גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עליות קלות בנעילה בת"א; אלקטריאון טיפסה בכ-12%, ריטיילורס צללה בכ-10%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.4%, ת"א 90 מוסיף לערכו 0.2% ● בסיכום חודש יוני מדד ת"א 35 נחלש כ-2% ובסיכום חצי שנתי עלה בכ-6% ● ה-S&P 500 עלה ב-15%, העלייה הגבוהה ביותר במחצית ראשונה של שנת בחירות מאז 1976 ● בשבוע הקרוב, ייערכו בחירות בבריטניה ולפרלמנט בצרפת ● במזרחי טפחות מעריכים שבנק ישראל יפחית את הריבית באוגוסט

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

 

16:00

המסחר בבורסת תל אביב ננעל בעליות שערים, בסיום יום מסחר תנודתי: מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.4% ומדד ת"א 90 עלה בכ-0.2%. מדד ת"א-בנייה הוביל את העליות והוסיף לערכו כ-1.6%. גם מדד הבנקים בלט לחיוב ועלה בכ-1.4%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-1.05 מיליארד שקל.

מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: אלקטריאון , איסתא , דניה סיבוס , נייס  ו־ורידיס .

מניות שבלטו לשלילה: ריטיילורס , פוקס , אלוני חץ , דנאל  ואורמת .

בשוק החוב המקומי, האג"ח הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת: תשואות האג"ח לשנתיים נותרו יציבות, ברמה של כ-4.38%, בעוד תשואות האג"ח לעשר שנים עלו בכ-5 נקודות בסיס, לרמה של כ-5.04%.

15:10

המסחר בבורסת תל אביב עבר לעליות קלות: מדד ת"א 35 מוסיף לערכו כ-0.4% ומדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.1%.

14:40

מגמה מעורבת בבורסת תל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, בעוד ת"א 90 יורד בכ-0.2%.

מניית חברת מוצרי האלקטרוניקה אורביט  עולה בכ-3%, לאחר שדיווחה על קבלת הזמנות לפיתוח ולאספקת מערכות תקשורת לוויינית מוטסות, בסך של כ-5.8 מיליון דולר, עבור חברה עולמית בתחום שירותי תקשורת לוויינית. המערכות צפיות להיות מסופקות במהלך השנים 2025-2027. 

13:10

מגמה מעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 נסחר ביציבות, בעוד ת"א 90 יורד בכ-0.4%.

מניית אלקטריאון  קופצת בכ-8%. החברה, העוסקת בפיתוח טכנולוגיית "כביש חכם", דיווחה הבוקר (א') כי הקימה בהצלחה את הכביש החשמלי האלחוטי הראשון בנורבגיה, ועמדה בלוחות הזמנים שנקבעו במכרז בו זכתה החברה. עוד דווח, כי הפרויקט עתיד להניב לחברה הכנסות בסך של כ-2.8 מיליון שקל.

12:00

נמשכת המגמה המעורבת בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ות"א 90 מאבד מערכו כ-0.3%. 

בולט לשלילה מדד ת"א-רשתות שיווק, שמשיל מערכו כ-1.5%, בעקבות הירידה במניה של קבוצת פוקס  של הראל ויזל, שמאבדת מערכה כ-6%. הקבוצה מחזיקה בחברת ריטיילורס, שמנייתה יורדת גם היא בחדות ומושכת את המדד מטה, כאמור, בעקבות הדוחות המאכזבים שפרסמה נייקי בסוף השבוע האחרון.

בשוק החוב המקומי, האג"ח הממשלתיות נסחרות במגמה מעורבת: תשואות האג"ח לשנתיים יורדות בכ-2 נקודות בסיס, לרמה של כ-4.36%, בעוד תשואות האג"ח לעשר שנים עולות בכ-3 נקודות בסיס, לרמה של כ-5.03%.

11:07

הדוחות המאכזבים שפרסמה ענקית הספורט נייקי בסוף השבוע מעיבים הבוקר על מניית ריטיילורס . הפעילות של נייקי מהווה מעל 60% מהכנסות החברה ובהמשך לכך המניה מאבדת הבוקר מערכה כ-10%.

כאמור, נייקי צללה בכ-20% במסחר בוול סטריט ביום שישי האחרון לאחר שחתכה את תחזית ההכנסות לשנה, ודיווחה כי צופה ירידה של כ-10% במכירות ברבעון. מדובר בנפילה הגדולה ביותר של נייקי מאז 2001.

