החוק להארכת שירות המילואים בשנה צפוי להגיע מחר (שני) לקריאה ראשונה בכנסת. החוק יאושר לשלושה חודשים, אחרי שהיועמ"שית התנגדה לקידומו בנוסח המקורי, אך לא התנגדה לנוסח מרוכך כפוף לכך שהממשלה "תנקוט צעדים מיידיים למיצוי פוטנציאל הגיוס".
על פי ההצעה שעלתה לפני יותר משבוע בפני הממשלה, אנשי מילואים ישרתו עד גיל 41, וגיל הפטור לקצינים יעלה בשנה ל-46. בעלי תפקידים מיוחדים ישרתו שנה נוספת גם כן, עד גיל 50. בהצעת החוק מצוין כי חיילי מילואים שיבצעו שירות בהתאם להסדר זה "יהיו זכאים לתגמול מיוחד".
כאמור, היועמ"שית העבירה חוות דעת שמתנגדת להצעת החוק בנוסחו המקורי: "יש מניעה משפטית להכביד עוד את נטל השירות על המשרתים בצה"ל היום, מבלי שניתנים מענים משמעותיים בפועל, כולל בטווח הזמן המיידי, לצמצום אי השוויון בנטל השירות, ומבלי שמוצו כלל האפשרויות החקיקתיות והאחרות למיצוי פוטנציאל הגיוס והנשיאה בנטל באוכלוסייה כולה. לכן, יש מניעה משפטית לקידום הצעת החוק".
● לקריאת חוות הדעת המלאה של היועמ"שית - לחצו כאן
עם זאת, היועמ"שית אישרה להאריך את הוראת השעה (לפיה צה"ל פועל כיום) שתוקפה פג בסוף החודש ומאפשרת את העלאת גיל הפטור לפי שעה. היועמ"שית אישרה להאריך את הוראת השעה בשלושה חודשים (עד ספטמבר) רק אם הממשלה "תנקוט צעדים מיידיים למיצוי פוטנציאל הגיוס, וכן יינקטו צעדים נוספים, לרבות בידי הממשלה בשל חובתה לצמצם את הפגיעה בשוויון בנשיאה בנטל השירות".
יו"ר ישראל ביתנו, חה"כ אביגדור ליברמן, הגיב: "ביד אחת הממשלה פוטרת עשרות אלפי צעירים כשירים משירות סדיר וביד השנייה מאריכה שירות של אנשי מילואים. מהמקפצה".
הכתבה פורסמה לראשונה ב-N12
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.