היא הייתה אחת מחברות הביומד הישראליות שהכי סיקרנו את הציבור בשנים האחרונות, אך כעת DayTwo נסגרת סופית. החברה פיתחה מערכת להתאמה אישית של תפריט תזונתי לפי תמהיל חיידקי המעי. אולם בסופו של דבר ההצעה שלה לא הייתה מספיק מבודלת מתפריטים תזונתיים אחרים, ואף שזכתה לפופולריות ראשונית בקרב לקוחות פרטיים, מערכות הבריאות לא הצטרפו לטרנד באותו הקצב.
● שוק התרופות הפסיכדליות קיבל מכה מה־FDA. האם הבשורה תבוא מישראל?
● מאימפריה לחדלות פירעון: מה יעשו לקוחות אמריקן לייזר שכבר שילמו על טיפולים?
DayTwo, שנוסדה ב-2015, התבססה על המחקרים פורצי הדרך של שני חוקרים ממכון ויצמן, הפרופסורים ערן סגל וערן אלינב. השניים היו בין החלוצים בעולם בתחום חקר המיקרוביום האנושי, כלומר תמהיל החיידקים בגוף האדם. מדובר בהרכב חיידקים בעל השפעה קריטית על הבריאות שלנו, המשתנה בתגובה לשינויים סביבתיים.
החוקרים מצאו כי אנשים שונים, בעלי הרכב מיקרוביום שונה, מגיבים אחרת למזונות שונים, מבחינת האופן בו המזונות הללו משפיעים על רמות הסוכר בדם. ההבטחה הייתה כזו: יש סוכרתיים שכדאי להם לאכול גלידה, ודווקא ברוקולי יעשה להם לא טוב.
איך הופכים את התובנות הללו לחברה? ההתחלה הייתה מבטיחה. בין הנבדקים הראשונים בניסוי היה המיליארדר מריוס נכט, שהחליט להשקיע בחברה. אחרי השקעה ראשונית, נחתם גם הסכם עם קופת-חולים כללית, ששיווקה את המוצר במחיר מסובסד ללקוחותיה. במקביל החלה העבודה מול חברות ביטוח בחו"ל.
המכירות צמחו, החברה גדלה, גייסה סכום כולל של כ-85 מיליון דולר והעסיקה מעל 100 עובדים. בין משקיעה מלבד נכט באופן אישי היו משקיעים מובילים בתחום כמו קרן aMoon, סמסונג נקסט, קרן LongLiv בניהולו של ד"ר דן אלדר, קרן LaMasion Partners ,Seventure Partners, קרן החדשנות של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, שחקן הכדורסל לשעבר עומרי כספי ופועלים אקוויטי.
המודל העסקי לא פוצח
אבל משהו במודל העסקי לא היה מפוצח עד הסוף. האם מדובר במוצר רפואי לניהול סוכרת, או במוצר דיאטה לכולם? האם המוצר הוא המלצה חד-פעמית לתפריט מותאם אישית, או מעטפת של תמיכה תזונתית וקואצ'ינג לכל החיים? האם מה שחשוב הוא אבחון חיידקי המעי, או שאפשר להגיע לאותה התוצאה עם מדידת ההשפעה של מזונות שונים על רמות הסוכר בלבד?
DayTwo פרסמה מאמרים שהראו את יעילותה, חתמה על הסכמים עם חברות ביטוח ומעסיקים גדולים, ובכל זאת, ההכנסות לא גדלו בקצב גבוה מספיק. גם בקורונה החברה סבלה מפגיעה במכירותיה. במשך רוב חיי החברה היא נוהלה על-ידי ד"ר ליהיא סגל, שעזבה לפני כשלוש שנים.
לפני כשנה דיווחנו כי DayTwo, כעת בניהולו של אמיר רחמן, צפויה לעשות עוד ניסיון אחרון להציל את פעילות. החל מ-2022 החברה החלה לצמצם את מספר עובדיה, ונכון ללפני שנה נותרה בה 35 עובדים. מטרתם הייתה לשמור על DayTwo כחברה פעילה, על הידע והיכולות שלה כך שלא ירדו לטמיון, ובינתיים לבחון האם המוצר שלה יכול להשתלב בתוך מערכת של חברה גדולה יותר המתמחה בניהול מחלות כרוניות. בינתיים החברה הציעה גרסה מצומצמת של המוצר שלה דרך מפיצים. המשקיעים אף הזרימו לחברה סכום נוסף, כדי לאפשר לה לקחת את הצ'אנס האחרון שלה, אך כאמור, הוא לא צלח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.