

למעלה מ-17 חברות התמודדו במכרז לפרויקט פינוי-בינוי במתחם "העין" בגבעתיים ● החברות הזוכות הן שותפות בין "אנשי העיר" מקבוצת רוטשטיין יחד עם חברת לוינשטיין ● מה צפוי לכלול הפרויקט?

פעילים כורדים עם תמונת מנהיג המחתרת הכלוא, עבדוללה אוג'לאן / צילום: ap, Lewis Joly

המשחק הכפול של איראן: ביד אחת חוברת לטורקיה ובשנייה מוכרת נשק לכורדים

טהרן ואנקרה משלבות זרועות בחודשים האחרונים, בין היתר כחזית אנטי–ישראלית ● אבל לא הכול ורוד ביחסים האלו: כשהטורקים תוקפים את המחתרת הכורדית, הם מוצאים עצמם מול טילים איראניים

סדרת הנטפליקס ברידג'רטון / צילום: LIAM DANIEL/NETFLIX

החידה האמיתית של ברידג'רטון: כמה פרס של 5,000 ליש"ט שווה היום?

בסדרת הטלוויזיה ברידג'רטון, המלכה שרלוט מציעה פרס של 5,000 ליש"ט, בדקנו כמה הוא שווה היום ● וגם: כבר אז הכנסות המעמד העליון התבססו על נכסי נדל"ן והשקעות, ומה היו ההוצאות השנתיות שלהם?

משתתפי התוכנית מיוטה ומישראל / צילום: רמון סינגלטרי ג׳וניור

בזמן שקמפוסים רבים הפכו זירה עוינת לישראל, יש מי שמייצר שיתופי פעולה

אוניברסיטת יוטה יוצאת בתוכנית חדשה בשיתוף מרכז החדשנות הישראלי פרונטיר, במטרה לפתח את הנגב הישראלי על בסיס ידע משותף ● "מדובר בחיבור היסטורי", אומרים יוזמי המהלך ● ישראל מתגייסת 

מדד s&p 500 / אילוסטרציה: Shutterstock

מיטב: "מדד S&P 500 התנתק מרוב המניות שבו; מזכיר את הדוט.קום"

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות, מציין כי מדד הדגל האמריקאי עלה בחודש האחרון בזמן שרוב המניות הכלולות בו ירדו: "אלמלא אנבידיה, אפל וגוגל, השיח בתקשורת המתייחס לשוק המניות, וכפועל יוצא ממנו למצב הכלכלה בארה"ב, היה כנראה שונה לחלוטין"

תקיפה של צה''ל בגבול לבנון / צילום: ap

צה"ל מאשר: חוסל פעיל מרכזי ביחידת הרקטות של חיזבאללה

המבצע ברפיח נמשך: צה"ל השתלט על שכונת NPK שנחשבת ל"לב הפועם" במעוז הטרור, עשרות מחבלים חוסלו • חיזבאללה הודיע על מותו של פעיל הארגון, שחוסל בתקיפת רכב באזור צור • בצל ההסלמה בצפון: נתניהו והרצוג נפגשו עם השליח המיוחד של נשיא ארה"ב, עמוס הוכשטיין • רה"מ ביטל את קבינט המלחמה • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: shutterstock

בגלל המלחמה: ישראל מחוץ לרשימת המדינות הפופולריות על עשירי העולם

ישראל יצאה מרשימת המדינות שאליהן עוברים הכי הרבה עשירי העולם, כשאלו מעדיפים לעבור למדינות אטרקטיביות כמו ארה"ב, אוסטרליה ופורטוגל ● מה גרם לשינוי?

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נעילה ירוקה בתל אביב; מדד הבנייה זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.4% ● השקל מתחזק קלות מול המטבעות הזרים ● פער תשואות האג"ח מול ארה"ב נמצא בשיא של עשור, האם בנק ישראל יתערב במסחר? ● סיגמא: "מרגישים את עליות המחירים, העלייה המתונה של המדד לא תגרום לבנק ישראל לשנות את הריבית" ● מיטב: למרות השיאים במדדים העיקריים, רוב המניות בארה"ב נחלשו ומשקפות הרעה כלכלית, מומלץ להקטין חשיפה

ועדת החוקה 18.6.24- החוק לבחירת רבני ערים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הדיון על חוק הרבנים: ראש עיריית אשקלון - "חקיקה מטומטמת. נרצחו לי אנשים בעיר"

הבוקר מתקיים דיון בחוק השנוי במחלוקת אך חברי הכנסת של הליכוד מסרבים לתמוך ● הלחץ מצד ש"ס ובעיקר יושב ראש המפלגה אריה דרעי הוא כבד ביותר והוא מאיים בפירוק הממשלה ● בהיעדר רוב לקואליציה: ההצבעה על חוק הרבנים לא תתקיים היום

פעילים פרו־פלסטיניים חוסמים בגופם את הגישה למפעל Instro Precision, במרץ האחרון / צילום: Reuters, Martin Pope / SOPA Images

בריטניה: פעילים פרו-פלסטינים פרצו והשחיתו מפעל השייך לאלביט

פעילים פרו־פלסטינים מארגון בשם Palestine Action תיעדו עצמם פורצים למפעל של חברת Instro Precision בבריטניה, תוך כדי שהשחיתו ציוד ושברו דלתות ● החברה הפכה ליעד להפגנות בחודשים האחרונים, כאשר מאות מפגינים נהגו לפקוד את המקום ולחסום את הגישה למפעל

מדוזות. למה הן פה ואיך נלטפל אם נצרבתם / צילום: Shutterstock

מכת מדוזות בחופי ישראל: מתי הן יעזבו ואיך אפשר להתגונן

עם תחילת הקיץ מגיעות לחופי הארץ המוני מדוזות ● האם הצריבה שלהן מסוכנת, למה הן מאתגרות את כל מה שחשבנו על חיים ומוות, ולמה יש חוקרים שמאמינים שהן ישמידו את העולם ● גלובס עושה סדר