10:31

המגמה המעורבת בתל אביב נמשכת. מדד ת"א 35 עולה ב-0.1% ות"א 90 משיל מערכו 0.3%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א טכנולוגיה עולה ב-0.9% ות"א רשתות-שיווק יורד ב-0.8%.

אלקטרה  מרכזת עניין הבוקר לאחר שדיווחה כי מגדל ביטוח  צפויה לרכוש כ-18% מאחזקת אלקטרה מגורים תמורת 285 מיליון שקל.

10:05

יום המסחר בתל אביב נפתח במגמה מעורבת: מדד ת"א 35 עולה ב-0.3% ות"א 90 יורד ב-0.1%. 

בולטות לחיוב מניות נייס , אלקטריאון , טאואר , סקופ  ואלקטרה .

מנגד, בולטות לשלילה אלוני חץ , ריטיילורס , פוקס , אנרג'יקס  ואל על .

08:23

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה בתל אביב 

1. שוק המניות

שבוע המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת. ביום חמישי האחרון, המסחר בשוק ההון המקומי ננעל במגמה אדומה. מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ומדד ת"א 90 ב-0.9%. עיקר הירידות נרשמו בקרב מניות הפיננסים כשמדד מניות הביטוח השיל 2.7%, מדד הבנקים 1.4%.

עופר גלבוע רכש חברת תעופה שעמדה בפני פשיטת רגל. היום היא שווה כמיליארד דולר 

בסיכום שבועי עלה מדד ת"א 35 בכ-0.5%, ת"א 90 ב-כ-2%. מדד הבנקים ירד בכ-1.8%. 

היום אחה"צ, נסכם בישראל את המחצית הראשונה של השנה ומתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, מרחיב על הביצועים של המדדים המרכזיים בבורסה המקומית ובעולם ונותן את הערכתו להמשך:

"אין ספק כי ביצועי החסר מול השווקים הגלובאליים ב-2023 נמשכו גם אל תוך המחצית הראשונה של 2024 על רקע חוסר הוודאות הגבוהה שמביאה איתה המלחמה. מדדי המניות המקומיים נפרדו זה מזה לאחרונה באופן חריג, כאשר מתחילת השנה מדד ת"א 35 רשם עלייה של כ-6.0% בעוד ת"א 90 ירד בכ-3.6%. מספר מצומצם מאוד של מניות דואליות המושפעות בין היתר מהמגמה העולמית בתחום השבבים תמכו במדד ת"א 35, ולעומת זאת, ת"א 90 מוטה יותר למשק המקומי ומשקף את השפעת המלחמה ואי הוודאות.

"במבט קדימה, לאור התמחור הזול, ניכר כי חלק גדול מהסיכון כבר מגולם בשוק המקומי, ומכאן שהסיכונים קדימה עשויים להיות מוגבלים. להערכתנו, ככל שהסיכונים ילכו ויקטנו, כך השוק המקומי צפוי לחזור לעלות ולצמצם את ביצועי החסר המשמעותיים מול השווקים הגלובאליים".

סיכום מחצית בשוק ההון: אילו מניות כיכבו ואיזה סקטור הכי חם? 

בכל הנוגע לשוק המניות בארה"ב, שטרית מרחיב: "מדד ה-S&P500 סגר את המחצית הראשונה של השנה עם עלייה של כ-15%, העלייה הגבוהה ביותר במחצית ראשונה של שנת בחירות מאז 1976. מניות ה-AI המשיכו לבלוט לחיוב, וכפועל יוצא, מדד הנאסד"ק רשם עלייה מהירה יותר של כ-18.1%.

"לקראת חודש יולי והמחצית השנייה של השנה, המשקיעים ממתינים לנתונים חשובים שצפויים להתפרסם במהלך השבוע הקרוב ועשויים לעצב מחדש את הציפיות להפחתת הריבית הראשונה, וביניהם, מדדי מנהלי הרכש של ISM, סקר המשרות הפנויות ודוח התעסוקה. בנוסף, עונת הדוחות צפויה לעלות הילוך במחצית השנייה של חודש יולי עם פרסום של חלק מענקיות הטכנולוגיה. גורם נוסף שצפוי להתחיל להשפיע על סנטימנט המשקיעים הוא המירוץ לנשיאות בארה"ב, כאשר כבר בסוף השבוע חולשתו של ביידן בעימות מול טראמפ תרמה לעלייה בתמחור לניצחון של טראמפ".

