גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לראשונה מאז 1976: הכדורגל הישראלי חוזר למגרש האולימפי

בזמן שנבחרת הכדורגל הבוגרת סופרת כישלונות בזה אחר זה, זו הצעירה קוטפת הישגים ותייצג את ישראל בפריז - בפעם השלישית בלבד בהיסטוריה של האולימפיאדה ● בראיון מיוחד מספרים המאמן גיא לוזון והשחקן שון גולדברג על הישג השיא בקריירה שלהם, מתכוננים לשריקות בוז מהקהל וחולמים הכי גבוה שאפשר: "קיבלנו בית קשה, אבל זהב הוא לגמרי אופציה"

הנבחרת הצעירה חוגגת את העלייה לאולימפיאדה, יולי 2023. ''ככל שעברנו שלבים התגברה האמונה'' / צילום: מדיה ההתאחדות לכדורגל
הנבחרת הצעירה חוגגת את העלייה לאולימפיאדה, יולי 2023. ''ככל שעברנו שלבים התגברה האמונה'' / צילום: מדיה ההתאחדות לכדורגל

הכדורגל הוא עוף מוזר במשחקים האולימפיים. הוא מוגבל לשחקנים עד גיל 23 (למעט שלושה חריגים בכל נבחרת), מתחיל יומיים לפני טקס הפתיחה הרשמי (כדי לאפשר מנוחה של 72 שעות בין משחק למשחק), ובעיקר לא מספיק מעניין - לא את חובבי האולימפיאדה, שמתמקדים בהתעמלות, אתלטיקה ושחייה, וגם לא את חובבי הענף, שמחכים בעיקר למונדיאל, ליורו או לקופה אמריקה.

אלא שהשנה הוא צפוי לסחוף לפחות את הישראלים, שכן לראשונה מאז מונטריאול 1976, ובפעם השלישית בלבד בהיסטוריה, נציגים כחול־לבן יעלו להתחרות באולימפיאדה גם במגרש הכדורגל. עבור נבחרות אחרות זה אולי נמנום, אך עבור מדינה שלא מצליחה כבר שנים להגיע להצלחות בענף הפופולרי, מדובר בהישג יוצא דופן, כזה שלגמרי אפשר להתרגש ממנו.

המעמד התאפשר בזכות הישגי הנבחרת הצעירה. ביורו הצעירות ב־2023 ישראל העפילה לחצי הגמר וכך זכתה להיות אחת מארבע הנציגות האירופיות במשחקים האולימפיים. כן, ארבע בלבד. כעת הצעירים יפגשו בשלב הבתים את יפן, פרגוואי ומאלי (המשחק יתקיים אחרי סגירת הגיליון), והמטרה היא לסיים בין שתי הראשונות. משם אפשר גם לחלום על הפודיום.

"בחרתי אותם לפי האופי"

"מדליה היא החלום והפנטזיה, אבל לפני זה צריך לעבור בנקודות הראשונות - לרשום את הניצחון הראשון ומשם להעפיל ולהמשיך לחלום", אומר מאמן הנבחרת גיא לוזון. "אני תמיד מאמין בשחקנים שלי ובכדורגל הישראלי. פשוט זה לא יהיה, אבל נעשה הכול כדי להיות שם".

חלמת שיום אחד תגיע לאולימפיאדה?
"כילד לא חלמתי על זה. אבל ב־2001, כשהתחלתי לאמן, שאלו אותי מה המטרות שלי. עניתי שאני רוצה לאמן באירופה ולהגיע עם נבחרת ישראל לטורניר גדול. אני שמח שהשגתי את זה. זה הישג השיא שלי בקריירה, אין ספק בכלל.

"באליפות אירופה האחרונה ידעתי שהנבחרות שיסיימו בין ארבע הגדולות יגיעו לאולימפיאדה, וככל שעברנו שלב ועוד שלב התגברה האמונה. מהאסיפה הראשונה לא דיברתי על להגיע לרבע הגמר, דיברתי על להגיע לאולימפיאדה".

איך אתה מעריך את הסיכויים מול הנבחרות שתפגשו בשלב הבתים?
"יפן אלופת אסיה והופכת לאט לאט לכוח עולה בכדורגל העולמי. פרגוואי סיימה ראשונה בבית בדרום אמריקה והעיפה את ברזיל. צריך להבין עם מי יש לנו עסק. מאלי היא נבחרת אפריקאית טיפוסית - פיזית, מהירה, עוצמתית. בתחושה שלי יהיה בית מאוד שוויוני.

"את סגל השחקנים בחרתי קודם כל לפי האופי. יכול להיות שיש מישהו מאוד מוכשר, אבל שלא מתפקד ברגע האמת, או יעשה את החברים שלו פחות טובים, והוא לא זומן. הבחירה הייתה מדוקדקת מאוד, בדגש על אישיות וערך מוסף לקבוצה. זה לא טניס, זה ספורט קבוצתי. אני צריך לדאוג שהשלם יהיה גדול מסך חלקיו".

