גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המכונית היפנית הקטנה עוברת לגרסה חדשה ומשודרגת, והמחיר קופץ

סוזוקי סוויפט המחודשת נראית יותר מכובדת ומצוידת בטכנולוגיות עדכניות, במנוע חסכוני ובהתנהגות כביש נעימה. העלייה במחיר מציבה בפניה אתגר תחרותי ● מבחן דרכים

סוזוקי סוויפט 2024 / צילום: יח''צ
סוזוקי סוויפט 2024 / צילום: יח''צ

סוזוקי מוטורס היפנית היא קבוצת רכב שסובלת מפיצול אישיות עמוק. מצד אחד היא מייצרת כמה מהכלים הדו־גלגליים המסעירים, המהירים והמרגשים בעולם. בארסנל שלה יש דגמים כמו "האייבוסה" ו"GSX־1000R", שחובבי אופנועי ספורט ומרוצי אופנועים מזכירים בחרדת קודש.

לאחר שקיבל בונוס: בעלת השליטה ההודית מדיחה את מנכ"ל נמל חיפה 
נתן חץ כבר נזהר מלהמר על הדולר ומאמין שהמחיקות בחברת הנדל"ן נגמרו 

מצד שני הקבוצה היא גם הבעלים של יצרנית המכוניות סוזוקי. זו אמנם חטיבה רווחית מאוד, שחולשת על נתח משמעותי משוק הרכב ההודי הענק ומייצאת דגמים קטנים ובסיסיים ליותר מ-100 מדינות. אבל בשוק האירופי התובעני היא שם נרדף למכוניות אמינות וזולות, שרובן יכולות לחלץ פיהוק אפילו ממכונת קפה.

אחת מהן היא סוזוקי סוויפט, שהוצגה במתכונתה הנוכחית באמצע העשור הקודם ועברה השנה עדכון תקופתי מקיף. ממדיה נותרו זהים כמעט לדור היוצא ועם אורך של 3.86 מ', רוחב של 1.73 מ' ובסיס גלגלים באורך 2.45 מ' היא שומרת על פרופורציות של מכוניות סופר מיני מסורתיות. כאלה, שהיו פופולריות לפני שיגעון הקרוס אובר.

עיצוב חיצוני

עדכוני העיצוב של מודל 2024 הוסיפו למכונית מעט שיק עדכני, עם כנפיים מודגשות יותר מאחור וחרטום שמציג מכסה מנוע מעניין ופנסים זוויתיים עם אור מעוצב. יש גם גריל משודרג, שנראה כאילו הוא מסתיר מאחוריו מנוע גדול וחזק ולא יחידת כוח צנועה וחסכונית. פרופיל הצד לא השתנה והוא נשלט על ידי עמודי גג זקופים מלפנים ומאחור. החישוקים נראים עדיין קטנים מדי.

פנים הרכב

הרבה זמן לא הזדמן לנו לשבת בתוך מכונית עירונית קומפקטית חדשה ולו רק בשל העובדה, שרוב היצרנים הפסיקו לפתח אותן. לפיכך הופתענו לגלות, שהכניסה לתא של הסוויפט נוחה יחסית בשל גג גבוה ודלתות עם זווית פתיחה רחבה. הגג הגבוה גם תורם לתחושה מרווחת מלפנים, שמסתייעת במשטחי זכוכית גדולים. גם צמד נוסעים גבוהים לא ירגישו דחוקים מלפנים אם כי מושב הנוסע הקדמי לא מתכוונן לגובה. תנוחת הנהיגה סבירה וניתנת לכוונון מלא, למעט היעדר תמיכה לגב התחתון. הראות לכל הכיוונים מצוינת גם בלי להיעזר במצלמה האחורית.

מרחב הראש טוב מהממוצע גם מאחור. מרחב הרגליים די גבולי למבוגרים ועלול להכביד בנסיעות ארוכות, אם כי ברוב המקרים המושב האחורי במכוניות כאלה מיועד בעיקר לילדים. גם נפח תא המטען, 265 ליטר, נמוך מהממוצע בפלח והתא לוקה בסף הטענה גבוה יחסית, שלא מקל על הנפת מטענים כבדים. עם זאת הוא יכול לקלוט עגלת ילדים מקופלת - וזה מספיק להרבה מהלקוחות הטיפוסיים.

עיצוב הפנים לא השתנה דרמטית לעומת הדור היוצא אבל "הנראות" הכוללת שלו שודרגה הודות לשימוש בריפודים יותר נאים וטקסטורות עדכניות. מנגד, גם מי שיחפש היטב לא ימצא דיפון רך ואיכותי למגע. בימינו אפשר אולי להשלים עם פלסטיק נוקשה בדגמים במחיר רצפה, אבל זה לא הולם בדגם שעולה כמעט 130 אלף שקל. איכות הייצור סולידית, כמקובל אצל יצרנים יפנים, אבל בידוד רעשי הרוח והכביש לא מרשים, ומעל 120 קמ"ש די קשה לנהל שיחה נינוחה.

מולטימדיה ומצלמות

מערך הפיקוד נראה עדכני תודות למסך מולטימדיה חדש וגדול יחסית, שניצב גבוה מעל הקונסול המרכזי. זה לא המסך הכי דקיק ואלגנטי, ופגשנו גם בזריזים ממנו, אבל הוא מצויד במערכת הפעלה מושקעת ומתוכננת היטב עם תפריטים נאים, ניתנים להתאמה אישית. לוח המחוונים עדיין מסרב להגר לעידן הדיגיטלי ומציג עיצוב אנלוגי די מיושן.

האבזור הבטיחותי עבר שדרוג חיוני, והערכה האקטיבית כוללת בקרת שיוט אוטומטית, זיהו תמרורים, ניטור מכשולים מסביב לרכב וכו'. מערכת הסיוע להיגוי טורדנית בעיר.

מנוע וצריכת דלק

למודל 2024 מנוע חדש עם שלושה צילינדרים בנפח 1.2 ליטר. אין לו טורבו אבל יש סיוע חשמלי מזערי לטובת נתוני שיפור הפליטה. סוזוקי היא מהיצרניות האחרונות שמציעות בישראל אופציה לתיבה ידנית, אבל למעט כמה נהגים חובבי נוסטלגיה, רוב רוכשי הסוויפט יבחרו בתיבה אוטומטית רציפה.

המנוע מייצר הספק של 82 כ"ס ומומנט של כ-11 קג"מ, ואף שנתונים אלה נראים שייכים לעידן אחר, למרבה המזל כך גם המשקל העצמי, קצת פחות מטונה. המנוע לא מתקשה לנייד את הסוויפט הקלילה בקצב סביר בתנועה עירונית, וגם מרגיש נינוח יחסית בעת שיוט במהירויות בין עירוניות מכובדות כל עוד לא מנסים לצאת לעקיפה נמרצת. שמירה על קצב הולם בעליות עם 2־3 נוסעים היא כבר משימה שדורשת להקפיץ את המנוע לסל"ד גבוה וצורמני.

נהגים שיבחרו בנסיעה נינוחה - וסביר שאלה רוב לקוחות סוויפט בישראל ־ יתוגמלו בצריכת דלק מרשימה. לא היינו בונים על ה-20.8 קילומטר לליטר המוצהרים, אבל גם 18 ק"מ לליטר במסלול מעורב, עם לא מעט עליות, הם נתון מכובד.

על הכביש

פרק ההתנהגות הדינמית שייך גם הוא לקטגוריה "נוסטלגיה", אבל במובן חיובי. אחרי כל כך הרבה חשמליות, היברידיות ורכבי קרוס אובר שמנמנים, שכחנו כמה נעימה יכולה להיות נהיגה במכונית עירונית במשקל נוצה, שמכוילת עבור כבישים אירופאים. ההיגוי לא ספורטיבי, אבל הוא מחזיר כמות סבירה של מידע, והחרטום הקצר נענה בזריזות לכל פקודה של הנהג לשנות כיוון ולהעביר משקל. נוכח הממדים הקטנים, זו מכונית להשתעשע איתה לרוחב האספלט על כבישים מתפתלים. חבל רק שהאתלטיות באה על חשבון נוחות הנסיעה, שהיא הרבה יותר חשובה למכונית עירונית. הסוויפט סופגת באופן סביר מהמורות קלות, אבל במהמורות עירוניות משמעויות התא והנוסעים נעים לכאן ולשם.

מחיר

היתרונות המסורתיים של הסוויפט לדורותיה היו אמינות מופלגת, שהתבטאה בביקוש גבוה בשוק המשומשות, לצד מחיר עממי ונגיש. האמינות והסחירות לא השתנו אבל המחיר דילג בפאזה, כמו כל שוק הרכב. המודל היוצא, עם מפרט דומה, הושק כאן במחיר של 87 אלף שקל לגרסה הידנית ועד 102 אלף לאוטומטית. כיום המחירים נעים בין 114 אלף לדגם הידני ועד 127 אלף לגרסה האוטומטית, לא כולל תוספת עבור גג בגוון שונה. אז נכון, שבמונחים האינפלציוניים של שוק הרכב הישראלי הנוכחי, זה נחשב עדיין "עממי", אבל במונחי תמורה וכושר השתכרות, קשה מאוד לשכנע שתג מחיר של 33 אלף דולר הוא גם הגיוני. מ־0 ל־100 קמ"ש

חלק מהמתחרות

מאזדה 2

תמורת 122־132 אלף שקל, מאזדה 2 הוותיקה עדיין זוכה לביקוש ער. הממדים גדולים משל הסוויפט, מרחב הרגליים מאחור סביר והתנהגות הכביש זריזה.

מאזדה 2 / צילום: יח''צ

יונדאי i20

121־132 אלף שקל עולה הדור האחרון של יונדאי I20' מכונית די מרווחת עם בסיס גלגלים של 2.58 מ'. המנוע הוא 1 ליטר טורבו שמייצר 100 כ"ס.

יונדאי i20 / צילום: יח''צ

עוד כתבות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?