בית משפט המחוזי מרכז בלוד הוציא צו עיכוב הליכים זמני לרשת אמריקן לייזר, לאחר שקרסה עם חובות של כ-113 מיליון שקל. השופטת עירית וינברג נוטוביץ מינתה את עוה"ד עמית לדרמן וישראל שפלר למנהלי הסדר. הבקשה הוגשה על־ידי אמריקן לייזר והממונה על חדלות פרעון תמך בה.
● מאימפריית אסתטיקה לחובות של 100 מיליון שקל: כך נערמו הצרות של אמריקן לייזר
● מנכ"ל חברת קר מסביר למה הוא רוצה לרכוש את אמריקן לייזר
● המתחרה שמציעה לרכוש את אמריקן לייזר הקורסת
במסגרת הבקשה, תיארה הרשת כי נקלעה לבעיית תזרים קשה וביקשה הגנה מפני נושיה לצורך הבראת החברה ללא חשש מתביעות. החברה הודיעה כי אין לה יכולת לשלם לעובדים את משכורת יולי. הנושה המובטח בעל החוב הגדול ביותר הוא הבנק הבינלאומי, בגובה של כ-18 מיליון שקל, כאשר סך החובות של החברה לבנקים עומד על 42 מיליון שקל. כמו כן, חובות החברה ללקוחות עומדים על 26 מיליון שקל, וחובותיה לעובדים שצריכים לקבל משכורות עומדים על 3.5 מיליון שקל.
בבקשה להקפאת הליכים, שהוגשה על־ידי עורכי הדין שלום גולדבלט, ליאת צרפתי שלום ורהב עין דר, נטען כי שלושה גורמים עיקריים הובילו לקריסה הכלכלית: הקורונה, התחרות בשוק ומלחמת "חרבות ברזל".
הרשת היא אחת מבין חמש החברות המובילות בתחום, חולשת על כ־10% מנתח שוק הסרת השיער בלייזר ומפעילה 20 סניפים בפריסה ארצית. לחברה כ־50 אלף לקוחות פעילים, ומדי חודש מתקשרים עמה בממוצע כ־1,000 לקוחות חדשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.