לוזון בכפר האולימפי. ''מנסה להתנתק מרעשי הרקע'' / צילום: מדיה ההתאחדות לכדורגל

יש לציין שלקבוצות הכדורגל אין חובה לשחרר שחקנים לאולימפיאדה, כך שייתכן שיש כאלה שלוזון היה רוצה מאוד בנבחרת, אך פשוט לא יכולים להגיע. למשל, ענאן חלאיילי, שעבר הקיץ לקבוצה הבלגית סן ז'ילואז, לא קיבל אישור.

כאמור, כל נבחרת רשאית לכלול שלושה שחקנים חריגים מעל גיל 23 - בחירה לא פשוטה עבור לוזון. לא מעט שחקנים הביאו את הנבחרת למעמד הזה, אך כבר עברו את רף הגיל. שניים מהם - השוער דניאל פרץ והקשר עמרי גאנדלמן - נבחרו לשחק באולימפיאדה כחריגים (אך פרץ נפצע וייעדר מהמשחקים). מנגד, מי שהיה קפטן הנבחרת הצעירה, גילי כהן, יראה את המשחקים מהבית.

החריג השלישי הוא שון גולדברג. "אני מאוד שמח שנבחרתי", אומר בלם מכבי חיפה בן ה־29. "ברגע שגיא פנה אליי התרגשתי מאוד וכמובן שנעניתי בחיוב. זה כבוד גדול לעזור ולהיות חלק מהדבר הזה. יש פה שחקנים ברמה גבוהה, מרקם חברתי נהדר, תלכיד מדהים, ואני חושב שאני יכול לעזור ולתת מעצמי דברים שטיפה חסרים כאן".

במה אתה יכול לתרום? מה חסר?
"אני גדול בכמה שנים מהשחקנים כאן, גם מהחריגים האחרים, ואני יכול לתרום מהניסיון שלי ולעזור לחבר'ה הצעירים. הם גם קיבלו אותי בזרועות פתוחות ואני מאוד נהנה.

"קיבלנו בית קשה. אנשים אוהבים להגיד שהבית לא סקסי והשמות לא הכי נוצצים, אבל אלה נבחרות מאוד חזקות. ובכל זאת, אנחנו מתעסקים בעצמנו ובאיך אנחנו צריכים להגיע לטורניר. אנחנו מאוד מאמינים שנצליח".

גולדברג מספר שכילד חלם להגיע לאולימפיאדה, אבל ממקום אחר. "בילדות הייתי יותר בג'ודו וגדלתי בהערצה על כל הספורטאים באולימפיאדה. אני שמח שזה הגיע, אמנם בדרך עקיפה, אבל הגיע".

"בעיה מנטלית? סיפורי סבתא"

אחד הדברים הבולטים בהצלחת הנבחרות הצעירות של ישראל בכדורגל הוא הפער מול זו הבוגרת. באליפות אירופה עד גיל 19 ב־2022 הגענו לגמר, בגביע העולם עד גיל 20 (המונדיאליטו) - למקום השלישי, וכאמור ביורו עד גיל 21 - לחצי הגמר. לעומת זאת, ליורו הנבחרות הבוגרות מעולם לא הגענו, והפעם האחרונה שישראל השתתפה במונדיאל הייתה במקסיקו 1970.

"קשה להצביע בדיוק על מה הפער הזה יושב", אומר גולדברג, ששיחק גם בבוגרים. "יש כאן דור מאוד איכותי אבל צריך לזכור שבבוגרים זה לא קל. גם במוקדמות היורו אמרו שקיבלנו בית קל ואנחנו חייבים לעלות, אבל בפועל הנבחרות שעלו מהבית שלנו הגיעו רחוק מאוד. זה לא קל כמו שזה נראה. הפערים בין הנבחרות הצטמצמו מאוד בשנים האחרונות".

שון גולדברג. ''יכול לתרום דברים שחסרים כאן'' / צילום: מדיה ההתאחדות לכדורגל

מלבד היכולת, כשבוחנים את ההבדל בין הבוגרת לצעירה יש נטייה לדבר על אופי, על שחקנים איכותיים שברגע האמת לא מצליחים להתעלות. אם שואלים את לוזון - זה ממש לא העניין. "אני לא חושב שיש לנו בעיה מנטלית. בכלל, בכל תחום - ספורט, צבא, הכול - אנחנו בוגרים מאוד. כל סיפורי הסבתא על מנטליות הם המצאה ותירוצים לכישלונות. לפעמים הפערים הם באיכות, לפעמים אין איזון בקבוצה, לפעמים עדיין לא נמצאה הפורמולה הנכונה להביא אותם לנצח, אבל מנטליות היא לא הבעיה שלנו".

