יו"ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי ויו"ר התאחדות התעשיינים רון תומר הודיעו הבוקר (ה') על הסכם לאיחוד ארגוניהם, שהתפצלו ב-2020. בארגון העסקים המאוחד, ששמו יישאר נשיאות המגזר העסקי והמאגד תחתיו גם ארגונים בעלי אינטרסים מנוגדים, אמיתי צפוי להמשיך ולכהן כיו"ר הנשיאות, בזמן שתומר יהפוך ל"נשיא המגזר העסקי", ויהיה אחראי על פעילות הארגון מול גורמים בחו"ל. לארגון המשותף צפויים להצטרף גם התאחדות הקבלנים ואיגוד לשכות המסחר.
● בדיקת גלובס | 3.1 מיליון לקוחות יוכלו לנייד את חשבון החשמל מסוף החודש. איך זה יעבוד
● המהפך בוול סטריט: "המשקיעים עשו שינוי פוזיציות אגרסיבי"
2020: הפיצול
בשנת 2020, במהלך משבר הקורונה, הארגון המשותף שכונה אז "נשיאות המגזר העסקי" התפצל ברקע בחירתו של אמיתי מהתאחדות האיכרים לראשות הארגון, לאחר פרישתו של היו"ר הקודם שרגא ברוש, בשל כתבי האישום נגדו, שהבשילו להרשעה בזיוף וקבלת דבר במרמה. באופן מסורתי, ראשות הארגון שייכת להתאחדות התעשיינים, והבחירה באמיתי מהתאחדות האיכרים הובילה למאבק פנימי ובסופו לפיצול. לדברי גורמים המעורים בפרטים, מדובר היה ב"ענייני אגו בין השניים".
במסגרת הפיצול, תומר, שעומד כיום בראשות התאחדות התעשיינים, פרש מהארגון המשותף במרץ 2020 וחבר לאיגוד לשכות המסחר (המייצגים את היבואנים) ולהתאחדות חקלאי ישראל, תחת ארגון־גג חדש בשם "נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל".
האיחוד: "במטרה להבריא את הכלכלה הישראלית"
על פי ההודעה שהוציאו בימים האחרונים הארגון המאוחד החדש, "ההחלטה להתאחד הגיעה על רקע המצב הכלכלי החמור אליו נקלע המשק הישראלי, במטרה להבריא את הכלכלה הישראלית ולחייב את הממשלה לקבל החלטות גורליות להבטחת עתיד המשק. בין הצעדים אותם יקדמו- דרישה לתקציב מדינה שנתי ותוכנית כלכלית עם כיווני פעולה ויעדים ברורים שימנעו קריסה כלכלית. הידוק תקציבי ממשלה ובחינה מחדש של התמריצים ותוכנית שיקום ברורה הכוללת חיזוק התעשייה המקומית".
לאיחוד תהיה השפעה על מאבקים של המגזר העסקי מול הממשלה, וליכולת לחתום על הסכמים מול ההסתדרות. אם עד היום להסתדרות ולממשלה הייתה אפשרות לבחור מול אילו גורמים לעבוד, האיחוד בין הארגונים צפוי להקשות זאת.
בהצהרה על האיחוד נכח גם גורם רשמי: נגיד בנק ישראל אמיר ירון. שאמר כי זה "מהלך חשוב שיסייע למדינה לעמוד באתגרים הכלכליים הגדולים שבפניה". הנגיד גם ניצל את ההזדמנות כדי לקרוא להמשך שמירה על אחריות פיסקלית. הוא קרא לממשלה לפעול כבר עתה לתכנון תוואי יורד של יחס החוב לתוצר בשנתיים הקרובות. על מנת לעמוד ביעד זה, הדגיש הנגיד כי ישנו צורך בהתאמות תקציביות בעלות אופי פרמננטי בהיקף של כ-30 מיליארד שקל.
הנגיד ירון הדגיש שיש לנקוט בצעדי ההתאמה גם אם אינם פופולריים, שכן אי-עמידה מלאה בהתאמות הפיסקליות הנדרשות, או עיכוב באישור התקציב, עלולים להוביל לעלייה נוספת בפרמיית הסיכון של ישראל, ולהגדיל את תשלומי הריבית על החוב הממשלתי, ולפגוע בצמיחה הכלכלית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.