בסוף השבוע האחרון, המדדים המרכזיים בוול סטריט ננעלו בירידות: מדד הדאו ג'ונס ירד בכ-0.1%, מדד ה-S&P 500 ירד בכ-0.4% והנאסד"ק ננעל בירידות של 0.7%.

נייקי  ריכזה עניין במסחר לאחר שירדה בכ-20% אחרי שחתכה את תחזית ההכנסות לשנה, ודיווחה כי צופה ירידה של כ-10% במכירות ברבעון. מדובר בנפילה הגדולה ביותר של נייקי מאז 2001. במהלך 12 החודשים האחרונים המניה כבר ירדה ב-17%. קמעונאיות ציוד ולבוש ספורט אחרות, ביניהן JD Sports ופומה ירדו גם הן.

האנליסטים בוול סטריט לא אופטימיים לגבי ביצועי המניה העתידיים של נייקי ומטילים ספק בכך שמנכ"ל החברה, ג'ון דונהיו שנכנס לתפקידו ב-2020, יצליח להביא להתאוששות במכירות החברה. בתוך כך, האנליסטים של מורגן סטנלי וסטיפל הורידו את המלצתם על המניה. ג'ים דאפי, האנליסט של סטיפל הוסיף: "אנחנו רואים אתגר באמינות ההנהלה".

המיליארדר דן לואב מצא דרך ליהנות מהעליות בבינה המלאכותית בלי להשקיע באנבידיה 

אמזון  המשיכה לרכז עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שנסחרה בשווי שוק של מעל ל-2 טריליון דולר לפני מספר ימים. על פי דיווחים ב-CNBC החברה צפויה להכפיל את סכום הקרדיטים למספר סטארטאפים לשימוש בתשתית הענן שלה, לאור התחרות עמה מתמודדת החברה מול מיקרוסופט בשירותי בינה מלאכותית.

על פי הדיווח, החל מה-1 ביולי, סטארט-אפים שגייסו הון בסבב הגיוס הראשון יהיו זכאים לזיכויים של 200,000 דולר באמצעות תוכנית Activate של AWS (שירותי הענן של אמזון), כך נמסר מיחידת הענן של אמזון. ענקית הטכנולוגיה, הידועה בעיקר בזכות פעילותה הקמעונאית, שואבת את רוב הרווח שלה מ-AWS, שהשיקה ב-2006 והכנסותיה עמדו על 25 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה.

2. שוקי האג"ח

רוב מדדי איגרות החוב בשוק המקומי נסחרו ביום חמישי במגמה שלילית. איגרות החוב של חברת נתנאל גרופ, העוסקת בייזום נדל"ן למגורים, נסחרו בירידות לאחר שהחברה הודיעה על הנפקת אג"ח נוספות.

בארה"ב, תשואות האג"ח הממשלתיות עלו קלות ביום שישי האחרון. התשואה ל-10 שנים טיפסה ל-4.39% והתשואה לשנתיים עמדה על 4.74%. 

3. שוקי הסחורות והמטבעות

השקל נחלש קלות ביום שישי במסחר מול הדולר וננעל על 3.76 שקלים. גם מול האירו השקל נחלש ועמד על 4.03 שקלים. במהלך השבוע החולף השקל נחלש בכ-0.3% מול הדולר .

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי באי.בי.אי בית השקעות, ציין השבוע שישנה התייצבות בחשיפת המט"ח של המוסדיים לאחר מגמת עלייה ממושכת. לדבריו, נתוני מאזן התשלומים לרבעון הראשון של השנה בישראל, המשיכו לשקף גורמים בסיסיים חיוביים הפועלים על שער החליפין של השקל. עם זאת, תמהיל הגורמים השתנה.

גוזלן מציין שהחשיפה עלתה מ-17% בתחילת 2023 לשיא של 21%-22% ברבעון הראשון (על רקע תוכנית החקיקה המשפטית ובהמשך המלחמה), אך בחודשים האחרונים נרשמו מכירות מט"ח נטו של מעל 6 מיליארד דולר, שלוו בירידה קלה בשיעור החשיפה שמתבסס סביב ממוצע של 21%.