ובכל זאת, יש מי שבטוח שבקרוב דברים יראו אחרת, שגם הנבחרת הבוגרת תרשום הישגים. "זה הדור הכי טוב שהיה לנו", אומר אורי אוזן, שחקן ומאמן עבר, פרשן ספורט 1 ופודקאסט הפודיום. "כמעט בכל עמדה יש לנו שחקנים טובים - אוסקר גלוך, דניאל פרץ, ענאן חלאיילי ועוד. הם מספיק טובים לעשות מה שרומניה עשתה ביורו הזה (הגיעה לשמינית הגמר - א"פ). אני מאוד מאמין בהם, והם גם יודעים לעבוד יחד. אם ההתפתחות שלהם תהיה בהתאם לציפיות, בלי פציעות, אנחנו נגיע לטורניר הבא כשתשעה שחקנים שלנו משחקים בחמש הליגות הטובות, ונוכל לעלות ליורו הבא".

ומה לגבי האולימפיאדה הזאת? איך אתה רואה את הנבחרת?
"הנבחרת שלנו טובה. צריך גם לזכור שבניגוד לטורנירים אחרים, באולימפיאדה יש רק ארבע נבחרות אירופיות, ובאופן כללי הקבוצות של השחקנים לא מחויבות לשחרר אותם והמשתתפות לא חזקות גם ביחס לעצמן. ככה שיש סיכוי להגיע לשלבי הנוקאאוט, ואולי אפילו מדליה, לך תדע.

"התקווה שלי היא שמהטורניר הזה שחקן או שניים יבלטו ויצליחו לצאת לאירופה אחר כך. אמנם לא מגיעים הרבה סקאוטרים, כמו ביורו, אבל זו הזדמנות גדולה".

כשחקן לשעבר חלמת יום אחד להגיע לאולימפיאדה?
"מעולם לא. זה בונוס מדהים, כיף גדול ורגע השיא בקריירה של כל השחקנים שיהיו שם, אבל זה לא אחת המטרות של שחקן כדורגל. בסוף אתה רוצה להגיע ליורו או למונדיאל. עם זאת, בשביל מדינה כמו ישראל אין ספק שזה אירוע ענק".

"הפגנות יכולות גם לדרבן"

נוסף לכול, בצל המלחמה יש מי שחוששים משריקות בוז צורמות ומחאות נגד השחקנים כחול־לבן. "אנחנו מוכנים", אומר גולדברג. "כבר חווינו בעבר דברים כאלה, לפעמים זה אפילו יכול לדרבן. אנחנו מגיעים כדי לרשום את התוצאות הכי טובות ולא להתעסק בשום דבר אחר. חשוב לנו מאוד להביא כבוד למדינה ולעשות לאזרחים שלנו טוב על הלב.

"זה טורניר מאוד מיוחד. זו חוויה אדירה להגיע לכפר האולימפי, לראות מסביבך את שחקני ארה"ב בכדורסל ואת הספורטאים הכי טובים בעולם. זה אירוע הספורט הכי גדול שיש, ולא סתם כולם נלחמים כדי להגיע אליו. אנחנו באים גם ליהנות וגם להגיע הכי חזק ורחוק שאפשר. גם זהב זו אופציה".

"להיות עם דגל ישראל ולייצג את המדינה זה צמרמורת", מוסיף לוזון, "על אחת כמה וכמה ברגעים הקשים האלה של המדינה. אין ספק שיש הרבה בורות בעולם ומאשימים אותנו בדברים שלא קשורים אלינו, אבל אם יהיה בוז והפגנות זה רק יגרום לנו לרצות יותר. אין דרך אחרת".

ברמה האישית, מבחינת הקריירה - לא היית רוצה לאמן את הנבחרת הבוגרת? להיות במקום אחר?
"גם אם הייתה לי הצעה מאירופה - אין שום סיכוי שהייתי הולך על זה ומוותר על האולימפיאדה. זה פעם בחיים. אני מאושר ושמח בחלקי ולא הייתי מחליף בשום דבר אחר.

"הנבחרת הבוגרת היא בהחלט מטרה, אבל אם אהיה מאמן ולא נגיע לשום דבר - אז זה פחות מעניין אותי. המטרה שלי היא להיות בבוגרת ולהגיע ליורו או למונדיאל".

אתה דמות מלאה בצבע וברעש, וקל מאוד להתאהב בך וגם לשנוא אותך. רק במוקדמות היורו האחרון נתת סטירה לשחקן זיו מורגן.

"לא הייתה שום סטירה. זו הייתה תנועה כדי לעורר את השחקן. היינו רחוקים 30 דקות מאליפות אירופה. לא הייתה דרך אחרת, כדי לנצח אעשה הכול.

"אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה. תמיד הכישלון יהיה על הראש שלי, וההצלחה תהיה של הקבוצה והשחקנים. תפקידי הוא להתנתק מרעשי הרקע, להיות מפוקס בדבר אחד - איך אני גורם לשחקנים שלי לתת את ההופעה הכי טובה שלהם".

עוד כתבות

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה