גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבעלים איבד כ־3 מיליארד שקל משווי מניותיו, והמנכ"ל שתוגמל ב־60 מיליון שקל משלם את המחיר

מניית שיכון ובינוי זינקה במעל 7% בעקבות התפטרותו של המנכ"ל הדומיננטי תמיר כהן, שהוביל מטעם נתי סיידוף את העסקה לרכישת השליטה בחברה ב־2018 מידי שרי אריסון ● פרויקטים יקרים והכפלת נטל החוב הובילו לקריסת המניה בכמעט 70% מהשיא ● כהן, שצבר בשנותיו בשיכון ובינוי תגמולי עתק, הודיע כי יפעל כעת לרכישת השליטה בחברה, אך לטענת סיידוף, "אין בכוונתי למכור"

נתי סיידוף ותמיר כהן / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
נתי סיידוף ותמיר כהן / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ענקית הבנייה והתשתיות שיכון ובינוי , שידעה לא מעט צרות עסקיות ופרסונליות בעשור החולף, חווה בימים אלה טלטלה נוספת. זו הגיעה לרתיחה השבוע עם התפטרות מנכ"ל החברה תמיר כהן, מי שנחשב לאיש החזק בחברה ולמוציא והמביא של בעל השליטה, נתי סיידוף. זאת לאחר התערערות היחסים בין השניים, שבשיאה הביע לאחרונה סיידוף באופן מופגן חוסר שביעות רצון ממהלכים שהוביל המנכ"ל מטעמו. ברקע, צנחה מניית שיכון ובינוי בכ־67% מרמת השיא שבה נסחרה לפני כשלוש שנים, על רקע חששות המשקיעים מהעלייה ברמת המינוף שבה פועלת החברה.

הייתה החברה הרווחית בישראל ואז מנייתה צנחה. האם זה הקאמבק?
נייקי מחקה 27 מיליארד דולר ביום אחד. והמשבר מגיע גם לאימפריה של הראל ויזל
ראיון | עופר גלבוע רכש חברת תעופה שעמדה בפני פשיטת רגל. היום היא שווה כמיליארד דולר

סיידוף (67) הוא איש עסקים ישראלי לשעבר, המתגורר מעל ל־40 שנה בלוס אנג'לס. את הונו עשה בעסקי נדל"ן ויהלומים בארה"ב. לפני כ־6 שנים (יוני 2018) הוא סיכם על רכישת מניות השליטה בשיכון ובינוי (אז 47%) מידיה של המילארדרית שרי אריסון, תמורת סכום של 1.1 מיליארד שקל - ששיקף הנחה של 15% ביחס לשווי השוק של המניות באותה עת.

מדובר היה במחיר מציאה, כשהמניה נסחרת בשפל, שעליו עוד נתנה אריסון הנחה ששיקפה את רצונה לצאת מהחברה שהסתבכה באותה תקופה עם פרשיות שחיתות באפריקה. סיידוף האמין כי קיים ערך חבוי בחברה, ועד מהרה התברר כי עשה את עסקת חייו. גם הוא לא ציפה לתשואה הפנטסטית שהניבה לו מניית שיכון ובינוי בשנים הראשונות להשקעתו, שהעמידה את שווי החזקותיו על יותר מ־4 מיליארד שקל - רווח "על הנייר" של כ־300% על השקעתו. אלא שסיידוף לא מכר מהחזקותיו בשיכון בינוי באותה עת, והיום - שלוש שנים מאוחר יותר - הוא ודאי מצטער על כך. הרווח התאורטי על החזקותיו (שדוללו ל־41%) הצטמק לכ־300 מיליון שקל בלבד.

תמיר כהן, ששימש קודם לרכישת השליטה בשיכון ובינוי כמנהל פיתוח העסקים של סיידוף, היה מי שהוביל מטעמו את העסקה לרכישת המניות מידיה של אריסון. קודם לכן, הגיש כהן בשמו של סיידוף הצעות שלא צלחו לרכישת השליטה בחברת כלכלית ירושלים (כיום מבנה נדל"ן), אפריקה ישראל וכן בחברת יורוקום תקשורת, ששלטה אז בבזק. בעקבות רכישת השליטה בשיכון ובינוי מונה כהן ליו"ר החברה, ובהמשך נטל על עצמו גם את תפקיד המנכ"ל - לאחר שיחסי המנכ"ל הקודם, איל לפידות, עם הדירקטוריון והנהלת החברה עלו על שרטון.