4. מאקרו

ביום שישי האחרון פורסם מדד ה-PCE בארה"ב, אשר נותר ללא שינוי בהתאם להערכות. בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות התייחסו לנתונים: "בהתאם לקונצנזוס, מדד המחירים של ה- PCE נותר ללא שינוי. הנתון החודשי המתון אינו מפתיע, בעיקר בהתחשב במדד המחירים אשר פורסם על ידי ה- BLS לפני כשבועיים, והצביע גם הוא על יציבות מחירים. היעדר השינוי החודשי במחירים מסייע גם למתן את האינפלציה השנתית אל 2.6%.

"אינפלציה חודשית של 0 לא נצפתה ב- PCE מאז נוב' אשתקד. כמו במדד המחירים לצרכן האחרון, הרבה מזה נבע למעשה מהתיקון במחירי הדלק. אבל גם אינפלציית הליבה של ה- PCE עולה ב-0.1% בלבד החודש. גם את זה לא ראינו מאז נובמבר. וגם אז, זה היה במידה רבה בסיוע הירידות במחירי הנפט בעולם, בסביבת אותה התקופה.

"אותם מחירי נפט אמנם לא נכנסו לליבת ה- PCE כדלקים, אבל הירידה הניכרת בהם בהחלט עשתה את דרכה למחירי התובלה היבשתית למיניהם או לעלויות הייצור של מוצרים שונים, ומשם למחירים לצרכן. להבדיל, העלייה הבולטת של מחירי הביטוח הרפואי בנתון היום, ב-0.7% במהלך מאי בלבד, הוא דוגמה בולטת להתאמות המחירים שעוד צריכות להתבצע במשק האמריקאי. ובצירוף התרומה הקבועה יחסית והגבוהה ממחירי השכירות, לא מפתיע שאנחנו ממשיכים לראות רמות אינפלציה גבוהות יחסית, בחלוקות כאלה ואחרת.

"ביוני 23', העלייה החודשית ב- PCE עמדה של 0.2%, וביולי זה כבר הצטמצם ל-0.1% בלבד. קשה לנו להאמין שנתוני יוני ויולי 24', הבאים עלינו לטובה, ישחזרו שניהם את ההישג. טכנית, זה אומר אינפלציה שנתית שתעלה מעט למעלה, לפחות בחודשיים הקרובים. כזכור אינפלציה שנתית של 2% ב- PCE מהווה את היעד הרשמי של הפד לעניין יציבות המחירים במדינה. למרות המרחק המצומצם מהיעד של הנתון היום, ובהתחשב באמור, כנראה שבזמן הקרוב נמשיך להיות קרובים ליעד, אבל לא ביעד".

נתוני מאקרו שיתפרסמו בשבוע הקרוב בעולם כוללים בין השאר את מדד המחירים לצרכן לחודש יוני בגרמניה, ובהמשך גם בגוש האירו ובשוויץ. נתונים נוספים שיתפרסמו הם מדד מנהלי הרכש ונתוני ייצור לחודש יוני בארה"ב וכן נתונים משוק התעסוקה שם. בצרפת יחלו בראשון בחירות הבזק לפרלמנט, ובבריטניה ייערכו הבחירות הכלליות ביום חמישי הקרוב.

בישראל יפורסמו בין היתר נתוני רכישות בכרטיסי אשראי לחודשים מרץ-מאי, יצוא שירותים לאפריל ושכר ממוצע ברוטו לשכיר לאפריל.

הרבעון השני של השנה מסתיים השבוע, אך עונת הדוחות תיפתח רשמית רק בעוד כשבועיים. בשבוע הקרוב יפורסמו מספר קטן של דוחות בוול סטריט וביניהם של חברת האנרגיה Woodside Energy, של יצרנית המשקאות החריפים Constellation Brands ושל חברת האופנה Ermenegildo Zenga.

5. תחזית

בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות מתייחסים גם למתווה הריבית העתידי של הפד ובנק ישראל: "ציפיות השוק להורדת ריבית הפד בהודעה הקרובה, בסוף יולי, אף פעם לא היו גבוהות במיוחד. להערכתנו, התמחור הנוכחי, העומד על כ-10%, מתמקד יותר באפשרות לתרחיש קיצון, מאשר סיטואציית, "עסקים כרגיל", שבה פתאום הפד מחליט שבכל זאת הגיע הזמן להתחיל להוריד ריביות. זה מותיר את ההחלטה בספטמבר בתור 'ה- Money Time'. השוק ממשיך לתמחר הסתברות גבוהה יחסית להורדת ריבית ראשונה דווקא שם.

בינתיים, אצלנו, עננת המלחמה ממשיכה לרחף מעל לכלכלה המקומית. ויותר משהיא מביאה לפגיעה של ממש בפעילות, החששות מהסלמה מהוות גורם משמעותי יותר מבחינת הפרמטרים בשוק. שער הדולר הוא כמובן הדוגמה הבולטת ביותר לעניין הזה. וברמות הנוכחית, PCE או לא PCE, קשה לנו לראות את בנק ישראל מוריד ריבית בעוד שבוע וחצי. ההודעה שאחריה תתקבל בשלהי אוגוסט. להערכתנו נראה שם הורדת ריבית מקומית".

עוד כתבות

דירה בהנחה

אובדן הכנסות המדינה בעקבות תוכניות ההנחה לדירות: 27 מיליארד שקל

על פי הדוחות הכספיים של המדינה לשנת 2023, ההכנסות מקרקעות בכלל תוכניות הסבסוד הממשלתיות הסתכמו ב־32 מיליארד שקל • מתוך כ־197 אלף דירות, שיווקן של 37% נכשל

עו''ד ד''ר גיל לימון, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המשנה ליועמ"ש בדיון על מינוי נציב שירות המדינה: פתוחים לדיון על הרכב ועדת האיתור

ועדת החוקה דנה היום בסוגיית מינוי נציב שירות המדינה ● במוקד הדיון - נוהל בדבר אופן מינוי הנציב שגיבשה היועצת המשפטית למשרד רה"מ, שלומית פרגו-ברנע, בהסכמת היועמ"שית, גלי בהרב-מיארה, אשר נדחה בשלב זה ע"י הממשלה ● עיקר המחלוקת בין הצדדים נוגע לשאלת מעורבותו של נתניהו בהליך בחירת הנציב

משה אדרי, גיל גבע ורוני פלמר, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

ראש מינהלת תקומה: "ארבעת החודשים לאחר 7 באוקטובר היו מהקשים בחיי"

ראש מינהלת תקומה משה אדרי, יו"ר תדהר גיל גבע, ומייסד תנועת אור רוני פלמר, שוחחו בכנס הנדל״ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY על מצב הענף ועל שיקום הנגב לאחר ה־7 באוקטובר ● גבע: "בשביל שתקומת הארץ תהיה - צריך שיהיה מי שיבנה אותה"

יקי בוארון, שותף מנהל תחום הנדל''ן ב-EY, בכנס הנדל''ן השנתי / צילום: כדיה לוי

יקי בוארון: "ספק אם העלאת המע"מ תהיה הגזירה האחרונה מכיוון הממשלה"

בוארון, השותף המנהל של תחום הנדל"ן בפירמת הייעוץ וראיית החשבון EY, פתח את כנס הנדל"ן השנתי המשותף עם גלובס ואמר: "יש אשראי לענף הנדל"ן, אך כעת נדרשת התנהלות אחראית" ● עו"ד מני גורמן: "חלה על כולנו החובה להילחם על חוסנה הכלכלי של מדינת ישראל"

אסדת קידוח ''תמר''. מצרים תלויה ביבוא מישראל / צילום: אלבטרוס

המדינה המפתיעה שגם תיפגע ממלחמה בין ישראל לחיזבאללה

הסלמה מול חיזבאללה צפויה להציב את אסדות הגז כיעד מרכזי של ארגון הטרור ● במצב כזה, מי שתיפגע באופן משמעותי היא מצרים, שסובלת ממחסור חמור בחשמל ותלויה ביבוא מישראל

מארין לה פן (משמאל) יו''ר מפלגת הימין הקיצוני בצרפת וז'ורדן ברדלה, מועמד מפלגתה של לה פן לראשות הממשלה, באירוע תמיכה / צילום: ap, Daniel Cole

רעידת אדמה באירופה: הצרפתים אמרו לא לרפורמות כלכליות ולהגירה והם לא לבד

תוצאות הסיבוב הראשון בבחירות לפרלמנט מלמדות כי הציבור אמר לא לרפורמות בהן העלאת גיל הפרישה והוא בעיקר הצביע בעד סגירת גבולות ומדיניות של אנטי הגירה ● איך יושפעו היהודים בצרפת ומה יהיו ההשלכות על אירופה כולה

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה החלומית במסלולי S&P 500 שוב משאירה אבק ליתר החוסכים בגמל

במחצית הראשונה של 2024 הניבו המסלולים עוקבי מדד המניות האמריקאי תשואה של 18.7% - כמעט כפול מהמסלולים המנייתיים ויותר מפי 3 מאלה הכלליים ● החשיפה הדולרית תרמה אף היא ● וגם: למרות שחזר לפסגת התשואות - אלטשולר שחם ממשיך לאבד כספים למתחרים

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי בחברת פיוניר / צילום: שרון גולדברג

מנהל ההשקעות שממליץ לשמור כעת על כסף נזיל

שמואל בן אריה מפיוניר, שמעיד על עצמו כ"מכור" לשוק ההון, מעדיף להשקיע באג"ח קונצרניות בישראל ואת רוב הרכיב המנייתי מעבר לים ● "כשיש כזו אי ודאות בישראל, ומנגד כלכלה כה חזקה בארה"ב, אני מעדיף להיות בעיקר שם" ● ומאיפה להערכתו יגיע המשבר הבא

הדמיית חוות השרתים המתוכננת. בעיגול: שלי לנצמן, מנכ''לית מיקרוסופט ישראל לשעבר / צילום: יח''צ, רמי זרנגר

מנכ"לית מיקרוסופט ישראל לשעבר תקים חוות שרתים בהשקעה של 1.1 מיליארד שקל

שלי לנצמן חברה לקבוצת לוינשטיין ולשותפה בריטית, שיממנו את הקמת חוות השרתים התת–קרקעית בנתניה, על אף שכבלי התקשורת הימיים לא נפרשו באזור ● טרם נמצא לקוח לחווה, שתתפרש על פני 13.5 אלף מ"ר, אך מוערך שהיא מיועדת לענקיות הענן העולמיות

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: כדיה לוי

דב קוטלר: "אי אפשר לעבור את התקופה בלי נפילות בענף הנדל"ן. גם בבנק הפועלים נרגיש את זה"

מנכ"ל בנק הפועלים היוצא השתתף היום בכנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY והתייחס למצב הכלכלי של ישראל ושל שוק הנדל"ן ● "המשקיעים בשוק ההון מצפים להכוונה מצד המדינה ולשינוי בסדר העדיפויות הלאומי ולשינוי בתקציב"

עוזי לוי מנכ''ל אשטרום נכסים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל מבנה עוזי לוי: "ענף המשרדים בעייתי מחוץ לתל אביב"

בכירים מתחום הנדל"ן המניב השתתפו היום בכנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY ודיברו על מגזרי המסחר והמשרדים ● הראל ויזל מנכ"ל קבוצת פוקס: "כשהישראלים יחזרו לטוס רמת הביקוש פה תרד וחברות בינלאומיות לא ימהרו לפתוח פה חנויות"

החוסכים בישראל יוגבלו בהשקעתם לנאסד''ק / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, שאטרסטוק

היום זה קורה: הכירו את המגבלות החדשות על ההשקעות שלכם

היום תחל הרפורמה במסלולי החיסכון שנועדה לעשות סדר בפנסיות של הציבור ● אילו אפשרויות השקעה חדשות היא פותחת, כיצד יושפעו ממנה מי שנצמדו למדד מניות הטכנולוגיה האמריקאי, שעלה ב־15% רק מתחילת מאי, וכיצד עשויים הגופים המנהלים את כספי הציבור לעקוף את המגבלה?

דוד פתאל, בעלים ומנכ''ל מלונות פתאל, בכנס הנדל''ן של EY / צילום: כדיה לוי

דוד פתאל: "אנשים מעדיפים היום חוויות על פני חסכונות"

על אף שחלק מהשלכות ימי הקורונה טרם התפוגגו - דוד פתאל, בעלים ומנכ"ל רשת מלונות פתאל, העריך היום בכנס הנדל"ן השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY כי שוק התיירות מתקרב לרמות השיא של שנת 2019

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מערבת ● סיגמא: איגרות החוב הקונצרניות בישראל מהוות חלופה ראויה לאג"ח ממשלתיות בבחינה של יחסי סיכון-סיכוי ● דיסקונט: "בנק ישראל לא יורידת את הריבית בשבוע הבא, גם לא צפויה השנה הורדה" ● יוליוס בר: "האירו מתחזק מול הדולר בתגובה לתוצאות הבחירות בצרפת" ● אנליסטים בוול סטריט מנתחים את ההשלכות של בחירת טראמפ לנשיאות על שוק האג"ח ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בבורסה: ת"א 90 איבד כ-1%; שיכון ובינוי זינקה ביותר מ-7%

ת"א 90 איבד כ-1%, ת"א 125 ירד ב-0.7% ות"א 35 נחלש ב-0.6% ● בנק הפועלים, שופרסל ושיכון ובינוי דיווחו על שינויים דרמתיים בצמרת, האחרונה לאחר נפילה של כ-31% במניה מתחילת השנה ● בלאומי צופים: "ירידה במחיר הנפט, ומנגד עליית מחיר הגז הטבעי, וגם האורניום" ● בנק הפועלים: "שני ענפי משק בהם הפעילות רחוקה מלהתאושש הם התיירות והבנייה" ● ג'יי.פי מורגן: "מדד S&P 500 ירד במחצית השניה של השנה ב-22%"

הקריה למחקר גרעיני בנגב / צילום: Reuters

דיווח: ישראל השקיעה ב-2023 יותר ממיליארד דולר בנשק גרעיני

לפי התנועה הבינלאומית להשמדת נשק גרעיני (ICAN), ישראל השקיעה בשנת 2023 כ-1.1 מיליארד דולר בנשק גרעיני - מעט יותר מפקיסטן וקוריאה הצפונית ● השיאנית העולמית היא ארה"ב, שהיקף ההשקעה שלה בנשק גרעיני בשנה שעברה גדול יותר משל כל המדינות בעלות ארסנל גרעיני גם יחד

טלי בן עובדיה (רלוונט), מירי מיכאלי ( i24news), יוליה שמאלוב־ברקוביץ' (חדשות 13) / צילומים: כפיר זיו,  יורי סקוירסקי, איל יצהר, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

3 הערות על שוק התקשורת: חבלי הלידה, סיבוב הפרסה ומאבק העובדים

מה עומד מאחורי שורת המהלכים המתרחשים כעת במפת התקשורת הישראלית: המינוי של יוליה שמאלוב–ברקוביץ' למנכ"לית חדשות 13 והמאבק החריף עם העובדים, לוח השידורים החדש של ערוץ i24NEWS בעברית, וההחלטה של רלוונט להתמקד בדיגיטל

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: דוברות טבע

ה-FTC פתחה בחקירה נגד טבע בנוגע לפטנטים על משאפים

לפי הדיווח ב"וושינגטון פוסט", רשות הסחר הפדרלית של ארה"ב טוענת כי חברות תרופות וביניהן טבע ביצעו שינויים קלים במוצרים שלהן במטרה לשמר על הפטנטים ולהדוף אפשרות של תחרות גנרית

מרין לה-פן, היום / צילום: Reuters, Yves Herman

"מקום ראשון": הישג חסר תקדים לימין הפופוליסטי בבחירות בצרפת

לפי המדגמים, כ-34% מהצרפתים הצביעו לגוש המובל על ידי מפלגת "האיחוד הלאומי" של מרין לה-פן, לעומת 29% שהצביעו לגוש שמאל רחב ו-22% בלבד שהצביעו לגוש המרכז, בראשות הנשיא המכהן עמנואל מקרון ● שיעור ההצבעה בבחירות הללו עקף בהרבה את שיעורי ההצבעה בבחירות קודמות, ועמד על קרוב ל-70%, לעומת פחות מ-48% לפני כשנתיים

צילומים: איל יצהר, יח''צ, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

הייתה החברה הרווחית בישראל ואז מנייתה צנחה. האם זה הקאמבק?

שוקי המניות חותמים חצי שנה חזקה בהובלת מגזר השבבים ● אלו המניות הישראליות בארץ ובחו"ל שהכפילו את מחירן ואף יותר בששת החודשים הראשונים של השנה, ומי הן המאכזבות הגדולות ● צים, שנסחרה אשתקד במגמה שלילית, בלטה לטובה ואילו סולאראדג' בלטה בירידות ● וגם: מה צפוי בשווקים במחצית השנייה של השנה