9 קרנות סל חדשות החלו להיסחר בוול סטריט בשבוע שעבר ולעקוב אחר האת'ריום, המטבע השני בגודלו בשוק הקריפטו.
ביום המסחר הראשון, הן כבר הכניסו כ־106 מיליון דולר ומאז ממשיכות להכניס סכומים יפים מדי יום. הקרן המשמעותית ביותר היא זו של בלקרוק, שמאז השקתה זרמו אליה כחצי מיליארד דולר.
● הכסף שהפך את טראמפ ממתנגד קריפטו לאיש שרוצה להיות "נשיא הביטקוין"
● היא הייתה חברת תוכנה קטנה. עד שהמייסד שלה התאהב בביטקוין
אבל למרות הבשורה לשוק, האת'ריום דווקא ירד בשבוע האחרון בכ־5% והוא נסחר סביב מחיר של 3,200 דולר. הסבר אפשרי יכול להיות בעובדה שלא מדובר בכסף חדש שנכנס לשוק, אלא בהסטה של כספים קיימים.
לעומת שאר קרנות האת'ריום, הקרן הראשית של גרייסקל בעיקר איבדה כספים בימים הראשונים של המסחר במטבע. הקרן של גרייסקל, עקבה במקור אחר חוזים עתידיים על האית'ריום, ועם ההקלות הרגולטוריות הוסבה למעקב ישיר אחר המטבע. סך הכל, מפתיחת המסחר באת'ריום היא איבדה כ־1.5 מיליארד דולר בתוך ימים.
לקרן הראשית דמי ניהול יקרים פי יותר מ־10 לעומת שאר הקרנות (2.5% לעומת טווח של 0.15%־0.25%). ייתכן שמעבר של צרכנים ממנה לקרנות זולות יותר, הוא שהוביל לכך שהמטבע עצמו טרם עלה. עם זאת, ייתכן גם שמדובר שוב בתופעת ה"קנה בשמועה ומכור בידיעה", הנפוצה בשוק ההון. מתחילת השנה ועד השבוע שעבר האת'ריום עלה ב־50%, בין היתר בציפייה לאירוע הרגולטורי. כך, ייתכן שמחירו כבר גילם את השינוי במסחר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.