ישראל נמצאת במקום ה-18 בעולם במדד העושר העולמי, עם מעל 260 אלף דולר לאדם ב-2023. העושר בישראל צמח ב-14% ב-2023, הרבה מעל הממוצע העולמי של 4.2% - כך על פי דוח העושר של UBS שמתפרסם היום (ד'). על פי הבנק השוויצרי, הצמיחה בעושר החציוני למבוגר היתה חלשה באופן ניכר בישראל, מה שמצביע על כך שהעושר בדרגים הנמוכים גדל יותר לאט מהגבוהים יותר. כלומר ב-2023 אי השוויון בעושר גדל.
● בלעדי | כך יאלץ משרד האוצר חברות לחלק דיבידנדים ולשלם מס
● שלמה דוברת: אם ישראל תהיה מקום לא טוב לחיות בו, אנשים יעזבו
● הוצאות הממשלה גדלו ב־9.3%, ללא קשר למלחמה
● כשהפחד משתלט על השווקים, כדאי לשקול השקעה במדד הזה
עם זאת, בטווח הארוך אנחנו דווקא רואים מגמה הפוכה: מאז המשבר הכלכלי של 2008, אי השוויון בעושר בישראל הצטמצם ב-12%, מה שמעיד על כך שהצמיחה ב-15 השנים האחרונות הייתה מכילה, והשפיעה דווקא על השכבות החלשות יותר מאשר על החזקות. ככלל, זו הייתה תקופה טובה מאוד לעושר בישראל: העושר הממוצע בשקלים עלה ב-142%, והחציוני בלא פחות מ-220%. כלומר, יותר מהוכפל פי 3 בזמן הזה.
יש היום בישראל 180 אלף איש מיליונרים בדולרים. כלומר, סך הנכסים פחות סך ההתחייבויות שלהם עומד על מעל מיליון דולר. בנוסף, למעל 2.5 מיליון איש יש עושר בין 100 אלף דולר למיליון דולר.
על פי דוח UBS, המדינה עם העושר הנרחב ביותר בעולם היא שווייץ, עם 709 אלף דולר לאדם בממוצע. מייד אחריה לוקסמבורג, הונג קונג ואז ארה"ב. ישראל, כאמור, במקום ה-18, עם 260 אלף דולר בעושר לאדם, בין גרמניה לאוסטריה. בכך, ישראל היא המדינה עם העושר הנרחב ביותר במזרח התיכון, כאשר למקום השני מגיעה קטאר, מקום 20 בעולם, עם 199 אלף דולר בעושר לאדם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.