ספקות לגבי השיפור הנטען

בחודש שעבר התראיין סיידוף בתקשורת וביקר בחריפות את אופן ניהול החברה, בדגש על עסקה יקרה לרכישת קרקעות שביצעה בשדה דב בתל אביב, במה שהעיד על אובדן אמון והתסכול שלו מההחלטות העסקיות שהתקבלו בחברה תחת ניהולו של כהן.

ביום א' השבוע, הגיש תמיר כהן מכתב התפטרות שנכנס לתוקף באופן מיידי, כאשר סיידוף, שמינה עצמו לדירקטור בשיכון ובינוי בשבוע שעבר, הפך כעת ליו"ר הזמני של החברה. כהן, ששימש כמנכ"ל בארבע השנים האחרונות, עוזב את שיכון ובינוי לאחר שצבר תגמול נדיב במיוחד - עלות העסקתו בשנים 2018-2023 חצתה את רף ה־60 מיליון שקל, כשמחצית הסכום ניתן לו בתגמול מבוסס מניות.

במכתב לעובדים הודיע כהן, בין היתר, כי בכוונתו להתמודד על רכישת גרעין השליטה בשיכון ובינוי מידי סיידוף: "לאחר שש שנות פעילות שבהן שיפרנו לאין ערוך את מצבה הכספי של החברה, קידמנו פרויקטים רבים ורכשנו פעילויות משמעותיות, נוצרו לאחרונה נסיבות מיוחדות", כתב. "על פיהן אני מתרשם כי יש ביכולתי, יחד עם משקיעים אחרים, לרכוש חלק או את כל מניות השליטה בחברה, שאני מאמין ביכולתה לצמוח באופן משמעותי. יחד עם זאת, העובדה כי בעל השליטה החליט להיות מעורב יותר בניהול החברה, הובילה אותי למסקנה כי נכון וראוי שבשלב זה אקדם את המהלך כשאני מחוץ לחברה".

בשוק ההון היו שהרימו גבה בנוגע לאותו שיפור נטען במצבה של שיכון ובינוי, שבתקופתם של סיידוף וכהן העמיסה על גבה התחייבויות ענק. החוב הפיננסי (נטו) שלה עומד כיום על כ־11 מיליארד שקל - יותר מכפול מהיקפו בעת רכישת השליטה בחברה ב־2018. גם תגובת המניה להתפטרות, זינוק של יותר מ־7% ביום ב', מעבירה מסר ברור באשר לדעת המשקיעים בדבר יכולות הניהול של תמיר כהן. שווי השוק הנוכחי של שיכון ובינוי, 4 מיליארד שקל, רחוק מאוד משווי של כמעט 10 מיליארד שקל שבו נסחרה החברה בשיא של שנת 2021.

סיידוף הגיב לכוונתו של כהן לרכוש את מניות השליטה בשיכון ובינוי ומסר כי "אין בכוונתי למכור את השליטה בחברה. אנו מודים לתמיר כהן על כהונתו ומאחלים לו דרך צלחה". סיידוף הוסיף כי "שיכון ובינוי שאנחנו רואים היום גדולה משמעותית מזו שנרכשה ב־2018". הוא ציין כי התוואי העתידי הרצוי לחברה ידרוש מיקוד, שקיפות, חיזוק השדה הניהולית, התייעלות והורדת ריבית והעלאת הנזילות, תוך מכירת פעילויות שאינן בליבת עסקי החברה.

הבור של שדה דב כבר הפיל יזמים

שיכון ובינוי היא חברה בת כמאה שנה, המחזיקה במגוון רחב של פעילויות הכוללות פרויקטים של בנייה ותשתיות בארץ ובחו"ל, ייזום דירות בישראל ובמזרח אירופה וזרוע אנרגיה שהונפקה בבורסה בתל אביב. הצפת הערך המהירה שראו סיידוף וכהן בשנים הראשונות שלהם בחברה, יוחסה בין היתר למינויו של איל לפידות - מי שנחשב לאחד המנהלים האגרסיביים והקפדנים במשק - לתפקיד המנכ"ל ביוני 2019. אלא שהכהונה של לפידות התבררה כקצרה במיוחד, והוא עזב כעבור כשנה. כהן שכיהן כיו"ר, מונה אז גם לתפקיד המנכ"ל, וכיהן בשני התפקידים עד שנת 2022. בהמשך נותר בתפקיד המנכ"ל ושמר על כיסא בדירקטוריון החברה.

את הצרות הנוכחיות בעסקיה של שיכון ובינוי מייחסים בשוק לתיאבון המוגבר של ראשיה, שבשנות הריבית האפסית ששררו בתחילת העשור, הכניסו אותה לשורה של פרויקטים זכייניים בתחומי הבנייה והתשתיות (בהם הקמת בסיסי ענק לצה"ל), ובעיקר לרכישת קרקעות במתחם שדה דב בצפון תל אביב עבור הקמת פרויקט של דירות להשכרה. רכישת הקרקעות היקרות במתחם, ששווקו במכרזים של רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), כבר הובילו אשתקד לקריסת עסקיו של יזם הנדל"ן חנן מור.

שיכון ובינוי רכשה בתחילת 2022 קרקעות בשדה דב תמורת 2 מיליארד שקל, עליהן נטלה חוב של 1.5 מיליארד שקל. על הקרקעות היא אמורה להקים 835 דירות להשכרה. מאז רכישת הקרקעות עלתה הריבית, כך שהאשראי שנטלה החברה לרכישתן התייקר. במקביל, בשל עליית הריבית הפך הדיור להשכרה לפחות אטרקטיבי, שכן שיעורי ההיוון עלו, ודיור להשכרה במחירים מפוקחים מציע תשואות נמוכות מהנדרש לאורך חיי הפרויקט. כפועל יוצא הפחיתה שיכון ובינוי מאות מיליוני שקלים משווי הפרויקט.

המינוף שעלה, גם כן בגין אותה עסקה, ניפח את החוב הפיננסי (נטו) של שיכון ובינוי, שעמד בסוף הרבעון הראשון של 2024 על 11.3 מיליארד שקל, כמעט מחצית ממנו בגין יזמות נדל"ן בישראל (4.6 מיליארד שקל). יש לציין כי החוב הגיע לשיאו במחצית 2023 (כשעמד על 12 מיליארד שקל) ומאז ירד בשל מימושים שביצעה החברה. לשיכון ובינוי חמש סדרות אג"ח, הנסחרות בתשואה של עד 6.7%, כשסדרה 10 במח"מ של 3.5 שנים נושאת את התשואה לפדיון (השקלית) הגבוהה ביותר - 6.7% כיום.

"פעילויות שהיו נכונות לפני 40 שנה"

"בשנתיים האחרונות היחסים בצמרת החברה מאוד התערערו", אומר גורם בכיר בשוק ההון על הנעשה בשיכון ובינוי. "החלו עזיבות של מנהלים והכתובת הייתה על הקיר, כשהמנכ"ל נתפס ככוחני. שוק ההון פחות העריך את האווירה העכורה שם וכל הפוליטיקה הפנימית".

באשר למצב העסקי מציין אותו בכיר כי "הפרויקט בשדה דב הוא מהלך שנראה תמוה, אבל החברה זכתה גם בסדרה של מכרזים גדולים להקמת פרויקטים, ונטען שהגישה הצעות אגרסיביות למדי. כל רעשי הרקע האלה העיבו על ביצועי המניה". עם זאת הוא מציין שבניגוד לחברות אחרות, ולמרות המינוף העצום שנטלה, לשיכון ובינוי יש עדיין הרבה נכסים שמשמרים אותה כפוטנציאל לעסק מצליח בעתיד.

"יש לה הרבה קרקעות היסטוריות בישראל, שטמון בהן פוטנציאל גדול, ומי שנותר במניה מאמין שזה יתורגם בסוף להשבחת ערך. מצד שני, ברבעונים האחרונים הדוחות הכספיים הפכו ל'דוח רווח והסבר', שתמיד צריך להסביר ממה נובע ההפסד. בסיכומו של דבר יש כאן משבר אמון בין המשקיעים לחברה, ונדרשת עבודה משמעותית. גם לא ברור אם כהן אכן יצליח להשתלט על החברה, ואם סיידוף בכלל רוצה למכור לו את מניות השליטה".

בשוק ההון מסכימים כי כדאי לשיכון ובינוי לצמצם חלק מהפעילויות שבהן היא מעורבת. "יש לה לדוגמה פעילות של דיור להשכרה בחו"ל שנראית קצת לא קשורה", אומר המנהל משוק ההון. והגורם הבכיר מוסיף כי "המינוף של החברה נותר גבוה וצריך לעשות סדר, למשל עם הפעילות באפריקה. צריך להיפטר מפעילויות שאולי היו נכונות לפני 40 שנה, אבל היום מסבות לחברה נזקים".

נזכיר כי בפברואר השנה הודיעה החברה על הפסדים מצטברים בהיקף של כחצי מיליארד שקל מפעילותה באפריקה - פרויקט לסלילת כבישים באתיופיה ועקב פיחות חד במטבע הניגרי.

עוד כתבות

בנין טכנולוגית להבים, נהריה / צילום: בר - אל

קו ראשון לים: המפעל בנהריה נמכר ב-155 מיליון שקל

מתחם טכנולוגיית להבים בנהריה נמכר לקרן מרתון, ומשתרע על שטח של כ-51 דונם, עם מבנים בשטח בנוי כולל של כ-22,300 מ"ר ● נת"ע תשכור מקבוצת עזריאלי משרדים בשטח של 12,000 מ"ר בפארק העסקים בחולון ● וגם: משרד השיכון ורשות החדשנות הוציאו קול קורא לקידום טכנולוגיות ייצור בענף הבנייה ● חדשות השבוע בנדל"ן

נושאת המטוסים האמריקאית קרל וינסון שמשתתפת  בתרגיל הימי RIMPAC / צילום: Reuters, Qian Weizhong/VCG

מסר לסין: ישראל משתתפת בתרגיל צבאי בהוואי

בשבוע שעבר נפתח בהוואי התרגיל הימי הנחשב לגדול בעולם - RIMPAC ● בתרגיל משתתפת ישראל לצד מדינות מוסלמיות בולטות כאינדונזיה, מלזיה ובורניי ● התרגיל מהווה מסר לסין ולרוסיה המאיימות על היציבות בעולם

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

אי-סדרים חמורים? הרגולטור מאפשר את המשך ההפקדות ל"חיסכון לכל ילד" בסלייס

באתר הביטוח הלאומי מופיעה סלייס בצד יתר הגופים שקיבלו רישיון מהמדינה לנהל את כספי תוכנית "חיסכון לכל ילד", מבלי שמופיעה כל הערה ביחס לפרשת אי-הסדרים החמורים בחברה ● רשות שוק ההון: "קופות 'חיסכון לכל ילד' המנוהלות בסלייס ממשיכות להתנהל בצורה סדירה, ואין כל חשש לכספי החוסכים בהן"

ח''כ ינון אזולאי (מימין) והשר משה ארבל מש''ס, שדחפו לתיקון התוכנית / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

הבנקים יישארו בחיסכון לכל ילד אבל חלקם בכספים החדשים צפוי לרדת

על פי תיקון שאושר בוועדת הכספים, הורים שהפקידו כבר את כספי התוכנית בבנק לא יוכלו לנייד אותם, אבל יוכלו להעביר כספים חדשים לקופת גמל להשקעה ● המהלך צפוי להגדיל את הסכום שיראו הילדים בגיל 18, על פי ההערכות בעשרות אלפי שקלים

בית משפט השלום. בעיגול: יריב לוין / צילומים: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, אביבה גנצר

רפורמה בתביעות הקטנות: הכרעה ללא נוכחות הצדדים ודיונים בווידיאו

התיקון שיאפשר לשופטים להכריע בתביעות קטנות על בסיס המסמכים נועד להקל על העומס ולפשט את ההליך ● אבל יש מי שמזהירים מסכנות: "זו פגיעה בזכות הבסיסית לגשת לערכאות"

בהודו משוכנעים: ישראל עומדת בפני הפסד אסטרטגי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הכאוס בין הפלסטינים ברחובות עזה יוצא משליטה, עינב צנגאוקר פועלת להדחת נתניהו כדי להחזיר את בנה החטוף, בהודו פורסים את כל הבעיות שעומדות בפני ישראל, וקואליציית Teach NY היהודית מכוונת את מאמציה להשפיע על הבחירות בניו יורק ב-2025 ● כותרות העיתונים בעולם

מדפסת תלת ממד של חברת ננו דיימנשן / צילום: יח''צ

תמורת 183 מיליון דולר במזומן: ננו דיימנשן רוכשת את דסקטופ מטאל

ננו דיימנשן משלמת פרמיה של 27% על מחיר מניית דסקטופ מטאל ● דסקטופ מטאל המתמזגה לספאק לפני כ-4 שנים בשווי של 2.5 מיליארד דולר, ומאז ירד שוויה ביותר מ-90% ● בשתי החברות מאמינים שהיתרונות בעסקה הם מוצרים משלימים והאצה לקראת מעבר התעשייה לייצור נרחב

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה של חברת סלייס / צילום: באדיבות מגדל

ביהמ"ש: בני 70 ומעלה יוכלו לנייד כספים מקופות הגמל של סלייס לקופות אחרות

ההבהרה נעשתה בהמשך להחלטה שניתנה ע"י בית המשפט ב-20 ביוני והתירה להחריג בני 70 ומעלה שכספיהם הושקעו במסלולים המסורתיים מן ההקפאה שחלה על כל נכסי סלייס

באקו, אזרבייג'ן / צילום: Shutterstock, Vladimir Waldin

החל מ־600 דולר: היעדים החדשים שהישראלים טסים אליהם

מאז שטורקיה ירדה מהמפה, הישראלים מצאו חלופות מפתיעות לחופשה שלהם במדינות כמו אלבניה ואזרבייג'ן ● "למדינות האלה יש אקזוטיות שלא קיימת במקומות אחרים", אומרים בענף, "שילוב בין מזרח ומערב" ● וגם: אלה חברות התעופה שתוכלו לטוס בהן ליעדים האלה

בטורקיה מנסים להסביר מדוע סירבו לתדלק את המטוס הישראלי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: העולם מנתח את השפעות הידוק היחסים הביטחוניים בין רוסיה לאיראן על ישראל, טורקיה משליכה את האחריות על פרשת אי־תדלוק מטוס אל על באנטליה על הטייס, ובלבנון מיואשים משיבושי ה־GPS שמובילים לפקקי תנועה קשים בביירות • כותרות העיתונים בעולם

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר. דובר מרכזי בוועידת הנדל''ן השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס / צילום: שלומי יוסף

המגמות והתחזיות לשוק הנדל"ן: הוועידה השנתית של מזרחי טפחות בשיתוף גלובס יוצאת לדרך

הוועידה תיערך ביום ראשון ה-7.7 במתחם האירוח "גבריאל" בנס ציונה במתכונת משודרגת ובהשתתפות בכירי הענף, מקבלי החלטות, ראשי רשויות ומיטב המומחים של מזרחי טפחות

ביטול אג''ח המיועדות / אילוסטרציה: Shutterstock

ביטול האג"ח המיועדות: 3 מיליארד שקל חיסכון למדינה, אבל מה יקרה כשהריבית תרד?

עפ"י מחקר שערך איגוד בתי ההשקעות, מאז תחילת יישום הרפורמה, החיסכון המצטבר למדינה מסתכם בכ-3.15 מיליארד שקל ● המחקר מפרט שני מרכיבים עיקריים: חיסכון שוטף לתקציב המדינה בגין אי-תשלום תשואה מובטחת, וצבירת רווחים עתידיים לקרן הייעודית להשלמת תשואה

יישום התכנית גורם לחשש אצל ראשי ערים כמו דימונה / צילום: Shutterstock

הקיבוצים יגדלו פי שניים? ההחלטה שמעוררת סערה

התוכנית כוללת הגדלת היישובים הכפריים במאות יחידות דיור, ומעוררת התנגדויות בעיקר בקרב ראשי העיר בפריפריה ● החשש נובע מזליגת אוכלוסייה חזקה ליישובים הכפריים שבסביבה, על חשבון התפתחות עירם

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה ירוקה בתל אביב; פוקס עלתה בכ-4%, אלקטריאון ירדה בכ-5%

מדד ת"א 35 טיפס בכ-0.7%, מדד ת"א 90 רשם עלייה של כ-0.5% ● האג"ח הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת ● רב בריח פורסת מחדש את חובותיה ועומדת להנפיק אג"ח להמרה ● פתאל רכשה את חלקו של פרוספר אמויאל בפרותאל תיירות בתמורה לחצי מיליארד שקל ● בברקליס ממליצים על קבוצת דלק באפסייד של מעל 50%

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו / צילום: איל יצהר

צפרתם ברחוב בת"א בלי סיבה? העירייה רוצה לקנוס אתכם

עיריית תל אביב-יפו אישרה השבוע תיקון לחוק העזר העירוני למניעת רעש, לפיו הצפירה תהפוך לעבירת קנס בשווי 475 שקל, ובעל הרכב ייחשב כמי שאחראי על העבירה ● המהלך טעון את אישור משרדי הממשלה וועדת החוקה ● חולדאי: "שמח לבשר שהמנהג הקלוקל הזה עתיד להיעלם מחיינו העירוניים"

ח''כ מירב כהן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

אושר בכנסת: החוק שמאפשר לעצור סליקת אשראי לעסקים שעושקים קשישים

תיקון לחוק הגנת הצרכן שעבר הלילה בכנסת מעניק לרשות להגנת הצרכן שורה של סמכויות רחבות במקרים שבהם שוכנעה כי אדם או חברה עקצו או הטעו קשישים, עולים חדשים ובעלי מוגבלויות ● יוזמת החוק, ח"כ מירב כהן: "מדובר בכלי אכיפה משמעותי שמטרתו להרתיע נוכלים ולעצור בזמן אמת את הפגיעה שהם מייצרים"

נכון להיום, הורים שהפקידו את הכסף לילדיהם בבנקים לא יכולים לשנות את החלטתם / אילוסטרציה: Shutterstock, Lady_Luck

הבנקים כבר לא יהיו ברירת המחדל: אלה השינויים הצפויים בתוכנית חיסכון לכל ילד

התיקון לחוק, שעבר היום בוועדת הכספים, מאפשר להורים להחליט שכספים חדשים יופקדו מעתה בקופת גמל להשקעה ● מדובר בניצחון מסוים לבנקים, שכן אלה היו אמורים להישאר לחלוטין מחוץ לתוכנית ● בנוסף ביקשו ח"כ ינון אזולאי ולובי 99 לשנות את ברירת המחדל גם עבור הכספים החדשים של ילדים שהחיסכון שלהם כבר נמצא בבנקים, לקופת גמל להשקעה - אך זו לא אושרה

ירידה במענה לסקרי הלמ''ס / אילוסטרציה: Shutterstock

למה פחות ופחות ישראלים מוכנים לענות על סקרי הלמ"ס ואיך זה ישפיע על הכלכלה

המענה לסקרי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הוא חובה עפ"י חוק, אך בשנים האחרונות שיעור המשיבים צנח ● בעוד שב־2012 עמד הנתון על 82%, כיום הוא מגיע ל־43% בלבד ● איך הירידה במענה עלולה להשפיע על המשק, והאם מדובר במגמה ייחודית לישראל?

בניית משרדים / צילום: טלי בוגדנובסקי

כל מה שצריך לדעת על החוק החדש שמסעיר את ענף הנדל"ן

השבוע נכנס לתוקף חוק שמאפשר ליזמים לפנות לרשות הארצית לקבלת היתרי בנייה, ולהימנע מהמתנה ממושכת בוועדות המקומיות ● לצד ציפייה לשיפור דרמטי בקיצור לוחות הזמנים ורווחיות הקבלנים, בעיריות מזהירים מפגיעה בעצמאותן

רישי סונאק, מנהיג המפלגה השמרנית וקיר סטארמר, מנהיג מפלגת הלייבור / צילומים: AP- Kirsty Wigglesworth, Phil Noble

בריטניה בוחרת: עד כמה שמאלה תשבור הממלכה, והאם התמיכה בישראל תיפסק?

ביום חמישי יפתחו הקלפיות בבריטניה, 5 שנים אחרי הבחירות האחרונות ● רה"מ רישי סונאק יתמודד מול קיר סטארמר ש"שיקם" את מפלגת הלייבור ● מה עומד בראש סדר היום הבריטי, ואיך התוצאות ישפיעו על היחס ישראל?